Kabul Press, World Media Home, Associated with RAHA in exile

 

 

No Censorship!

Letter to Editor

RAHA PEN CLUB, Afghanistan Centre

English

Portuguese

Spanish

Pashto

E- Afghanistan/Web Hosting

 

سخنان مقامات آمريکا و انگلستان عليه ايران

دور جديد حمله بالحن تندتر

آرش معتمد

سخنان جک استراو، وزير خارجه انگلستان با لحني تندتر از هميشه، تکرارتهديدات جرج دبليو بوش و وزير خارجه اش است که جمهوري اسلامي آنها را "مداخله در امور داخلي" ارزيابي و از مجاري رسمي ديپلماتيک مورد اعتراض قرار داده است.

رئيس جمهور ايالات متحده آمريکا و وزير خارجه اش کونداليزا رايس در ماههاي اخير و در جريان طرح پرونده هسته اي بارها حملات تندي به جمهوري اسلامي کردند. ايران را "گروگان گروه معدودي آخوند" دانستند، از ضرورت "استقرار دموکراسي در ايران" گفتند و آشکارا از "منکوب کردن نظام جمهوري اسلامي" سخن راندند. نخستين اقدام عملي بعد از اين سخنان، اختصاص دادن 75 ميليون دلار براي استقرار دموکراسي در ايران بود.

جمهوري اسلامي، براي اولين بار به سخنان تهديد آميز مقامات آمريکائي پاسخ رسمي داد. به گزارش خبرگزاري فارس، وزارت امور خارجه جمهوري اسلامي با تسليم يادداشتي به سفارت سوئيس حافظ منافع آمريکا در ايران به سخنان مقامات آمريکا اعتراض کرد. در اين يادداشت لزوم تمكين كشورهاي متعاهد بر تعهدات حقوقي خود يادآوري اصول مندرج در منشور ملل متحد و مفاد كنوانسيون 1969 معاهده به ويژه اصل وفاي به عهده را مورد تاكيد قرار داد و تصميم مقامهاي عالي رتبه آمريكا در خصوص تخصيص يك بودجه 75 ميليون دلاري را نقض فاحش تهدات قلبي آمريكا در بيانيه الجزاير مبني بر خودداري آن كشور از دخالت‌هاي مستقيم و غير مستقيم در امور داخلي جمهوري اسلامي ايران دانست.

وزارت امور خارجه در اين يادداشت تاكيد كرد: براساس مواد 16 و 17 همان بيانيه جمهوري اسلامي ايران حق ارجاع موضوع نقض تعهدات آمريكا به هيئت داوري و اتخاذ ساير اقدامات حقوقي و سياسي را براي خود محفوظ مي‌داند.

سخنان تند استراو

جک استراو، وزير خارجه انگلستان هم در شرايطي که کشورش همراه با سران ديگر جهان در شوراي امنيت سازمان ملل در حال رايزني در باره پرونده اتمي جمهوري اسلامي هستند، در يک سخنراني و دو مصاحبه، سخنان بسيار تندي بر زبان راند. خبرگزاري جمهوري اسلامي ايران- ايرنا- که دو برابر متن، به آن توضيحاتي از قبيل "دخالت صريح و آشکار درمورد مسائل داخلي يک کشور" را افزوده است، خلاصه سخنراني استراو را چنين منتشر کرد: "ايراني‌ها لياقت زندگي بهتري را نسبت به مسيري كه رهبران‌شان آنها را مي‌برند، دارند؛ مسيري كه به فشار در داخل و مواجهه در خارج مي‌انجامد. متاسفانه ايران با رهبري محمود احمدي‌نژاد، رييس جمهور اين كشور در حال حاضر در جهتي اشتباه حركت مي‌كند. پس از انتخابات اخير رياست جمهوري ايران، احمدي‌نژاد و جرگه‌ تندرو او سياست‌هايي را در داخل و خارج تصويب كرده‌اند كه خطر خسارتي واقعي را به شهرت ايران و روابطش با ساير كشورهاي جهان در بر دارد. نگراني‌ها نه صرفا به دليل خواسته‌هاي هسته‌يي ايران، بلكه به دليل مخالفتش با روند صلح خاورميانه، حمايت از گروه‌هاي راديكال و سابقه‌ ضعيفش درخصوص حقوق بشر و آزادي‌هاي سياسي افزايش يافته است. وزير امور خارجه‌ انگليس همچنين با اشاره به برنامه‌ هسته‌يي ايران گفت: اگر ايران كه برنامه‌ موشك بالستيكي نيز دارد، بخواهد سلاح هسته‌يي نيز توليد كند، منطقه‌ بي‌ثبات خاورميانه و آسياي مركزي را بيشتر بي‌ثبات خواهد كرد."

جك استراو در گفت و گو با شبكه چهار راديو بي بي سي گفت: "ايران داراي نظامي غير دمكراتيك است. ايران در تلاش براي اختلاف اندازي بين سه كشور اروپايي و آمريكا دچار اشتباه در محاسبه شده است. ايران بر خلاف كره‌شمالي، هند، پاكستان و اسراييل، از امضاكنندگان معاهده ان.پي.تي بوده و ملزم به رعايت مقررات است. ايران در مسير نادرست حركت مي‌كند. سه کشور اروپائي چند سال تلاش کردند با ادامه گفتگوها ايران را متقاعد کنند که از فعاليت هسته اي دست بردارد. اما جمهوري اسلامي ايران با آغاز يک جانبه تحقيقات هسته اي، کشورهاي اروپايي را در وضعيت تازه اي قرار داده است. با توجه به اين وضعيت جديد، ما گفتگوهايي فشرده و اضطراري با شرکاي اروپايي خود، ايالات متحده، چين و روسيه و همچنين کشورهاي ذينفع مانند هند و برزيل شروع خواهيم کرد."

در پاسخ به اين سؤال که آيا با ارجاع ايران به شوراي امنيت به اقدامات تحريمي عليه اين کشور ختم مي شود، جک استرا به بي بي سي گفت: "اقدامات تحريمي تنها يکي از افزارهاي شوراي امنيت است، اما تنها راه نيست، بنابرين ضرورتا تحريم در کار نخواهد بود. تحريم قابل بررسي است، اما در مواردي ديده ايم که شوراي امنيت توانسته است از امکانات مؤثري استفاده کند. مثلا با تصويب قطعنامه هايي مي تواند فشارهايي را بر کشورها اعمال کند و آنها را به قبول تعهداتي مجبور کند. مثلا سوريه مشمول اقدامات تحريمي نشده، اما با تمهيدات ديگري مجبور به اجراي تعهدات خود شده است."

اگر می خواهيد سايت اينترنتی مخصوص خود را داشته باشيد!

اگر بدنبال افزايش اعتبار می باشيد!

و اگر ارتباطات گسترده و ارزان می خواهيد

کنفرانس مطبوعاتي

به گزارش خبرنگار فارس از لندن، جك استراو، وزير امور خارجه انگليس در نشستي با حضور 100 خبرنگار و فعال سياسي در مركز بين المللي مطالعات استراتژيك در لندن هم به تبيين سياست‌هاي جديد دولت خود درباره برنامه صلح آميز هسته‌اي ايران پرداخت.

در اين بخش خبرنگاري درباره نحو برخورد با تسليحات هسته‌اي رژيم صهيونيستي و نيز كمك دولت انگليس در ساخت تسليحات هسته‌اي اسرائيل گفت: "زماني كه انگليس در40 سال گذشته هيچ اقدامي براي خلع سلاح هسته‌اي اسرائيل نكرده است و وزير امورخارجه‌اش مدعي است براي دستيابي به خاورميانه عاري از سلاح‌هاي هسته‌اي بايد از برنامه هسته‌اي ايران آغاز كرد و سپس به سراغ اسرائيل رفت، چگونه مردم خاورميانه مي‌توانند به اين كشور اعتماد كنند؟"
استراو در پاسخ به اين سئوال گفت: "البته درباره كمك انگليس به اسرائيل، اين مسئله در حال بررسي است و همانطور كه گزارش بي بي سي نشان مي‌دهد، فرانسه نيز در اين مسئله نقش داشته است و نبايد فراموش كرد نيروگاه هسته‌اي ايران نيز در زمان حكومت سابق اين كشور به كمك فرانسوي‌ها پايه گذاري شد."

وي در همين رابطه گفت: "اسرائيل تاكنون ايران را تهديد نكرده است اما ايران، اسرائيل را به محو از نقشه جهاني تهديد كرده است."

در پاسخ به سئوالي درباره برخورد با برنامه هسته‌اي هند و قرارداد هسته‌اي آمريكا با اين كشور نيز استراو گفت: "ما در واقع در اين مسئله از آمريكا حمايت كرده‌ايم زيرا هند عضو پيمان منع گسترش سلاح‌هاي هسته‌اي نيست و آنها قوانين بين المللي را نقض نكرده‌اند."

استراو در پاسخ به سئوال خبرنگاري درباره شرايط اقتصادي داخلي ايران و احتمال استفاده از سلاح نفت در واكنش به تحريم اقتصادي احتمالي عليه خود، گفت: "در چند سال اخير كه فشارهاي بين المللي بر ايران افزايش يافته است، شاهد بوديم به عنوان نمونه بازار بورس تهران دچار مشكل شده و سرمايه‌گذاران داخلي و خارجي سرمايه ‌هاي خود را از اين بازار به خارج منتقل مي‌كنند."

وي افزود: "در صورت خودداري از صدور نفت، ايران خود بيشترين صدمه را خواهد ديد زيرا منبع اصلي درآمد ارزي اين كشور نفت است و به علاوه ايران به دليل ضعف در امكانات پالايشي، سالانه از محل همين درآمدها واردات فرآورده‌هاي نفتي دارد."

وزير امورخارجه انگليس درباره دادن امكان استفاده از فعاليت تحقيق و توسعه فن آوري غني سازي در داخل خاك ايران گفت: "تحقيق و توسعه در اين زمينه هر مقدار هم كه كوچك باشد براي مقاصد نظامي نيز قابل استفاده است و لذا ما با هرگونه فعاليت مربوط به غني سازي از جمله تحقيق و توسعه در داخل ايران مخالفيم."

وي در پاسخ به سئوالي درباره اظهارات برخي مقامات آمريكايي و گزارش‌هايي كه مدعي آمادگي آمريكا براي حمله نظامي به برخي تاسيسات هسته‌اي ايران هستند، گفت: "ما بر اساس اظهارات غيررسمي و حدس و گمان قضاوت نمي‌كنيم و از ديد ما موضوع حمله نظامي به ايران غيرقابل تصور است و هيچ كس، از جمله مقامات آمريكايي، تاكنون رسما مسئله استفاده از زور براي حل مسئله هسته‌اي ايران را مطرح نكرده اند."

وزير امورخارجه انگليس در اين نشست در پاسخ به سئوالي درباره تغيير حكومت ايران نيز گفت: "موضوع تغيير حكومت در ايران، مسئله داخلي اين كشور بوده و در مسئوليت مردم ايران است و در قدرت ما نيست كه بخواهيم دست به تغيير حكومت ايران بزنيم."

با اين وجود وي از رسانه‌هاي خبري غربي خواست براي آنچه "رساندن پيام درست به مردم ايران" ناميد، تلاش كنند و افزود: "دولت ايران در حال حاضر با بستن نشريات مستقل و محدود كردن سايت‌هاي اينترنتي، از جمله سايت بي بي سي، مانع رساندن اطلاعات صحيح به مردم مي‌شود."

منبع:    روز آنلاين  صفحه ی نخست

آگهی و اعلان شما در اينجا

دريافت کتاب افغانستان الکترونيکی (ميزبانی وب)

ثبت قلمرو اينترنتی

طراحی وب

ميزبانی حرفه ای وب

پنج هزار مگابايت فضا

دوهزار و پنجصد ايميل

دارای تمام امکانات امنيتی

پهنای باند صد و پنجاه گيگابايت

تماس:      0799390025

Top Global Newspapers: Asia    Latin America    Africa   Europe   USA    Canada    Australia  

فقط با ذکر ماخذ، نام نويسنده و  تاريخ انتشار می توانيد از مطالب ، عکس ها و آثار ديگر در کابل پرس استفاده کنيد                Members Login

As the mind has no boundaries, the RAHA concept does not have frontiers and is opposed to information and cultural control by global communication entities whether media conglomerates, states or local governments, or religions


Kamran Mir Hazar: Editor-in-Chief / Afghanistan/ Kabul/ Mobile: 0093 799390025/ Email: editor at kabulpress.org

info at kabulpress.org   reader at kabulpress.org

Copyright© Kabul Press, World Media Home 2004 -2006

کليه ی حقوق بر اساس قوانين کپی رايت  محفوظ و متعلق به سايت کابل پرس می باشد