Kabul Press, World Media Home, Associated with RAHA in exile

 

 

No Censorship!

Letter to Editor

RAHA PEN CLUB, Afghanistan Centre

English

Portuguese

Spanish

Pashto

E- Afghanistan/Web Hosting

 

گزارش ایل جورناله درباره شکست گفتگو ها

پرونده ايران در شوراي امنيت

آلبرتو پازوليني زانلي از واشنگتن

پرونده ايران رسما ارجاع شده است. دراصل مذاکرات شکست خورده است. آژانس بين المللي انرژي اتمي، بررسي پرونده اتمي ايران را يک روز ديگر هم نگه داشت. البرادعي، مدير عامل مصري آژانس توضيح داد: "بايد مجهولات مهمي، روشن مي شد." مجهولاتي که از روز دوشنبه تا امروزکه آژانس بايد گزارشش را به شوراي امنيت سازمان ملل تقديم مي کرد، به قوت خود باقي است.

درواقع تصميم درباره ايران در ماه فوريه گرفته شده بود و فقط درصورتي که ميان ايران و قدرتهاي بزرگ جهان، توافقي همه جانبه صورت مي گرفت، تغيير مي کرد. اين فرضيه وقتي که آمريکايي ها براي بار هزارم آخرين پروژه احتمال داشت که به نتيجه برسد، از حق وتوي خود استفاده کردند: پروژه اي که غني سازي اورانيوم در خاک روسيه که صلح آميز بودن استفاده از آن و منجر نشدن آن به برنامه هاي تسليحاتي را تضمين مي کرد. تهران آماده پذيرش اين طرح بود، اما با يک تبصره که به اين کشور اجازه مي داد مقدار کمي از اين اورانيوم در خاک ايران و با بيست سانتريفيوژ مطابق همان سندي که سرگئي لاوروف، وزير امور خارجه روسيه با خودش به واشنگتن برده بود، غني سازي شود.

اما آمريکا قبل از اينکه فرستاده پوتين بتواند مخالفتي بکند، توسط کاندوليزا رايس، موضوع را منتفي دانست. مک کليلان، سخنگوي کاخ سفيد اعلام کرد: "ايران قابل اعتماد نيست، چه در مقياس بزرگ چه در مقياس کوچک." تنها راه حل براي ايران از نظر کاخ سفيد اين است که ايران تمام مراحل غني سازي را در خاک روسيه انجام دهد. شرايطي که ايران براي اينکه در داخل سرافکنده نشود، از آن سر باز زد. سخنگوي واشنگتن گفته هاي ديک چني را بار ديگر ياد آوري کرد: "حکومت ايران بايد بداند که تا زماني که به رفتار خود ادامه مي دهد، مجامع بين المللي آماده اند تا عواقب سختي را براي آنها رقم بزنند. ما به سهم خود، تمام گزينه ها را درنظر مي گيريم، حتي گزينه حمله نظامي را، چون ما مصمميم که مانع دستيابي ايران به سلاح اتمي بشويم."

اظهارات شديداللحني بود که البته بايد مخاطبين اين اظهارات ديک چني را که اعضاي مهمترين لابي اسرائيلي ها در آمريکا بودند، در نظر داشت. اما درعين حال بايد اين سرسختي آمريکايي ها را در عدم پذيرش هرگونه توافقي را تاکيدي از سوي کاخ سفيد دانست که نشاندهنده تغيير سياستي است جورج بوش در پايان سفرش به هند و پاکستان آن را بطور خلاصه بيان کرد. جورج بوش در کنفرانس مطبوعاتي اش در اسلام آباد گفت که با وجود اينکه آمريکا تسهيلات اتمي را که در اختيار هند گذاشته است، به پاکستان نداده است، مخالفتي با توسعه خط لوله گاز پاکستان ندارد و نکته ديگر اين است که هند براي رسيدن به توسعه صنعتي، تشنه اين انرژي است. ايران هم بعد از روسيه صاحب بزرگترين ذخيره گازي جهان است.

بوش گفت: "مخالفت ما با ايران بر سر انتقال گاز نيست، بلکه با دست يابي اين کشور به سلاح اتمي است." اما ديروز سخنگوي شوراي امنيت داخلي کاخ سفيد اعلام کرد: "همانطور که قبلا هم گفته بوديم، دولت آمريکا از پروژه انتقال گاز ايران- پاکستان- هند ، حمايت نخواهد کرد. با وجود اينکه مي دانيم که هند و پاکستان به انرژي گاز نياز مبرم دارند، با اين حال نگراني ما، شرکت کردن در هر مشارکت بين المللي و پروژه هاي مربوط به انرژي با ايران است."

تهران هم در مخالفت به اين موضع گيري آمريکا، آنها را محکوم به اخلال در روند هر قرار دادي که بين اين کشور و اروپا و روسيه بسته مي شود، کرد. محمود احمدي نژاد هم به نوبه خود از آژانس بين المللي انرژي اتمي بابت ضربه زدن به توسعه تحقيقاتي، فن آوري و اقتصادي اين کشور، طلب غرامت کرد. زيرا قسمت اعظم سازمان هاي بين المللي، تحت تاثير قدرت هاي بزرگ دنيا هستند که مانع از تصميم گيري آنها بر اساس قوانين بين المللي مي شود.

اگر می خواهيد سايت اينترنتی مخصوص خود را داشته باشيد!

اگر بدنبال افزايش اعتبار می باشيد!

و اگر ارتباطات گسترده و ارزان می خواهيد

دولت تهران هم بلا فاصله يک جنگ رواني به راه انداخت تا مردم را براي مقابله با غرب آماده کند. فرمانده سپاه اعلام کرد که آماده است کشور را به صحنه خونين جنگ براي هر متجاوزي که به کشور حمله کند، تبديل مي کنيم. واسطه ها هم در اين ميان سکوت کرده اند. اشتاينماير، وزير امور خارجه آلمان، که از طرح روسيه حمايت کرده بود، صحبت از غيرممکن بودن توافق مي کند. دولت هاي روسيه و چين هم بصورت يک جانبه ابرازنگراني مي کنند و تسليم شده اند.

منبع: ايل جورناله 8 مارس  روز آنلاين

 

صفحه ی نخست

آگهی و اعلان شما در اينجا

دريافت کتاب افغانستان الکترونيکی (ميزبانی وب)

ثبت قلمرو اينترنتی

طراحی وب

ميزبانی حرفه ای وب

پنج هزار مگابايت فضا

دوهزار و پنجصد ايميل

دارای تمام امکانات امنيتی

پهنای باند صد و پنجاه گيگابايت

تماس:      0799390025

Top Global Newspapers: Asia    Latin America    Africa   Europe   USA    Canada    Australia  

فقط با ذکر ماخذ، نام نويسنده و  تاريخ انتشار می توانيد از مطالب ، عکس ها و آثار ديگر در کابل پرس استفاده کنيد                Members Login

As the mind has no boundaries, the RAHA concept does not have frontiers and is opposed to information and cultural control by global communication entities whether media conglomerates, states or local governments, or religions


Kamran Mir Hazar: Editor-in-Chief / Afghanistan/ Kabul/ Mobile: 0093 799390025/ Email: editor at kabulpress.org

info at kabulpress.org   reader at kabulpress.org

Copyright© Kabul Press, World Media Home 2004 -2006

کليه ی حقوق بر اساس قوانين کپی رايت  محفوظ و متعلق به سايت کابل پرس می باشد