
بانوی مکتب ساز همچنان یکی از نامزدهای اصلی دریافت جایزه صلح نوبل است!
کابل پرس?: کمیته ی صلح نوبل اعلام کرده است که روز جمعه 12 اکتبر، برنده یا برندگان این جایزه را ساعت 11 صبح به وقت ناروی اعلام خواهد کرد. کمیته ی صلح نوبل همه ساله در ماه اکتبر برنده یا برندگان جایزه صلح نوبل را اعلام کرده و روز ده ماه دسامبر برابر با روز جهانی حقوق بشر، این جایزه را به برنده یا برندگان اعطا می کند.
در چند روز پیش روی تا اعلام برنده یا برندگان جایزه صلح نوبل، حدس و گمانه زنی ها درباره ی برندگان احتمالی این جایزه قوت گرفته است و امسال نیز مانند سال های پیش از بانو سیما سمر معروف به بانوی مکتب ساز به عنوان یکی از برندگان اصلی این جایزه یاد می شود. از بانو سیما سمر در حالی امسال به عنوان یکی از نامزدهای اصلی جایزه نوبل صلح یاد می شود که او در سه سال گذشته نیز جزو نامزدهای اصلی دریافت این جایزه بود. در سال 2009 میلادی این جایزه به باراک اوباما رسید. در سال 2010 این جایزه به لیو شیائوبو نویسنده و فعال حقوق بشر چینی رسد و در سال 2011 نیز این جایزه بصورت مشترک به سه تن الن جانسون سیرلیف و لیما گبووی از لیبریا و توکل کرمان از کشور یمن رسید.

در میان برندگان احتمالی جایزه صلح نوبل در سال 2012، در کنار بانو سیما سمر از جین شارپ استاد سابق دانشگاه ماساچوست و متخصص در زمینه مبارزه بدون خشونت به عنوان برنده یاد می شود.
روز 27 سپتامبر سال روان میلادی، زندگی بهتر جایزه نوبل جایگزین یا نوبل آلترناتیو (Alternative Nobel Prize) را به سه تن به شمول بانو سیما سمر اعطا کرد.
اين نخستین بار است که يک تن از افغانستان نامزد دريافت جايزه ی نوبل می شود. داکتر سیما سمر يک پزشک، فعال حقوق بشر، رييس کميسیون مستقل حقوق بشر افغانستان، نماینده سازمان ملل در دارفور و بنيانگذار سازمان شهدا می باشد که در زمینه سلامت و خدمات اجتماعی فعالیت دارد. داکتر سیما سمر در سال 2002 به عنوان وزير زنان افغانستان انتخاب شد. در سال 2008 نيز يکی از نامزدهای کميشنری حقوق بشر سازمان ملل بود.

سازمان شهدا که توسط او راه اندازی شده، تاکنون ده ها مکتب، کلينيک و شفاخانه، خانه های امن برای کودکان بی سرپرست، پروژه های کار و اشتغال و پروژه های تحقيقاتی را در افغانستان راه اندازی کرده است.
داکتر سیما سمر تاکنون اين جوايز را از آن خود کرده است:
جایزه "رهبری اجتماعی " از سوی "بنیاد جایزه رمان مگسی سی"، فلیپین، 1994 میلادی.
جایزه دموکراسی و حقوق بشر آسیا، سال2008.
جایزه بین المللی صلح (شهر وای پس) کشور بلجیم، سال 2008.
جایزه "رهبر جهان فردا" در نشست اقتصادی جهان، سویس، 1995 میلادی.
جایزه " صد قهرمان زن" نیویارک، امریکا، 1998 میلادی.
جایزه" حقوق بشر پال گرونیگر" از سوی " بنیاد پال گرونیگر"، سویس، 2001 میلادی.
جایزه " صداهای شجاعت" از سوی کمیسیون زنان برای زنان و کودکان مهاجر، نیویارک، امریکا، 2001.
جایزه " آزادی جان همفری، حقوق و دموکراسی"، کانادا، 2001 میلادی.
جایزه " زن سال" مجله خانم " در نیابت از زنان افغان"، امریکا، 2001 میلادی.
جایزه " زن ماه "، تورنتو، کانادا، 2001 میلادی.
جایزه " بهترین کارکن اجتماعی" از سوی " بنیاد مایلو" کویته، پاکستان، 2001 میلادی.
جایزه "بین المللی حقوق بشر" از سوی حقوق بشر بین المللی لا گروپ، واشنگتن، امریکا، 2002.
جایزه " آزادی" از سوی انجمن زنان برای آزادی دموکراسی، بارسلونا، اسپانیا، 2002.
جایزه " حقوق بشر" از سوی کمیته حقوق دانان برای جایزه حقوق بشر، نیویارک، امریکا، 2002.
جایزه " درفش نقره ای " از سوی توسکانی ایتالیا"، 2002 میلادی.
جایزه " زنان برای صلح " از سوی " یکجا برای صلح"، رم، ایتالیا، 2002 میلادی.
جایزه " پریدیتا هوستون"، واشنگتن، امریکا، 2003 میلادی.
جایزه " زنان سال"، واشنگتن، امریکا، 2003 میلادی.
جایزه " پروفایل شجاعت جان اف کندی"، بوستون، امریکا، 2004 میلادی.
جایزه " جانتان مان" برای سلامت وحقوق بشردر سطح جهان، واشنگتن، امریکا، 2004.
جایزه " پال شلرستفتونگ"، 2004 میلادی.
دکترای افتخاری حقوق، دانشگاه آلبرتا، کانادا، 2004 میلادی.
دکترای افتخاری هیومن لتر" دانشگاه براون، رود آیلند، امریکا، 2005 میلادی.

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره
این کتاب را بخریدادم های مثل خانم سیاسمر به افغانستان افتخار است. واقعا که باید بگویم افرین به همچون انسانهای که در این مملکت به سویه ای جهان خود را مطرح می کنند. جایزه ای نوبل حق خانم سیما سمر می باشد. باید که سالها پیش ان را به اوشان می دادند.
من نیز خوش میشوم که یک زن هموطنم جائزه نوبل را دریافت کند. چشم حسود کورباد!
اما اگر از گذشته خانم سمر در رهبری حزب وحدت بگذریم، اگرازین هم چشم پوشی کنیم، که دوسیه های جنگسالاران را به امریکائی ها تسلیم کرد، به جای اینکه به محاکمه بین المللی در دنهاگ تسلیم کند، اما لاعقل از خانم سمر باید پرسان شود، که چرا رهبری حزب حق وعدالت را در کنارحنیف اتمر، این آجنت انگلیس (و به گفته کابل پرس? فاشیست قومی) پذیرفت؟
برای عضویت خانم سمر درین حزب بدنام و پُر از پرچمی های سابق که هیچ اجباری در کار نبود.
چرا هواداران بانوی مکتب ساز این عمل او را نادیده میگیرند؟
bano sima samar iftekhar dakoli tarich mast
اقای نادر عزیز
به نظرم شما بسیار رویایی و غیر واقعبینانه می اندیشید.
دوست عزیز، این طور نیست که تمام اعضای حزب وحدت بد باشند. در حزب وحدت، شورای مرکزی، شورای عالی نظارت و شوراهای دیگر وجود داشت. یادتان باشد که حزب وحدت قبل از جنگ های کابل، با حزب وحدت بعد از جنگ های کابل فرق داشت. شما لطف کنید یک سند ارایه کنید که نشان بدهد که سیما سمر بعد از انشعاب در حزب وحدت عضویت شوراهای رهبری یکی از جناههای حزب وحدت را به عهده داشت.
اگر شما به بهانه ای حزب وحدت تلاش دارید که افراد وابسته به یک قوم خاص را تاپه ای وحدت زده و مورد حمله قرار بدهید باید بگویم که این یک اشتباه است. اگر شما حزب وحدت را به عنوان یک فحش استفاده می کنید باز هم یک اشتباه است.
در مورد دوسیه ای جنگ سالاران، باید خدمت تان عرض کنم که ان دوسیه را به ملل متحد تسلیم داده اند نه به امریکایی ها. در ضمن، اگر شما فکر می کنید که صرف با یک دوسیه، دادگاه لاحه اقدام می کند باز هم سادگی تان را نشان می دهد. فرض کنید که فردا دادگاه لاحه این دوسیه را گرفت و امر دستگیری کسانی را که در ان متهم شده اند صادر کرد. ان وقت، ایا تمام اعضای حزب وحدت دستگیر می شوند؟ ایا تما اعضا جعیت و حزب اسلامی دستگیری می شوند؟
باز هم اگر واقعبینانه بیاندیشیم، ایا جامعه ای بین المللی ان قدرت و امکان را دارد که هزاران نفر از افراد پرقدرت و حاضر در دولت را دستگیر کند؟ و اگر اینها را دستگیر کند سرنوشت افغانستان به کجا می کشد؟ مثلا فردا ملل متحد امر دستگیری فهیم، عطا و دوستم و کرزی را صادر کنند، در وطن چه طوفانی به پا خواهد شد؟
ما وقتی حرفهای خیالی می زنیم باید همیشه واقعیت ها را در نظر بگیریم و پیامد های یک کار را هم بسنجیم. افغانستان به نظر من، فعلا به ارامش و سازش و مصالحه و بردباری نیاز دارد نه به اقدامات انقلابی و ویرانگر و ایده الستی. فعلا تمام جهان مانده اند که با طالبان و حزب اسلامی چه کار کنند. اگر جهان قدرت می داشت همین حالا طالبان و حزب اسلامی را از نظر نظامی شکست می دادند، بعدا یک دولت مقتدر می ساختند و انوقت عدالت انتقالی را اجرا می کردند. اما می دانیم که جغرافیای افغانستان، ساختار قومی جامعه ای افغانستان و ... این امکان را به جامعه ای جهانی نداده است.
در ضمن، در افغانستان کمتر کسی را می توان یافت که یک وقتی در حزبی و گروهی عضویت نداشته است. شما طوری حرف می زنید که گویا تمام اعضای حزب حق و عدالت جنایت کارهستند. این طور نیست برادر عزیر. در گذشته هر چه بوده اند، فعلا اعضای حزب حق و عدالت به برابری و عدم تبعیض باورد دارند و همین برای فعلا کافی است. ما می دانیم که یک وقتی کرزی طالب بود. اما اگر کرزی فعلا به برابری و ارامش باور داشته باشد کافی است.
به نظر من، اگر هر سیاست مدار و فعال سیاسی در افغانستان به اندازه ای سیما سمر خدمت بکند، به یقین افغانستان اباد و سر فراز می شود. خوب است که جوایز سیما سمر را مجامع بین المللی داده اند و می دهند. اگر این جوایز را در افغانستان مثلا یک نهاد هزارگی می داد باور کنید که ان وقت نیروهای ضد هزاره فریاد می زدند که دید که قومگرایی کردند و دیدید که وحدتی ها این کار را کردند.
در اخر خدمت تان بگویم که اتفاقا قدرت گیری حزب وحدت و پاک شدن احزاب دیگر در میان هزاره ها توسط حزب وحدت، نتیجه ای مستقیم عملکرد نیروهای ضد هزاره بودند که هر هزاره را وحدتی گفته تاپه زدند و هزاره ها هم دیدند که حالا که تاپه ای وحدتی را حق و نا حق بر ما می زنند پس چرا اصلا وحدتی نشویم. تعصب بیش از حد شما و قومگرایی پنهان در نظرات تان، اتفاقا نیروهای جهادی و وحدتی را در درون جامعه ای هزاره تقویت می کند. شما اگر واقعا طرفدار حقوق بشر هستید و تعصب قومی ندارید، بیایید نکات مثبت فعالیت های مدنی سمر را هم بگویید تا ما یقین کنیم که غرض قومی و تعصب ندارید. اما اگر شما فکر کنید که با تعصب و کامنت های تند تان به هزاره ها ضربه می زنید باید بگویم که برداشت تان نادرست است و هیچ قوم افغانستان با حملا لفظی و تبلیغات میان تهی ضربه نمی بینند. اگر هزاره توانستند بدترش شرایط را و قتل عامها و تبعیض های در هم کوبنده و سنگین را پشت سر بگذارند و فرهنگ و موجودیت و غرور خود را حفظ کنند باور کنید که بعد از این هم قادر به این کار خواهد بود و ببسیار بهتر هم این کار را خواهند کرد. لذا، وقت ان است که ما و شما به جای توسل به توهم و رویاهای دست نیافتنی به واقعیت ها نگاه کنیم و هر گام مثبت را ارج نهیم و گذشته را صلوات گفته به اینده نگاه کینم.
برادر عزیزم آقای مراد هزاره،
اولتر از همه باور کنید، که به مردم ستمدیده وطنم به هر قوم یا قبیله که تعلق دارند، بدون تبعض از صمیم قلب عشق میورزم ، بخصوص به آنهای که مظلوم واقع شده اند. من به کسی کنایه نمیزنم، بلکه به آنچه اعتقاد دارم، واضح مینوسم.
- باید اعتراف کنم، که درست نمیدام، که بعد ازانشعاب حزب وحدت خانم سمر به کدام جناح این انشعاب تعلق گرفت. اما
اگر در زمان جنگ های کابل هنوز هم عضؤ رهبری این حزب بود، پس ایشان نیز مسؤل اعمال این حزب در جنگ های کابل میباشند. - موضوع دوسیه های جنایتکاران جنگی را خود خانم سمر در یکی از مجالس خارج از کشور تائید کرد، که به ملل متحد تسلیم نکرده است. همین چند هفته قبل به تاریخ 09.07.1391 در مصاحبه ای با رادیو آزادی درین رابطه چنین گفت:
"... زمانی که امنیت در این کشور تامین گردد گذارش ثبت واقعات تاریخی این کمیسیون به نشر خواهد رسید". فلهذا دوسیه ها به ملل متحد تسلیم داده نشده، اما خانم سمر مردم را به اصطلاح، پُشت نخود سیاه روان کرد. منتظر باشیم که چه وقت امنیت در کشور تأمین میشود. - بلی درین نکته نظر تانرا تائید میکنم، که شاید محکمه لاحه یا ملل متحد از نگاه سیاسی لزوم نمی دید، که جنایتکاران جنگی را به این زودی به محکمه بکشند، اما اگر خانم سمر اعلام میکرد که دوسیه ها را به محکمه لاحه یا به ملل متحد سپرده است، برای مردم افغانستان و قربانیان جنگ، که اعتقاد خود را به عدالت در جامعه افغانستان بکلی از دست داده اند، این حرکت کمیسیون حقوق بشر جرقه ای از امید به آینده را در دل هایشان روشن میساخت، بخصوص آن صدهزار از بازماندگان قربانیان که در جمع آوری اسناد ازطرف کمیسیون حقوق بشر با آنها مصاحبه شد، به این نتیجه نمیرسیدند، که یک بار دیگر تحت نام حقوق بشر بازیچه سیاستمداران شده اند. تصادفاّ چند نفر را میشناسم، که درین مصاحبه های چندین ساعته روز ها خون دل ریختند و خاطرات بس وحشتناک که بالای شان گذشته بود، یکبار دیگر زنده ساختند. هر مرتبه که از مصاحبه برمیگشتند، حالت روانی شان بی اندازه خراب میبود. اینها همه نا امید تر شده اند و خود را بازیچه دست کمیسیون حقوق بشر میدانند.
- در رابطه به عضویت خانم سمر در حزب حق و عدالت به رهبری حنیف اتمر کوچکترین دلیل یا اجبار را نمی بینم. حنیف اتمر یک آجنت کار کشته انگلیس است و هرگز به برابری اقوام افغانستان باور نداشته و ندارد. خودم شخصاّ او را می شناسم. برای او اصلاّ خدمت به مردم ستمدیده افغانستان حتی برای قوم خودش مطرح نیست و نبوده، بلکه صدفیصد در خدمت منافع انگلیس قرار دارد. خانم سمر میتوانست خودش حزبِ مستقلِ برای خود بسازد، یا با احزاب دیگری یکجا شود. اما نه با این حزب بدنام و تفاله های پرچمی وطنفروش که حالا فقط بادار تبدیل کرده اند.
- در رابطه به کارهای مثبت و انتقاد ازکار های سیاسی خانم سمر باید بگویم، که انتقاد میتواند سازنده باشد. در جامعه پدر سالار ما همینکه بالای کسی انتقاد کردی، همان لحظه بحیث دشمن قلمداد میشوی. ازهمین لحاظ ما از اشتباهات خود یا از اشتباهات دیگران نمی آموزیم، وهی داریم تاریخ اشتباهات گذشته خود را تکرار میکنیم.زیرا هیچ وقت از گذشته ها نیاموخته ایم، بلکه همیشه گذشته ها را صلوات گفته ایم.
به نظر من، ما باید از هیچ کس بُت نسازیم، که فقط باید پرستش شود، زیرا پرستش بی قید و شرط به مفاد هیچ کس نیست.
اگر امیدی به آینده نمیداشتیم، چرا اینقدر خون دل میخوردیم. من میخواهم که فرزندان ما لاعقل اشتباهات ما را تکرار نکنند. ازین لحاظ باید صادقانه از خود و از دوستان خود انتقاد کنیم.
امید که حوصله تان از پیام دور و دراز من سر نرفته باشد.
ولى اكر جايزه به نفر درست داده شود بايد به احسان الله بيات داده شود.بنياد بيات بيدون تبعيض در سراسر كشور برادر وار دست دراز كرده و كومك كرده است.يك شعر ميرزا توسن زاده است بزركى بيمثل و بى زوال عنوانش است سراسر با احسان الله بيات سر ميخورد.
روزى بدرى به بسر خود كفت برو با ز ا دمى كه شوى ادم بزرك
بكزشت سالها و بس باز امدش بسر
بسر كفت بدر اول من تو انكرم
بدر كفت بسر اينسان به خود مبال
اما مكر بزركى يي مطلق بود همين؟بسر باز رخت سفر بست
وباز امد از سفر كفتا بدر ببين
من عالم بزركم و دانشور زمان يعنى يكانه رهبر علمم درين جهان
بدر, اين ممكنست بلكه صد جنان
اما مكر بزركى مطلق بود همين؟
بكزشت سالها وبس باز امد ان بسر
تنها نه ,با برادرى مظلومى از بشر
كفت اين اسير بود به بند ستم بدر
من ناله اش شنيدم و رفتم به يارييش
كوشيدم و مجاهده كردم كه زود تر
ازاد سازم از ستم و رنج و خواريش
جون كل شكفته شد بدر بير ازين سخن
كفتا بشوى جامه و تن را ز خاك و خون
ازاد زندكى كن و خوشبخت جون كنون
اورده يي بجاى همه ارزوى من
اينك حقيقتا تو بزركى به خود ببال
اينست ان بزركى بيمثل و بي زوال
بزرك بى مثل و بى زوال به نظر من حقير ان بزركمرد احسان الله بيات است .
خدا شاهد است كه تنها از طريق تلويزيون ميشناسمش. فكر غلط نكنيد.
یکی از کاندیدهای جایزه نوبل صلح سال ٢٠١٠ استاد سیماسمر از رهبران «محترم» حزب وحدت و از همرکابان مشهور استاد خلیلی و استاد محقق بود. اگر چه در آخر از دادن جایزه به او دست گرفتند اما نفس کاندید شدن یک سرکرده حزبی جنایتکار، خاین و چوبدست رژیم فاشیستی ایران به خودی خود نشان می دهد که صلح نوبل چه جایزه آلوده ایست که بنابر ملحوظات سیاسی به هر کس و ناکس داده میشود. به یاد داریم که چند سال پیش به میمنت تجاوز امریکا به افغانستان و احیای آدمکشان جمعیت اسلامی و شورای نظار، و تحقق پروژه «قهرمان» سازی از پلیدترین و منفورترین موجودات تاریخ، احمدشاه مسعود را هم در شمار نامزدان آن جا دادند.
از بعضی از کامنت ها بوی راوا می اید. کاش راوایی ها می امدند و برای ملت می گفتند که سی سال در زیر سایه ای ای اس ای چه می کنند.
آقای محترم حسین جان،
اگر پیام هایم را درین سایت خوانده باشید، برایتان این سوال خلق نمیشد. من از تمام کسانیکه شما از آنها نام برده اید، انتقاد کرده ام و اینها را در حقیقت دشمنان مردم افغانستان میدانم. یگانه تفاوت بین من و دیگران اینست،که من رهبران خاین و جنایتکار را محکوم میکنم، اما اکثر پیامگذاران و نویسندگان این سایت تمام قوم این رهبران خاین را توهین و تحقیر میکنند.
به نظر من این خود یک نوع قومگرائی ست.
داکتر سیما سمر افتخار زنان افغان است. به غیر از چند نفر تنظیمی و جهادی شورای نظار و گلبدینی و طالب که او برای محاکمه آنان صدایخود بلند کرده همه مردم افغانستان به او و مبارزات او افتخارمیکنند... بگذار سگان پارس کنند قافله به راه خود ادامه میدهد.
آنلاین : http://سیما سمر
میر هزارگرامی
چرا کومنت مرا دور کردید؟ من که چیزی بدی ننوشته بودم؟
کابلی والا
ایدل تو میندش زه غو غو بد نا مان / آواز سگان کم نکند رزق گدارا !
کسانیکه سیما آغی و این با نوی نمونه افغانستانی را که عین قرص خورشید در دنیا میدرخشد تحمل ندارد . ازدرون خود خوب بسوزد . زیرا ادم حسود همیش از چاقی دیگران لاغر میشود و به مرض لا علاج مبتلا میشود ..
نادر جان تمام اعضای حزب وطن و یا هم اعضای حزب خلق و پر چم بد بود به نظر شما ! لا بد میگوید نه ! زیرا در هر گروه ادم جانی و دلسوز هم یافت میشود .
Please READ this article and relativate your opinion
http://www.rferl.org/content/a...
بانو سیما سمر افتخار نسل ما است!!
آنلاین : http://loman1.blogfa.com