Kabul Press, World Media Home, Associated with RAHA in exile

 

 

No Censorship!

Letter to Editor

RAHA PEN CLUB, Afghanistan Centre

English

Portuguese

Spanish

Pashto

E- Afghanistan/Web Hosting

پر خواننده ترين سايت اينترنتی افغانستان

کابل پرس من!

برای مطالعه ی تازه ترين اخبار جهان اينجا را کليک کنيد

خبری، تحليلی و انتقادی

کابل پرس می خواهد تحولی در عرصه ی ژورناليزم افغانستان باشد

رواج صيغه در افغانستان

رواج صيغه در افغانستان

پاينده محمد يک مکانيک 29 ساله افغاني، ماه گذشته طي مراسمي مخفي در شهر خود در شمال افغانستان ازدواج کرد، ولي اين عقد شرعي تنها 4 ساعت دوام آورد و اين دقيقاً آن چيزي است که خود او خواسته بود.

او مي گويد: "هيچ کس به خواستگاري هاي من جواب نمي دهد، چون نه پول دارم و نه خانواده." از آن به بعد، پاينده محمد تصميم گرفته تا به مانند عادت و سنتي که از ايران فرا گرفته، به صورت سلسله وار و پشت سرهم ازدواج موقت کند. اين امر باعث شده تا او هر وقت که مايل است، بتواند از سد قوانين خشک جامعه افغان بگذرد.

وي مي گويد: "من ازدواج موقت را در ايران تجربه کردم و زماني که به مزارشريف آمدم، اين کار را ادامه دادم." او تاکنون 20 بار ازدواج کرده است.

اين قانون که توسط شيعيان پذيرفته شده و اکنون در منطقه مزارشريف به کرات ديده مي شود، از ديد اکثريت جامعه سني کاملاً غيرقابل قبول است. پس از مراجعت حدود دو ميليون پناهنده افغاني از ايران، اکنون مسأله ازدواج موقت به تدريج درحال گسترش است. تنها کافي است که يک روحاني پيدا شود تا يک زوج علاقه مند به ازدواج موقت را به مدت چند ساعت يا چند سال، زن و شوهر اعلام کند. پس از پايان قرارداد نيز مجدداً مي توانند آن را تمديد کنند.

درنظر شيعيان، اين مسأله هم براي مرد پرفايده است و هم براي زن. سيد برات الرضوي، يک روحاني شيعه در مزارشريف مي گويد: "براي مرد اين مزيت را دارد که ديگر نگران داشتن همسر و هم بستري نيست و براي زن نيز اين مزيت را دارد که اکنون صاحب شوهري شده که مي تواند او و فرزندانش را تغذيه و از آنها محافظت کند."

او سپس به پيامبر مسلمانان اشاره مي کند که به سربازان خود اجازه داده بود در زمان دوري از خانه و خانواده، ازدواج موقت انجام دهند و اينکه زن هاي بيوه نيز بايد به دنبال شوهر باشند. عقدي که به هيچ وجه از نظر سني ها قابل قبول نيست.

عزيزالله موفلي، يک روحاني سني مي گويد: "من فکر مي کنم تنها هدف ازدواج هاي موقت، هدف جنسي است." او تأکيد مي کند که حضرت محمد هيچ گاه به خود اجازه اين کار را نمي داد و سپس ادامه مي دهد: "دليل يک يا دو ساعته بودن اينگونه ازدواج ها اين است که جوانان صرفاً مي خواهند سوء استفاده جنسي کنند."

نادر نادري، يکي از اعضاي کميسيون مستقل حقوق بشر در افغانستان، جنبه شهواني بودن اين مسأله را تا اين حد نمي داند و خاطرنشان مي کند که اين کار بيشتر براي ناديده گرفتن مشکلات موجود در ازدواج انجام مي شود. وي مي گويد: "اين يک راه جديد نيست که بتوان بر اساس آن از قوانين سخت عبور کرد، اين مسأله قرن ها وجود داشته است."

نظيره که شوهرش توسط طالبان کشته شده مي گويد: "من 5 سال در خانه پدرم انتظار کشيدم، ولي هيچ کس به خواستگاري ام نيامد. پدرم بسيار فقير بود تا حدي که نمي توانست براي ما غذا فراهم کند. يک روز مردي آمد و به پدرم گفت که مي خواهد به مدت 7 ماه با من ازدواج کند. پدرم نيز به دليل اينکه راجع به ازدواج موقت شنيده بود، قبول کرد."

شوهر موقت دوم او يک تاجر 38 ساله است که پس از مرگ همسر اولش، به همراه دو فرزند خود در ايران زندگي مي کرده است.
نظيره مي گويد: "ازدواج موقت براي زنان بيوه مزيت هاي بسياري دارد. اين مسأله به آنها کمک مي کند تا فرزندان خود را بهتر تربيت کنند و به دنبال روسپي گري نباشند. به علاوه، براي جشن عروسي نيز هزينه جهيزيه داده نمي شود. فقط کافي است که نزد ملا برويم."

منبع: لاکروا، روز آنلاين
مترجم: علي جواهرفروش

برای نوشتن نظرات اينجا را کليک کنيد

اگر می خواهيد سايت اينترنتی مخصوص خود را داشته باشيد!

اگر بدنبال افزايش اعتبار می باشيد!

و اگر ارتباطات گسترده و ارزان می خواهيد

نوشته شده در روز شش ثور 1385 - ساعت 11 به وقت کابل

آگهی و اعلان شما در اينجا

دريافت کتاب افغانستان الکترونيکی (ميزبانی وب)

ثبت قلمرو اينترنتی

طراحی وب

ميزبانی حرفه ای وب

پنج هزار مگابايت فضا

دوهزار و پنجصد ايميل

دارای تمام امکانات امنيتی

پهنای باند صد و پنجاه گيگابايت

تماس:      0799390025

 صفحه ی نخست

Top Global Newspapers: Asia    Latin America    Africa   Europe   USA    Canada    Australia  

فقط با ذکر ماخذ، نام نويسنده و  تاريخ انتشار می توانيد از مطالب ، عکس ها و آثار ديگر در کابل پرس استفاده کنيد                Members Login

As the mind has no boundaries, the RAHA concept does not have frontiers and is opposed to information and cultural control by global communication entities whether media conglomerates, states or local governments, or religions


Kamran Mir Hazar: Editor-in-Chief / Afghanistan/ Kabul/ Mobile: 0093 799390025/ Email: editor at kabulpress.org

info at kabulpress.org   reader at kabulpress.org

Copyright© Kabul Press, World Media Home 2004 -2006

کليه ی حقوق بر اساس قوانين کپی رايت  محفوظ و متعلق به سايت کابل پرس می باشد