Kabul Press, World Media Home, Associated with RAHA in exile

 

 

No Censorship!

Letter to Editor

RAHA PEN CLUB, Afghanistan Centre

English

Portuguese

Spanish

Pashto

E- Afghanistan/Web Hosting

 اگر فکر می کنيد چيزی برای خواندن داريد ارسال کنيد!    نامه به سردبير

کابل پرس

برای مطالعه ی تازه ترين اخبار جهان اينجا را کليک کنيد

خبری، تحليلی و انتقادی

کابل پرس می خواهد تحولی در عرصه ی ژورناليزم افغانستان باشد

 از اين پس هفته نامه چای داغ را روزانه با کابل پرس بخوانيد!

 حمله به ايران

جلسه محرمانه لندن درباره حمله به ايران

دولت انگلستان گفتگوهای محرمانه ای را در باره احتمال حمله نظامی علیه ایران با ژنرال ها و سران وزارت دفاع آغاز کرده که در همصدائی با تصميم های آمريکاست.
این جلسه در وزارت دفاع و با حضور مقامات عالیرتبه وزارت دفاع و مقامات دولتی درباره عواقب حمله نظامی به ایران برگزار می شود. گفته می شود که حمله آمریکا با هدف از بین بردن دسترسی ایران به بمب اتمی، در صورتی که رهبران این کشور با تقاضای سازمان ملل مبنی بر متوقف کردن برنامه غنی سازی اورانیوم به توافق نرسند، اجتناب ناپذیر خواهد بود.
جلسه لندن با حضور ژنرال سر مایکل واکر، رئیس ستاد مشترک ارتش، ژنرال اندرو ریجوی، رئیس اطلاعات ستاد ارتش و سرلشگر بیل رولو، معاون مدیر ستاد ارتش با حضور مقاماتی از دولت تونی بلر و وزارت خارجه آن کشور برپا می شود.

اعضای آژانس بین المللی انرژی اتمی، معتقدند که عمده برنامه های اتمی ایران بر روی غنی سازی اورانیوم وجداسازی پلوتونیوم متمرکزشده است که این فن آوری منجر به دسترسی به مواد اولیه بمب اتمی می شود که تا سه سال دیگر ایران قادر به تولید آن خواهد شد. دولت آمریکا امیدوار است که این عملیات نظامی، ماموریتی چند ملیتی باشد اما مقامات وزارت دفاع معتقدند که دولت بوش آماده است تا به تنهایی به ایران حمله کند و در صورت وجود حمایت های بین المللی، این حمله را در کنار اسرائیل انجام خواهد داد.

 مقامات نظامی انگلیس بر این باورند که این عملیات محدود به یک سری حمله هوایی به پایگاه های اتمی ایران می شود و فعلا حمله زمینی مورد نظر آمریکایی ها نیست.با تایید این نکته که انگلیسی ها برنامه های پیش گیری کننده شان را آغاز کرده اند، گفته های ماه گذشته وزیر امورخارجه این کشور، جک استراو که گفته بود حمله به ایران "غیر قابل تصور" است زیر سووال می رود. کاندولیزا رایس، در جریان دیدار دو روز قبلش از بلکبورن اصرار داشت که تمام راه حل ها - از جمله راه حل نظامی- برای حل مناقشه اتمی ایران، همچنان مطرح است. گفته می شود، شلیک موشک توماهاک توسط ناو ها و زیر دریایی های آمریکا در خلیج فارس، سیستم دفاع هوایی ایران را در پایگاه های اتمی، هدف بگیرد. این حملات ممکن است توسط بمب های هدایت شونده با ماهواره که از ناو دیگو گارسیا، مستقر در اقیانوس هند و پایگاه های هوایی گلاسسترشایر و وایت من میسوری، انجام خواهد شد.
قابل درک است که دخالت نیرو های انگلیسی در این حمله، محدود خواهد بود و ممکن است حداکثر تا استفاده از هواپیماهای فوق سری پیش برود. در ستاد بحران واشنگتن این واهمه وجود دارد که سلاح های اتمی ایران، علیه نیروهای سرائیل و آمریکا در منطقه و به عنوان مثال پایگاه هوایی آمریکا در ترکیه را هدف بگیرد. سازمان ملل هم بر این باور است که تولید بمب اتمی توسط ایران، تعادل خاورمیانه را بر هم خواهد زد و منجربه تولید سلاح اتمی در مصر، سوریه و عربستان سعودی می شود.
یک مقام ارشد وزارت امور خارجه گفت:« جلسه روز دوشنبه برای بررسی عواقب احتمالی حمله به ایران برای انگلیس است. مقامات ارشد وزارت دفاع انگلیس می خواهند بدانند که این حمله چه تاثیری بر منافع نیروهای انگلیس که در عراق و افغانستان که با ایران هم مرز هستند، خواهد داشت. این مقامات، نتایج مذاکراتشان را طی روزهای آینده به اطلاع نخست وزیر و اعضای کابینه خواهند رساند».
اگر ایران یکبار دیگرمرتکب اشتباهی استراتژیک بشود ونسبت به تقاضاهای سازمان ملل یا تصمیم های آتی بی اعتنا باشد، آنوقت در میان مقامات وزارت دفاع این فکر مطرح می شود که عملیات نظامی به این بحران پایان خواهد داد. بعضی از مقامات بلند پايه دولتی بريتانيا بر اين عقیده اند که حمله نظامی به ایران اجتناب ناپذیرخواهد بود. حمله زمینی به ایران انجام نخواهد شد اما پایگاه های هسته ای نابود می شوند. این حمله قریب الوقوع نیست و ممکن است امسال یا سال آینده اتفاق بیافتد. جک استراو دقیقا همان حرف هایی را می زند که در ماه مارس 2003، و هنگام صحبت درباره احتمال وقوع جنگ در عراق می گفت. در آن زمان هم دولت اعلام کرده بود که جنگ نه اجتناب ناپذیر و نه قریب الوقوع است و بعد حمله را آغاز کرد.
به گفته آگاهان حمله اسرائیل به رآکتور ازیراک عراق در سال 1981، ثابت کرد که حملات محدود بهترین گزینه حمله نظامی است. نیروی هوایی اسرائیل به این پایگاه که به گفته منابع اطلاعاتی در حال ساخت بمب اتم علیه اسرائیل بود، حمله کرد. همچنین مقامات نظامی در جلسه فردا واهمه شان را نسبت به اینکه اگرحمله به ایران، اوضاع را در جنوب عراق که نیروهای انگلیس در آنجا مستقر شده اند و یک منطقه شیعه نشین است و از لحاظ سیاسی و مذهبی با ایران پیوند های قوی دارد، مطرح خواهند کرد. آنها بیم این را دارند که حمله به ایران، روند خروج نیروهای نظامی انگلیس را از عراق، یک تا دو سال ، عقب بیاندازد. این حمله ممکن است بر صف آرایی نیروهای انگلیس و آمریکا در افغانستان نیز تاثیر بگذارد.
درجلسه فردا موضوع عواقب اقتصادی این حمله در صورتی که احمدی نژاد، رئیس جمهور ایران کسی که با گفتن این جمله که اسرائیل باید از نقشه جهان حذف شود سوژه انتقاد تمام محافل بین المللی بود بخواهد فروش نفت را به غرب تحریم کند، مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
تا کنون هشت پایگاه اتمی در ایران شناخته شده است که درحال تولید مواد اولیه ساخت بمب اتمی است و این درحالی است که تعداد زیادی پایگاه سری هم در ایران مشغول فعالیت است. ایران با موفقیت موشک شهاب 3 را که برد آن تا اسرائیل است آزمایش کرده است؛ مقامات نظامی ایران تاکید کرده اند که این موشک قادر است بدون اینکه توسط رادار ردیابی بشود کلاهک های مختلف را حمل کند.

 منبع: دیلی تلگراف - روز آنلاين 2 اپريل

           بازگشت به صفحه ی نخست

 نوشته شده در روز 13حمل 1385 - ساعت 19 به وقت کابل

اگر می خواهيد سايت اينترنتی مخصوص خود را داشته باشيد!

اگر بدنبال افزايش اعتبار می باشيد!

و اگر ارتباطات گسترده و ارزان می خواهيد

آگهی و اعلان شما در اينجا

دريافت کتاب افغانستان الکترونيکی (ميزبانی وب)

ثبت قلمرو اينترنتی

طراحی وب

ميزبانی حرفه ای وب

پنج هزار مگابايت فضا

دوهزار و پنجصد ايميل

دارای تمام امکانات امنيتی

پهنای باند صد و پنجاه گيگابايت

تماس:      0799390025

 صفحه ی نخست

Top Global Newspapers: Asia    Latin America    Africa   Europe   USA    Canada    Australia  

فقط با ذکر ماخذ، نام نويسنده و  تاريخ انتشار می توانيد از مطالب ، عکس ها و آثار ديگر در کابل پرس استفاده کنيد                Members Login

As the mind has no boundaries, the RAHA concept does not have frontiers and is opposed to information and cultural control by global communication entities whether media conglomerates, states or local governments, or religions


Kamran Mir Hazar: Editor-in-Chief / Afghanistan/ Kabul/ Mobile: 0093 799390025/ Email: editor at kabulpress.org

info at kabulpress.org   reader at kabulpress.org

Copyright© Kabul Press, World Media Home 2004 -2006

کليه ی حقوق بر اساس قوانين کپی رايت  محفوظ و متعلق به سايت کابل پرس می باشد