صفحه نخست > خبر و گزارش > فهرست کامل نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری افغانستان در سال 1393

فهرست کامل نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری افغانستان در سال 1393

بیشتر نامزدان ناقضان حقوق بشر، قاچاقچیان مواد مخدر ، دزدان دارایی های عمومی و تاجران قومی می باشند!
کابل پرس خبری
يكشنبه 6 اكتبر 2013

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

1. نامزد ریاست جمهوری زلمی رسول ، احمد ضیا مسعود معاون اول ، حبیبه سرابی معاون دوم
2. نامزد ریاست جمهوری عبدالله عبدالله ، محمد خان معاون اول ، حاجی محمد محقق معاون دوم
3. نامزد ریاست جمهوری اشرف غنی احمدزی ، عبدالرشید دوستم معاون اول ، سرور دانش معاون دوم
4. نامزد ریاست جمهوری عبدالرب رسول سیاف ، اسماعیل خان معاون اول ، عبدالوهاب معاون دوم
5. نامزد ریاست جمهوری عبدالرحیم وردک ، عبدالاحد افضلی معاون اول ، سید حسین انوری معاون دوم
6. نامزد ریاست جمهوری حشمت غنی احمدزی ، عبدالله برومند معاون اول ، محمد عابد معاون دوم
7. نامزد ریاست جمهوری قطب الدین هلال ، عنایت الله عنایت معاون اول ، محمد علی سخی زاده معاون دوم
8. نامزد ریاست جمهوری دل آقا کوهدامنی ، زلمی همراز معاون اول ، تورپیکی عزیزی معاون دوم
9. نامزد ریاست جمهوری سید اساحق گیلانی ، ذکریا نورزی معاون اول ، شیما عصمتی معاون دوم
10. نامزد ریاست جمهوری فضل کریم نجیمی ، صابر تمکین معاون اول ، سوسن حاجتی معاون دوم
11. نامزد ریاست جمهوری بسم الله شیر ، محمد حسن توحیدی معاون اول ، اسکندر خان حسین معاون دوم
12. نامزد ریاست جمهوری سرور احمدزی ، عبدالرحمن معاون اول ، انجنیر قریشی معاون دوم
13. نامزد ریاست جمهوری حیمدالله قادری ، محمد عارف برکی معاون اول ، حمیراه حقمل معاون دوم
14. نامزد ریاست جمهوری محمد نادر نعیم ، تاج محمد اکبر معاون اول ، عزیز الله پویا معاون دوم
15. نامزد ریاست جمهوری داوود سلطان زوی ، احمد سعیدی معاون اول ، فاطمه سادات معاون دوم
16. نامزد ریاست جمهوری قیوم کرزی ، وحیدالله شهرانی معاون اول ، ابراهیم قاسمی معاون دوم
17. نامزد ریاست جمهوری گل آقا شیرزی ، سید حسین عالمی بلخی معاون اول ، محمدهاشم زارع معاون دوم
18. نامزد ریاست جمهوری عزیز الله لودین ، عباس کریمی معاون اول ، جنرال حمید الله رحیمی معاون دوم
19. نامزد ریاست جمهوری خدیجه غزنوی ، جنرال محمد قاسم فایضی معاون اول ، جنرال خیر محمد بارز معاون دوم
20. نامزد ریاست جمهوری انورالحق احدی ، حشمت الله مجددی معاون اول و اسماعیل قاسمیار معاون دوم
21. نامزد ریاست جمهوری هدایت امین ارسلا، جنرال خدایداد معاون اول و صفیه صدیقی معاون دوم
22. نامزد ریاست جمهوری نجمی، .......معاون اول .......معاون دوم

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • اکثریت این افراد بیسواد و دزد هستند!

    بهترین گزینه از دید من اینبود:
    کاندید ریاست جمهوری : زلمی خلیل زاد
    معاون اول : امرالله صالح
    معاون دوم : رمضان بشر دوست

  • جالب است اخر این مملکت انقدر وضعش خراب است که کوچی ها قدرت را در دست میگیرند؟ یعنی افغانستان انسان روشن فکر و لایق ندارد که این مردگوها میخواهند حکومت کنند؟ اگر کوچی امور کارها را در دست بگیرد پس تجزیه بهتر است تا زیر بیرق سفید سرخ رنگ کوچی ذلت بار زندگی کردن.

  • انتخابات باید به اساس برنامه صورت بگیرد، نه به اساس چهره.
    این کاندید ها باید برنامه خویش را در عرصه های تامین امنیت، تعلیم و تربیه، اقتصاد و پیشرفت و ایجاد زمینه های کاری و ایجاد شرایط برای سرمایه گذاری و دیگر عرصه های سیاست داخلی و سیاست خارجی ،به یک کمیسیون ارزیابی برنامه های کاری کاندیدان ریاست جمهوری بسپارند. بعد از ارزیابی برنامه ها، آنهایی که برنامه های مشابه دارند، باید باهم یک ا ایتلاف را تشکیل دهند و از بین خود یک نفر کاندید را انتخاب کنند.
    در نتیجه تعداد کاندید ها محدود میشود و برای رای دهندگان نیز برنامه کاری آنها مشخص میشود و در نتیجه پروسه رای دهی شفاف تر و آسان تر میشود.
    بوسیله ع.ع.ح

  • پیام داکتر اشرف غنی احمدزی نامزد کاندید ریاست جمهوری انتخابات 1393
    بسم الله الرحمن الرحیم

    کابل , 14میزان 1392:

    “اگر من بگویم منم، تو بگویی منم؛ نه منم و نه تو. اما اگر من بگویم تو، تو بگویی تو؛ هم تویی هم منم”

    به مصداق این مقوله بیش از یک قرن بدین طرف, سیاست عمومی کشور مان نپذیرفتنهمدیگر ، عدم تحمل و نفی کردن سیاست یکدیگر بوده است. اکثر حکام مان از قدرت خود به عنوان حربه ی جهت حذف سیاسی و یا فزیکی مخالفین سیاسی خود استفاده نموده اند ولی ضرر اصلی آنرا مردم مظلوم افغانستان متقبل شده است. ما در این مقطع حساس تاریخی به پذیرش و تحمل همدیگر نیازمندیم.

    باید به یاد داشته باشیم که کشور مان تنها از طریق تلاش و اجماع ما افغانها می تواند به ثبات و صلح پایدار دست یابد و این کار تنها و تنها از طریق تفاهم شخصیت های مطرح، علما، و حرکت های ملی جوانان حاصل میگردد. هدف از این تکت انتخاباتی ایجاد حاکمیت ملی با ثبات در چوکات وحدت ملی می باشد و بدین لحاظ ما باور داریم که از آزمون انتخابات موفق به در خواهیم آمد. ما تعهد میکنیم که تمامی جریان های سیاسی را در چوکات یک حکومت همه شمول ملی گرد هم جمع خواهیم نمود. ما به این متعهد ایم که اشتراک مردم خود را در دولت و جامعه تعمیم بخشیم. جوانان، زنان و ضعفا را در دولت سهیم ساخته و در امور اجتماعی به خواست های آنها اولویت دهیم. ما گسترش فرهنگ پایدار ملی را از فرایض خود دانسته و تحمل و پذیرش همدیگر را از طریق ارائه این گروپ انتخاباتی در کلیت افغانستان تمثیل مینمایم.

    هما ن گونه که در اعلامیه نشر شده جنرال دوستم امروز آمده است , ملت مان از خون ریزی و جنگ شدیداٌ خسته اند و در جریان آن قربانی شده اند, و همان گونه که در چند سال اخیرشاهد بوده ایم که یک تعداد از کشور های اسلامی توانمند مانند لیبیا، مصر، عراق، سوریه و سودان در آتش جنگ های داخل میسوزند؛ از آنها درس گرفته و به این بارومندیم که بدون ایجاد یک اجماع و وحدت ملی رسیدن به ثبات و صلح ناممکن می باشد.

    رسیدن به اهداف ملی نه تنها بوسیله اجماع ملی بلکه از طریق حکومت داری سالم که بر اساس مشوره همه جانبه بنا شده باشد ممکن است. قدرت دولتی باید بر نهاد های ساختارمندی بنا شوند تا ملت به دولت اش باومند شده و اعتماد نمایند. ما توان این را داریم که یک افغانستان متکی به خود را ایجاد نماییم. نایل شدن به این هدف از طریق اصلاحات بنیادی که به اساس یک تحول تدریجی تنظیم شده باشد، ممکن است. کار را به اهل آن سپردن و تعمیل مکافات و مجازات و اجرای عدالت که از پایه های اساسی نظام اسلامی است از راهکرد های اصلی مان است. ما خواستار اصلاحات بر آمده از یک اجماع ملی هستیم. احترام به قانون، راه جلوگیری از فساد بوده و ممد تآمین امنیت میباشد. اصلاحاتی که غیر سلیقوی بوده و از دغدغه های تیوریک به دور باشد نیاز اصلی کشور می باشد.

    بیکاری به صورت عموم خطر جدی به ثبات کشور هست. برای حل این معضل خواهان ایجاد یک توافق محکم میان دولت و سرمایه گذاران می باشیم که نتیجه آن ایجاد زمینه اشتغال آبرومندانهبرای مردم به خصوص جوانان گردیده، برای سرمایه گذاران وسیله حصول درآمد مشروع وپایدار،و برای دولت زمینه ساز اداره منظم امور مالی باشد. ما با یک سلسله چالش های خاصی منطقوی و بین المللی رو در رو هستیم. ما با حفظ حاکمیت ملی و تأمین منافع ملی در امور خارجی کشور خواهان یک مدیریت همه جانبه که بر آمده از یک دقت و اجماع در آن باشد هستیم.

    آسیا در جریان تحول بزرگ اقتصادی هست و از آن جایی که ما قلب و حلقه وصل آسیا هستیم، ثبات و پیشرفت مان اصل اساسی ثبات و پیشرفت منطقه است. دنیا، منطقه، همسایه گان، و جهان اسلام در این مرحله متوجه ما اند که آیا برای اولین بار قادر خواهیم بود که اقتدار و حاکمیت را بر اساس اراده ی مردم از یک رییس جمهور منتخب به رییس جمهور منتخب دیگر انتقال نماییم. ما به این باورمندیم که بر اساس این آیه ی قرآن کریم که “خداوندحال هیچ قومیراتغییر نمیدهد تا زمانیکه خودآنقومحالشانراتغییردهند(رعد/11)”. ما حاضریم که خود را تغییر دهیم تا خداوند موفقیت را نصیب ما و ملت مان گرداند.

    مبارزه انتخاباتی ما بر اساس اصول، برنامه ها و گفتمان ملی همه جانبه استوار خواهد بود. ما امیدواریم که آن تیم هایی که وارد این کارزار انتخاباتی میگردند در این گفتمان ملی با ما وارد بحث گردند تا آنکه ملت بتواند از این طریق قضاوت نماید. میخواهم به این اشاره کنم که انتخابات سیاست دشمنی نه , بلکه به منظور تأمین اهداف و تعیین اولویت ها ی ملی یگانه راه منسجم مبارزه عزتمندمیباشد. همانگونه که تیم های ملی فوتبال و کریکت کشور ثابت کردند که به صورت جمعی و در ترکیب یک تیم و اعتقاد به یک هدف واحد ما افغان ها میتوانیم به دست آورد های بزرگ نایل آییم. لذااین مربوط به ما است که آیا میتوانیم در میدان سیاست هم مانند میادین سپورتی این اصل را به نمایش گذاریم.

    به امید یک افغانستان پیشرفته، به پای خود ایستاده و با ثبات

  • در پیام های انتخاباتی باید بصورت مشخص پروبلم هایی که افغانستان به آن مواجه است و راه های بیرون رفت از آن تحت یک جدول زمانی مشخص و امکان پذیر بادر نظر داشت امکانات سیاسی و اقتصادی افغانستان ذکر گردد.
    در غیر آن صورت همه میدانند که تامین امنیت و پیشرفت اقتصاد و ایجاد زمینه های کاری از طریق سرمایه گذاری های شخصی و دولتی ، تعلیم و تربیه و صحت عامه، از مسایل عمده و کلیدی پیشرفت افغانستان است.

  • باز قبيله ها برد و مليتها باخت!

    بدون نگاه ژرف و مانند من اندک مغز متوجه مى شويم که اين لست , لست غير دموکراتيک مى باش!!!
    چرا????

    چون اين لست زير فشار و فرمانها و قوانين دولت غير دموکراتيک و رييس جمهور بلاخره انتسابى اش به وجود آمده است. در لست تقريبا ٩٩ فيصد از قبيله هاى پشتون ويا دورگه تاجيک پشتون به عنوان نامزدهاى انتخابات رييس جمهورى شدند. معاونين رياست جمهورى خو نه قدرت دارند و نه اعتبار!

    علت اش چيست?

    ايجاد سنگ اندازى پيش روى پايهاى غير پشتونها!

    در کنار شرايط انتخابات يک روز در روزهاى بنياگزارى "اتحاد انتخاباتى" که اين ايتلاف بزرگ ميتوانيست طلسم قدرت ساختگى قبيله را پايان بخشد ونقطه گردش درزمينه روند دموکراتى در کشور با نام "افغان" باشد که نام منحوس اش را برتانيه در قرن هژده " افگان لند" ماند که" لند" انگليسى اش به " ستان" پارسى تغير کرد, درهمين روزها سران ايدولوژيک و رييسان کارخانه هاى تفکرى پشتونتباران امريکاو اروپا سرازير به اين سرزمين شدند و مانند ستون پنجم هواداران فاشيست هم "اتحاد انتخاباتى" ازدرون ضربه زدند.

    شرم کن اى نمک ناشناس که تو بدون پارسى و ايرانزمين و آرياورتا و توران مهاجرى!

    کميسيون "مستقل انتخابات" يا بهتر" کميسيون نا مستقل انتخابات" لايحه ترتيب داده که فرمان کرزى را به کرسى بنشاند که يک پشتون بايد رييس جمهور شود. " ا گر نامزدى تلاش نمايد که انتخابات را رنگ قومى بدهد حق نامزدى اش گرفته ميشود“ . من اندک مغز اين جمله را فهميدم. آيا بزرگان مليت هاى ديگر اين جمله را متوجه نشدند.

    در جامعه بين الملى باوجود که دستگاه دپلوماتيک در دست دولتمردان پشتون است ولى انگشت انتقادهاى آگاهان جامعه بين الملى بسوى کرزى هم است که چگونه دولت را سؤاستفاده مى نمايد تا از نامزدى رياست جمهورى جلوگيرى نمايد .
    سياست غافل گيرى سياست حاکمان پشتون است.
    ا گر نامزدى تلاش نمايد که انتخابات را رنگ قومى بدهد حق نامزدى اش گرفته ميشود فرمانى است که واقعيتهاى کشورى فغان و ناله را کتمان مى کند.

    واقعيت چه است?????

    سرزمين که انگليس ماند نام اش را "افغان ستان" از صدها قبيله ها وخيلهاى قوم ويا مليت پشتون ويا همچم افغان ويا پټان در آن مهاجرت کردند ويا به عنوان کوچى ساکن گزين شدند.
    در اين سرزمين از هزاران سال مردمان هندوايرانى وتورانى زنده گى مى کردند که نمونه اسطوره وى مردمان توران "توراندخت" ومهراب ورودابه کابلى و سام وزال زابل ىزنبيلک وزنبورک و کانيشکا...... بود. هزاره واوزبيک وتورکمن و تاجگورگان.....وتاجيک وبلوچ وايماق و پشه اى و غيره. البته که زبان پشتو يک زبان هندوايرانى است باوجود که حاکمان پشتون وبابا هاى شان منجمله ظاهرشاه خود را از قومهاى گمشده عبرى (هيودى) مى ناميد. يک تيم هيودى "آب دهن" پشتون هاى آنطرف مرز ديورند را آزمايش نمودند وصفت هاى مشترک شان را برملا ساخت: تجاوز و جاگزين شدن به خاک ديگران, تفکر تعرضى!!!!.

    به اساس گزارش " افگان پيپر" afghanpaper تا اکنون لست کامل نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری افغانستان در سال 1393 به ٢٧ نفر رسيده است

    تا پایان شب گذشته، شمار نامزدان ریاست جمهوری به 27 تن رسید.

    1- نامزد ریاست جمهوری عبدالرب رسول سیاف ، اسماعیل خان معاون اول ، عبدالوهاب معاون دوم

    2- نامزد ریاست جمهوری عبدالله عبدالله ، محمد خان معاون اول ، حاجی محمد محقق معاون دوم

    3- نامزد ریاست جمهوری عبدالرحیم وردک ، عبدالاحد افضلی معاون اول ، سید حسین انوری معاون دوم

    4- نامزد ریاست جمهوری حشمت غنی احمدزی ، عبدالله برومند معاون اول ، محمد عابد معاون دوم

    5- نامزد ریاست جمهوری قطب الدین هلال ، عنایت الله عنایت معاون اول ، محمد علی سخی زاده معاون دوم

    6- نامزد ریاست جمهوری دل آقا کوهدامنی ، زلمی همراز معاون اول ، تورپیکی عزیزی معاون دوم

    7- نامزد ریاست جمهوری سید اسحاق گیلانی ، ذکریا نورزی معاون اول ، شیما عصمتی معاون دوم

    8- نامزد ریاست جمهوری فضل کریم نجیمی ، صابر تمکین معاون اول ، سوسن حاجتی معاون دوم

    9- نامزد ریاست جمهوری بسم الله شیر ، محمد حسن توحیدی معاون اول ، اسکندر خان حسین معاون دوم

    10- نامزد ریاست جمهوری اشرف غنی احمدزی ، عبدالرشید دوستم معاون اول ، سرور دانش معاون دوم

    11- نامزد ریاست جمهوری سرور احمدزی ، عبدالرحمن معاون اول ، انجنیر قریشی معاون دوم

    12- نامزد ریاست جمهوری حمیدالله قادری ، محمد عارف برکی معاون اول ، حمیراه حقمل معاون دوم

    13- نامزد ریاست جمهوری سردار محمد نادر نعیم ، تاج محمد اکبر معاون اول ، عزیز الله پویا معاون دوم

    14- نامزد ریاست جمهوری زلمی رسول ، احمد ضیا مسعود معاون اول ، حبیبه سرابی معاون دوم

    15- نامزد ریاست جمهوری داوود سلطان زوی ، احمد سعیدی معاون اول ، کاظمیه سادات محقق معاون دوم

    16- نامزد ریاست جمهوری قیوم کرزی ، وحیدالله شهرانی معاون اول ، ابراهیم قاسمی معاون دوم

    17- نامزد ریاست جمهوری گل آقا شیرزی ، سید حسین عالمی بلخی معاون اول ، محمدهاشم زارع معاون دوم

    18- نامزد ریاست جمهوری عزیز الله لودین ، عباس کریمی معاون اول ، جنرال حمید الله رحیمی معاون دوم

    19- نامزد ریاست جمهوری خدیجه غزنوی ، جنرال محمد قاسم فایضی معاون اول ، جنرال خیر محمد بارز معاون دوم

    20- نامزد ریاست جمهوری انورالحق احدی ، حشمت الله مجددی معاون اول و اسماعیل قاسمیار معاون دوم

    21- نامزد ریاست جمهوری ﻧﺎﺩﺭﺷﺎﻩ ﺍﺣﻤﺪﺯﯼ ، ﻓﯿﺾ ﻣﺤﻤﺪ ﺩﻗﯿﻖ معاون اول و ﻗﺪﻡ ﻋﻠﯽ ﺧﺎﺩﻡ معاون دوم

    22- نامزد ریاست جمهوری ﺩﺍﮐﺘﺮ ﻓﺎﺭﻭﻕ ﺍﻋﻈﻢ ، ﻋﺒﺪﺍﻟﻐﻨﯽ ﺍﺻﺎﻟﺘﯽ معاون اول و ﺍﺣﻤﺪ ﺷﺎﻩ ﭘﺎییزی معاون دوم

    23- نامزد ریاست جمهوری ﺳﻠﻤﺎﻥ ﻋﻠﯽ ﺩﻭﺳﺖ ﺯﺍﺩﻩ ، ﯾﻮﺳﻒ ﺍﻣﯿﻦ ﺯﺍﺯﯼ معاون اول و ﺩاﮐﺘﺮ ﻋﺰﯾﺰﻩ ﺭﻫﺒﺎﻥ ﻭﺭﺩﮎ معاون دوم

    24- نامزد ریاست جمهوری ﻫﺪﺍﯾﺖ ﺍﻣﯿﻦ ﺍﺭﺳﻼ ، ﺟﻨﺮﺍﻝ ﺧﺪﺍﯾﺪﺍﺩ معاون اول و ﺻﻔﯿﻪ ﺻﺪﯾﻘﯽ معاون دوم

    25- نامزد ریاست جمهوری ﻋﺒﺪﺍﻟﻬﺎﺩﯼ ﺩﺑﯿﺮ ، ﺳﯿﺪ ﺍﻣﺮﺍﻟﻠﻪ ﭘﺎﺩﺷﺎﻩ معاون اول و ﻧﺜﺎﺭﺍﺣﻤﺪ ﺧﯿﺮ ﺍﻧﺪﯾﺶ معاون دوم

    26- نامزد ریاست جمهوری ﺩﺍﻭﺭ ﺍﺣﻤﺪ ﻧﺎﺩم ، هوسی اندر معاون اول و محمد حسن صافی معاون دوم

    27- نامزد ریاست جمهوری ﻧﻮﺭ ﺍﻟﺮﺣﻤﺎﻥ ﻟﯿﻮﺍﻝ ، احمدجان نظری معاون اول و انجینیر لفی الله لغمانی معاون دوم

    راه بيرون رفت همانا نظام فدرالى است. و نظام رياستى وپارلمانى بدون سامانه فدارلى, دولت به گونه شاهى وديکتاتورى مى باشد. خوداراديت مليتها باعث ملتسازى مى شود. وحدت وهمبستگى در آزادى بوجود مى آيد. حاکمان پشتون باز بازى دادند وغير پشتونها بازى خوردند.

    غير پشتونهاى گرامى,

    احزاب تان را دموکراتيزه کنيد. به مردم قدرت دهيد, قدرت خود را از تفکر قدرت عمودى به سوى تقکرقدرت افقى برده وهر دو را برابر وهماهنگ نمايد. برنامه حزب را بلند ببريد وبرنامه حکومتدارى ارايه دهيد. مراکز احزاب را از خانه هاى رهبران به شهرها انتقال دهيد. در صورت باخت يک اپوزيسون ( مخالف سياسى) باشيد. و متواتر در مدت پنج سال آو از خود را بکشيد.

    چه در پارلمان وچه در رسانه ها . اپوزيسون خوب بهتر از حکومت بد است. تيم مخالف سياسى کنترول دولت است ودولت را نمى گذارد که غلطى وضد قان ونرفتار کند

    حاکمان پشتون = جعل واقعیت, دروغ هاى پى درپى, نيرنگ , فريب, چال, بازى دادن, جهل ودرجهل نگاشتن مردم شريف پشتون, شادى بازى فرهنگى, تخريب , ويرانى, آوارکردن آبادى ها, کشت نفرت, جنگ انداختن بين ملتها, سوزاندن, تاخت وتاز, کشتن حيوانات, ريش کن جنگلها, کاريدن نباتات براى مواد, کاشت نباتات براى مواد مخدر, آزاردادن, زنستيزى, غارت , غصب چمندزارهاى غير پشتون بويژه درهزارستان , ونسل کشى

    وحدت ملى در ستان افغان سراب است
    حاکمان اوغان در پشت آن دوان دوان است

    تغيرنام افغانستان ضرور است
    تا که نام افغان است ملک درفغان است
    تا که افغانستان است نام اش بطلان است

  • ارمان خان قانون اساسي افغانستان به همه شهروندان افغانستان حق داده که خود را کاندید کنه ، یا به کاندید رای بته، فکر نکنم در این باره از طرف پشتونها کدام اعمال زور یا فشار صورت ګرفته باشه ....

  • هر وقت اشرف غنی سیاست ۲۶۰ ساله پشتونها را انتقاد کرد و از مردم هزاره بخاطر قتل عام عبدورخمان و طالبان پوزش خواست من او را شاید روشن فکر خطاب کنم. هر وقت اشرف غنی مشکلاتی را که برادران پای لوچش به وجود اورده اند را انتفاد کرد شاید رای همه مردم را داشته باشد.

    کرزی اشرپ غنی وردک و تمام پای لوچانی که از امریکا و اروپا وارد شدهاند فقط و فقط برای قبیله خود کار میکنند. پس روشن فکر قبیله خود هستند و نمیتوانند ریس جمهور همه باشند......

  • چمبر علی بزرگوار,

    در ادبيات سياسى من واژه تنها پشتون ويا پشتونها که همچم هاى آن پټان ويا افغان اند بکار نمى برم. از طرف پشتونها کدام اعمال زور یا فشار صورت ګرفته نگرفته, بلکه من از واژه هاى حاکمان پشتون ويا دولت هاى پشتون ويا دولتمردان پشتون بکار مى برم. اين بينش ژرف وسنجيده , بايد تفاوت ميان مردم شريف پشتون و حاکمان آن را مدنظر گيرد .

    در پيام پيشتر دو چيز را روشن ساختم که حاکمان افغان (افغان به عنوان صفت پشتون) از آن براى دوام قدرت ٢٥٠ ساله سنتى و عنعنوى قبيلوى سؤ استفاده مى کند.

    اول از امکانات داخلى ويا درونى بگونه نمونه قدرت عمودى, گرفتن وزارت هاى کليدى, جذب افراد, فرمانهاى پى در پى
    دوم از امکانات خارجى ويا بيرونى, پول وپشتيبانى و دستگاه دپلوماتى

    قانون اساسي افغانستان به همه شهروندان افغانستان حق داده که خود را کاندید کنه” اين فرموده شما بزرگوار بسيار درست است اگر که سطح اولى يک گفتار ويا جمله را بررسى کنيد. درپهلوى آن که ماده هاى قانون اساسى با شرايط ساخته شده که فرموده شما را بسيار عام مى کند ويا به گفته “شکريه بارکزى” جمله را خاص خاص مى کند .!!!!

    با بندهاى مواد قانون اساسى نامزدى براى رياست جمهورى به گونه نمونه ازديگاه سن بسيار محدود شده است. وحتى واژه افغان خودش زير سوال است که بسيارى حاکمان پشتون از اين واژه براى يک قوم استفاده مى کنند. ماده هاى قانون اساسى تفسير پذير است.
    درپهلوى تفسير پذيرى گوناگون ماده هاى قانون اساسى , فرمانهاى بيىشمار آقاى رييس جمهور مطلق گرا وغير قابل مسووليت و حسابدهى مانند پادشاهان پشتون را در پيوند انتخابات مدنظر گيريد. توسط همين فرمانهاىو قانون ديکته شده انتخابات شرايط نامزدى، سخت کرد. نقطه اوج اين بى عدالتى ا گر نامزدى تلاش نمايد که انتخابات را رنگ قومى بدهد حق نامزدى اش گرفته ميشود !!!!

    خواهشمندم که شمارش نمايد که چند نفر از نامزدان رييس براى چوکى رييس جمهورى غير پشتون وچند نفر از نفر٢٧ پشتون اند.

    • نامزد ریاست جمهوری عبدالرب رسول سیاف ( پشتون)
      2- نامزد ریاست جمهوری عبدالله عبدالله ( دو رگه پشتون-تاجيک )
      3- نامزد ریاست جمهوری عبدالرحیم وردک ( پشتون)
      4- نامزد ریاست جمهوری حشمت غنی احمدزی ( پشتون)
      5- نامزد ریاست جمهوری قطب الدین هلال ( پشتون)
      6- نامزد ریاست جمهوری دل آقا کوهدامنی ??
      7- نامزد ریاست جمهوری سید اسحاق گیلانی ( پشتون)
      8- نامزد ریاست جمهوری فضل کریم نجیمی ??
      9- نامزد ریاست جمهوری بسم الله شیر ،???

    10- نامزد ریاست جمهوری اشرف غنی احمدزی ( پشتون)
    11- نامزد ریاست جمهوری سرور احمدزی ( پشتون)
    12- نامزد ریاست جمهوری حمیدالله قادری??
    13- نامزد ریاست جمهوری سردار محمد نادر نعیم ( پشتون)
    14- نامزد ریاست جمهوری زلمی رسول ،( پشتون)
    15- نامزد ریاست جمهوری داوود سلطان زوی ( پشتون)
    16- نامزد ریاست جمهوری قیوم کرزی( پشتون)
    17- نامزد ریاست جمهوری گل آقا شیرزی ،( پشتون)
    18- نامزد ریاست جمهوری عزیز الله لودین( پشتون)
    19- نامزد ریاست جمهوری خدیجه غزنوی ??
    20- نامزد ریاست جمهوری انورالحق احدی ( پشتون)
    21- نامزد ریاست جمهوری ﻧﺎﺩﺭﺷﺎﻩ ﺍﺣﻤﺪﺯﯼ ،( پشتون)
    22- نامزد ریاست جمهوری ﺩﺍﮐﺘﺮ ﻓﺎﺭﻭﻕ ﺍﻋﻈﻢ ، ( پشتون)
    23- نامزد ریاست جمهوری ﺳﻠﻤﺎﻥ ﻋﻠﯽ ﺩﻭﺳﺖ ﺯﺍﺩﻩ ??
    24- نامزد ریاست جمهوری ﻫﺪﺍﯾﺖ ﺍﻣﯿﻦ ﺍﺭﺳﻼ ، ( پشتون)
    25- نامزد ریاست جمهوری ﻋﺒﺪﺍﻟﻬﺎﺩﯼ ﺩﺑﯿﺮ ، ??
    26- نامزد ریاست جمهوری ﺩﺍﻭﺭ ﺍﺣﻤﺪ ﻧﺎﺩم ، ??
    27- نامزد ریاست جمهوری ﻧﻮﺭ ﺍﻟﺮﺣﻤﺎﻥ ﻟﯿﻮﺍﻝ ،( پشتون)

    "تقسیم قدرت " عمودى و افقى يک اصل دموکراتى انتخابات است!!!!!

    1. انتخابى نمودن رييس جمهور سرى مستقيم و آزاد
    2.انتخابى نمودن پارلمان (مجلس نماينده گان) سرى مستقيم و آزاد
    3. انتخابى بودن استانداران (به عربى والى ها) سرى مستقيم و آزاد
    4. انتخابى نمودن شهرداران سرى مستقيم و آزاد
    5. حذف "لويه جرگه" اين نهاد ٨٠٠ سال پيش درمغولستان که چنگيز خان به عنوان خان بزرگ انتخاب شد. جرگه واژه جرگه از تورانى والتايى آمده ومعنى اش "خيمه گرد" ويا چادر حلقوى مى باشد

    حقوق برابر سه قوه و حقوق رسانه هاى جمعى!
    حقوق مليتها وزبانهاى شان که در قانون اساسى از مليتها و زبانهاى شان در دو ماده نامگرفته درج است ودر سرود ملى به پشتواش هم.
    هرکشور يک سرود ملى دارد ولى کشور فغان سرود ملى وبيرق ملى اش از تعداد شهروندان اش بيشتر!!!

    وحدت ملى در ستان افغان سراب است
    حاکمان اوغان در پشت آن دوان دوان است

    حاکمان پشتون = جعل واقعیت, دروغ هاى پى درپى, نيرنگ , فريب, چال, بازى دادن, جهل ودرجهل نگاشتن مردم شريف پشتون, شادى بازى فرهنگى, تخريب , ويرانى, آوارکردن آبادى ها, کشت نفرت, جنگ انداختن بين ملتها, سوزاندن, تاخت وتاز, کشتن حيوانات, ريش کن جنگلها, کاريدن نباتات براى مواد, کاشت نباتات براى مواد مخدر, آزاردادن, زنستيزى, غارت , غصب چمندزارهاى غير پشتون بويژه درهزارستان , ونسل کشى

    وحدت ملى در ستان افغان سراب است
    حاکمان اوغان در پشت آن دوان دوان است

    تغيرنام افغانستان ضرور است
    تا که نام افغان است ملک درفغان است
    تا که افغانستان است نام اش بطلان است

  • دزدان وطن فروش
    به غیر از این دزدان دیگر کسی در افغانستان وجود نداشت که خود را نامزد کند
    مردم به کی اعتماد کنند؟؟؟؟؟؟
    چند نفری هم که تازه وارد هستند مردم نمی شناسند که کی هستند !!!!
    ملت باید به کی رای دهد ............................
    دوباره شریک دزد شویم ورای دهیم تا جیب های آنها را با خون ملت پر کنیم
    من که واقعا خجالت میکشم زمانیکه به این لیست نگاه میکنم چون در گذشته همه این اشخاص علیه همدیگر میجنگیدند «مجاهد نما» وهمدیگر را به جرم وجنایت محکوم میکردند که محکوم هم هستند «ماه به دو دست پنهان نمی شود »

  • همه اینها دست شانده امریکا هستن از دست ما دیگه چیزی پوره نیست غیر دوعا خدایا وطن مارا دیگه از این بدبختی ها خلاص کنی و یک آدمی ریس جمهور ما شود که راستی به وطن و به خدا کار کند تشکر عزیزان ( وحیدشیرزی)

  • خلص کاندیدها

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس