صفحه نخست > دیدگاه > گزارش مختصر از کنفرانس بین المللی مهاجرین افغان

گزارش مختصر از کنفرانس بین المللی مهاجرین افغان

کمیتهء تدارک کنفرانس اتحادیهء بین المللی مهاجرین افغان
شنبه 31 مارچ 2012

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

محمد قاصد مالیار، شاعر

محترم مالیار، یکتن از شخصیت های نامدار افغان است که بر علاوهء شاعری؛ در رژیم های اسبق افغانستان، کار های بسیار در سطح بالا را در دولت انجام داده و از تجربیات خوب برخوردار است.
این شخصیت فاضل، اشاره به فقدان اشخاص مجرب و کاردان در این برههء زمانی در کشور عزیز ما افغانستان نموده، افزودند که کار بایست به اساس شایسته سالاری به اهل آن سپرده شود، در غیر آن پیشرفت و موفقیت نصیب مردم و ملت افغانستان نمی گردد.
از تلاش های مثمر و پیگیر اتحادیهء بین المللی مهاجرین افغان قدردانی نموده، اقدام شان را برای چنین امری، شایسته و بجا دانست.
جناب مالیار، در ختم سخنان شان، پارچه شعری را به خوانش گرفتند که نهایت جالب و بیدارکننده بود.

انجنیر محمد نصیر صافی، رئیس انجمن پناهندگان شهر اپلدورن و حومهء آن (هالند)

محترم محمد نصیر صافی، گزارش مفصلی را در مورد کارکرد های انجمن پناهندگان شهر اپلدورن ارائه نموده، از تلاش های مستمر شان در امور مهاجرین و تدویر کنفرانس های پربار برای مهاجرین و افغانستان، مثال های بسیار زنده و جالب را پیکش نمودند که برای سامعین نهایت پراهمیت بود.
همچنان، سخنان بسیار با احساس و وطن پرستانهء را برای وطنش افغانستان در لابلای نثر شاعرانه پیشکش نمود که شایان تقدیر است.
این جوان پرتلاش و پرکار، موفق به تدویر کنفرانس های بسیار ارزشمند از جمله « منع خشونت علیه زنان» که در آن بیشتر از شش صد نفر اشتراک ورزیده بود، گردیده است.
انجنیر محمد نصیر صافی، کنفرانس زیر نام، « نقش مهاجرین در بازسازی افغانستان» را یک اقدام بسیار خوب و بجا دانسته، همکاری و همبستگی خود را با اتحادیهء بین المللی مهاجرین افغان از صمیم قلب اعلان نمود.

انجنیر سید احمد سادات، رئیس عمومی مجمع حقیقت افغان

انجنیر سادات، یک روشنفکر ملی، مستقل و دموکرات بوده و تا هنوز عضویت هیچ سازمان و حزب سیاسی را نداشته است. در اوقات فراغت خویش کتاب میخواند، مقاله مینویسد، در سمینار ها، کنفرانس ها و گفتگو های سیاسی و فرهنگی سهم می گیرد.

این شخصیت شناخته شده، در فعالیت های فرهنگی، صنفی، حقوقی و سیاسی نقش داشته و وظایف سودمندی را از قبیل، مسؤول سازمان عفوۀ بین الملل در شهر استرهاوت کشور هالند، مسؤول و بنیانگذار انجمن افغانان در اوسترهاوت کشور هالند، رئیس و بنیانگذار مجمع حقیقت افغان که در (دسمبر ۲۰۰۷ ) یک ارگان فرهنگی و سیاسی، مبتکر و مسؤول رادیوی میهن - کشور هالند، عضو فدراسیون انجمن های پناهندگان (فافون) در هالند، عضو فدراسیون سازمان های پناهندگان افغان (فارو) در اروپا و ارتباط با نهاد های مدنی در داخل افغانستان نیز دارد.
جناب سادات نیز، بیشتر به مسایل روشنگری و نوسازی روشنفکران و چیزفهمان افغانستان اشاره نموده گفتند که، برای یک افغانستان نوین، افکار نوین و انسان های نوین و روشن لازم است تا وطن را به معنی واقعی آن نوسازی کنند. وی افزود که افغانستان در بیشترین عرصه ها نیاز به نوسازی دارد، ولی بیایید که اول نوسازی را از خود شروع کنیم تا بتوانیم وطن خود را به وجه خوب آباد نماییم.

صالحه وهاب واصل، مدیر مسؤول مجلهء بانو و مدیر مالی کمیسیون سرتاسری زن های اتحادیهء انجمن های افغان ها در هالند

شاعرهء گران ارج، خانم وهاب که از دیر سالی در عرصهء فرهنگ فعال است، سخنان پرمایهء را در این راستا به زبان آورده، در مورد نوسازی افغانستان توسط مهاجرین این گونه ابراز نظر کردند:
باز سازی و نو سازی افغانستان ضرورت مبرم به یک فضای امن ، صلح باورمند، اندیشه ها و تفکرات ملی ، دیمو کراسی حقیقی ، وحدت سرتا سری و عدالت اجتماعی داشته خواستار حل معضله ها از راه مذاکره میباشد نه از راه خشونت. نقش مهاجرین افغان در باز سازی کشور وقتی برازنده است که مردم درون و برون مرزی افغانستان یک مفکورهء واحد ملی داشته باشند. یعنی اندیشه ها ، ارزو ها و آرمان ها، اهداف، عقاید، مساعی شان در تأمین منافع ملی و تمامیت ارضی شان واحد باشد وجامعهء عاری از گروه ها و احزاب مختلفهء قومی و نژادی و مذهبی را در زیر چتر امنیت دیموکراسی بر قرار سازند.
روی این ملحوظ پیاده سازی اندوخته های آموزشی جوانان مهاجر برای پیشرفت و انکشاف اندیشوی، آباد سازی و صیقل اذهان جامعهء عقب مانده و بیسواد کشور، به کرسی نشاندن قدرت علمی ، نابود سازی زن ستیزی و از بین بردن خشونت های قومی و منطقوی مستلزم ثبات امنیت و صلح سراتاسری درشهرها قراء و قصبات و فراهم سازی شرایط کار در چهارچوب یک فضای دیموکراتیک و با امن و ایجاد وحدت همگانی ملت، توسط یک دولت قانونمند مرکزیست. تا جوانان و انرژی های تاب فکری ما در باز گشت به مأوای اجداد شان و در اباد سازی سر زمین شان با پلانگذاری های مدرن انکشافی ترسی از بی امنیتی و خطرات جانی و مالی و ناموسی نداشته باشند.
به امید روزی که همه باهم در سرزمین و زادگاه خود ما در یک فضای عاری از هر نوع جنگ و خشونت و برادر کشی در کنار هم با یک فکر واحد و سازنده، در کنار خانواده های خود همچو گرد همآیی های را سازماندهی و پیگیری کنیم که به جای جستجوی راه حل خشونت و باز سازی پلان های انکشافی و پیشرفت اقتصادی را به شکل رقابتی با جوامع غربی پلانریزی و تصمیم گیری نماییم.
بیاید با هم دست وحدت داده هرفرد کشور ما را به جای یک پشتون، یک کابلی، یک هزاره ، یک ترکمن و یک ازبک ، یک برادر و یک هموطن و از همه والاتر یک انسان بدانیم و در برابرش انسان باشیم.

گالری عکس

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید
Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس