Kabul Press, World Media Home, Associated with RAHA in exile

 

 

No Censorship!

Letter to Editor

RAHA PEN CLUB, Afghanistan Centre

English

Portuguese

Spanish

Pashto

E- Afghanistan/Web Hosting

پر خواننده ترين سايت اينترنتی افغانستان

کابل پرس من!

برای مطالعه ی تازه ترين اخبار جهان اينجا را کليک کنيد

خبری، تحليلی و انتقادی

کابل پرس می خواهد تحولی در عرصه ی ژورناليزم افغانستان باشد

سايت ها و وبلاگ ها تنها می توانند به کابل پرس لينک بدهند. هر نوع استفاده ديگر ممنوع می باشد

جناب کرزی امنیت شما را نگران نکرده؟

مختار پدرام

دو سوء قصد در ظرف یک هفته، باز هم  نگرانی های که موجود بود را به اوجش رساند. کشته شدن مولوی محمد اسلام محمدی نماینده مردم ولایت سمنگان در پارلمان و به دنبال آن کشته شدن وحید الله داماد برهاندالدین ربانی، دو قضیه تکان دهنده در امنیت افغانستان می باشد.

این حادثه ها در کابل می تواند دلیل محکم بر بی کیفیت بودن مدیریت نهاد ها دولتی به ویژه ضعف مدیریت در وزارت داخله افغانستان به شمار برود. ماجرای نا امنی هم از اتفاق افتادن حادثه هشت جوزا شروع شد، حادثه ای که دریک چشم بر هم زدن برعلاوه قربانی افراد،  میلیون ها دالر به مردم، موسسات و به دولت خسارت وارد نمود.

بعد از از هشت جوزا حملات انتحاری، ترور و آدم ربایی به اوجش رسید. ضرار احمد مقبل و یارانش همچنان در خیال و خواب خود شان به سر می برند. همه روزه جان انسان ها گرفته می شود و ما مردم هم به این دل خوش هستیم که بالاخره یک نهاد معتبر امنیتی داریم، غافل از این که اشتباه بزرگی را دنبال می کنیم.

مردم افغانستان بعد از یک مدت زیاد به فکر امنیت و آرامش هستند اما این موضوع برای مقامات امنیتی اصلاً مفهوم ندارد.

کرزی همان طوری که در تمام تصمیم گیری هایش غیر مسوولانه عمل می کند، فکر می کنم  در انتخاب ضرار احمد مقبل به عنوان وزیر داخله نیز عجولانه تصمیم گرفت اما این ماجرا از پارلمان چطور گذشت شاید....؟

در ابتدای کار نهاد بنام پارلمان،  گفته می شد که پارلمان افغانستان متشکل از چند آدمهای  به قول بعضی دوستان قاچاق بر و یا هم به تعبیری ادبی ترش تجارت پیشه که همه چیز را تجارت می کنند، تشکیل شده است.

و این هم گفته می شد که این افراد نیاز به کسی دارند که بتواند امنیت کار و بار شان را بگیرد. یعنی در قاچاق مثلاً انسان یا هم آثار عتیقه و یا هم بعضی چیزهای ارزش مند بتواند، کار آنها را  در بدل یک مقدار پول و یا هم چیز های دیگر راه بیاندازد و یا هم رونق بدهد.

روی هم رفته ضرار احمد مقبل از پارلمان با رای بالا و بدون در نظر گرفتن مسلک و یا هم مدیریت اش موفق بیرون شد و کلاهی وزارت بر سرنهاد و شادمانه به سوی وزارت  شتافت تا شاهرگ امنیت را در دست بگیرد.

این یک رویا بود و این که ضرار احمد به تأمین امنیت دست یابد هرگز عملی نشد. پارلمان با تهدید و تهدید بازی ای که داشت امروز کجاست که نمی تواند از ضرار احمد مقبل رای اعتماد شان را پس بگیرد زیرا او وعده سپرده بود که امنیت را تأمین می کند و این کار نشد که نشد،  بل که وضعیت بیشتر از پیش خراب شد.

پارلمان این کار را هم نکرد که لا اقل از نهاد های امنیتی می پرسید  برای چه به امنیت توجه ندارند، تا این که نا امنی دامنگیر پارلمان نیز شد و یک تن از اعضای این خانه ای ملت نیز به جمع کسانی پیوست که باید خون شان را ببینند.

حالا احساس نگرانی همه چیز را فرا گرفته است. حقیقت هولناک این است که ناکامی در ریشه کن کردن شورشیان و جنگجویان به احتمال زیاد این مشکلات را بیشتر خواهد کرد. آنهم در حالی که هنوز روشن نیست اصولا شورشیان در افغانستان قابل ریشه کنی است یا نه، و فایق آمدن بر تروریزم و طالبان به مجموعه ای از فرض های احتمالی تبدیل شده که صحت آن چندان قابل اثبات نمی تواند باشد.

نفوذ طالبان در مناطق جنوبی تا حدی زیادی سازمان ملل و جامعه ای جهانی را نگران کرده بود و این نگرانی بیشتر شده است.  بیشتر از صاحب نظران خاور میانه  در همایش بین المللی " افغانستان و امنیت منطقه پس از سقوط طالبان " در تاجکستان گفته بودند که آمریکا و ناتو در افغانستان در مقابل طالبان در حال باختن جنگ و مبارزه  می باشند.

سفیر قبلی آمریکا در یکی از اظهارتش گفته بود که فساد اداری در افغانستان باعث شکست آمریکا و دولت افغانستان خواهد شد. پروفیسور ویکتور کارگون رییس بخش مطالعات افغانستان در پژوهشگاه خاور شناسی فرهنگستان علوم روسیه وضع افغانستان را تنزل سیاسی عنوان کرده بود. او در این کنفرانس از انتصاب جنگ سالاران به سمت های سیاسی در افغانستان و نبود امنیت و مدیریت سالم  اظهار نگرانی کرده بود.

 و اما جناب قانونی!

شما با تیم تان برای چه کار انتخاب شده اید؟

به راستی شما  قدرت خواستن مقامات امنیتی را در پارلمان برای باز پرسی ندارید؟

پارلمان این قدرت را دارد اما حقیقت این است که پارلمان نیز درک درست از وظیفه اش ندارد و نمی داند به چگونه افراد در نقش های کلیدی رای اعتماد بدهد، زیرا در پارلمان افغانستان از هر چمن یک گلی گرد هم آمده اند که هیچ کدام شان نمی دانند باید چه کار کنند و به عنوان یک نهاد قانون گذار با حکومت چگونه رفتار کند. روی هم رفته پارلمان ما با تمام ضعف و کاستی هایش می تواند کاری بکند و این کار را باید زود انجام بدهد.

اگر پارلمان بتواند جناب کرزی را متقاعد بسازد که او به فکر امنیت در کشور شود خوب است اگرنه دل مشغولی کرزی که کم نیست، به ویژه بعد از تولد شدن " میرویس جان کرزی "  که بیشتر شده است و او هیچ گاهی از این با خبر نخواهد شد که در کابل و یا در جاهای دیگر کشور چه می گذرد؟

 وها راستی جناب وزیر صاحب داخله!

بگذار خدمت شما عرض کنم که شما باید بپذیرید که  با تأسف از وضعیت امنیتی در افغانستان و به ویژه در کابل آگاهی  ندارید. نیروهای تحت امر شما هرگز  نمی توانند ویا نمی خواهند در برقراری امنیت در کابل و بقیه مناطق افغانستان فعالیت کنند. بگذار بگویم که شما و نیروهای تان فقط برای کوبیدن، زدن و توقیف کردن روز نامه نگاران و ژورنالیستان فعال اند، شما بدرد امنیت و تأمین امنیت نخواهید خورد.

مردم امید به نهاد های چون وزارت داخله و دفاع و امنیت ملی دارند. مردم آرزوی آرامش و رفاه را دارند آرزوی که با این وضعیت هیچ گاهی به آن  نخواهند رسید.

مردم آرامش ندارند زیرا همواره به فکر این است که هدف حمله انتحاری قرار نگرفته و کشته نشوند.

ولایات و ولسوالی ها که ازامنیت خبری نیست، حالا شهر های بزرک نیز خواب امنیت را می بینند. کابل هرلحظه شاهد اختطاف وکشته شدن افراد می باشد. این ها همه بعد از آن  اتفاق می افتد که ضرار احمد مقبل در ابتدای کارش برای بهبود بخشیدن به آن تعهد کرده بود.

امنیت در شرایط فعلی همه به یاد گزارشی می اندازد که در یکی از روزنامه های غربی از قول ملالی جویا و بعضی کسانی دیگر به چاپ رسیده بود و در آن گفته شده بود که یازدهم سپتامبر دیگری در راه است و آن در افغانستان اتفاق خواهد افتاد، هراس این موجود است که  این گفته ها به واقعیت خواهد پیوست.

و در اخیر جناب کرزی شما در حکومت تان با  مدیران ضعیف و بعضی مشکلات جدی دیگری مواجه هستید. من فکر می کنم که مسوولیت تمام بد بختی ها و ناامنی های اخیر شما هستید برای این که شما در قدم اول رییس جمهور انتخابی این مردم و این کشور بودید،  شما اشتباه بسیار بزرگ در انتخاب کابینه ای تان نموده اید که شاید قابل جبران نباشد و فاجعه خلق نماید.

آقای کرزی اگر شما به اشتباهاتی که کرده اید متوجه نشوید، احتمال این زیاد است که موقف تان را از دست بدهید. با تداوم یافتن این روند شما شاید سبک دوش شوید و بروید دنبال تربیه کردن فرزند نوتولد تان که خداوند طویل العمر بگرداند.

 

اگر می خواهيد سايت اينترنتی مخصوص خود را داشته باشيد!

اگر بدنبال افزايش اعتبار می باشيد!

و اگر ارتباطات گسترده و ارزان می خواهيد

نوشته شده در روز  9دلو  سال  1385 - ساعت 11 به وقت کابل

آگهی و اعلان شما در اينجا

دريافت کتاب افغانستان الکترونيکی (ميزبانی وب)

ثبت قلمرو اينترنتی

طراحی وب

ميزبانی حرفه ای وب

پنج هزار مگابايت فضا

دوهزار و پنجصد ايميل

دارای تمام امکانات امنيتی

پهنای باند صد و پنجاه گيگابايت

تماس:      0799390025

صفحه ی نخست

 




 

Top Global Newspapers: Asia    Latin America    Africa   Europe   USA    Canada    Australia  

سايت ها و وبلاگ ها تنها می توانند به کابل پرس لينک بدهند. هر نوع استفاده ديگر ممنوع می باشد                Members Login

As the mind has no boundaries, the RAHA concept does not have frontiers and is opposed to information and cultural control by global communication entities whether media conglomerates, states or local governments, or religions


Kamran Mir Hazar: Editor-in-Chief / Afghanistan/ Kabul/ Mobile: 0093 799390025/ Email: editor at kabulpress.org

info at kabulpress.org   reader at kabulpress.org

Copyright© Kabul Press, World Media Home 2004 -2006

کليه ی حقوق بر اساس قوانين کپی رايت  محفوظ و متعلق به سايت کابل پرس می باشد