پرويز کامبخش همچنان در انتظار محاکمه، زندانی است!
گزارشگران بدون مرز
گزارشگران بدون مرز بدون مرز مقامات مسئول افغانستان را فرا می خواند که با وکیل مدافع پرويز کامبخش همکاری و برگزاری محکمۀ استيناف را سرعت بخشند. نزديک به دو ماه پس از انتقال پرونده و روزنامه نگار جوان به کابل هنوز پرونده وی برای تهيه دفاعيه در اختيار وکيل مدافع قرار نگرفته و تاريخي برای برگزاری دادگاه تجديد نظر تعيين نشده است.
گزارشگران بدون مرز در اين باره اعلام ميکند " پس از انتقال پرونده به کابل تا کنون هيچ پيشرفتي برای رسيدگي به وضعيت اين روزنامه نگار حاصل نشده است. ما از مقامات مسئول افغانستان مي خواهيم که برگزاری محکمۀ استيناف را سرعت بخشيده و تلاش کنند تا دادگاهي عادلانه بدور از اعمال نظر بنيادگرایان برای اين روزنامه نگار جوان تشکيل شود. کاری که در محکمۀ ابتداييه مزار شريف که وی را به "اتهام کفر گويي" به اعدام محکوم کرده بود انجام نشد. ما جهانيان را به ادامه ی حمايت از پرويز کامبخش فرا مي خوانيم"
سيد پرويز کامبخش در تاريخ پنجشنبه ٩ حمل ١٣٨٧ به زندان ويل چرخي در حومه کابل انتقال يافت. سيد يعقوب ابراهيمي برادر اين روزنامه نگار که خود نيز روزنامه نگار است. به گزارشگران بدون مرز گفت " هنوز پرونده در اختيار وکيل مدافع قرار نگرفته است تا دفعاعيات خود را برای دادگاه آماده کند و هنوز تاريخي برای برگزاری دادگاه تجديد نظر نیز تعيين نشده است."
سيد پرويز کامبخش که از تاريخ ٥ عقرب ١٣٨٦ در بازداشت بسر مي برد، از سوی دادستان (سارنوالی) متهم به " در اختيار داشتن و انتشار مقاله ای کفر آميز " شده بود. روزنامه نگار جهان نو و دانشجوي رشته روزنامه نگاری دانشگاه مزار شريف در تاريخ ٢ دلو ١٣٨٦ از سوی شعبه امنيت عامه دادگاه ابتدايي ولايت بلخ، به شکل غير علني و بدون حضور وکيل مدافع به اتهام " اهانت به دين اسلام و پخش مقاله ای کفرآميز" به اعدام محکوم شد.
از سوی ديگر گزارشگران بدون مرز بدون مرز يادآور مي شود که جواد احمد روزنامه نگار افغان شبکه تلويزيون کانادايي سي تي وی (CTV)، همچنان در پايگاه نظامي کندهار در بازداشت بسر مي برد. وی در تاريخ ١١ عقرب ١٣٨٦ توسط نظاميان امريکايي به اتهام داشتن شماره تلفن يکي از مسئولان طالبان در تلفن همراه خود و مصاحبه با وی بازداشت شد. ارتش امريکا اين روزنامه نگار جوان را به " دشمن جنگنجو " متهم کرده است.
ارتش امريکا اخيرا دو گزارشگر زنداني را که سالها در بازداشت نگاه داشته بود، آزاد کرد. سامي الحاج فيلمبردار شبکه تلويزيوني الجزيره که در دسامبر ٢٠٠١ در مرز پاکستان دستگير و سپس در پايگاه نظامي گوانتانامو زنداني شده بود، در تاريخ اول ماه مه ٢٠٠٨ آزاد شد. بلال حسين عکاس عراقي و گزارشگر خبرگزاری اسوشييتدپرس که در تاريخ ١٦ آوريل ٢٠٠٦ از سوی نطروهای نظامي امريکا در عراق به اتهام " تروريست" بازداشت شده بود، در تاريخ ١٦ آوريل ٢٠٠٨ آزاد شد. جواد احمد تنها روزنامه نگار زنداني است که همچنان در بازداشت ارتش آمريکا بسر می برد.
گزارشگران بدون مرز خواهان صدور رای منع تعقيب و آزادی فوری سيد پرويز کامبخش است