Kabul Press, World Media Home, Associated with RAHA in exile

 

 

No Censorship!

Letter to Editor

RAHA PEN CLUB, Afghanistan Centre

English

Portuguese

Spanish

Pashto

E- Afghanistan/Web Hosting

حامد کرزی در تنگنای تصمیم گیری

 آزمايش افغانستان:عبدالرحمان آزاد خواهد شد

برگزاری دادگاه به جرم خروج از اسلام

اشاره: آنچه در ادامه می آيد نوشته ای است از دوستی که برای کابل پرس آن را روان کرده است. ما هم بدون کم و کاست يعنی سانسور آن را منتشر می کنيم. اما اين معنای موافقت با نظرات درج شده در آن نيست. مثلا نظر نويسنده درباره فضل الهادی شينواری ، عکس نظر نويسندگان کابل پرس و بسياری از روشنفکران می باشد. با اين حال کابل پرس سانسور نمی کند.

برای فرستادن نظرات از وبلاگ گروهی استفاده کنيد

حامد کرزی در تنگنای تصمیم گیری

فهيم بکتاش

 پس از آنکه واکنش هايی نسبت به گرویدن یک فرد مسلمان به آئین مسیحیت رنگ جهانی گرفت یعنی به شمول پاپ بندیکت شانزدهم رهبر مسیحیان جهان، رهبران کشور های مختلف از جمله آمریکا بر دولت افغانستان فشار وارد کردند که آقای کرزی باید ارزش هايی را محترم بشمارد و به رعایت آن اقدام کند که در قوانین بین المللی به آزادی مذهب و اندیشه فرصت می دهد، اکنون آقای کرزی با در نظر داشت موازین و اساسات اسلام از یک سو و از سوی دیگر با توجه به روابط افغانستان با جهان که اکنون از چندین سو گره تنگاتنگ خورده است تحت فشار قرار گرفته است.

رسانه های خبری درتازه ترین گزارش از ایجاد کمیسیونی به رهبری آقای کرزی پیرامون این موضوع خبر می دهند که گفته می شود آقای کرزی با وزیر حج و اوقاف ، عدلیه و شماری از مقامات نظام قضایی افغانستان دراین باره فیصله می کنند که تااکنون دراین مورد به خصوص  فیصله ای هم صورت نگرفته است .

در یک اقدام دیگر برخی از علما و متنفذین افغان به روز جمعه گذشته در یکی از هوتل ها در شهر کابل گرد هم آمده و پیرامون این موضوع به موجب شریعت غرای محمدی سر سخن گشودند که بر این اساس این فرد افغان که عبدالرحمان نام دارد و نزدیک به شانزده سال قبل زمانی که در یکی از موسسات در امور مهاجرین کار می کرد از اسلام رو گشتانده و به آئین مسیحیت گرویده است به حکم اعدام رو برو است.

به هر صورت اکنون آقای کرزی از دو جناح تحت فشار های سنگینی قرار گرفته است.  از یک سو ملت مذهبی افغان که قانون اساسی شان براساس موازین و ارزشهای شریعت  غرای محمدی استوار بوده و از سوی دیگر کشور های که نسبت به مردم افغانستان دلسوزی داشته و در بازسازی افغانستان در هر عرصه سهم فعال گرفته اند اما در برخی موارد خلاف آنچه می اندیشند که در در دین اسلام درج شده است.

به صورت آشکار می توان گفت که آقای کرزی در برخی از تصمیم گیری های خویش عجولانه فکر می کند زیرا زمانی که به امضای پیمان های استراتیژیک ویا عقد دیگر پیمان ها همانند اعلامیه جهانی حقوق بشر مبادرت می ورزد،  آیا اندکی دراین باره هم فکر می کندکه مبادا برخی از موارد  این پیمان و یا اعلامیه ها در تضاد با ارزش هايی مواجه می شود که مردم افغانستان سالهاست برای حفظ و نگهداشت آن جان ،مال و همه زندگی شان را قربان کرده اند؟

اگر ما پیرامون وضعیت فعلی خویش نظر بیاندازیم با سوالات متعددی بر می خوریم که  هر فرد مسلمان  از همه اولتر باید رشد تعالیم دینی خود را در صدر فهرست های کاری خویش قرار دهند، مثلا زمانی که از عبدالرحمان پرسیده شد چرا به دین عیسی رو آورده ای در پاسخ گفت که من از دین اسلام هیچ آگاهی ندارم . نا آگاهی مردم از دین مقدس اسلام می تواند روزنه ای باشد برای پیوستن به ادیان دیگر .

ما باید به این گونه رویداد های ویژه از روی احساسات عمل نکنیم زیرا در جوامع در حال رشد اغلبا با این گونه سوالات رو برو می شویم که عمل کردن از روی احساسات سیمای دین الهی ما را که به تحمل ، صبر و حوصله دعوت می کند برای جهانیان خشن معرفی نکند.

یکی از موضوعات درخور توجه برای جامعه که رشد سریع دموکراسی را هیچگاهی به تجربه نگرفته و هم اکنون رشد سریع را برای اولین بار به  تجربه می گیرد طبعا حساسیت ها دامن زده می شود  که از همه اولتر باید جامعه که  دارد انکشاف و ترقی می نماید، آگاهی دادن به مردم در خصوص تعلیمات دین اسلام که هم سنت گرایی و هم تجدد در آن با ماهیت اصلی آن صراحت یافته است، آگاهی بیشتر داده شود. زیرا دین اسلام در خصوص تجدد در موضوعات به خصوص به هدف تنظیم نظم اجتماع و مصلحت های اجتماعی بیشتر توجه مبذول داشته است که دراین باره بارها فضل الهادی شینواری رئیس ستره محکمه افغانستان پیشنهادایجاد مراکز دینی را کرده است که ملت مسلمان افغانستان از توجه ویژه اش به هدف تلاش برای  ایجاد مراکز دینی و ارائه معلومات دینی سالم و بر اساس فرامین قران مجید سپاس گذار است.

با تاکید روی جملات بالا، در جوامع در حال شد و یا در جوامع در حال گذار به همانگونه که تعدد احزاب به خاطر ظاهر شدن یک شخصیت ملی به وجود می آید، اندیشه ها و افکار متفاوت نیز به هدف سمت گیری ها ظهور می کند که راه معقول و درست را باید بر اساس عقل و منطق که ایزد یکتا با عظمت خویش برای انسان اعطا کرده است انتخاب کرد .

اکنون به صراحت گفته می توانیم که آقای کرزی در تنگنای تصمیم گیری قرار گرفته است و  تصامیم جناب رئیس جمهور به هدف گسترش روابط خارجی دولت افغانستان با سایر کشور های جهان از این پس باید توسط پارلمان که ارگان تقنینی افغانستان است مورد ارزیابی قرار گیرد، تا در آینده از به هم افتادن ادیان جلوگیری شود.

برای مطالعه نظرات خوانندگان آمريکايی کابل پرس درباره عبدالرحمان اينجا را کليک کنيد

برای فرستادن نظرات اينجا را کليک کنيد

نوشته شده در روز 6 حمل 1385 - ساعت 12:00 به وقت کابل

 آزمايش افغانستان

عبدالرحمان آزاد خواهد شد

کابل پرس: گفته می شود که بدنبال فشارهای بين المللی برای آزادی عبدالرحمان که از اسلام خارج شده و به مسيحيت گرويده، وی بزودی آزاد خواهد شد. مقامات سياسی کشور به شمول حامد کرزی و عبدالله در اين رابطه اطمينان های لازم را به سران اروپا و آمريکا داده اند. از سوی ديگر جمعی از علمای افغانستان از جمله آيت الله محسنی خواستار برخورد اسلامی با عبدالرحمان شده اند که معنای آن اعدام خواهد بود. البته درباره حکم ارتداد ميان علمای مختلف اسلامی اختلاف وجود دارد. مثلا آيت الله منتظری يکی از فقهای شيعه مذهب اعدام را برای جرم ارتداد جايز نمی داند. از سويی ديگر سيستم قضايی افغانستان برای گريز از فشارهای جامعه جهانی و دولت افغانستان، احتمالا او را بدليل اختلال حواس و دماغ رها خواهند کرد. اين در حالی است که در محکمه ابتدايی، هيچ نشانه ای از مشکلات دماغی در عبدالرحمان ديده نمی شد.

برای مطالعه نظرات خوانندگان آمريکايی کابل پرس درباره عبدالرحمان اينجا را کليک کنيد

برای فرستادن نظرات اينجا را کليک کنيد

نوشته شده در روز 5 حمل 1385 - ساعت 14:00 به وقت کابل

برگزاری دادگاه به جرم خروج از اسلام

دادگاه ديوان امنيت عامه مرافعه ولايت کابل به رياست مولوی زاده امروز برگزار شد که به اتهام شخصی بنام عبدالرحمان ولد عبدالمنان 42 ساله رسيدگی شد. اين فرد به اتهام ارتداد و پيوستن به آيين مسيحيت و با شکايت خانواده اش، نظر به قانون کشور بازداشت شد.  عبدالرحمان در اين محکمه به جرمش که  که قبول آيين مسيحيت و انکار از اسلام است، اعتراف کرد. وی همچنين از دو افغان ديگر بنام يحيی مسعود برادر احمد شاه مسعود و سفير افغانستان در پولند و حيدر رضا مسوول کميته سويدن در وزارت خارجه نام برد که در کليسايی در اروپا با يکديگر از اسلام روی گردانده و مسيحی شده بودند.

وی می گويد من در اروپا بودم که خبر عفو از سوی کرزی را شنيدم. وقتی به افغانستان آمدم به من حق زندگی داده نشد.  وی ادامه داد که اگر من مرتد هستم و برای من در افغانستان جايی نيست چرا برای آن دو تن هست. او تاکيد می کرد که انجيل خداست و بخشش خداست.

قابل ذکر است که علی محقق نسب روزنامه نگار در کابل در جريان برگزاری دادگاه اش گفته بود که ارتداد بايد قانونی شود. بسياری برگزاری اين دادگاه را خلاف موازين حقوق بشر و آزادی عقيده می دانند. در حالی که در اسلام برای فرد مرتد مجازات اعدام در نظر گرفته شده است.

وجود ويروس اچ پنج، ان يک در افغانستان تاييد شد

اين مطلب را امروز حکومت افغانستان و ملل متحد در بيانيه ای مشترک اعلام کردند و افزودند که اقدامات فوری انجام خواهند داد. ويروس ذکر شده در نمونه هايی از پرندگان دشت برچی در کابل، شهر جلال آباد و ولسوالی خوکيانی ننگرهار گشف شد. در شش نمونه ديگر از قندهار و و کندوز که مورد بررسی قرار گرفت نتايج آن منفی گزارش شده است. همه اين نمونه ها در لابراتوارهای  شهر پادووا در کشور ايتاليا مورد آزمايش قرار گرفت.

اگر می خواهيد سايت اينترنتی مخصوص خود را داشته باشيد!

اگر بدنبال افزايش اعتبار می باشيد!

و اگر ارتباطات گسترده و ارزان می خواهيد

آگهی و اعلان شما در اينجا

دريافت کتاب افغانستان الکترونيکی (ميزبانی وب)

ثبت قلمرو اينترنتی

طراحی وب

ميزبانی حرفه ای وب

پنج هزار مگابايت فضا

دوهزار و پنجصد ايميل

دارای تمام امکانات امنيتی

پهنای باند صد و پنجاه گيگابايت

تماس:      0799390025

Top Global Newspapers: Asia    Latin America    Africa   Europe   USA    Canada    Australia  

فقط با ذکر ماخذ، نام نويسنده و  تاريخ انتشار می توانيد از مطالب ، عکس ها و آثار ديگر در کابل پرس استفاده کنيد                Members Login

As the mind has no boundaries, the RAHA concept does not have frontiers and is opposed to information and cultural control by global communication entities whether media conglomerates, states or local governments, or religions


Kamran Mir Hazar: Editor-in-Chief / Afghanistan/ Kabul/ Mobile: 0093 799390025/ Email: editor at kabulpress.org

info at kabulpress.org   reader at kabulpress.org

Copyright© Kabul Press, World Media Home 2004 -2006

کليه ی حقوق بر اساس قوانين کپی رايت  محفوظ و متعلق به سايت کابل پرس می باشد