صفحه نخست > دیدگاه > فعالان جامعه ی مدنی: مسئولینی که در اجرایی وظیفه ی شان کوتاهی کرده اند (...)

فعالان جامعه ی مدنی: مسئولینی که در اجرایی وظیفه ی شان کوتاهی کرده اند مجازات شوند

بصیر آهنگ
يكشنبه 5 جولای 2015

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

ده ها تن از فعالان مدنی امروز در پارک زرنگار شهر کابل گرد هم آمدند و در یک کانفرانس خبری برای سربازان کشته شده در ولسوالی جلریز ‌داد خواهی کردند. در اعلامیه مطبوعای که از سوی این فعالان مدنی منتشر شده، آمده است؛ "هر روز در گوشه و کنار وطن شاهد انتحار، انفجار و وقوع حادثات دلخراش دیگر می‌باشیم. پروسه‌ی صلح که هزینه‌های سنگین مالی و انسانی را در پی داشت هیچ‌گاه به نتیجه نرسید و هم‌چنان مردم و نیروهای امنیتی را در سردرگمی محض نگه‌داشته است. وقوع حادثه‌ی دلخراش در ولسوالی جلریز ولایت میدان در 50 کیلومتری پایتخت که باعث شهید شدن نزدیک به 30 تن از نیروهای امنیتی کشور گردید، نمونه‌ای از وضعیت آشفته‌ی کشور می‌باشد. حادثه‌ی تلخ و دلخراش جلریز که باعث شهید شدن 30 تن از نظامیان در نزدیکی پایتخت و قربانی شدن سربازان از یک قوم خاص گردید، سوال‌ها و نگرانی‌های زیادی را به وجود آورده است. ادعا می شود که این نظامیان بارها از مرکز تقاضای همکاری نموده بوده، ولی هیچگاه به خواست شان توجه نشده است. سربازی‌که از این حادثه جان سالم به در برده و دو شبانه روز بدون آب و غذا در مقابل دشمنان وطن مقامت کرده ، گواه این ادعاست. " در این اعلامیه همچنین خواست هایی مطرح گردیده و فعالان مدنی از دولت و پارلمان کشور خواهان رسیدگی فوری به این خواست ها شده اند.
خواست ها:
- مسوولین امنیتی که در اجرای وظیفه‌ی شان کوتاهی نموده‌اند باید هرچه عاجل مورد بازپرس قرار گرفته و محاکمه شوند؛ مسوولین ولایت میدان وردک به شمول والی، قوماندان امنیه، ولسوال جلریز و قوماندان امنیه ی این ولسوالی که مسوول مستقیم تامین امنیت و رهبری آن ولایت را داشتند باید در این زمینه پاسخ دهند؛
تبعیض در ارکان امنیتی زهر کشنده برای امنیت این مملکت است و مسوولین حکومت وحدت ملی با اقدامات به جا باید جلو این‌گونه عملکردها در نظام را بگیرند؛
معاملاتی‌که زیر عنوان پروسه‌ی صلح انجام گرفته است، باعث دوام جنگ و کشتار گردیده است؛ به خاطر جلوگیری از تکرار چنین حادثات تلخ در کشور، باید هر سه ارگان امنیتی پلان مشترک برای مقابله با دشمنان طرح و عملی کنند.
از نماینده‌های مردم در شورای ملی می‌خواهیم که مسوولان بی‌کفایت امنیتی را مورد استیضاح قرار دهند؛
دولت مکلف به تامین امنیت شاهراه ها و امنیت همه جانبه ی شهروندان و نیروهای امنیتی است. دولت باید با تمام وجود از قومی شدن مساله جلوگیری کند تا مبادا شاهد جنگ های داخلی دیگری نباشیم.
این اعتراض داد خواهانه ی فعالان جامعه ی مدنی در حالی صورت می گیرد که در حمله ی خونین طالبان در ولسوالی جلریز ولایت میدان وردک ۳۰ تن از سربازان و افسران پلیس به قتل رسیدند. گفته می شود ۳ تن از سربازان نیز به دست طالبان اسیر گردیده و ۱۳ تن دیگر نیز نا پدید هستند. پس از حمله ی طالبان بالای پوسته های امنیتی در جلریز، مسئولین و سربازان سه پوسته ی پلیس که از مردمان محل بوده اند، پرچم سفید طالبان را برافراشته و به سوی همکاران خود شلیک کرده اند. با این حال پس از ۷۲ ساعت مقاومت نیروهای پلیس و در خواست مکرر کمک از مرکز ولایت میدان و کابل؛ کسی به خواست های آنان پاسخ نگفته و بالاخره پس از ختم مهمات آنها به شکل فجیعی به قتل رسیده اند.
محمد محقق معاون دوم ریاست اجراییه دولت روز گذشته در مراسم تشییع جنازه ی این سربازان در کابل؛ از برخورد تبعیض آمیز مسئولین پلند پایه ی دولتی گلایه کرد و دولت کنونی را فاقد وحدت ملی ذکر کرد.
آقای محقق در سخنانش با اشاره به قضیه قتل عام نیروهای امنیتی در جلریز گفت؛ در جلریز تنها به پوسته های حمله شده که سربازان و افسران آن هزاره بوده اند و تمام مسئولین نیز از کمک رسانی به آنها شانه خالی کرده اند. محقق گفت: "به رییس جمهور زنگ زدم٬ سکرترش گوشی را برایش برد ولی او حاضر نشد بامن صحبت کند. به سکرتر خود گفت بگو که به وزیر دفاع زنگ بزند. وزیر دفاع را پیدا کردم قول همکاری داد. وزیر داخله را که اصلا نتوانستم پیدا کنم."

در موقع سخنرانی آقای محقق، نور الحق علومی وزیر داخله و چندین جنرال بلند پایه ی وزارت دفاع ملی نیز در مراسم حضور داشتند. یکی از سربازانی که از فاجعه ی جلریز زنده مانده ، در مصاحبه ی با خبرنگاران گفته است "برای همه ی مقامات دولتی این قضیه بسیار شرم آور است. ما هفتاد و دو ساعت در ۶۰ کیلومتری پایتخت در محاصره بودیم و هر دقیقه از مسئولین وزارت داخله و دفاع در خواست کمک می کردیم اما به خواست ما کسی اهمیت نمی داد اما حالا مقامات پس از مراسم تشییع جنازه٬‌به ولایت میدان وردک رفته اند و در دره ی میدان عکس های یاد گاری می گیرند تا به چشم مردم خاک بپاشند. مگر نمی شد دیروز اینها به ولایت میدان بیایند تا زندگی ۳۰ مدافع و سرباز وطن نیز از مرگ نجات پیدا می کرد؟"
کریم خلیلی معاون رییس جمهور سابق افغانستان نیز در سخنرانی اش در مراسم تشییع جنازه ی سربازان از دولت به شدت انتقاد کرد. آقای خلیلی گفت؛ به بسیار سادگی می شد این سربازان و افسران از محاصره نجات یابند. چرا نشد؟ علت قومیت شان است. باید روشن شود کدام مسئله ی دیگری در بین است.
کسانی که جنازه های این سربازان را در کابل از نزدیک دیده اند می گویند٬ طالبان اجساد این سربازان را به شکل غیر انسانی مثله کرده اند و حتا سر چند تن آنان را جدا کرده و با خود برده اند. طالبان همچنین بعضی از سربازان زخمی را با طناب به موتر بسته اند و کیلومتر ها جسد آنان را روی سرک کشیده اند.

توهین به جنازه های سربازان توسط مسئولین حکومتی

گفته می شود پس از انتقال اجساد از ولسوالی جلریز جسد های خاکی و خونین آنها یکی روی دیگر در یک کانتینر در محوطه ی شفاخانه ی وزیر اکبر انداخته شده و برای بیش از ده ساعت در آنجا نگهداری شده است. اجساد سربازان و افسران کشته شده در جلریز٬ شام روز جمعه با هلیکوپتر های اردوی ملی به کابل منتقل شد وعصر روز شنبه در کابل تشییع گردید. فامیل های سربازان که برای تحویل گرفتن جنازه به شفاخانه اردوی ملی در کابل رفته بودند می گویند دولت با جنازه های سربازانی که جان خود را برای حفظ کشور شان از دست داده اند بد رفتاری کرده و اجساد آنان را به جای سرد خانه در یک کانتینری در انباری شفاخانه انداخته و برای ۱۴ ساعت در آنجا نگهداری کرده اند . فامیل های سربازان کشته شده٬ از این کار مسئولین دولتی به شدت انتقاد می کنند و می گویند ‌برخورد دولت با جنازه غیر انسانی بوده و کرامت انسانی سربازان بی احترامی شده است. آنها همچنین از دولت می خواهد عاملین این بی احترامی را شناسایی و مجازات کنند. از سوی دیگر در حالی که دیروز جنازه ی سربازان در کابل به شکل رسمی تشییع می گردید" والی ولایت میدان وردک با فرستادن اعلامیه ی به رسانه ها گفته بود؛ در حمله طالبان بالای پوسته های امنیتی در ولسوالی جلریز ما عقب نشینی تاکتیکی کردیم ولی به نیروها دستور داده ایم دوباره به محل برگشته و پوسته را پس بگیرند. والی ولایت میدان وردک در این اعلامیه همچنان گفته است؛ خوشبختانه نیروهای افغان هیچ تلفاتی در جلریز نداشته است."

شایدهم حق با والی باشد٬ چون ۳۰ سرباز و افسر پولیس که در جلریز کشته شده اند همه از قوم هزاره بودند و دشمن سرسخت طالب و تروریست. بنا براین والی صاحب خواسته در این اعلامیه همسویی خود را با تروریستان اعلان کند. تا کنون وزارت داخله و دیگر مقامات دولتی در برابر این موضع گیری والی میدان وردک هیچ واکنشی از خود نشان نداده اند.

آنلاین :
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید
Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس