Kabul Press, World Media Home, Associated with RAHA in exile

KP/9/October/2004

Members Login

رها، خانه ی جهانی نويسندگان آزاد، افغانستان

RAHA Secure Independent Writers' Refuge

English

Portuguese

Spanish

 آگهی در خبرگزاری کابل

 

خبرگزاری کابل   انتخابات رياست جمهوری، گام به گام    شنبه 18 ميزان 1383

 

تلخ و شيرين انتخابات

 

خبرگزاری کابل: در جريان انتخابات در افغانستان حوادثی رخ داد که می تواند جالب باشد و آموزنده و گاهی البته تلخ که تا مدت ها تلخی آن احساس می شود.

حامد کرزی رييس جمهور خواهد شد. تقريبا همه ی آگاهان سياسی اين نظر را دارند.

 در انتخابات متاسفانه برخی نامزدهای انتخاباتی هريک تخلفات خود را ناديده گرفته و به ديگران حمله ور می شدند.

در انتخابات ديده شده است که کسی حتا تا پانزده کارت رای دهی داشته است و  گمان نمی کنيم که غير تعمدی آنها شناسايی شده باشند. آگاهان می گويند که برخی کانديداها که احتمال شکست خود را حتمی دريافتند با فرستادن افرادی برای ساختن تخلف آشکار در انتخابات، سعی کردند تا از مدارک برای تحريم و باطل کردن انتخابات استفاده کنند.

در جريان برگزاری انتخابات افغانستان، در ايران رسانه های اين کشور و بويژه راديو و تلويزيون سعی در تخريب انتخابات داشتند. آنان تلاش خود را بکار بردند تا انتخابات افغانستان را انتخاباتی غير عادلانه جلوه دهند. خبرنگاران ما در ايران می گويند که با گزارشات راديو و تلويزيون اين کشور فضای نفرت از حکومت ايران بين مهاجرين شدت گرفته است. حکومت ايران با براه انداختن تبليغات منفی سعی داشت که اذهان مردم اين کشور را از تحول بزرگ و تاريخی که در همسايگی در حال اتفاق است، منحرف سازد. متاسفانه رسانه ها در اين کشور چشم بر حقايق انتخابات بسته اند و برای مخاطبان خود صحنه هايی را به تصوير کشيده بودند که مراکز آرا بدون رای دهندگان و يا با تعداد کمی از آن ها بود. در عين حال يکی از روزنامه های اين کشور عکسی را از انتخابات در صفحه ی اول خود منتشر کرده بود که صف طولانی را از رای دهندگان نشان می داد. اين دوگانگی در نشان دادن روند برگزاری انتخابات در ايران جای سوال بسيار دارد. به نظر می رسد که تحول تاريخی که در افغانستان شکل گرفته است، خوشايند حکومت ايران نمی باشد و ظاهرا آنان همانگونه که سال ها در براه انداختن تفرقه و جنگ در افغانستان نقش داشتند، باز هم نمی خواهند که افغانستان را بدون جنگ بنگرند.

کشور های آمريکا و انگلستان برگزاری انتخابات افغانستان را به دولت تبريک گفتند. حامد کرزی نيز خوشنودی خود را از برگزاری انتخابات اعلام کرد.

اتحاديه ی اروپا و سازمان ملل با اعلام رضايت از نحوه ی برگزاری انتخابات در افغانستان، عملا باطل شدن انتخابات را که از سوی برخی کانديداها طرح شده بود، رد کردند.

بسياری از مردم با شور و اشتياق در انتخابات تاريخی کشور شرکت کرده بودند و معتقدند که افغانستان به سمت آبادی پيش خواهد رفت.

در ايران استقبال از انتخابات چشمگير بود و هموطنانمان با غرور و افتخار رای دادند. گفته می شود که در ايران، هموطنانمان علی رغم تبليغات وسيع يونس قانونی و محمد محقق، بيشتر به حامد کرزی رای داده اند.  خبرنگاران ما می گويند که اشک شادی در چشمان مردم حلقه زده بود.

عده ای در مراکز رای دهی در روز شنبه مردم را تشويق می کردند که به يونس قانونی رای دهند.

لطيف پدرام در گفتگويی با يک روزنامه نگار ايرانی، از حامد کرزی به عنوان يکی از عناصر طالبان ياد کرد.

پس از انتخابات برخی از مردم می گويند که ما به کسی رای نداده ايم و با دشنام دادن کانديداها آنان را تاراج کننده ی اموال مردم دانستند.

در کابل پس از انتخابات آرامش خاصی برقرار است و مردم کم کم به کارهای روزانه ی خود مشغول می شوند.

در برخی از مراکز، افرادی که به سن قانونی رای دهی نرسيده اند، رای دادند.

در برخی از مراکز کارت های رای دهی برخی از مردان، بدون عکس بود و البته بدون کدام منعی رای خود را در صندوق آرا انداختند.

زنان حضور چشمگيری در انتخابات داشتند. آنان ضمن اينکه برای اولين بار رای دادند، برای اولين بار نيز خود را تصميم گيرنده در مسايل کشور قلمداد کردند.

در برخی از حوزه ها که نيروهای نظامی ائتلاف برای محافظت مراجعه کرده بودند با ممانعت پليس افغانستان روبرو شدند و پليس افغانستان در پاسخ می گفت که کدام مشکلی وجود ندارد. پليس افغانستان در انتخابات بسيار آرام و در عين حال دقيق اوضاع را کنترل می کرد. به نظر می رسد که پليس افغانستان کم کم شخصيت خود را پيدا می کند.

در ليسه ی امانی حدود ساعت هفت برخی از روزنامه نگاران خارجی از فرط خستگی در سالن کنفرانس خوابيده بودند.

زنان در جريان انتخابات با هر پوششی که می خواستند حضور داشتند و  يکی برقع داشت و يکی با شلوار و پيراهن تنها. آنان بدون هيچ آزار و اذيتی رای دادند. در افغانستان ديگر کسی به نحوه ی  پوشش زنان ايراد گرفته نمی تواند.

وقتی خبرنگار ما از سخنگوی سازمان ملل در افغانستان پرسيد که حضور چشمگير و فعال زلمی خليل زاد را در انتخابات افغانستان، کمک و همکاری کشور دوست می داند و يا مداخله در امور کشور؛ وی پاسخ داد که آمريکا کشور دوست افغانستان قلمداد می شود.

در ليسه ی امانی، خبرنگاران رسانه های افغان بدليل کمی امکانات مجبور بودند که گفته های مسئولين را يا به ذهن بسپارند و يا تند تند روی کاغذ بنويسند. در حالی که خبرنگاران خارجی با امکانات فوق العاده ی خود می توانستند به سرعت خبرها را منتشر کنند. خبرنگار خبرگزاری کابل نيز در ليسه ی امانی توانسته بود يک دوربين ديجيتال را که بيشتر از پانزده متر نمی توانست فوکوس کند، از کسی امانت گرفته و مستقيم خبرها و رويداد ای انتخابات را روی شبکه ی اينترنت منتشر می کرد. خوشبختانه مسئولين برگزاری انتخابات کامپيوتر های زيادی را که به شبکه ی اينترنت وصل بود، در محل برگزاری کنفرانس در ليسه ی امانی، در اختيار خبرنگاران گذاشته بودند. خبرنگار ديلی تلگراف هر از چند گاهی رو به خبرنگار خبرگزاری کابل می کرد و می گفت، خسته شده ام. يکی از موارد جالب ديگر در محل کنفرانس اين بود که علی رغم اينکه کامپيوتر ها آزادانه در اختيار تمام خبرنگاران بود، اما روی صفحه ی نمايش يکی از کامپيوتر ها نوشته شده بود که از اين کامپيوتر فقط بی. بی. سی استفاده می کند.

يکشنبه نوزدهم ميزان 1383 ساعت 9 به وقت کابل

بازگشت به صفحه ی ويژه ی انتخابات    بازگشت به صفحه ی اول

From independent writers to independent readers

RAHA- World Independent Writers' Home

As the mind has no boundaries, the RAHA concept does not have frontiers and is opposed to information and cultural control by global communication entities whether media conglomerates, states or local governments, or religions


Kabul Press Agency, Behind the Mosque, Wazir Akbar Khan, Kabul, Afghanistan

Mobile: 0093 79390025  - 009370276999

info at kabulpress.org   reader at kabulpress.org

افغانستان، کابل، وزير اکبر خان،  پشت مسجد جامع، خبرگزاری کابل

Copyright© Kabul Press, World Media Home 2004

کليه ی حقوق بر اساس قوانين کپی رايت  محفوظ و متعلق به خبرگزاری کابل می باشد