صفحه نخست > دیدگاه > گزارش مختصر از کنفرانس بین المللی مهاجرین افغان

گزارش مختصر از کنفرانس بین المللی مهاجرین افغان

کمیتهء تدارک کنفرانس اتحادیهء بین المللی مهاجرین افغان
شنبه 31 مارچ 2012

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

تیمورشاه سدوزی، رئیس اتحادیهء هنرمندان افغان در اروپا

جناب سدوزی، هنرمند سرشناسی است که بیشتر از چهل سال خود را وقف موسیقی نموده، با نوازندگی و آوازخوانی خوب آشنا می باشد. این هنرمند مستعد،آهنگ های بی شماری را برای خود و هنرمندان نام آور افغان کمپوز و تصنیف نموده، و بیشتر از چهارصد پارچه برنامه های هنری وی در آرشیف رادیو تلویزیون افغانستان موجود است.
وی، مانند شماری از کارشناسان موسیقی افغانستان، وضعیت موسیقی را در وطن عزیز ما تاسف بار خواند و خواهان کار بالای بهتر شدن وضعیت موسیقی در این کشور گردید.
سدوزی گرامی، مانند شماری از هنرمندان موسیقی افغانستان با ابراز نگرانی از وضعیت موسیقی اصیل افغانی می گوید، که دخالت افراد غیر مسلکی در روند موسیقی افغانستان منجر به خراب شدن وضعیت موسیقی کشور و از بین رفتن موسیقی اصیل افغانی گردیده است.
او ادامه داد که، امروز، تمام صاحب نظرانی كه بنده با آن ها گفتگو داشته ام، گفته اند كه به دلايل تاريخي ، ما از جهت موسيقي عقب نگاه داشته شده ايم و واقعا به تحول نيازمند هستيم. وی افزود که، ما، در راستای فرهنگ و موسیقی، شدیدآ به بازسازی نیاز داریم تا موسیقی ما از حالت ابتذال نجات یابد.

فرید سیاوش، ژورنالیست، نویسنده و طنز نویس بی بدیل

جناب سیاوش که مردی اندیشمند و خلاق است، همواره از طریق نبشته های طنز گونه و گفتمان های ارزشمند، به وضع نابسامان کشور اشاره ها نموده است. وی نیز، مانند دوست عزیزش، جناب فرهود به نوسازی معتقد است و طرح های بسیار زیبا و جالب را با متانت و استدلال قوی به شنونده اش ارائه می کند.
سیاوش اندیشه ورز می گوید:
" اساسی ترین پرسشی که ذهن اکثر راهیان جاده پُر خم و پیچ و دشوار سیاست را به خود مشغول داشته این است که از کجا باید آغاز کرد؟ من باور دارم که از واقعیت جامعه باید کار را آغاز کرد و با آن حرکت کرد. جامعهء که در نتیجهءعوامل داخلی و خارجی به ویژه تصادم منافع استراتیژیک و منطقه یی ابر قدرت ها و جنگ سرد( که در کشور ما سردی آن به گرمای آتشین جای خالی کرده بود) به طرز و حشتناکی ویران و بیچاره شده است. از واقعیتی آغاز شود که دیگر برای جهاد و انقلاب، انفلاق و انقطاب ضرورتی نباشد. جامعهء که به کنار آمدن ها نیاز دارد نه کنار رفتن ها، به عقل سلیم و کردار سالم ضرورت دارد ، وفاق می خواهد نه نفاق.
به باور وی، برای بیرون رفت از معضلات و مشکلات کنونی ، سیاست پیشه گان و کسانی که در خود شان توان و امکان شرکت در آینده کشور را می بینند، باید طرح نو در اندازند که پاسخگوی نیاز های کنونی مردم و کشور ما باشد وآنرا در معرض داوری ها قرار بدهند. و این چه انتظار بعیدی است از کسانی که هنوز در بند دعواهای تاریخی درسنگر های خصم خود مانده اند و باور نمیدارند که نسل امروز کشور توجه و علاقه به دعوا های قدرت آن ها ندارند.
جناب سیاوش، تاکید به نوسازی کرد و خواهان بحث های عمیق و تخصصی با دولت مردان و آن های که در مورد افغانستان کار می کنند، است.

شفیق احمدی، رئیس مرکز فرهنگی حافظ عبدالمجید نجرابی مقیم اروپا

جناب احمدی، شخصیت برازندهء فرهنگی بوده که همواره تلاش های مستمری را در عرصهء حراست از فرهنگ پرغنای کشورش راه اندازی نموده است. وی، هم اکنون با نهادی که مسؤولیت آن را دارد، در داخل و خارج کشور، مشغول احیای فرهنگ و معارف می باشد. این شخصیت دلسوز به فرهنگ، معارف و آیندهء پرشکوهء کشورش، در مورد «نقش مهاجرین در بازسازی افغانستان» می گوید:
اعزام و گماشتن متخصصين و نخبه هاي بيرون مرزي و مغز های متفکر براي كار و كمك به بازسازي افغانستان، از طريق يك نهاد با پرستيژ، مسئووليت پذير و جوابده و با گرفتن تعهد از افراد در يك تعهد نامه رسمي، مي تواند موثريت داشته باشد كه تا اكنون چنين کاری صورت نگرفته است. اين نقيصه تا کنون در خود ما بود كه نتوانستيم چنان نهاد با اعتبار بين المللي را تقويت و عملا برپا ايستاده نماييم، ولی اکنون به یاری پروردگار و همت چیزفهمان ما، اتحادیهء بین المللی مهاجرین افغان بسیار متین و رسا قد برافراشته است.
امروز برماست تا اين نهاد و هر نهاد مدني ديگري را كه براي خدمت گذاري در راه دفاع و اعادهء حقوق خاسته و بر حق مهاجر مطابق به كنوانسيون سازمان ملل متحد و كشور هاي مهاجرپذير، گام مي گذارد، تقويت نموده همكاري صادقانه نمايیم.

انجنیر لعل محمد درانی، رئیس اتحادیهء سینماگران افغان در اروپا

محترم درانی که از سه دهه در عرصهء سینماگری و فلم سازی مشغول است و تا کنون فلم های خوبی را به جهان سینما و دوستداران فلم های افغانی عرضه نموده است، می گوید:
عدم توجه دولت به رشد صنعت سینما باعث شده است تا سطح تولیدات داخلی پایین آمده و سینماگران بیشتر به تقلید از سینمای هند بپردازند. برخورد غیر مسئولانه و نداشتن توجه از سوی دولت افغانستان در قبال صنعت سینما، باعث شده است که وضعیت سینماها و تولیدات سینمایی از نظر محتوایی در سطح پایینی قرار داشته باشد. برای بهبود وضیعت سینما در افغانستان، نیاز به کمک و اشخاص مجرب از خارج کشور می شود تا تولیدات فلم را در داخل کشور بالا برده، ضرورت به نشر فلم های همسایه ها نشود. سینمای افغانستان، کاملا یک سینمای تقلیدی است و فلم نامه نویس ها و سناریو نویس ها ، مشغول کاپی و تقلید دیگران اند. به این حساب که هیچ نوع پیشرفت در این عرصه مشاهده نمی شود.

گالری عکس

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید
Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس