صفحه نخست > دیدگاه > انتخابات > انتخابات رياست جمهوری در افغانستان!

انتخابات رياست جمهوری در افغانستان!

رمضان بشردوست/ حامد کرزی/لطیف پدرام/ اشرف غنی احمدزی/ هدایت امین ارسلا/ عبدالله عبدالله / شهلا عطا/ بشیر بيژن/ نصرالله بریالی/ جبار ثابت/ شهنواز تنی/ گل احمد یما/ محمد اکبر بای/ ملا عبدالسلام راکتی/ کنترل بخش های مالی در دولت افغانستان توسط طالبان نکتايی پوش کاملا با برنامه ريزی صورت گرفته است. هدايت امين ارسلا، اشرف غنی احمدزی، انورالحق احدی، حنيف اتمر و فاروق وردک کليدی ترين عناصری محسوب می شوند که در ساختن حکومت فاسد و سرشار از اختلاس و فساد سهم داشتند و تقريبا بيش از هشتاد و پنج درصد جابجایی های مالی در دولت افغانستان زير نظر آنان صورت گرفته است./ گل آغا شیرزی قاچاقچی معروف مواد مخدر و ناقض حقوق بشر به نفع حامد کرزی از رقابت های انتخاباتی کنار کشید./ در بین ثبت نام کنندگان چهره های ناشناخته ی زیاد موجود است. برخی از ثبت نام کنندگان فقط برای شهرت آمده اند و برخی برای زد و بند و کنار کشیدن به نفع دیگری.
يكشنبه 6 آپریل 2008

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

اخبار و گزارش های مربوط به انتخابات رياست جمهوری افغانستان در سال 1388 را قدم به قدم در کابل پرس بخوانيد (کليک کنيد)

1: رمضان بشردوست:

متولد 1340 خورشیدی در منطقه ی قره باغ ولايت غزنی و دارای درجه دکترا در رشته ی حقوق و علوم سیاسی می باشد. آخرين وزير پلان افغانستان بود که بدليل اختلاس و فساد گسترده ان. جی. او های بين المللی و داخلی، دستور انحلال 1935 ان. جی . او را صادر کرد، اما با مخالفت شدید مقامات بلندپايه ی داخلی مانند اشرف غنی احمدزی، انورالحق احدی، حنيف اتمر و مقامات بين المللی مانند سفير وقت آمريکا زلمی خليل زاد مواجه شد. کرزی از اقدام بشردوست حمايت نکرد و او در نشستی خبری، استعفای خود را رسما اعلام نمود. بشردوست پس از استعفا در پارک شهر نو کابل خيمه ای را برپا کرد و ارتباط بی واسطه ی خود را با مردم گسترده تر نمود. ده ها هزار تن از نقاط مختلف افغانستان به پارک شهر نو آمدند و همبستگی خود را با او اعلام کردند. بشردوست در انتخابات پارلمانی توانست با رای چشم گير مردمی وارد پارلمان شود. از او به عنوان تنها کسی ياد می شود که آرایی که با آن وارد پارلمان شده آرایی ملی می باشد و به هيچ عنوان قومی، تنظيمی، گروهی و سمتی نبوده است. بشردوست تنها وکيل پارلمان افغانستان است که با افشای اسناد، از سیستم فاسد و حکومت دزدان و ناقضان حقوق بشر انتقاد کرده است. او همچنين تنها مقامی ست که مانند افراد عادی در خيابان های شهر قدم می زند و با مردم ديدار می کند. خيمه ی رمضان بشردوست معروف به " خيمه ی ملت" پس از پيروزی او در انتخابات پارلمانی از پارک شهر، به مقابل پارلمان و حاشیه ی خيابان دارالامان منتقل شد.

تاکنون هيچ سندی مبنی بر اختلاس و سوء استفاده بشردوست و يا شرکت وی در جنگ های داخلی منتشر نشده است.

داکتر رمضان بشردوست آقای محمد موسی بارکزی استاد انستیتوت زراعت کابل و خانم عفیفه معروف کارمند کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان را به عنوان معاونان خود برگزيده است. ايشان همچنين در محل کمیسیون مستقل انتخابات کبوتر سپید را به عنوان نشانه ی انتخاباتی خود انتخاب نمود.


2: حامد کرزی:

در سال 1338 خورشیدی در ولايت قندهار بدنيا آمد. او با ارتباطات گسترده با سازمان های جاسوسی بويژه سیا ابتدا به جريان حامی طالبان پيوست. پس از سقوط طالبان بر مسند رياست دولت انتقالی نشست و در انتخابات سال 2004 ميلادی به عنوان رييس جمهور جمهوری اسلامی افغانستان انتخاب شد. چنانچه در اين عکس نشان داده می شود، او پيش از دولت انتقالی مورد حمايت نيروهای ويژه آمريکایی قرار گرفته بود و با حمايت آمريکا توانست پست طراز اول را در کشور بدست آورد. در حدود هشت سال حکومت حامد کرزی، فقر، اختلاس، سوء استفاده، چور و چپاول دارایی های همگانی و تبعیض به يکی از اوج های خود رسید. حکومت او مشهور به حکومت جنايتکاران، دزدان و قاچاقچيان مواد مخدر از زمان محمد ظاهر آخرين پادشاه ديکتاتور افغانستان می باشد. گفته می شود احد ولی کرزی، برادر حامد کرزی پادشاه هرويين در جنوب افغانستان است، برادر ديگر وی محمود کرزی، مافيای اقتصادی را در کشور رهبری می کند و غنی کرزی برادر ديگر وی حلقه ی ارتباط حکومت او با مقامات عرب و طالبان می باشد. حامدکرزی به وعده های خود در زمينه های مختلف عمل نکرده است. ساختن جاده ی باميان کابل يکی از مواردی ست که او بارها وعده داده بود و انجام نشد. آغاز برنامه ی عدالت انتقالی نيز مورد ديگری بود که وعده ی آن را داده بود اما از انجام آن چشم پوشی نمود.

کرزی دو متهم نقض حقوق بشر، قسیم فهيم و کريم خليلی را به ترتيب به عنوان معاونان اول و دوم خود انتخاب کرده است.


3: شهلا عطا:

اولين زنی ست که از حضور خود در رقابت های انتخابات رياست جمهوری افغانستان خبر داده است. او در سال 1346 خورشیدی در شهر کابل بدنيا آمده و اکنون به عنوان وکيل در پارلمان افغانستان حضور دارد.

معاونان: عبدالحبیب سیر و گل محمد ارزگانی

4: فروزان فنا

معاونان: نسیم الله درمان و غلام جیلانی درمانی

5: ضیاء الحق حافظی

معاونان: سيد محمد باقر مصباح زاده و حاجي سيد احمد همدرد

6: جبار ثابت

جبار ثابت يکی از اعضای باند تروريستی گلبدين حکمتيار می باشد که مدتی به عنوان دادستان کل افغانستان فعاليت می کرد. او در ابتدای کار خود به عنوان دادستان کل با وجودی که با شعارهای بسیار مانند جهاد عليه فساد وارد ميدان شد اما نتوانست کدام اقدام مثبت و پايداری را عليه فساد در افغانستان انجام دهد. بعدا گزارش هایی به نشر رسید که شخص جبار ثابت خود در فساد گسترده دست دارد و به چور و چپاول مشغول است. گفته می شود او نيز يکی از چپاولگران منطقه ی شیرپور شهر کابل می باشد.

معاونان: محمدعلی محمدی و عبدالجبار روفی

7: شهنواز تنی

شهنواز تنی به عنوان يکی از نظاميان سابق افغانستان يکی از متهمان اصلی نقض حقوق بشر است که در ولايت خوست به دنيا آمد. طبق کتابی که حاوی اسناد يکی از روزنامه نگاران افغانستان منتشر کرده، شهنواز تنی در قتل نجيب الله رييس جمهور افغانستان دست داشته است. همچنين او متهم به عضويت در سازمان استخباراتی پاکستان است که اقدامات مشخصی را عليه منافع افغانستان انجام می دهد.

معاونان: ديپلوم نثار احمد سليمي و محمد جان پامير

8: بشیر بیژن

بشیر بيژن يک روزنامه نگار است که مدتی مدیر مسوول مجله آريانا بود. او همچنين معاون حزب کنگره ملی به رهبری لطيف پدرام می باشد. سال گذشته و پس از تعیین جایزه برای کشتن لطیف پدرام، يک دادستان در کابل نيز خواهان اعدام بشير بيژن شده بود که با واکنش تند روزنامه نگاران مواجه شد.

معاونان: فاطمه نعیمی و عبدالغفار عرفانی

9: اشرف غنی احمدزی:

طالب نکتايی پوش و يکی از متعصب ترين چهره های سیاسی افغانستان در سال 1949 ميلادی در ولايت لوگر بدنيا آمد. مانند انورالحق احدی دانش آموخته دانشگاه آمريکایی بيروت می باشد. در دوران رژيم طالبان، او يکی از حاميان معنوی طالبان شناخته می شد که با مصاحبه های خود، اين رژيم را رژيمی مردمی معرفی می نمود.

او در پست های مختلف با بانک جهانی و سازمان ملل کار کرده است. در دوره ی حکومت انتقالی و دولت اسلامی افغانستان به رياست حامد کرزی به عنوان مشاور ارشد و وزير مالیه فعالیت نمود. برخی مقامات افغانستان مدعی اند که او زمانی که وزير ماليه بود، پول های هنگفت دولت را در حساب شخصی خود نگهداری می کرد. همچنين او ماه ها خلاف قانون کارمندان دولت علی رغم حاضر نبودن در وظيفه ی خود به عنوان رييس غير قانونی دانشگاه کابل شناخته می شد. او همچنين خود را نامزد دبيری کل سازمان ملل کرده بود که هيچ رایی نياورد و بان کی مون به عنوان دبير کل انتخاب شد. اشرف غنی تلاش های زيادی را برای جلب حمايت برخی مقامات آمريکایی مانند جان کری روی دست گرفته است اما اين تلاش ها تاکنون به جایی نرسیده است. گفته می شود او مورد حمايت بخش هایی از حکومت انگلستان که در ارتباط با طالبان می باشد و از عناصر بنيادگرا در افغانستان و پاکستان حمايت می کنند، قرار دارد.

همچنين گفته می شود او تابعيت کشور آمريکا را دارد و از آنجایی که افغانستان قانون تابعيت دوگانه را امضا نکرده است، او شهروند افغانستان نمی باشد و شرکت او در انتخابات کاملا غير قانونی ست.
اشرف غنی نيز مانند احدی که در ساختن سیستم فاسد حامد کرزی نقشی کليدی داشت، اکنون در نتيجه ی تب و تاب انتخابات به دروغ های انتخاباتی روی آورده و خود را منتقد سیستم معرفی می کند.

معاونان: محمد ایوب رفیقی و محمد علی نبی زاده

10: عبدالله عبدالله

متهم به دست داشتن در جنايات جنگی، يکی از نزديکان و مشاوران احمدشاه مسعود که سال ها بعد خود او در رديف يکی از متهمان به قتل فرمانده ی خود قرار گرفت، در سال 1961 ميلادی بدنيا آمد. او دانش آموخته ی دانشگاه کابل است.

عبدالله سال ها به عنوان وزير امور خارجه ی دولت برهان الدین ربانی و حامد کرزی کار کرد و مشهور است که اداره ی او يکی از فاسد ترين ادارات بود که اختلاس و زد و بند در يکی از اوج های خود قرار داشت.

معاونان: همايون شاه آصفی و چراغعلی چراغ

11: ذبیح الله قاضی نورستانی

در صدر گروهی بنام عدالت و توسعه می باشد اما تاکنون هيچ حرکت و تحرکی ملموس از اين گروه در سطح اجتماع دیده نشده است. علی رغم نام اين گروهی مواضع آنان درقبال زنان به مواضع بنيادگرايان اسلامی شباهت دارد.

معاونان: سيد يوسف شجن پاچا و آقا سعيد


12: حسن علی سلطانی

معاونان: مصری خان مومند و عبدالرقيب

13: میرویس یاسینی

معاونان: امان الله پيمان و عبدالقيوم سجادی

14: حبیب منگل

در خوست بدنیا آمده و عضو دو گروه خلق و پرچم بوده است. اين دو گروه علاوه بر اینکه با يکديگر در جنگ و رقابت بودند، در کشتار هزاران تن از شهروندان افغانستان نيز دست داشتند. ميليون ها تن از شهروندان افغانستان نيز در زمان رژيم های خلق و پرچم ناچار به ترک افغانستان شدند.

معاونان: محمد داود راوش و نفس جهد

15: گل احمد یما

مدتی استاد در دانشگاه بود. شاعر و نویسنده است. با شورای نظار همکاری هایی داشت. از هواداران سرسخت گروهی بنام راوا می باشد و در این اواخر با وزارت فرهنگ به مدیریت کریم خرم و نجیب منلی همکاری می کرد.

معاونان: احمد شاه اثر و سليمان علی

16: شاه محمود پوپل

معاونان: محمد عليم راحق و شا جهان

17: بسم الله شیر

معاونان محمد حسن توحيدی و سکندر خان حسين

18: محبوب الله کوشانی

معاونان: محمد زمان اطرافی و محمد شريف تره خيل

19: رحیم جان

معاونان: محمد اعصار و ملک شاکرالله

20: معتصم بالله مذهبی

معاونان: محمد نسيم روضه باغی و افتخار احمد يوسفزی

21: محمد سرور احمدزی

يک طالب نکتایی پوش ديگر،

محمد سرور احمدزی يکی از نامزدهای انتخابات رياست جمهوری ست که ملا عمر، ملا حقانی و حکمتيار را از اعضای فاميل خود می داند. این شخص قصد داشت در جريان برنامه تلويزيون ملی، مقابل دوربین و در کنار خبرنگار و چند تن از نامزدهای دیگر به داکتر بشردوست حمله فیزیکی کند.

معاونان: محمد کريم جليلي و سيد رسول

22: سنگین محمد رحمانی

معاونان: رجب گل و ضياالدين

23: عبدالحسیب آرین

با رابطه ی نزدیک به ارگ، مانند انتخابات قبلی احتمالا برای کناره گيری به نفع کرزی آمده است تا بعدا بتواند سفارشات مختلف را برای خود، رفقا و اعضای خانواده ارایه کند.

معاونان: عبدالفتاح غني خيل و ميرزا محمد ميا

24: ملا عبدالسلام راکتی

از ولایت زابل و يکی از بنيادگراترين اعضای پارلمان افغانستان است. در فرصت طلبی نظير ندارد و در زمان حکومت مجاهدین قوماندان فرقه زابل بود و در زمان حکومت طالبان قوماندان قل اردوی ننگرهار. گفته می شود که او در تولید و قاچاق مواد مخدر نيز دست دارد.

معاونان: محمد اجمل حبيب صافي و محمد صادق

25: عبدالغفور زوری

معاونان: طاهر محمد ظاهر اسلمي و عبدالرشيد ايمان

26: لطیف پدرام

نویسنده و شاعر است و با بسیاری جنگ سالاران رابطه ی نزديکی دارد. او همچنين يکی از منتقدان سرسخت خاندان شاهی می باشد و به سبب انتقادهایش از امان الله يکی از پادشاهان افغانستان، برای کشتنش مبلغ دوصد هزار دالر جایزه گذاشته شد. لطیف پدرام طرفدار نظام فدرالی در افغانستان می باشد. او سال گذشته به مدت چند ماه به سبب همراهی با عبدالرشید دوستم، در حمله به رقيب دوستم اکبربای، در حبس خانگی به سر برد و اجازه ی خارج شدن از افغانستان را نداشت.

معاونان: نوراحمد برزين خطيبي و محمد ايوب قاسمی

27: محمد اکبر اوریا

معاونان: عبدالظاهر مرزاخيل و نورزيا چرخي

28: غلام فاروق نجرابی

معاونان: جنرال عبدالوکيل و خواجه غلام جيلاني صديقی


29: محمد نصیر انیس

معاونان: ثريا دقيقي و حبيب الله نوری

30: عبدالقادر امامی غوری

معاونان: محمد ياسين کاتب و سلطان علي مرتضي نيکزاد

31: محمد هاشم توفیقی

معاونان: شاه ولي روحاني و غلام علي امين

32: سید جلال کریم

معاونان: فيض محمد دقيق و غلام عباس واعظ زاده بهسودی

33: معین الدین الفتی

معاونان: خان محمد و ناديه

34: ملا غلام محمد ریگی

معاونان: ولي محمد اکسير و باز محمد يفتلي

35: عبدالمجید صمیم

معاونان: عبيدالله و شاه آغار

فهرست کامل و نهایی نامزدهای انتخابات همراه با عکس آنان، معاونان آنان و نشانه ی انتخاباتی شان را در اين فايل پی دی اف ببينيد و بخوانيد. نکته قابل توجه اين است که برخی از آنان از دور رقابت ها خارج شدند که نام آن ها در ادامه آمده است:

فهرست کامل و نهایی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری افغانستان در سال 1388 خورشیدی
Election 2009

فهرست ابتدایی نامزدهای انتخابات همراه با عکس آنان، معاونان آنان و نشانه ی انتخاباتی شان را در اين فايل پی دی اف ببينيد و بخوانيد:

فهرست کامل نامزدهای انتخابات همراه با عکس آنان، معاونان آنان و نشانه ی انتخاباتی شان

آن هایی که رد صلاحیت شدند:

1: محمد اکبر بای

رقیب عبدارشید دوستم جنگ سالار صفحات شمال می باشد که زمانی با او نزدیکی هایی داشت و معمولا رقبای دوستم در دوره های مختلف، مانند گروه جمعیت اسلامی و حامد کرزی و اطرافیانش، از او به عنوان مهره ای علیه دوستم استفاده کرده اند. گفته می شود يکی از اختلافات دوستم و اکبربای عدم پرداخت میلیون ها دالر از پولی ست که دولت ترکیه به گروه جنبش دوستم داد و نزد اکبر بای بود. سال گذشته دوستم به همراه چند تن از نظامیانش به خانه اکبربای یورش بردند و او را لت و کوب کردند. دوستم برای چند ماه ممنوع الخروج بود و بالاخره به ترکیه رفت.

معاونان: عبدالظاهر مرزاخيل و نورزيا چرخی

2: سید جعفر هوفیانی

معاونان: عبدالقادر و بسم الله درخشانی


آن هایی که از رقابت ها کنار کشیدند:

1: گل آغا شیرزی:

قاچاقچی معروف مواد مخدر، کسی که به گزارش يک رسانه ی کانادایی، هفته ای يک ميليون دالر از قاچاق مواد مخدر و دزدی از عوايد گمرکی در آمد داشت، اکنون والی ولايت ننگرهار می باشد. او پيش از آن والی ولايت قندهار بود. گل آغا شیرزی علاوه بر قاچاق مواد مخدر و سوء استفاده و اختلاس گسترده، متهم به سرکوب روشنفکران در ولايت ننگرهار می باشد.

اخبار و گزارش های مربوط به انتخابات رياست جمهوری افغانستان در سال 1388 را قدم به قدم در کابل پرس بخوانيد

2: انور الحق احدی:

دانش آموخته رشته ی اقتصاد و علوم سیاسی از دانشگاه آمريکایی بيروت است. در سال 2002 به عنوان مدير بانک مرکزی افغانستان گمارده شد و پس از آن به عنوان وزير ماليه ی افغانستان. او تا روز پنجم فبروری سال روان به عنوان وزير مالیه فعاليت می کرد. پس از آن استعفا داد و علی رغم اينکه خود يکی از عناصر کليدی در ساختن سیستم فاسد حامد کرزی به شمار می رود، در نتيجه ی تب و تاب انتخابات، به دروغ های معمول انتخاباتی روی آورده و در صف منتقدان قرار گرفته است. بر اساس اسناد موثق مانند اسناد رياست مستقل مبارزه با فاسد و ارتشای اداری و نيز گزاش های معتبر، در فساد و اختلاس ميليون ها دالر از دارايی های همگانی مستقيم دست داشته است.

از او به عنوان يکی از حاميان معنوی طالبان نيز یاد می شود. همچنين تلاش های او برای زير باز قرض بردن افغانستان و تلاش او برای خدمت به بانک جهانی زبانزد می باشد.

او علی رغم اينکه مدتی در صدر گروه افغان ملت قرار داشت، اما بتازگی اين گروه اعلام کرده است که احدی نماينده ی آنان در انتخابات نمی باشد.

انورالحق احدی يکی از غاصبان زمين های شیرپور در شهر کابل بين منطقه ی وزير اکبر خان و شهر نو نيز می باشد که کارنامه ی ايشان را پربار تر کرده است.

اخبار و گزارش های مربوط به انتخابات رياست جمهوری افغانستان در سال 1388 را قدم به قدم در کابل پرس بخوانيد

3: علی احمد جلالی:

يکی از غاصبان شیرپور در شهر کابل، کسی که وزير داخله ی افغانستان در حکومت حامد کرزی بود و استعفا داد، در سال 1940 بدنيا آمد. او گفته بود که فهرستی از مقامات بلندپایه را در اختيار دارد که در توليد و قاچاق مواد مخدر دست دارند اما هيچگاه اين فهرست را افشا نکرد. هرچند پس از استعفا در گوشه ی امن آمريکا به زندگی خود ادامه داد اما اکنون گفته می شود که علت عدم افشای آن فهرست، معامله و زند و بند سیاسی آقای جلالی می باشد که اکنون وارد رقابت های انتخابات رياست جمهوری شده است.

جلالی شهروند آمريکاست و مطابق قانون اساسی افغانستان شرکت او در انتخابات رياست جمهوری کاملا غير قانونی می باشد.

اخبار و گزارش های مربوط به انتخابات رياست جمهوری افغانستان در سال 1388 را قدم به قدم در کابل پرس بخوانيد

4: باز محمد کوفی

به نفع حامد کرزی کنار کشید.

معاونان: زرمينه سحر و سيد محمد باقر اميري

5: زلمی خليل زاد:

متولد سال 1951 ميلادی در شهر مزار شریف، فعلا شهروند آمريکا و مطابق قانون اساسی افغانستان شهروند افغانستان نمی باشد و شرکت او در انتخابات کاملا غير قانونی ست. او در پست های کليدی در دولت جرج بوش در آمريکا از جمله سفير اين کشور در سازمان ملل، سفير اين کشور در عراق و سفير اين کشور در افغانستان کار کرده است. از زلمی خليل زاد نيز به عنوان يکی از حاميان معنوی طالبان ياد می شود، کسی که در زمان حضور خود در افغانستان به عنوان سفير آمريکا، به حمايت جريان خاصی در بدنه ی دولت همت گمارده بود و در تصميم های عمده ی حامد کرزی نقش بسزایی داشت.

معروف است که زلمی خليل زاد امکانات ايالات متحده ی آمريکا را در افغانستان در انحصار افکار و رفتار قبيله ای خود قرار داده بود.

6: عبدالعلی سراج:

خود را متعلق به خاندان شاهی می داند و خوشحال می شود که به او بگويند شاه زاده. او متعهد شده که چنانچه رييس جمهور شود گفتگوهای سازنده ای با سران طالبان روی دست خواهد گرفت. به نظر می رسد گفتگوی سازنده ی شاهزاده يعنی سهیم کردن بيشتر آنان در قدرت و تغيير و تبديل قوانين به نفع گروه تاريک طالبان.

اخبار و گزارش های مربوط به انتخابات رياست جمهوری افغانستان در سال 1388 را قدم به قدم در کابل پرس بخوانيد

فهرست کامل و نهایی نامزدهای انتخابات همراه با عکس آنان، معاونان آنان و نشانه ی انتخاباتی شان را در اين فايل پی دی اف ببينيد و بخوانيد:

فهرست کامل و نهایی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری افغانستان در سال 1388 خورشیدی
Election 2009

فهرست ابتدایی نامزدهای انتخابات همراه با عکس آنان، معاونان آنان و نشانه ی انتخاباتی شان را در اين فايل پی دی اف ببينيد و بخوانيد:

فهرست کامل نامزدهای انتخابات همراه با عکس آنان، معاونان آنان و نشانه ی انتخاباتی شان

7: محمد داود میرکی

محمد داود میرکی بعد از ثبت نام در انتخابات از رقابت ها کنار کشید.

وی محمد کبير و گلستان معرج را به عنوان معاونان خود معرفی کرده بود.

8: مولوی محمد سعید هاشمی

به نفع کرزی کنار کشید.

معاونان: محمد معصوم و محمد نعيم انصاری

9: محمد حکیم تورسن

به نفع کرزی کنار کشید.

معاونان: نصرالله زيارمل و سيد محمد ياسين علوي

10: محمد یاسین صافی

به نفع کرزی کنار کشید.

معاونان: محمد اسراييل و محمد عظيم طاهري


11: هدایت امین ارسلا

کنترل بخش های مالی در دولت افغانستان توسط طالبان نکتايی پوش کاملا با برنامه ريزی صورت گرفته است. هدايت امين ارسلا، اشرف غنی احمدزی، انورالحق احدی، حنيف اتمر و فاروق وردک کليدی ترين عناصری محسوب می شوند که در ساختن حکومت فاسد و سرشار از اختلاس و فساد سهم داشتند و تقريبا بيش از هشتاد و پنج درصد جابجایی های مالی در دولت افغانستان زير نظر آنان صورت گرفته است.

هدايت امين ارسلا از مهره هایی ست که سال ها در آمريکا زندگی کرده است و طبق اسناد وزارت امور خارجه اين کشور، در صورت شکست طالبان (امارت اسلامی) در امور حکومت داری، از طالبان تکنوکرات (نکتایی پوش) مانند هدايت امين ارسلا استفاده خواهد شد.

او به نفع کرزی کنار کشید.

معاونان: محمد اسماعيل قاسميار و شينکي ذهين کروخيل

12: نصرالله بریالی ارسلایی:

گفته می شود به نفع عبدالله عبدالله کنار کشیده است.

معاونان: مولوي عبدالباقي ترکستاني و سيد محمد عالم اميني

اخبار و گزارش های مربوط به انتخابات رياست جمهوری افغانستان در سال 1388 را قدم به قدم در کابل پرس بخوانيد

كارنامه

گالری عکس

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • In this list only two person can be good president for afghanistan Jalali and Bashardost the rest is just garbage and even they are not able to run job of a clrek and they think Afghanistan people are stupid to vote them they have to be in prison rather thinking to be president.

    Waheed

    • من موافقم که اکثر این گاو های پیر که خواب کنجاره در توبره ریاست جمهوری می بینند لیاقت زباله دانی را هم ندارند چه برسد به ریاست جمهوری اما باید پذیرفت که هرکدام از این ها تعداد قابل ملاحظه ای از رای مردم را باخود دارند. به وضوح می توان دید که مشکل اساسی در مردم است. چون اگر مردم مشکل شعوری نمی داشتند و به آدمی وطن دوست و قاطع رای می دادند با یک دوره انتخابات استفاده جویان از صحنه به کناری رانده می شدند و وضعیت مردم بهتر می شد.

    • سلام به همه
      به نظر بنده آقای عبدالله یکی از اشخاص نیک نام در میان لست فوق اند.اگر خود را کاندید کنند امکانات برنده شدن شان است.و در داخل و خارج افغانستان دوست داران خاص خود را دارند.

    • salam man Homayoon Assadi astam .Az UK. ager Aqay D.Abdoallah dar antakhabad raysat jam hory khad ra kanded kand 100% baranda meshawd. chon ka me tawand ka reyas jamhory ra khob adera karda meta wand.Bkhater ka dar doran WAZART KHARJA bi ham kashwar hy jahan artabat AFGHANITAN basyar khob bod bakhosos ham ra ba Kashwar hm saya masl IRAN afghanhy ka dar IRAN zandagy mekar danad basyar khob bot.Wally az wakhtey ka Aqay R.DADFAR ASFANTA amada Afghanhy ka da IRAN ast yak roz aram nadeda and.khob Aqay D.ABDOALLAH dar ahn zaman hamtan khad ra ba malat Afghanistan dada ast ba htarm ASSADI UK}

      آنلاین : please your choose

    • برادر امین را سلام عرض می دارم :
      بایددرجواب بگویم،شما برادر گرامی هنوزدر خواب غفلت ویابه قنداق به سرمی برید،ویاچنان احساس قوم گرای دارید که هیچ واقعیت را در نظرنمی گیرید.
      دلایلی زیاد است که اثبات می کند همین اقای عبدالله یکی از جنایت کارانی است که دستش به خون ملت افغانستان و...الوده است.
      اگر شما دوست عزیزواقعیت را درنظرداریدبه عنوان مثال فقط یک کار خوبی که از عبدالله تا بحال برای بهبود افغانستان سرزده باشد بیاورید؟که قطعا ندارید چون تمام کار های عبدالله از زمان که وارد سیاست شده است جنایت کشتاروقتل عام مردم بگناه این سرزمین بود است .
      گذشته از همه ایا دوست گرامی عبدالله توانای اداره ی کشور را دارد؟باوجود که این شخص یکی از بدترین اشخاصی است که تابحال مردم افغانستان رابرای حفظ موقعیت خودش تکه تکه کرده است.که ما در چند دهه ی گذشته شاهد جنایات ایشان بودیم وهمچنین در دوره ی دولت انتقالی شاهد بودیم که تمام کارکنان وزرات خارجه تاجیک بود وهیچ یک از اقوام دگرافغانستان در ان جا دیده نمی شد.واین حاکی از قوم گرای کورکورانه ی عبدالله است.ایا چنین فرد با این ترزتفکر اگر برفرض محال بیاد رئیس جمهور شود اوضاع افغانستان بهبود پیداخواهند کر د؟قضاوت را به خوانندگان اگاه وکسانی که شاهدجنایات عبدالله در چند دهه جنگ خانمان سوزافغانستان بود ه است می گذاریم ؟

    • با سلام
      کسانیکه عاملان قتل ونسل کشی در افغانستان اند وبرای رسیدن به قدرت خون ملت را ریخته اند ویا همدستان رهبران قاتل شان اند ویا اینکه بدستور انها سینه های زنان ومادران افغانها بریده شده وانهاییکه سر انسانها را می بریدند ودر روغن داغ گردن بریده را داخل وبعد اسم انرا رقص مرده می نامیدند واز ان لذت میبر دند ایا شرم ندارند که خودرا برای ریاست جمهوری کاندیدمینمایند چه فکر میکنند مردم افغانستان به نظر شان چه می اید ایا ملت اعمال انهارا فراموش کرده؟ این جانیان از جان ملت بدبخت ما چه می خواهند . های ملت ستمدیده افغان دیگر فریب نخورید به ادم کشان از هر طبقه واز هرحزب واز هر ملیت که با شند رای ندهید .

  • kamran jan salam, chera az khod nam namebari, o bacha gonjeshk ham moft wa sang ham moft , yak emtehan kon agar na shod ke zarar namekoni agar shod baz deda shawa ke chi khwahi kard ok omrat daraz bad ya hooooooooooooooooooooooooooooo

    • اگر یکی از دوستان مهربانی کنند و لست نام آن های را که باید رییس جمهور شوند را بدهند خوب خواهد شد. در ان صورت ما میتوانیم بگوییم انها بدند و گر نه باید همین ها را تحمل کرد.

  • به جز بشردوست، همه‌ی شان کثافت ها و خاینان و جانیان و وطن فروشان هستند.

    ملت ما این ستم پیشگان بی‌ناموس را به خوبی می‌شناسند و کسی به اینان رای نخواهد دارد. اما چه کنیم که این شمارنده رای است که برنده را انتخاب میکند و نه رای دهنده و درین زمینه انکل سام به خوبی کارش را میکند.

    • کاندید های احتمالی دیگر به هر صورت اما این آقایون چطور ممکن است تا کاندید نمایند؟
      1. علی احمد جلالی که تابعیت امریکا را دارد.
      2.زلمی خلیل زا د که سال ها میشود تابعیت امریکا را دارد و فعلا هم نماینده امریکا در ملل متحد است؟
      قانون اساسی درینجا کجا میشود؟
      یا این قانون تنها برای مردم فقیر این مرز و بوم ساخته شده است؟

  • جالب خواهد بود، اگر از خوانندگان نظرسنجي شود كه :

    اگر فردا انتخابات رئيس جمهوري ميبود، به كدام شخص راي خود را ميداديد ( همچنين علاوه از افراديكه اينجا نام برده شده )؟

    احترام

  • جای بسیار خوشحالی وخرسندی است که افغانستان بعد از سه ده بحران ، خشونت ، جنک وسیاهی به یک فضای آزاد و آرامش نسبی رسیده است ودارای نظام سیاسی نسبتا قابل قبول برای انانکه از جنگ وبد بختی و... خسته شده اند ،نه انانکه هنوز با جهل وجنون برای نابودی افغانستان درتلاش اند. انتخابات ریاست جمهوری درهرکشوری امرمهم وخطیر به حساب می آید مخصوصا برای افغانستان .حال سخن اینجا است که چه کسی باید کاندیدا وکی رئیس جمهور شود؟
    درجواب باید گفت هرکسی که واجد شرایط باشد می تواند کاندیدا شود ولی رئیس جمهور باید کسی شود که دارای ویژگیهای ذیل باشد:
    1- سواد کافی وتحصیلات عالی حد اقل ماستر (فوق لیسانس )باشد.
    2- دارای تجربه ی کاری وسوابق وسوانح خوب باشد.
    3-متعهد ،وفادار، صادق وحافظ ارزشهای دینی وملی باشد
    4-قابل قبول برای ملت ودارای پایگاه مردمی باشد.
    5-آشنابابافت اجتماعی وقومی کشورباشد.
    6- دارای برنامه وپلان مدرن وعلمی وعملی برای اداره کشور باشد.
    7- توان مدیریت بحران وموانع وچالشهای چون:دخالت بیگانه وکشمکشهای قومی ،سمتی ولسانی و... داشته باشد.
    8- دارای ملاک ومعیار شایسته سالاری دراستخدام وگزنیش باشد.
    9-اولویت بندی چون:برطرف کردن فساد اداری ،رشوه خواری،تبعیض ،ایجاد اداره سالم و... داشته باشد.

  • آوازه سر زبانها است كه آقاى سيد جلال نابغه افغانستان كه سه ده از كشوردور بود ميخواهد خود را براى اخذ كرسي رياست جمهوري كانديد نمايد ،، طبق اطلاعات رسانهاى جمعي ايشان علاقه كستردي با جامعه جهاني داشته و طالبان نيز به ايشان علاقامند است بس جه ميشود براى نجات كشور از قتل و ويراني كشتار بيكناهان و مظلومان از شخصيت فوق الذكر حمايت كنيم و بيبينم كه نابغه افغانستان براى اداره كشور جكونه ميباشد !! لطفا در مورد نظرات هموطنان عزيز را خواهانم

    • به فکر من آقای سید جلال (کریم) یک شخص موفق است یک کمی معلومات در باره وی دارم میخواهم برای همه دوستان بنویسم
      آقای سید جلال کریم متولد در کابل افغانستان شده است و در سن سه سالگی قرآن شریف را حفظ نموده و در سن شش سالگی از صنف دوازده مکتب فارغ شده و بعد به رشته های ریاضی فیزیک و اقتصاد تعصیلات عالی نموده و در عربستان صعودی زنگی مینماید و یک شخص جوان و دلسوز برای این وطن میاشد و چون فعلاً به سن قانونی کاندید نمودن خویش برای ریاست جمهوری افغانستان رسیده باشند و هتمی میخواهند که برای این ملت بیچاره افغانستان خدمت بکند. و اگر این آوازه های ایشان درست باشد نسل جوان به غیر از سید جلال کسی دیگر را نخواهد انتخاب نمود چون این یک مسئولیت ایمانی و وژدانی هر فرد افغان است که یک رهبر دلسوز و تعصیل کرده را انتخاب نمایند. و اول در باره آن شخص معلومات حاصل نمودن نیز مسئولیت هر فرد میباشد

    • اغا صاحب سيد جلال كريم نابغه نامنهاد افغانستان ( ناصر افغان)
      سخنان جناب شما درباره شخصيت( خود ) اقاى سيد جلال يك دروغ محض واشكار است اين يك واقعيت است كه همه ملت افغانستان انرا خوب مى دانند كه در حقيقت جناب شما جلال جان نابغه نبوده ونخواهد بوديد بلكه اصلا جناب معلم صاحب عبدالكريم خان استاذ مضمون سانيس پدر بزرگوار شما واقعا ايشان نابغه هستند كه سى سال قبل توانست مردم بيتجاره افغانستان كه 75 در صد ان بى سود بودند ومسولئين وزارت معارف ودولت انزمان كه اكثريت شان فقط دوازده باس بودند انها را قانع سازد كه فرزندعزيزش كه شما بوده باشيد يك( نابغه هستيد) ايشان يك جند فرمول ساينسى را در خانه برايتان ياد وتدريس مى كرد وبرايتان انهارا حفظ مى داد وشما انرا بلبل وار در صحنه ومجالس در انزمان ترديد مى نموديد ومردم بيتجاره نابغه بودن شمارا با نوشتن جند فرمول عادى تصديق كردند ( وهرگز سيد جلال جان حافظ قرانكريم نبوده وكدام تحصيلات عالى هم ندارد) در حقيقت جناب پدر شما ايشان با اين كار خود مى خواستند خودرا شهرت بدهند واز اين كار وغريبى خود جند لقمه نان بدست اورند وميان رفقاى خود سربلند كند ويك درجه ترفيه نمايد كه در اين برنامه وپلان خود تاحدى موفق شد كه سزاور اهداء نشان قهرمان ملى احمد شاه مسعود است

      جناب پدر شما جندى بعد از انكه شمارا در كابل بصفت يك نابغه معرفى كرد بود در يافت كرد كه بازار جهاد ومجاهدين در پاكستان وغرب خيلى گرم شد است لذا همان بود كه جناب معلم صاحب عبد الكريم خان پدر بزرگوار تان در فكر ان شد تا شمارا به پيشاوربيا ورد وبراى احزاب مجاهدين شمارا به لليلام بگذارد تا يكبار ديگر از نام نابغه بودن فرزند عزيز خود كه شما بوده باشيد استفاده كند وبكدام يكى از كشورهاى غربى مهاجر ومسافرت نمايد همان بود كه شمارا براى شيخ صاحب ربانى رهبر جمعيت مطرح كرد و جناب اقاى ربانى خواست از نام نابغه بودن شما ايشان هم به نفع حزب خود استفاده كند وشمارا وادار ساخت تا يك جند نوار كست راديوى را ثبت كنيد ويك جند عكس ومصاحبه ها شمارا در مجلات خود بنشر رساند تا حزب جمعيت خودرا يك حزب نابغه دار اعلام ووانمود نمايد ومتعقبا جناب استاذ ربانى شمارا به مقامات سعودى كه دران سالهاى به بيشاور رفت وامد زياد داشتند مطرح و لليلام كرد وشما را بصفت يك نابغه به سعودى ها سپرد بى خبر از انيكه شما بيتجاره حتى سويه تحصيلى يك متعلم صنف هشتم ابتدائى را هم نداشتيد وبا فرستادن شما به عربستان سعودى ومطرح كردن نابغه بودن شما در مطبوعات انتشار يافته احزاب مجاهدين يكبار ديگر خيانت در حق ملت افغانستان صورت گرفت جون جهان وقتى ديدند كه نابغه افغانستان يك شخص جاهل است وسويه يك طفل متعلم ابتدائى را ندارد بس اشخاص عادى ملت افغانستان جه خواهد بودند وداستان ناكامى وشرمسارى تانرا در پوهنتون هاى سعودى يكبار ديكر اينجا تكرار نمى كنم جون براى همه معلوم است واحتاج به بيان مكرر اينجانب ندارد
      بنده كه يكى از محصلين افغان در قاهره مى باشم جند بار متعدد با شما در شهر قاهره كه در سالهاى اخير رفت وامد شما به ان شهر بعلت اقامت فاميل شما وتحصيل هميشره هاى تان درقاهره زياد شده است با شما در منطقه مدنيه النصر منزل فاميلى تان ملاقات وصحبت ها داشتم ويكبار شمارا در صالون سفارت افغانستان در قاهره كه جهت تمديد پاسبورت خود تشريف اورده بوديد ودر انتظار ورود مسئول سفارت بوديم با هم صحبت طولانى داشتم وبرخى از لاف ها ودروغگوى هاى تانرا با شما مناقشه نموديم و وقتى يك بزنس كارت خودرا كه دران خودرا بصفت مستشار شخصى يك امير سعودى معرفى مى كرديد برايم داديد (سعودى اضافتر از دو سه هزار امير دارد) كه با مطرح كردن جند سوال در باره حقيقت كارى ومعنى مستشار بودن شما با امير سعودى از جناب شما از جواب سوال هايم عاجز مانديد وعصبنى شديد كه دروغ بودن مستشاريت شما انهم ثابت شده است نمى دانم جناب شما جه نوع مستشاريت امير سعودى را انجام مى دهيد اماده هستم در اين زمينه معلومات مفصل وبا اسناد ومدارك رسمى خدمت شما در اينده براى شما وهموطنان خود جهت شناخت مفصل شخصيت ارزنده شما تقديم دارم

      بهر صورت عزيزم سيد جلال جان اگر فكر مى كنيد با درج نمودن جمله كانديد اسبق رياست جمهورى در كارت شخصى خود( بزنس كارت) شما مى توانيد در اينده صاحب كدام شخصيت سياسى يا اجتماعى ميان افغان ها يا كفيل سعودى تان شويد يا انيكه اهتمام كدام يكى از احزاب سياسى موجوده در افغانستان را بخود معطوف وجلب سازيد ويا رغبت شديد خودرا در تقرر يافتن در كدام يكى از سفارت خانه ها افغانستان در خارج هستيد بيسار اشتباه نموديد جون اكنون هر فرد وشخص هوشيار اينرا خوب مى داند كه هركس وهر تبعه افغان كه سن وسالش بيشتر از 40 سال باشد وشرائط درج قانون انتخابات را طى نمايد مى تواند خودرا در انتخابات كانديد نمايد در حاليكه اصلا جناب شما خوب مى دانيد كه نمى توانيد حتى همان شرايط اساسى درج يافته قانون انتخابات را براورده سازيد اما اينكه فقط از اعلان رغبت درامادگى براى كانديدى در انتخابات را مى نمايد همه جهان مى دانند كه در هركشور هر تبعه ان جه هوشيار وجه بى عقل و هراستفاده جو مى تواند اظهار رغبت كانديدى خودرا نمايد وحتى هر كس وناكس و حتى مريض عقلى وعصبى در سرك وبازار وشفاخانه ها خود مى توانيد اعلان اميدوارى كانديدى خودرا نمايد اما شخص هوشيار كه حد وتوان واقعى خودرا مى شناسد اينكار را نمى كند در غير ان اضافتر ازبيست مليون شخص تبعه افغان از رغبت وخواهش رئيس جمهور بودن خود اظهار واعلان اميدوارى شانرا در كانديد شدن در انتخابات رياست جمهورى مى نمودند عزيزم جلال جان اعلان وسعى شما در اين زمينه ايجاب شخصيت بودن شمارا نمى كند لذا همه تلاش ها ومساعى وبرنامه ها وپلان ها وخواب هاى شما( نابغه) دراين زمينه بدون كدام فايده خواهد رفت ورفته است بهتر است دوباره نزد كفيل سعودى خود مى بخشيد( امير سعودى) برگرديد تا نشود خدا ناخاسته وظيفه مستشاريت خود واقامه را از دست ندهيد ولى قبل از عودت خود بايد در صدد يافتن جند دروغ جديد جهت فريب دادن كفيل خود تبرئه دادن خود از مصرف بيجاى بول ومال كفيل سعودى تان بوده باشيد ودر فكر يافتن كدام زمينه ومجال ديگرى براى فريب دادن مردم وشخصيت دادن براى خود شويد خداوند شما وامثال تانرا براه راست وخير هدايت نمايد

      حقجو

  • با نام خداوند مهربان و بخشاینده
    به نظربنده شخصیتی می تواند ریاست جمهوری را به عهده بگیرد که با سواد باشد و آقای داکتر علی احمد جلالی می تواند این پست را به عهده بگیرد و افغانستان را به سوی بهبودی ببردزیرا هرچه که باشد شخص با سواد هستند .

    • خوب نظرات هرکس درمورد کاندیدان ریاست جمهوری به نزدمن قابل احترام است ، داشتن سمپاتی ویا علایق سمتی ، لسانی ، مدهبی ، خویشاوندی وبل اخره حزبی ویاتنظیمی همه در
      مجموع عقیده شخصی نویسندها است ومن درباره هیچ کدام شان نظر مخالف ارایه نمی کنم ولی
      منحیث یک سیاست مدار ومنحیث یک دکتور فلسفه عقیده من این است که ما وشما درین مقطع
      زمانی ازهمه کرده راجع به بود ونه بود استقلال ، تمامیت ارضی ، وحدت ملی ، وبلاخره حفظ معیار
      های ملی که از اهمیت ویژه برخورداراست به حیث وارثین نیاکان واجدادمان حفظ کنیم ویاخیر ؟
      امروز وقت ان دیګر سپری شده که علیه یک دیګر قطره وکنایه بګوییم ، یک دیګری را به حیث کمونست ویا اشرار وماویست واخوانی یادکنیم ، بلکه زمان ان رسیده که درباره چیزیکه برای نسل های اینده مخصوصا انهایکه زنده مانده چی خدمات را انجام داده می نوانیم ګپ بزنیم .
      هموطن کی نبود تا اندازه که میتوانست نتاخت ، نه تازاند ،بعضیها درمجالس میګویند که من عضو هیچ حزب ویاسازمان سیاسی نبودم وهیچ نوع جرم وجنایتی را مرتکب نشده ام وهمیشه برف بام
      خودرا بالای دیګران می پرتن .
      سوالات اساسی من ازهمه وطنداران این است که :
      ۱- چرا افغانستان درطول همین پنج ویا شش هزار سال خانه جنګ بوده وماصرف جنګیدن یاد داریم؟
      ۲- چرا همیشه مردم ما نسبت به هرکسی دیګری ومشخصتر هرکشوراسلامی دیګری علمبردار
      مدافع مطمن اسلام باشد ؟
      ۳- چرا مردم ما ازچتلی ، چرک ،شپش، مرض ، بیکاری ، فقر وبی اتفاقی نجات پیدانمی کنند؟
      ۴- چرا ما مغزهای متفکر منحرف ، مرتجع ، اپورچونست ، ابن الوقت ، خودکش وبیګانه پرور نسبت به هرکشور دیګری زیادتر داریم ؟
      ۵- د دیورند مسله نده حل شوی ترڅو دغه غامضه حل نشی پاکستان موږ ارام نه پریږدی ؟
      ۶- موږ مستقله بحری لاره نه لرو ؟
      ۷- چرا ما ملاهای - اخوندهای - روحانیون - پیرهای - میرهای - سیدهای لنګی سیاه هزاره وطالبهای مثل ایران ویا سوریه مصر ودیګرګشورهای مسلمان متمدن جهان واری نداریم؟
      ۸- چرا ملاهای ما کره زمین را بلدنیستن ؟ چرا نظام شمس را واردنیستن ؟ چرا مسایل وسایل
      تولید ، نیروهای مولده ، افزار کار - کار وارزش اضافی را نمی دانند ؟ اګر همه این چیزهارا نمی
      دانند پس چرا خواستار مقامات دولتی وچوکی ومقام هستن ( زیراترکاڼی دبیزو کار نه دی )
      اودولتداری هم دملانو ، شیخانو - اخوندانو - اوتنظیمی لیډرانوکار نه دی ! خکه دولت داری کویا
      سیستم ادره - مضامین سیاینس- سیستم تخنالوجی معاصر وکمپیوتر - کلتور وفرهنګ علوم می
      باشند ، میګویند هفت اسمان وجود درارد ، اما خبرندارد که یک صدکهکشان وجود دارد ودر هر
      کهکشان ۲۶ ملیون سیاره وجود دارد ، ازملکیوی وناکیوی خبری ندارند ودعوای دولت ووزارت را دارند
      به هر حال این بحث به حد کافی طولانی و هضم ودرک شان کار هرکسی نیست ارزومندم در مورد
      بالا مرا به بزرګواری تان ببخشید .
      حالا درباره رییس جمهور اینده افغانستان :-
      افغانستان دربین کشورهای (جبار - ظالم - خونخوار - بهره کش - استعمارګر - امپریالستی -مرتجعین عربی - کمونستی وهژمونستی ، ( همسایه ها ) وبین المللی مانند پروانه بی سروصدا
      درجال عنقبوت محسور ومحاصره است .
      ببینید ما قووای مسلح ملی نداریم وانچی بود به فرمان نوازشریف توسط خودماوشما ازبین رفت
      و قووای مسلح امروزی خلع سلاح شده ، قابلیت محاربوی ندارد ، ازخود دفاع کرده نمیتواند ؟
      اقتصاد بسیار ضعیف داریم انچی ازګو غدودی به ماوشما می رسد انهم حیف ومیل می شود ؟
      زنهای ما ازادی اصلا ندارند ومثل حیوان دربازار خرید وفوش می شوند ؟
      دریاهای ما ابهای خودرا به کشورهای همسایه می ریزاند وزرای بیکفایت ما درساختن بندها وانهار
      اندکترین توجه نه کردن ؟
      فابریکه های دولتی وشخصی همه منهدم شده ویا به تاراج رفته ؟
      هیرویین وتریاک در محضرعام خرید وفروش میشوند وقچاق ادامه دارد ؟
      امنیت بکلی موجود نیست مردم درخانه های خود مسون نیستن ؟
      منازل جدید ، مکروریانها همه مسکوت ماندن و اجازه تجدید ساختمان ندارد ؟
      حکومت داری کرزی به زاری ، به اشک ریزی ،و مصلحت وعذر خواهی تبدیل شده ؟
      صنایع دستی وخفیفه که بهترین راه برای بدست اوردن اسعار به شمار میرود اصلا توجه نشده ؟
      معادن که سالانه به ملیارها دالر ازفروش موادان به بودجه دولت اضافه می شد یا قاچاق می شود ویا برای اشخاص صاحب غرض وتفنګ سالار به اجاره داده شده ؟
      قیمتی وقحطی به اوج خود رسیده ؟
      معارف کشور درحال سقوط است ؟
      وضع صحی مردم قابل تشویش است ؟
      جنګلات همه دراختیار زورمندان وقاچاقچیان است ؟
      زمینهای دولتی ازطرف زورمندان درتبانی با روسای جمهور بی کفایت وقت چور وچپاول شده وبه
      مردم توسط قباله های عرفی داده شده دادوستود ادامه دارد ؟
      اپارتمانهای مکروریان ها توسط فرامین ربانی وکرزی به اشخاصیکه دو ویا سه خانه دیګرهم دارند
      به زور به قواله شده وبعدا به کسی دوم وسوم بفروش رسیده وصاحبان اصلی ان بی سرپناه است؟
      رشوت در ادارات دولتی مخصوصا درمحاکم عدلی ووزارت داخله ازتصور بالا است ( که کفر ازکعبه
      خیزد کی بود مسلمانی ) .
      سلاحهای ساخت شوروی که به پول بیتالمال خریداری شده بود ازقبیل توپ -تانک -وغیره وغیره
      توسط اشخاص بیکفایت وزارت دفاع دردشتها متروکه ګشته درحالیکه برای ده سال جنګ جبهوی
      باپاکستان وایران کفابت می کرد ؟
      هموطن عزیز بسیار چیزهای دیګری ومشکلاهای که شما اصلا تصورانرا کرده نمی توانید ومن هم
      نمیخواهم روی همه درین مقاله کوچک روشنی پرتم بناا دراخیر نظرخودرا درباره کسیکه باید رییس
      جمهور اینده شود ومشکلات که صرف چندتای انرا به رشته تحریر اوردم برامده بتواند ذیلا خدمت تان تقدیم مینمایم :

      بنام خداوند پاک :
      لپاره ددی چی دغه غامضه څو بعدی قضیه په ښه صورت دافغانستان دخلکو په ګټه حل شی لازم
      بولم دغه څونفره دوطن دملی منافعو ، دوطن دنجات په خاطر ، دافغانستان دخاوری دتمامیت په
      خاطر ، دیوه مترقی ، دیموکرات اوغوریدلی ازاد افغانستان په خاطر باید اساسی قانون ته تغیر ور
      کری اودصدراعظم مقام هم پکی ځای کرل شی ، ترڅو دوه نفره اساسی مهری لکه محترم
      اشرف غنی احمد زی چی دافغانستان دننه اوبحر دده په سویه اقتصاددان موږ نور نه لرو اوهمدا
      رنګه علی احمد جلالی چی دنظامی لحاظه فروفیسور دی او ددسیپلین اواداری په اصولوښه پوه
      دی دحکومت په راس کی قرار ولری دوی دواره سره مشوره وکری اویو بل ته ګذشت وکری ځکه
      دافغانستان منافع مطرح دی، بیا دمحترمو بشردوست اومحترم جبارثابت سره هم اریکی شریکی
      کری اوپه همدی ترتیب نور ملایم راستی اوچبی احزاب ورنږدی کری ترڅو دافغانستان داکثریت
      خلکو رایی وګټی.
      غربیان زموږ دابادی زموږ دسمسورتیا ، زموږ دخاوری دتمامیت ، اوزموږ دملی وحدت اویوه لوی ملت
      اولوی افغانستان غوښتونکی نه دی داوطن دافغانانو دی اوبغیر دافغان څخه بل څوک دغه وطن
      نشی جورولای ، زه ډیری لنډی لاری دپیسو پیداکولو درته ښوولای شم اوهرڅه ډیر زر ترلاسه کولای شو خو یو شرط لری ؟

      شرط :
      نوی جمهور رییس باید افغانی اراده - افغانی اصول - حلاحیت دتقرر اومصارفو ولری - دامریکا او یونما اوناتو دډیکتات څخه فارغ وی نور نو افغانستان ته زه ډیر ښه فورمول لرم .

  • سلام خدمت همه مردم افغانستان از نظرمن "اشرف غنی احمد زی" بهترین شخصی است به خاطر ریاست جمهوری افغانستان چون اشرف غنی کسی است که در دو دور وظیفه خود در افغانستان که بار اول وزیر مالیه و بار دوم رئیس دانشگاه کابل بو صر خدمت کاری دیگر نکرد .
    همچنان گفته میتوانیم که اشرف غنی کسی است که از لیاقت خاصی برخوردار است و میتواند چنین پوستی را به صور درست آن پیش ببرد.ازمردم افغانستان میخواهم که برای وی رای بدهد .که وطن شان آباد شود .

    آنلاین : نظر

  • بسم الله الرحمن الرحیم
    من به حیث یک شهروند افغان میتوانم بگویم که کسانیکه کاندیدای ریاست جمهوری هستند از آن جمله فقط میتوانیم جناب آقای دکتر رمضان بشر دوست را بگویم که کدام ظلم نکرده است بقیه همه معلوم است که همه به نوبت خود خیانت زیادی کرده است آقای کرزی در این چند سال گذشته که هیچ کاری برای افغانستان نتوانست انجام دهد و آقای زلمی خلیل زاد هم که نوکر خاص آمریکاست و آقای عبدالله عبالله هم مثل جناب کرزی چندان شخصی درستی به نظر نمی آید

    فقط در این میان ما مردم هستیم که به خود میتوانیم کمک کنیم این ها فقط به فکر جیب پر کردن خودشان هست

  • سلام به هموطنان عزیز که سی سال زحمت کشید ودوباره در جای اول برگشت
    از اسمان وقتی به پاین نگاه می کنیم یک تپه خاکی میبینیم وقتی پاین می اییم میبینیم که نام ان تپه افغانستان است که هیچ اثار ابرو مندانه دران دیده نمی شود هرکه ریس جمهور شود دل به ابادی ان نمی بندد تصمیم می گیرد هرچه زود تر جیب را پور کرده دیگر یاد از این سرزمین نفرین شده نکند دیگر فرق نمی کند که کی ریسس جمهور شود
    چهره های که دیده میشود چندان ازهمدیگر فرق نمی کند رمضان بشر دوست که خودش جول وپوستک ندارد اگر بخواهد دیگران هم مثل خودش باشد با یدشمشیر فولادی دردست گرفته همه را نابود کنند که اینهم امکان ندارد پس زیاد خود را درد سر نداده فقط نگاه کنید که اوبامای جوان به کی چشمک میزند تا او ریس جمهور شود وملت ما مجبورا ازان پیروی کند عارف ازقم

    • سلام به همه همرطنان عزیزم
      شما ها هموتون حق دارید، من چی بگم که تو تمام عمرم یک بار هم افغانستان رو ندیدم، منی که آرزوی بازگشت به کشورم رو دارم، آرزو دارم واسه گشور خودم خدمت کنم، آرزو دارم تو گشور خود و در راه خدا کشته بشم.
      فقط یه چیزی به همه شما می گم و اونم اینه که در برابر ظلم نباید بشینیم، مشت هامونو بالا بگیریم، و سینه ها رو در برابر گلوله های ظلم سپر کنیم، و بگیم خدایا: بعد از اینکه ما رو هدایت کردی دلهای ما رو دوباره به سمت کفر و وطن فروشی سوق نده و ما رو در حمت خود جای بده زیرا تو بهترین کسی هستی که سزوارا عبادت هستی.
      من ایمان دارم که روزی جوانان افغان کشورشون رو آباد می کنند و پرچم اسلام رو بر فراز اون به احتزاز در میارن. بیاید همه آرزو داشته باشیم که در راه خدا و برای وطن کشته بشیم.

  • سلام به همه عزیزان خواننده :بیائید به شکل متحد به درگاه ایرد متعال طلب استدعانمائیم که خدایا در این مقطع مهم زمانی چنان مردم رنجدیده افغانستان را یاری رسان و به روی آن کاندید در های موفقیت را بکشای که اولاًبه خداوند متعال راست بوده و دوم بالای وجدان خود چنان غالب باشدکه اکر به ملت رنجیده ما خیانت کند خداونداورا به عذاب الهی کرفتار نموده و وجدانش چنان او را بی قرار سازد که دبوانه شده و سر به صحرابزند.

  • سلام به همه خواننده های عزیز:من یک کفتنی دارم به همه هموطنان خود: که لطفاً فریب وعده های چرب و نرم را نخورده در انتخاب زعیم خویش محتاتانه عمل نمائیداولاًشخص مورد نظر را موردئ تحلیل و ارزیابی دقیق خویش قرار داده مطاقباًبه وی رای بدهیدتا نزد خداوند و وجدان خویش خجالت نباشید.

    • بیادر قندولک یا خوارک شیرینک ! احساسیت نو بود . فکرکیت کمترک کونه است . ده یا پانزه پاچا ها ره دیده بازم تجربه ندارین . با ایکه از خدا جان دوعا ی خوب و دوعای بد کدین که مره ترساندین . چیرا که مه ام خوده کاندید کدنی استوم . او فلانی جان فارسی زبان فاریابی ! خایش میکنوم یک دفه دیگم طرف عکس های ای لوده ها از نظری خریداری سیل بکو غیر یکتایش که مه درونیشه نمی فاموم و بیرونیشه ندیدیم داوای احساس نو نو میکنن باقی همگیشه مه خو اگه راست بگویوم ده دو تنگه نمیخروم و اگه خدا مره بجای کرزی پاچا مقرر کد مه ای نفراره مامور دولت ام نمیگیروم . خی چوکی مودیریته خو ده خو ام نبینن . حالی چونکه از خدا جان یاد کدی مه باید یک چیزه ده کلگی پوست کنده بگویوم که خدا جان او مردومه که خدا جان ره نشناسن .از بش و اوباما توقع داشته باشن . مردوم شانه تا بحالی نشناخته باشن . ده خیانت غرق باشن . گوشت هم دیگرشانه بخورن . خون بریادر شان ده نظرشان مثل او مالوم شوه . صاحب رهبر ایمان دار نمی شن . بیخار باش که از کرزی کده بد تر آدم آمدنی است . بیغم باش و ای گپی مره پسان میفامین .چه وقت . او وقت که مردوم به سر کرزی ام شکر خات کد . بیاین ده ای انتخابات مره قبول کنین . مه قول مردانه میتوم که خدمت تانه بکونوم . حقوق همگی ره بریش میتوم . عین حق خر و گاو ره ام که ده افغانستان ما پای مال است مراعات میکونوم دیگه چه میخاین . و یک واده ای دیگه ام بری وطنداران خود میتوم او ایکه هر وقت وقتیم پوره شود فورن چوکی ره ایلا کونوم . و بعد از خودیم یک انتخاباتی ره سر کار پرتوم که همگی بتانن چانس پاچا شدنه داشته باشن . مه خودیم میفاموم که چه رقم بکونوم . لاکن با سوادا ره از حکومت دور میکونوم . چیرا که امینا بسیار چل و چل بازی ره یاد دارن . ای باسوادای ظالیم ما هر قدر سوادشان بالا شوده بره امو قدر فساد شان خطرناک شوده میره . هر قدر نام دار شوده یرن امو قدر دالر زیادتره خلطه میکونن . حالی دلتان که مره پاچا میکنین یا خلیل زاد کمزاده . مره غنیمت میدانین یا قانونی بی قانون ره و یا چارتا از زیر دار گریختگی های دیگه ره . یک چیزکه خپ و چپ بریتان میگوم او ایکه اگه خدا مره پاچا مقرر کد مه امی کامران جان میر هزاره وزیر فرهنگ مقرر میکونوم و خرم گوریل ره مدیر کابل پرس? میسازوم و بختیار جانه ده کاریش میمانوم . ببینیم که چه میشه . ای بود خط و مش بنده . یادتان نره که نشان انتخاباتی مه الیکین است . یانی که امو چراغ پدری . نظر خوب خوب بتین تا تشویق شوم . هر وقت مره ناراض کدین میفامین چه میکونوم نمی فامین . کرزی ره کتی ناتو گکایش بیا میگوم و چوکی ره بریش ایلا میکونوم و خرم جانه صدراعظم مقرر کده از پیشتان انتقام خوده میگیروم . خوب چورت تانه بزنین بامان خدا

  • تشکر از نظریات بننده های محترم با وجودیکه ما نه تنها در سه دهه جنگ دچار بدبختی و مشکلات در عرصه های مختلف زندگی بوده ایم بلکه در بیشتر از 60 دهه و بیشتر از آن ما با تمام نا بسامانی های اقتصادی , اجتماعی , سیاسی و فرهنگی دچار بوده ایم علت اساسی این است که ما تا هنوز از ملیت به ملت تبدیل نشده ایم هرگاه در مملکتی که حرف در چوکاتی ملی نباشد در چوکاتی ملیتی باشد بنا باید این همه رنج و الم را تحمل کنیم چون خود خنجر ساز خنجر گیر و خنجر زن هستیم با در نظر داشت تعقل و تعمق در عرصه های زندگی ما همیشه بیگانه هارا مداخله گر و دست انداز محسوب میکنیم که این خود نشانه بی هرزه گی و نادانی ملت را نشان میدهد هرگاه ملت بیدار و هوشیار باشد به کشورهای موقع دست اندازی و دست درازی را نخواهد داد پس نباید از بیگانه ها گله مند باشیم با ارادیت کامل و توکل به خدای یکتا دست به دست هم داده خود را از این همه بیچارگی نجات داده و به سرنوشت خویش که همین انتخابات است رقم بزنیم این و آن را به بهانه های مختلف تحکوم نسازیم و تحمل نظر پراگنی هر که را داشته باشیم بدین لحاظ من به عنوان یک صاحب نظر بدون در نظر داشت سمتی و قومی از کاندیداتوزی داکتر عبدالله ( عبدالله ) جوان مجاهد مسلمان و رنجدیده که عرصه های مختلف با ملت و مردم خود بوده همایت میکنم امیدوار هستم این درک برای دوستان نیز پیدا شود آنکه در بین بلا هست رفع بلا را نیز میداندو آنکه خانه در آمریکا حساب در اروپا اقامتگاه در دوبی حسابات بانکی در فرانکفورت چگونه میتواند رئیس جمهور کشوری پا برهنه و شکم گرسنه و بیکار و بی روز گار باشد این را خود قضاوت نمائید.
    تشکر
    دوکتور صمیم (طالع شمسی )

  • محترم داکتر عبدلله عبدلله شخص مجاهد وباشخصیت افغانستان یگانه شخص است که باید زئیس جمهور آینده افغانستان باشد زیرا جناب داکتر صاحب دلسوز ونماینده واقعی مردم افغانستان هستند.بااحترام
    سید احسان الله «قریشی»

  • به نام حضرت حق
    سلام عزیزان به عرض می رسانم که این آرزوی هر مسلمان ومجاهد است که ثمره سختیهای دوران جهادرا در افغانستان آباد آزاد ومستقل ببیند امید واریم که دانشمندان وریش سفیدان درمجلس قوانینی را وضع کنند که همه بهترینها کاندید شوند ومردم افغانستان به حدی رشد سیاسی کنند که با شور وشعور فراوان در پای صندوقها حاضر شوند واثبات کنند که خون شهدا را ویاد آنها را فراموش نکرده اند این از وظایف رسانه های جمعی است که با اطلاع رسانی درست وبدون درنظرگرفتن قومیت های مختلف وفقط به قصد رضایت حضرت حق دانش افزائی کنندهمه شماملت زحمت کش مسلمان را دوست دارم

  • Compliment and regards to people of Afghanistan.My name is Mohammad Reza Khaki Foroutan.I hope you will be successful.Mr.Ramazan Bashar Doost is a good person for our country and all the people of Afghanistan.Good luck.

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس