صفحه نخست > حقوق بشر > آزادی بيان > شش سال پیش در چنین روزی سایت اينترنتی کابل پرس راه اندازی شد

شش سال پیش در چنین روزی سایت اينترنتی کابل پرس راه اندازی شد

گفته می شود کابل پرس محل توهين به افراد بويژه شخصت های ملی و شخصیت های دولتی ست. برای کابل پرس هيچ شخصیتی اعم از شاه و رییس جمهور و وزير و والی و وکيل و...، شخصیت ملی محسوب نمی شود. انتقاد از هر مقامی در هر رده و اندازه ای که باشد در کابل پرس آزاد است.
کامران میرهزار
پنج شنبه 24 دسامبر 2009

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

کابل پرس?: روری استیوارت مدير مکتب حقوق بشر هاروارد کندی در دانشگاه هاروارد درباره ی کابل پرس چنين می گويد:

“Kabulpress is a unique forum allowing a variety of Afghans and other participants to critically write and debate issues affecting the country and region. Articles and writers evoke nuanced discussions on vital human rights, political, social, religious, and economic topics. We support the difficult work of Kabulpress as a way to expand debate, defend freedom of speech and thought, and cultivate critical thinking on all things related to Afghanistan.”

— Rory Stewart,

Director of Harvard Kennedy School’s Carr Center for Human Rights Policy

دامنه ی سایت خبری، تحلیلی و انتقادی کابل پرسwww.kabulpress.org شش سال پيش در چنين روزی ثبت و پس از طراحی ابتدایی راه اندازی شد. کابل پرس در این مدت فراز و فرودهای زیادی داشته است. بارها اين رسانه ی آزاد بدليل مسایل مختلف از انتشار باز ماند و دوباره به کار خود ادامه داد. گاهی عدم دسترسی گرداننده به اينترنت باعث متوقف شدن کابل پرس شد. گاهی عدم پرداخت هزينه های مربوط به ميزبانی وب، گاهی مشکلات فنی و حمله به آن و گاهی فشار و خفقان حکومت. علی رغم همه ی فراز و فرودها، کابل پرس به کار خود ادامه داد و اکنون می توان گفت اين سایت اينترنتی، مشهورترین سایت اينترنتی افغانستان است. کابل پرس به کمک و یاری تک تک خوانندگان و نويسندگان خود، کابل پرس است و لازم است در همين جا از همه ی آن ها قدردانی کنم.

دامنه های دیگر برای دسترسی به کابل پرس?:

www.afghanistanpress.com

www.afghanistanpress.net

www.afghanistanpress.org

صفحات کابل پرس تا ماه مارچ سال 2007، بصورت صفحات استاتیک طراحی و به روز می شد. از ماه

مارچ سال 2007، کابل پرس از سیستم مديريت محتوای اسپیپ استفاده می کند و بصورت يک تحريريه ی آنلاين اداره می شود. تاکنون بيش از پنج هزار خبر، گزارش، ديدگاه، کارتون و عکس در کابل پرس نشر شده است. در اين شش سال ميانگين مطالب نشر شده در کابل پرس، روزی دو مطلب بوده است. بيش از 2400 تن به عنوان نويسنده در کابل پرس ثبت نام کرده اند و بیش از سی و پنج هزار پيام در بخش سخنگاه کابل پرس (نسخه ی جدید) و بخش نظرات نسخه ی قديم، منتشر شده است. ماهانه بیش از چهار هزار وبلاگ و سایت اينترنتی به کابل پرس لينک می دهند و علی رغم تلاش حکومت افغانستان برای ایجاد محدودیت و فيلتر، ميزان بازديد از صفحات کابل پرس در ماه بصورت ميانگين حدود نيم ميليون است.

برخی از مطالب منتشر شده در کابل پرس، حدود هشتصد هزار بار توسط خوانندگان باز شده است و روزانه بین 200 تا 250 بار، آدرس صفحات کابل پرس با استفاده از سیستم "فرستادن به دوستان"، توسط خوانندگان به خوانندگان ديگر فرستاده می شود. تقریبا بلافاصله یا گاهی با تاخير یک ساعت، مطلب تازه ی نشر شده در کابل پرس، در موتور جستجوی قدرتمند گوگل ثبت شده و با جستجو در دسترس قرار می گيرد.

از زمانی که کابل پرس شروع به استفاده از سیستم مديريت محتوا استفاده کرد، به مدت حدود يکسال، خوانندگان می توانستند مستقيم، بدون نام نويسی، پيام های خود را بلافاصله در بخش سخنگاه نشر کنند. به دليل انتشار پيام های هرز توسط ربات های اينترنتی، سوء استفاده از فضای آزاد و انتشار پيام های توهين آميز حاوی دشنام، پيام ها پس از تایید گردانندگان نشر می شد. به دليل حجم بالای پيام ها که نياز به خواندن و تاييد داشت و زمان زيادی را در بر می گرفت و نيز ادامه ی انتشار پيام های هرز توسط ربات های اينترنتی که در دراز مدت می توانست باعث بوجود آمدن مشکلات فنی جدی شود، سیستم پيام گذاری در بخش سخنگاه تغيير کرد و از چند ماه اخير، خوانندگان باید ابتدا نام نويسی کرده و سپس پيام خود را مستقيم منتشر کنند. (برخی از خوانندگان می گویند آنان نمی توانند پس از نام نویسی با کلمه ی شناسایی فرستاده به ايميل شان، وارد محيط کابل پرس شوند. به اين نويسندگان توصیه می شود، راهنمای انتشار را با دقت بخوانند و می توانند از ايميلی که با آن نام نویسی کرده اند، به عنوان کلمه ی شناسایی استفاده نمایند.)

کابل پرس بيش از پنجاه بخش مختلف دارد که حدود دوازده بخش آن فعال تر از سایر بخش هاست. اين بخش ها بخش انگليسی کابل پرس، کابل پرس افشا می کند، ديدگاه، حقوق بشر، کارتون، عکس، فرهنگی، آزادی بیان، حقوق بشر، ايران، کابل پرس ورزشی، ببینید و بشنوید و اخبار و گزارش اختصاصی می باشد.

چندی ست که کابل پرس با همکاری آی پی پلنز، اولين انتشارات آنلاین را برای افغانستان راه اندازی کرده که در تلاش برای گسترش اين بخش می باشد.

مسایل مالی

به دليل توجه ی گسترده به کابل پرس و انتشار اسناد مختلف اختلاس و سوء استفاده ی مقامات و نيز فضای باز آن و بازتاب آن ميان شهروندان افغانستان که دسترسی به اينترنت و توانایی خواندن دارند، بسیاری از خوانندگان و همچنين بسیاری از مقامات بلندپایه ی دولتی، تصور می کنند، اين سایت اينترنتی دارای پشتوانه ی مالی و سیاسی قدرتمند است. بسیار از مقامات دولتی به شمول مقامات امنيت ملی افغانستان تصور می کنند کابل پرس دارای دفاتر کلان کاری در نقاط مختلف افغانستان و همچنين کشورهای مختلف جهان می باشد.

کابل پرس به هيچ حکومت، سازمان، گروه و نهادی وابسته نيست و از هيچ کجا تامين مالی نمی شود و بيشتر کارهای آن شامل طراحی، به روز رسانی، حفظ و مراقبت، در صورت لزوم ويرايش، انتشار و پرداخت هزينه های آن توسط سردبير آن انجام می شود.

کابل پرس کاملا به شیوه ی آنلاین اداره می شود و نويسندگان و هنرمندان می توانند با نام نويسی، وارد محيط کار آنلاین کابل پرس شده و خبر، گزارش، نوشته، عکس و کارتون خود را برای انتشار پيشنهاد کنند.

به گواهی بسیاری از خوانندگان کابل پرس، اين سایت اينترنتی بسیار موفق تر از بسیاری از رسانه های ديگر افغانستان که سالانه صد ها هزار دالر برای فعالیت های خود دریافت می کنند، عمل کرده است.

کابل پرس تاکنون حدود هزار دالر آمريکایی از دوستان و هواداران خود کمک مالی دریافت کرده است. بيشترین کمک از این هزار دالر آمريکایی زمانی صورت گرفت که گرداننده ی کابل پرس، بدليل مشکلات حکومت و اعمال سانسور نمی توانست، هزینه های ميزبانی وب را پرداخت کند. بخشی از اين کمک که 500 يورو می باشد، برای کمک مالی به سردبير، در سال 2007 فرستاده شد.

در این شش سال چند بار به کابل پرس پيشنهاد مالی شده است. آخرين نمونه ی آن در جریان انتخابات رياست جمهوری سال 2009 بود. از کابل پرس خواسته شد تا انتقادات خود را از حامد کرزی و حکومتش متوقف کرده و عوض آن بنرهای تبليغاتی او را منتشر کند. اين پيشنهاد رد شد.

پيشنهاداتی نيز برای فروش کابل پرس مطرح شده که تاکنون به اين پيشنهادات پاسخ مثبت داده نشده است.

معمولا يکی از راه های کسب درآمد برای رسانه ها، نشر آگهی های تبليغاتی ست. شرکت ها که بیشترین آگهی را در رسانه های افغانستان به نشر می رسانند، علی رغم دانستن اين موضوع که نشر آگهی در کابل پرس، می تواند برای آنان مفيد باشد، به دليل هراس از محدوديت های حکومتی، اين کار را انجام نمی دهند. اکنون در کابل پرس آگهی هایی نشر می شود که بر اساس کليک می باشد. هرگاه خوانندگان روی آگهی ها کليک کنند، چهار سنت آمريکایی، به حساب کابل پرس افزوده می شود. نشر اين آگهی ها اکنون می تواند هزينه های مربوط به ميزبانی وب و ثبت دامنه را تامين کند.

انتقادات

هيچ رسانه ای نمی تواند خالی از ضعف باشد. کابل پرس نيز نقاط ضعف خود را دارد. بخش زیادی از اين نقاط ضعف بدليل عدم امکانات مالی ست. اگر امکانات مالی اين رسانه فراهم شود، اين رسانه می تواند، بسیار قدرتمند تر از اکنون به فعالیت های نشراتی خود ادامه دهد. امکانات مالی برای کابل پرس نباید مانع از سیاست اصلی کابل پرس مبنی بر انتشار نظرات و ديدگاه های گوناگون و حتا متضاد شود. تمويل کنندگان مالی رسانه ها شروطی خاص برای تمویل قرار می دهند که معمولا اين شروط مخالف سیاست کابل پرس است. در بسیاری مواقع نيز پول کمک به رسانه ها، به افراد و گروه هایی می رسد که با تمويل کنندگان رابطه و زد و بند دارند.

گفته می شود کابل پرس محل توهين به افراد بويژه شخصت های ملی و شخصیت های دولتی ست. برای کابل پرس هيچ شخصیتی اعم از شاه و رییس جمهور و وزير و والی و وکيل و...، شخصیت ملی محسوب نمی شود. انتقاد از هر مقامی در هر رده و اندازه ای که باشد در کابل پرس آزاد است. بخش کابل پرس افشا می کند، حاوی اسناد و مدارکی ست که ميليون ها دالر سوء استفاده و اختلاس مقامات را نشان می دهد. برخی از اين انتقادات علی رغم نشر اسناد به کابل پرس وارد می شود اما کابل پرس به چنين انتقاداتی کاملا بی توجه می باشد.

کابل پرس ضمن احترام به عقايد و ديدگاه های مردم، مانع از هيچ انتقادی نمی شود و نقد را حق همه می داند. واضح است که در کابل پرس به نظرات مخالف نيز مجال و فرصت داده می شود. در کابل پرس نويسندگان با ديدگاه های مختلف می نويسند. برخی از آنان طرفدار طالبان هستند و برخی مخالف، برخی موافق حکومت کرزی و برخی مخالف، برخی طرفدار رژيم های وابسته به شوروی سابق هستند و برخی مخالف، برخی موافق عملکرد شاهان هستند و برخی مخالف. برای مخالف و موافق فرصت کافی داده می شود و آنچنانکه بارها در کابل پرس گفته شده، بازتاب آرای گوناگون، الزاما به معنای تاييد آن از طرف کابل پرس نيست.

يکی از انتقادات جدی که به کابل پرس وارد است، مربوط به برخی پيام های نشر شده در بخش سخنگاه می باشد. کابل پرس در اين مورد موافق است که برخی از نظرات منتشر شده در بخش سخنگاه حاوی نژادپرستی، توهين به اقوام و اشخاص است. کابل پرس کوشش می کند تا اين پيام ها را حذف کند. به نويسندگان اين پيام ها اخطار داده می شود و در صورت تکرار، دسترسی آنان به بخش سخنگاه محدود می شود. کابل پرس از پيام گذاران می خواهد که هر گونه انتقاد خود را بی محابا و بدون سانسور نشر کنند اما آن را به مرز توهين نرسانند. گرچه تعيين کردن مرز توهين گاهی دشوار است اما برخی از پيام ها بوضوح، حاوی توهين می باشد. متاسفانه برخی از نويسندگان پيام ها، در برخورد با يکديگر، حتا آلت تناسلی خود را به رخ می کشانند و بدور از ادب، به خواهر و مادر و..دشنام می دهند.

برخی از خوانندگان نيز دشنام هایی را به سردبیر کابل پرس ايميل می کنند که اميدوارم دست از اين کار بردارند و عوض آن انتقاد خود را بدون دشنام بفرستند.

انتقاد ديگری که به کابل پرس وارد می کنند، استفاده از کلمات، زیبا و روان فارسی ست. می گویند نباید ما دانشگاه، دادگاه، فرمانده و...استفاده کنيم. اين انتقادکنندگان معمولا همان دلايل کريم خرم وزير پيشین وزارت اطلاعات و فرهنگ را طرح می کنند که اين کلمات ملی و اسلامی نيستند.

لازم نيست توضیح داده شود، کابل پرس وزارت فرهنگ آقای کریم خرم نيست. ضمن اينکه هر نویسنده ای این کلمات يا جايگزین های آن را در زبان های دیگر در نوشته ی خود آورده، بدون مشکل، آن را منتشر کرده است.

يکی از سیاست های جدی که در کابل پرس دنبال می شود، نشر نوشته ها و آثاری ست که بصورت همزمان به رسانه های ديگر فرستاده نشود. تعداد اندکی از نویسندگان برای سردیبر نامه نوشته اند و از این موضوع انتقاد کرده اند. يا برخی گفته اند چرا نوشته ی آنان نشر نشده و آن را سانسور دانسته اند. اين سیاست تقریبا در همه ی رسانه های حرفه ای دنبال می شود و کابل پرس نيز برای حرفه ای تر کردن فضای کار خود، همین سیاست را دارد.

خوانندگان می توانند نظرات و انتقادات خود را در کابل پرس و عملکرد اين رسانه ی آزاد اينترنتی در اين شش سال بنويسند.

اکنون پس از شش سال، امیدوارم بتوانیم کابل پرس را همچنان پيش برده و آن را رشد و توسعه دهيم.


دامنه های دیگر برای دسترسی به کابل پرس:

www.afghanistanpress.com

www.afghanistanpress.net

www.afghanistanpress.org


عکس سردبیر کابل پرس از روزنامه داگس آويسن نروژ


شما بنويسيد!

راهنمای ورود و نوشتن در محيط چند رسانه ای کابل پرس/ خوانندگان و نويسندگان عزيز می دانند که کابل پرس دفتر کار ندارد و به شيوه ی کاملا اينترنتی اداره می شود. ما يک دفتر کار مجازی داريم که افراد می توانند با نام نويسی وارد آن شوند.

يكشنبه 19 آوريل 2009, نويسنده: کامران میرهزار

— 

چگونه با فیلتر کابل پرس در افغانستان مبارزه کنیم؟ راه های آسان برای عبور از فیلتر و دسترسی به کابل پرس

اينترنت جایی نيست که زور و پول بتواند مانع بزرگی برای دسترسی به معلومات شود و از اينرو کابل پرس برای مبارزه با سانسور و فيلتر شدن سایت کابل پرس و سایر سایت های اينترنتی، روش های آسان عبور از فيلتر را معرفی کرده و در صورت لزوم هر از چند گاهی آن را با توجه به نوع فيلتر در افغانستان بروز خواهد کرد.

يكشنبه 19 ژوئيه 2009, نويسنده: کامران میرهزار


سانسور در افغانستان

با نگاهی ویژه به سانسور در رژيم حامد کرزی/ کامران میرهزار/ کتاب الکترونیکی خزان 1388- نوامبر 2009/ انتشارات آی پی پلنز با همکاری کابل پرس/ تکثیر، انتشار، اقتباس يا ترجمه ی این اثر و هرگونه استفاده ی دیداری و شنیداری و الکترونیکی از آن بدون اجازه ی نويسنده ممنوع می باشد.

سه شنبه 24 نوامبر 2009

گالری عکس

شاعر و متخصص سیستم های معلوماتی
سردبیر و ناشر کابل پرس?
هزاره از هزارستان

آنلاین :

Work and Poetry

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • کامران عزیز سلام .

    شش سالگی کابل پرس? را به شما و به همه دوستان دارانش تبریک می گویم. زحمات شما در راه اندازی این سایت قابل ستایش و قدر است. امیدوارم هیچگاه خسته نشوید. این کار شما خدمت بزرگی به مردم و افغانستان است.

    دستت را می فشارم .

    • کامران میر هزار سلام! اینجانب بابک روشنضمیر نیز به نوبه خود ششمین سالگرد آغاز به کار سایت کابل پرس? را به خودت،همکاران و دست اندرکاران این سایت و سایر هموطن عزیزتبریک عرض میکنم.از مطالعه مطالبی که در فوق نوشته کردی احساس دوگانه سرور و تاثر برایم دست داد.از زحماتی که برای رسانیدن صدای مردم به سمع مردم و مسئولین کشیدی سپاسگذارم.از مشکلاتی که فرا راه کار تو بود آگاه و ناراحت شدم.

      کامران میر هزار!سالیان متمادیست که ملت ما از نبود آزادی بیان رنج میبرند.زنجیر سانسور دست و پای ملت شریف افغانستان را بسته است.براه اندازی این سایت در کنار سایت های خوب دیگر روشنایی امیدی است در مسیرتفکر آزاد،صحبت آزاد و درک همدیگر.ملت ما باید تفاهم و صحبت با همدیگر را بیاموزند.مردم ما باید تحمل شنیدن نظریات مختلف و متفاوت را تمرین نموده و آنرا به حیث یک واقعیت بپذیرند.ما باید با همدیکر صحبت کنیم.صدای ما باید به گوش همدیگر برسد.هیچ چیزی نباید مستثنا از نقد قرار داده شود.ملت ما حق دارند تا همه آموزه ها را مورد نقد و ارزیابی قراردهند.هیچکس حق ندارد تا کسی دیگری را مجبور به فکر کردن مثل خودش نماید.

      کامران میرهزار!من گاهی اوقات دست به خود سانسوری زده ام .دلیل آن هم عدم مواجه کردن خودت و سایتت به مشکلاتی که دامنگیر کامبخش و یا غوث زلمی گردیده بود و گردیده است میباشد.اما در دل ،همیشه دوستدار تفکر آزاد و آزادی کافی برای بیان آن بوده ام.از اینکه گاهی زیر فشار جریانات مختلف فکری،سیاسی و یا قومی قرار گرفته ای و یا قرار خواهی گرفت همرایت احساس همدردی مینمایم.من و یا شاید هم بعضی عزیزان دیگر که در این سایت علاقمند هستیم خواهان درک بهتر از خودت میباشیم.البته خودم هم در این راستا سوالاتی از قبیل اینکه کی هستی؟ ،در کجا و چی تحصیل کرده ای؟چند ساله هستی؟چرا و چگونه معتقد شدی که رو به شنیدن و نشر بدون سانسور عقاید و نظریات هموطنانت بزنی؟میباشم.گرچند این موضوعات شخصی خودت میباشد و پرسیدن این جزئیات را من برخلاف عادتم از خودت نمودم.از این بابت مرا عفو کن.البته علت آن دانستن و درک روانی تو برای من میباشد.چون برایم جالب است تا بدانم که چرا در سرزمین من که افکار استبدادی رواج همگانی دارد و تو قسم دیگر می اندیشی.البته اگر پاسخ هم ندهی این حق خودت میباشد.از تجسس من در امور شخصی ات مرا ببخش.

      میرهزار! حالا اجازه بده که چند خواهش خودم را برایت مطرح سازم:

      کابل پرس را وسیله نشر واقعیت ها،نشر نظریات سیاسی و عقیدوی و...مردم قرار بده.چنانچه که تا حال نموده ای.منظورت باید خدمت رسانی بدون از تعصب برای مردمت باشد.مردم خادمین خود را هرگز فراموش نخواهند کرد.کابل پرس را وسیله افشای خیاناتی قرار بده که با ملت ما صورت گرفته و یا میگیرد و یا خواهد گرفت.مهم نیست که ارتکاب دهنده آن کی است.و در همین راستا متوجه باش که کسی بدون موجب و گناه و اثبات آن متضرر نگردد.تو جوابگوی اعمالت خواهی بود.کابل پرس را برای منافع شخصی ات مورد سوء استفاده قرار نده.این سایت را از انحصار قومیت،زبان و اندیشه خاصی که خودت بدان معتقدی آزاد کن.در مورد انسان وبرابری همه انسانها فکر کن.جهان و بشریت به پیش میتازند.با کاروان تمدن و انسانیت همگام شو.فرزند عصر و زمانت باش.و در گام بعدی کشورت افغانستان را فراموش مکن که او مادر من و توو دیگر افغانهاست.ما همه درد مشترک داریم.ما همه خادم و نوکر این خاک و مردمش هستیم.کامران ! تو به تنهایی چیزی نیستی.تو فقط با مردمت چیزی هستی.اگر مردمت،اگر کشورت مقتدر بود تو هم با ابرو هستی و گرنه بر عکس در هر جا که میروی فقر و بیچارگی کشورت را به دنبال میکشی.در هر جا که میروی توهین میشوی.چون تو یتیم و بی وطن هستی.چون تو بی کس و بیچاره هستی ، تو هرگز بدور از وطنت خوشبخت نخواهی شد.ولو اینکه سکندر زمانت هم باشی.ابروی تو و عزت تو ابروی وطن ومردمت میباشد.جنگ و مبارزه بین اقوام افغانستان برای قدرت و امتیاز جویی سبب تضعیف کشور ما گردیده و میگردد.ازاشاعه آن اجتناب کن.برابری انسانها بدون در نظر داشت افکار ،جنسیت،عقاید،نژاد،موقف اجتماعی و قومیت شان را شعار زندگی ات قرار بده.همه آن اموزه هایی را که سبب به رسمیت شناخت تعصب و یا ناسیونالیزم میگردد مورد نقد قرار بده.

      جوان!تا زمانی که در راه حقیقت گام میزنی دوستت خواهم داشت.و اگر آگاهانه از آن انحراف کردی ،ترا نفی خواهم نمود.محبت من با تو نه بلکه با اعمال تو میباشد.میدانی تو اگر با مردمت باشی و خدمتگار صادق شان باشی هرگز نخواهی مرد.نفرین بر کسی که برای منافع شخصی،حزبی و یا قومی اش با وطن من جفا میکند.هزار بار ،میلیون بار،میلیارد بار سر من ،تن من ،روان من ،همه هست و بود من فدای وطنم افغانستان باد!من آرزو دارم که هیچکسی به کس دیگر نگوید که تو هزاره و یا تاجک و یا پشتون و یا شیعه و سنی هستی.من آرزو دارم که همه به همدیگر بگویند که ما همه انسان و افغان هستیم.ملت من حق دارند آزاد باشند،ملت من حق دارد که غذایی برای خوردن داشته باشد.ملت من همه با هم برابربوده و با جهان همسری کند.بگذار روزی مرا هزار بار بخاطر وطنم منصور وار بدار کشند و جسدم را بسوزانند.من از حرف خود بر نمیگردم.من ترا دوست دارم ای سرزمین من .ببخشید که گرفتار خود خواهی شدم.باید میگفتم که ما ترا دوست داریم ای سرزمین ما!اینرا به کسی که مثل من می اندیشد میگویم .بیداری ملت من سبب سر فرازی ملت من میگردد.به امید بیداری مردمم.با احترام ،بابک روشن ضمیر

  • آقای کامران میرهزار سلام!شش سالگی سایت کابل پریس رابرشماوبه خواننده گان سایت زیبایتان تبریک گفته امیدوارم بدون خسته گی ناپذیری راه تان راادامه بدهید.به امید موفقیت هرچه بیشترتان دستتان راازراه دورمیبوسم.

  • سلام دوست عزیز، شش سالگی کابل پرس? مبارک باشد. من بارها نام کابل پرس را از زبان افغانها شنیده ام. منظورم آنعده از افغانهای نیست که علاقه مند سیاست، ادبیات، تاریخ و... هستند. افغانهای که شاید غیر از بی بی سی و یوتیوب سراغ چندانی از وبسایت ها و وبلاگهای افغانی ندارند. این نشانگر از ملی شدن و مطرح بودن کابل پرس است. امیدوارم کابل پرس در سالهای آینده، بهتر از گذشته درخشنده و به روز باشد.

    اما چند پیشنهاد:
    1. در متن همین مطلب شش سالگی کابل پرس اگر تصاویری از "کونتر" آمارگیر وبسایت نشر شود بهتر است.

    2. اگر لینک و یا نام همان مطلب که گفته می شود هشتصد هزار بازدید شده در مطلب می آمد بسیار خوب بود.

    3. اگر کمی قسمت بالای وبسایت کلانتر شود تا مطالب نو حداقل بیست وچهار ساعت در بالا بماند شاید منصفانه تر باشد.

    4. بهتر است کمی به دیزاین وبسایت توجه شود. مخصوصا قسمت بالای وبسایت بیش از حد وسیع است و نیم صفحه کمپیوتر را اشغال می کند. بهتر است تا بعضی از تیترها و یا شعارهای وبسایت به سمت دست چپ وبسایت انتقال پیدا کند.

    5. در اغلب وبسایت ها و وبلاگها تعداد نظرات در پایین مطلب نشان داده می شود. اما کابل پرس از چنین چیزی بی بهره است.

    6. نمی دانم نظرتان در قسمت تغییر رنگ و دیزاین عمومی وبسایت چیست.

    7. در صورت امکان بهتر است تا کابل پرس مناسبت های ویژه ای را که همخوانی با پالیسی و اهداف کابل پرس دارد، تجلیل نماید. مثلا سالروز قتلعام افشار، مزار .. ویا گرامی داشت روزهای مثل روزجهانی حقوق بشر، هشت مارچ و... البته این موضوع نیازمند تامل و تصمیم است.

    به باور من کابل پرس شهرت و محبوبیت آنرا دارد تا به عنوان یک رسانه قدرتمند انترنتی افغانستان را با اندیشه ها و افکار نونین آشنا بسازد و نسل نوی، که اگر نه هر روز، هفته چندبار از آن بازدید می کند، خط و جهت دهد. کابل پرس تنها یک وبسایت نیست، کابل پرس به اندازه یک جریان فکری و فرهنگی توانسته خواننده و مخاطب جمع نماید. بدون مزاح می گویم، کابل پرس توانسته تا با اکثر افغانهای آشنا با کمپیوتر و انترنت رابطه برقرار کند. صدای کابل پرس به گوش اغلب افغانها رسیده است. افغانها به همان اندازه که با یوتیوپ آشنا هستند با کابل پرس نیز آشنا شده اند...

    به باور من مدیریت کابل پرس بهتر است تا در زمینه ای دیزاین کابل پرس توجه ویژه نماید. بسیاری از مطالب که در آرشیف و صفحات گذشته ای کابل پرس رفته اند تاهنوز برای خواننده های نو جالب، و بحث برانگیز است. بهتر است تا زمینه ای تشویق و دسترسی به آن مطالب فراهم باشد. یکی از راه های آن فراهم نمودن لینک "مطالب بیشتر" در پایان مطالب جدید نویسنده است. چون همین حالا اگر بالای نام هر نویسنده کابل پرس کلیک شود کل مطالب او در صفحه جداگانه می آید. اما اغلب خوانندگان اینرا نمی دانند. بهتراست این لینک در پایان مطلب نو نویسنده قرار داده شود...

    و گپ آخر اینکه آشنایی با فلش و توجه ویژه به دیزاین مجدد کابل پرس و در صورت امکان "مولتی میدیا" نمودن بخشهای از کابل پرس (افزودن جزابیت های بصری) می تواند خیل بزرگتری از خوانندگان را روانه ای کابل پرس نماید.

    تشکر
    جعفررضایی

  • با عرض احترامات و اظهار امتنان؛

    ششمین سالروز کابل پرس? در جقیقت پیروزی و موفقیت دست اندرکاران این سایت به مدیریت آقای کامران میرهزار را به اثبات رسانده و محبوبیتِ این رسانۀ انترنتی را نه تنها برای هموطنان عزیز، بلکه بصورت بین المللی تصدیق مینماید.

    فقط یگانه خواهش بنده از تمام خوانندگان و نویسندگان محترم اینست که عزت و مروت قلم را حفظ نموده و از آبرو ریزی ها و سخنان رکیک و زننده و دشنامهای دور از عفت انسانی پرهیز نمایند.

    ما باید بااخلاق و انسانیت کامل بقبولیم که در بسا موارد هم نظر نخواهیم بود ولی چه قدر زیبا و شایسته خواهد بود تا باهم در تفاهم بوده و روی
    هرگونه اختلافات نظری عادلانه، صادقانه و مشترکانه غور نموده و منصفانه بیاندیشم تا راه حل مطلوب و پسندیدۀ بدست بیاوریم و شان انسانیت را نیز از دست ندهیم.

    موفقیت های بیشتر برای همه آرزو دارم.

    عارف الف

  • شش سالگئ کابل پرس? دات اورگ را به تمام دست اندرکاران، نویسندگان (اندیشمند و اندیشمند نما) و خوانندگان (اعم از بی ادب و با ادب، حتی هموطنان خلقی و پرچمی که دوباره فیل هایشان به یاد هندوستان افتاده...) این سایت تبریک عرض نموده و امیدوارم تمامئ منتقدین و پیام گذاران با رعایت موازین نویسندگی و اخلاق شایسته انسانی، به نقد یک دیگر بپردازند.

    بسیارئ اوقات به علت فحاشی و یاوه گویی های بعضی از هموطنان ویا همزبانان، بنده از خیر مناظره گذشته و سکوت را ترجیح میدهم بر همچو گفتگو های بدون سود و بازدهی. هرچند این یاوه سرایی ها منعکس کنندۀ مرام و فلسفۀ فکرئ این عده از همزبانان و هموطنان است، ولی بازهم آفتیست برای اندک آبروئ باقی ماندۀ مردم کشور.

    به آرزوی بهروزی و بهره ورئ هر چه بیشتر کابل پرس دات اورگ.

    • برادر عزیز کامران جان میر هزار ! اجازه دهید صمیمانه ترین تبریکات خودرا بمناسبت ششمین سالروز سایت دلها(کابل پرس? ) خدمت شما و تمام نویسندگان و خوانندگان عزیز و حتی ملا صاحب توفیق تقدیم نموده و از زحمتکشی واز خود گذری تان درین کار دشوار سپاسگذاری نماییم. دوست عزیز : در تمام مواردی که جناب جعفر رضایی بشما پیشنهاد داده اینجانب همنظر بوده و به تکرار این پیشنهادات را خدمت شما تقدیم میدارم به استثنی یک مهم: من معتقد نیستم که کابل پرس انعکاس دهنده درد ها و یا منافع قوم و ملیت خاصی باشد. حالا کابل پرس جزو دارایی های فرهنگی تمام مردم افغانستان است که افتخار پیش کسوتی انرا شما دارید. ضمناء میخواستم موردی را خدمت شما یاد دهانی کنم که منحیث مشکلی در پیشگاه تعداد زیادی از نویسندگان و علاقمندان وجود داشته که سبب شده تعداد زیادی از علاقمندان نتوانسته با سایت ارتباط برقرار کنند که همانا شیوه داخل شدن و گذاشتن پیام است. بنظر بنده این یک شیوه پر درد سر و جنجالی است که اینجانب مدت یک و نیم ماه نتوانستم با سایت ارتباط برقرار کنم تا اینکه به کمک دوستی توانستنم داخل شوم. امیدوارم درین زمینه تجدید نظر شود. خوهان کامیابی های بیشتر شما هستم

  • دوست ارجمند آقای میر هزار ! این از دین حقیر از مذهب فقیر نیز تمنیات نیک خود را بخاطر شگوفان شدن هر چه بیشتر سایت فخیم تان که بیشک افتخار پیشتاز بودن آن در جامعه خبرنگاری اوغانستان به شما تعلق میگیرد ، تقدیم میدارد . آرزو دارم سیاست نشراتی تان با گذشت زمانه ها پر بار تر و غنامند گردد . بسیار متأسفم که جناب آقای سرپلی حضور ندارند ورنه ایشان هم حتمأ بخاطر شش سالگی سایت تان چنین مینوشتند :

    ( بلایته گیروم کامران جان مه میگوم میرلک ، میر ملیون . شش سالگی سایتکت مبارک باشه بخیر . اینی ره میگن سایت ، اینی ره میگن جوانی و خرابات که ما وری بیسوادا ره وقت میته تا نوشته کنیم و گپ خدا و پیغمبر ره به گوش کافرا برسانیم . مه میگوم هزاره ساله شوی و روی انسانای بدخایت سیا شوه . چی کنوم که ده طوی بیادرکیم سرگردان هستوم ، اگه نی بسیار نوشته میکدوم . خیراس جمبوریکم گفتوم که از نام مه هم نوشته کنه . ها بخیالومکه بابک جان هم مره دور دیده و ده هژده چمنیم دیگه نمیره ، خیر باشه که بخیر طوی بیادرکیم خلاص شد کتشان گپ میزنوم . ازیکه همرای مزاری جان واده کده بودم که یا اوره از مزار میکشم و یا خودیمه ازسرپل میندازوم ، فکر میکنوم که همیتو یک رقم بخیالوم لینگیم از سرپل خطا شده و چیزی هم نیس که ده دستم بگیرم و خوده ماکم کنموم . خیر باشه آش مردا دیر پخته میشه ، همرای شان ده زیر پل کار دارم ! )

    اگر جناب آقای سرپلی میخوانند این پیام را ، با صداقت و صفایی که دارند خورده نگیرند . چون محفل سالگره کابل پرس? جان است نخواستم که سرپلی صیب غیابت داشته باشند و دوستان کابل پرسی از یاد نبرند که روزی با ایشان کلاویز بودیم .

    میرهزار گرامی ، برایت پیروزی ، سعادت و جانجوری همیشگی آرزو دارم . مزاری

  • سالروز تولد کابل پرس? را به معلم آزادی جناب آقای میرهزار تبریک عرض میکنم.

  • خسته نباشی جناب میرهزار!
    ششمین سال آغاز به کار کابل پرس? را به شما و خوانندگان و دوستداران آن تبریک میگویم
    در این دنیای مجازی افغانها، واقعا وبسایتی همچون کابل پرس که بی طرفانه به نشر اخبار و حقایق بپردازد و عملا مدافع و مروج حقوق بشر و دموکراسی باشد، بدون تعارف نداریم. امیدوارم راهی را که در پیش گرفته‌ای همچنان پر قوت و با انرژی و با کیفیت افزونتر ادامه دهی. جناب میرهزار! علاوه بر محاسن زیادی که وبسایت شما دارد و دوستان مفصل توضیح داده اند، کابل پرس یک عیب بزرگ هم دارد و آن کم توجهی به جلوه های بصری و دیزاین و طراحی است. صرف محتوای خوب در دنیای امروز نمی تواند سبب پیشرفت و موفقیت باشد. ظاهر و بسته بندی شکیل و حرفه ای در نشر و گسترش اهداف شما که همانا دموکراسی واقعی و حقوق بشر است، می تواند بسیارموثر باشد. امیدوارم برای رفع این مسئله قدمی بردارید. همچنین اگر در صفحه اول ، کنارهر مقاله یا مطلبی دیگر که به نشر می رسانید تعداد نظرات آن و هم شمار ویزیتورهای آن(هر کلیک) درج و مشخص شود، برای جلب و رضایت خوانندگان و هم شهرت و نفوذ آن بسیار مفید خواهد بود.

    یک مشکل فنی:

    چناب میرهزار! ثبت نام برای ارسال مطلب به وبسایت پر دردسر است، ظاهرا وبسایت شما آی پی ثبت نام کنندگان را شناسایی کرده و اجازه ثبت نام مجدد را حتی با ایمیل های متفاوت نمی دهد. اینطور که معلوم است وبسایت شما دو نوع ثبت نام دارد یکی برای نظر یا کامنت گذاشتن و یکی دیگر برای ارسال و چاپ مطلب. من اول بار بی خبر از همه جا برای قسمت کامنت کذاشتن ثبت نام کردم که بعد از کلی دردسر موفق شدم ولی برای قسمتی که مطلب بفرستم به وبسایت، اگر چه با ایمیلهای متعدد هم ثبت نام کردم ولی هیچ ایمیلی که قرار بود برای من ارسال شود و پسورد و یوزر بفرستد، نفرستاد راهکاری هم که پرسیده بودم و بوسیله ایمیل پیشنهاد داده بودید موثر نیفتاد. با یوزر و ایمیلی که ابتدا ثبت نام کرده بودم و مخصوص کامنت گذاشتن بود، در قسمت ارسال مطلب(ورود به سایت و قسمت خصوصی) با آن پسورد و ایمیل اجازه ورود نمی دهد و فقط می توانم کامنت بگذارم و خلاص! بلاخره چکار کنم جناب میرهزار؟!

  • میر هزار !

    با باز کردن کابل پرس? واقعاء تو یکی از اشتباهات مهم زنده گی خود را نموده ایی . شبی نباشد که با ترس و لرز خواب رفته باشی و صبح قبل از خوردن چای صبح سری به کامپیوتر نزده باشی . بهر حال میفهمم که ادم نترسی هستی و این نمونه دانشمندی تو است . تا جایی که من ملاحظه نموده ام کابل پرس نه تنها اخبار اطلاعاتی برای مردم افغانستان بوده بلکه اکثر افغانهای ما درین جا یاد گرفته اند درست نوشتن و درس حرف زدن منظور درست فکر کردن و درست اندیشیدن را , و امروز فعالانه در اکثر مجالس خصوصی و اجتماعیی میتوانند از برداشت های خود از مسایل که در کابل پرس طرح میشود استفاده نمایند . تو یکی از کسانی هستی که بعد از شش سال از گذشتن عمری تو و کابل پرس به جای که پیر شوید " جوان " شده اید . به همین لحاظ باید به تو مبارک باد گفت .

    • من یکی از نزدیکان سناتور شرین آغا میباشم که شب چهر شنبه در بغلان مرکزی همراه با پسرش به قتل رسید و میخواهم ما جرا را برای شما ارایه نمایم برای یونس مشهور به شرین آغا به ساعت 10:34شب زنگ آمد و سناتور صاحپ از خانه بیرون شد ودر همین شب بین طالب ها و پو لیس در بغلان مرکزی جنگ شدید صورت گرفته بود و یک قومندان مشهور حزب اسلامی بنام معلیم زلمی زخمی شده بود کرزی صاحپ برای بارکزی صاحپ والی ولایت بغلان زنگ میزند میگوید که هر قسم میشود زلمی را یا انتقال بدهید یا تداوی شود بارکزی برای سناتور صاحپ تیلفون نمود چون سنا تور صاحپ هم سابقه حزب اسلامی داشت دوا های زیادی را با یک داکتر از پلخمری به بغلان انتقال داد در وقتی باز گشت پولیس آگاهی حاصل نمود قصدآ سناتور را به قتل رسانید من این را برای شما بخاطر نوشتم که کرزی صاحپ هم با طالبان و حزب اسلامی همکاری میکند من این ما جرا را از خانم اول سناتور شنیدم

  • البته آرزوی موفقیت های مداوم کابل پرس? را که در زمینه های خبر رسانی و تبادل افکار اقشار مختلف جامعه افغانی زمینه بزرگی است برای متصدی آن جناب کامران میرهزار که شگرد کاری شان در تمام زمینه های فرهنگ و سیاست و جهان بینی زمینة وسیعی دارد را دارم . چه خوب است افغانان گرامی هم با تکیه بر خرد و دانش و معلومات بدور از شایعه مصدر خدمات شایان در قسمت روشنگری گردند.وتا بتوانیم همه با عقاید مختلف با دوستی همزیستی نمائیم.

    با سپاس

  • درود به جوان برومند ، پويا ، ديگرانديش اقای کامران جان مير هزار !
    ارجمند پايا و شـــــهير کامران کامگار !
    شايسته ميدانم شش سال درخشنده گی سايت وزين وتابناک « کابل پرس?» را نخست برای همه افغانهای رنج ديده، محتاج مطبوعات آزاد ، دردمندان اختناق صدا وســـيما تبريک وتهنيت عرض نموده برای جوان توانا وبادرک اين سرزمين اقای کامران ميرهزار
    توانمندی ، سعادت ، طول عمر تمنا نموده. تا باشد اين گردان ملی به تربيون سراسری حق بينان . ژرفنگران ، ديگرانديشان مبدل گردد . حرمت « جلال بايانی ـــ سويدن »

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس