صفحه نخست > دیدگاه > افراط گرایی مذهبی و لزوم تعدیل اندیشه های افراطی

افراط گرایی مذهبی و لزوم تعدیل اندیشه های افراطی

افراط گرایی مذهبی
فرهاد
جمعه 27 مارچ 2015

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

امروزه دین و مذهب ابزاری شده است در دست عده ای برای خشونت آفرینی و نفرت پراکنی و کشتار و ویرانی و لزوم تغییر و عبور از اینچنین و ضعیتی یک نیاز حیاتی برای کشور افغانستان و جوامع اسلامی است نیازی که آگر به آن پرداخته نشود پیامد های استمرار این روند بس ویرانگر و درد آفرین و فراگیر خواهد بود.

پدیده افراط گرایی در افغانستان،کشور های اسلامی و حتی جهان به معضل بسیار بزرگی تبدیل شده است مشکلی که کشور را بیش از سه دهه در جنگ و خشونت، کشتار، ویرانی و آوارگی مردمش نگه داشته است و این روند هر روزه سیر رو به رشدی را سپری می کند.
افراط گراییان به اسلام فقط و فقط جنبه ظاهری دادند و نماد های ظاهری را نشان اسلام و مذهبی بودن شان قرار دادند و بدون توجه به پیامد های کردار،رفتار و گفتارشان بساط ظلم وبیداد راگسترده اند و هر آنچیزی را که در راستای منافع و تحکیم واستمرار قدرت شان بودند جنبه اسلامی و آنچه را در تقابل و ضد منافع و قدرت وثروت شان بودند غیر اسلامی تلقی نمودند.و این تضاد آشکاری را بوجود آورده است که نمود آن را در کشور های اسلامی و افغانستان می بینیم.
تناقض در ظاهر وباطن
در جوامع اسلامی امروزه با پدیده های نوظهوری روبرو هستیم که شعایر مذهبی آن ها خلاصه شده در ظاهر، داشتن ریش و مندیل بزرگتر و لباس بلند تر،اینها نماد مسلمان واقعی بودن و مذهبی بودن شان را می رساند اما در نهاد تعداد شان ددمنشی، خشک مغزی مذهبی و درد و دهشت آفرینی نهفته است کشتن انسان ها توسط افراد بی خبر از اصول اولیه دین و مذهب برای شان راحتر از آب خوردن است زیرا بهشت ترسیم شده برای شان با کشتن انسان ها بدست می آید و در آن بهشت رویایی که دوستان فوق افراطی شان به آنها وعده داده و تلقین کرده اند اگر در یک حمله انتحاری به اصطلاح خودشان یک کافر و ده ها مسلمان بیگناه کشته شوند فرقی نمی کند مهم برایشان رسیدن به قدرت وثروت و حکومت و به اصطلاح بانک وتانک است.
باور های مذهبی جدید، فرقه ها وجریان های فکری مختلف و جدیدی را در راستای منافع خودشان به وجود می آورند و ابزاری است که برای رسیدن به قدرت و ثروت و کشتار، در داخل یک دین چندین مذهب همیش در حال ستیز با هم به وجود آورده اند. که امروزه شاهد بدترین فجایع بنام مذهب هستیم سربریدن و سوزاندان انسان ها زنده در آتش که هیچ گونه سازگاری با هیچ دین و مذهبی ندارد را مرتکب می شوند. برداشت فردی و سختگیرانه از دین و مذهب امروزه ابرزای شده است در راستای کشتار و بوجود آوردن دهشت آفرینی ودرد در جهان.
هراس افراط گرایان مذهبی از ترویج آگاهی
افراط گرایان و مفسران مذهبی از هرگونه آزادی و آگاهی دینی جامعه در هراسند زیرا آگاهی و روشن شدن افکار مردم زمینه نابودی قدرت و ثروت شان را فراهم می آورد به این خاطر است که هر گونه حرکت آگاهی بخش وعدالت خواه را در راستای تناقض با دین و مذهب می دانند و ماشین تبلیغاتی شان را در جهت برانگیختن احساسات مردم بکار می گیرند و هر گونه حرکت در زمینه آگاهی بخشی به مردم را تقابل با دین تلقی نموده و سرکوب می نمایند این روشی بوده است که تا کنون برای حفظ موقعیت سیاسی ،اقتصادی ، پایگاه و جایگاه مذهبی و دینی شان به کار گرفته اند.
تکفیر مخالفان باورها واندیشه های افراطی شان نخستین گزینه بوده است که از آن تا کنون استفاده کرده است . زیرا تنها و تنها حرف و عمل حقیقت را گفتار و کردار خودشان می دانند. و این اصل برایشان از خطوط قرمزی است که غیر قابل مباحثه می باشد باور ها و ایده های شان اصل خطا ناپذیر و از دیگران باطل می باشد.
عدم پایبندی به قانون و حقوق بشر
افراط گرایان هیچ گونه پایبندی به دین و آیین و قانونی ندارند آنها خود هم قانون و هم مجری قانون اند و برداشت و تفسیر شان از قرآن و دین و مذهب آنی و عمل فوری آنان را به دنبال دارد گشتن یک زن در کابل و سپس سوزاندن جسدش نمود این برداشت جاهلانه از دین به وضوح هویدا می سازد.
به راستی تا کنون سودا گران دین و مذهب و نمایندگان خود خوانده خدا بر روی زمین حد اقل در کشور ما چه فجایعی را که مرتکب نشده اند هزاران هزار انسان را به کام مرگ سپردند برای رسیدن به قدرت و ثروت کشور را ویران و میلیون ها انسان این سرزمین را مجبور به مهاجرت نمودند که با شرایط غیر انسانی تبعیض و تعصب فراوان و از دست دان هست و بود شان در کشور های همسایه تا کنون بعد از گذشت افزون بر سه دهه زندگی می کنند.
کدام دین و مذهب در کدام قسمت کتاب مقدس مسلمان به آنها چنین مجوزی داده شده است تا زندگی مردمی را آتش بزنند و بنام دین کشوری را به ویرانی و ملتی را به نابودی بکشانند و بر سر ویرانه های بجا مانده این ملت برای خودشان قصری بسازند و باز هم بخواهند امیر ورئیس باشند و حرف شان خریدار داشته باشد.
لزوم تعدیل اندیشه های افراطی
لزوم بازنگری در اندیشه ها و باور های دینی امری است بسار ضروری که آگاهان روشن بین و عدالت خواهان روشن ضمیر که درد ورنج جوامع اسلامی رابا تمام وجود خود درک کرده است می بایست به طور جدی و پیگیر به آن بپردازند.ضرورت چنین تغیری در جوامع اسلامی امری است حیاتی، تمدن و فرهنگ اسلامی به ویژه ادبیات فارسی از وجود چهره های تابناکی چون مولانا، حافظ،عطار،فردوسی و... برخوردار است که تا کنون از وجود چنین گنج های بهره برده نشده ،استفاده از آموزه های تنها مولانا کافی است تا تحولی عمیق در راستای تحولی بنیادی در ایجاد جوامع پویا،خلاق توام با آرامش را رقم بزند.

آنلاین :
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید
Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس