
حمايت فاروق وردک از کوچ اجباری!
وردک نقش هماهنگ کننده را بين رهبری افراد مسلح، نعيمی والی ميدان وردک و عناصر طالبان برای يکپارچه سازی ولايت ميدان وردک بر عهده دارد
کابل پرس?: در روزهای گذشته ، افراد مسلح با سلاح های سبک و سنگين با نام کوچی به منطقه ی بهسود يورش برده، دست به کشتار، چور و چپاول و آتش زدن خانه های مردم زدند. هزاران تن از مردم بهسود در نتيجه ی يورش بی رحمانه ی اين افراد ناچار شدند که خانه و کاشانه ی خود را ترک کرده و به مناطق ديگر بروند.
يک منبع در ارگ رياست جمهوری افغانستان که نخواست نامش فاش شود، به کابل پرس گفت افراد مسلحی که با سلاح های سبک و سنگين به بهسود يورش برده اند، از طرف برخی مقامات بلندپايه ی افغانستان بطور مستقيم و غير مستقيم حمايت می شوند.
اين منبع گفت که در روزهای اخير برخی رسانه ها با نشر اخبار پراکنده، از دست داشتن افراد دولتی در اين جنايات حاد عليه بشريت خبر داده بودند اما هيچ رسانه ای بصورت مستقيم به اين عوامل دولتی اشاره ای نکرده است. او افزود که فاروق وردک يکی از حاميان مهم و کليدی حمله به منطقه ی بهسود و بی جا شدن هزاران تن از خانه هايشان می باشد. فاروق وردک نقش هماهنگ کننده بين رهبری گروه مسلحی که از پاکستان با عنوان کوچی به افغانستان و منطقه بهسود اعزام شده اند را بر عهده دارد و اين هماهنگی بين رهبری افراد مسلح، نعيمی والی ميدان وردک و عناصر طالبان صورت می گيرد. پيش از سفر نمايندگان دولت برای بررسی اوضاع در بهسود، اين تيم با افراد مسلح هماهنگی کرده و آنان بصورت موقت زمانی که نمايندگان به منطقه رسيدند، آنجا را ترک کردند. اما پس از ترک نمايندگان دولت، افرد مسلح شبانه دوباره به منطقه يورش بردند.

ناچار به ترک خانه/ عکس از نجيب الله مسافر
اين منبع ادامه داد که نيروهای آيساف برای کنترول اوضاع عازم بهسود شده بودند اما در راه با افراد مسلح طالبان درگير شدند و به منطقه نرسيده پس از ختم درگيری به پايگاه های خود بازگشتند. منبع کابل پرس اين درگيری نيروهای طالبان و آيساف را در نتيجه ی همين هماهنگی ميان تيم حزب اسلامی در دولت که عنصر اصلی آن فاروق وردک است با نيروهای مسلح طالبان می داند.
اين منبع همچنين افزود که فاروق ورک و همفکران وی در کابل و ولايت ميدان وردک، طرح گسترده ای را برای اخراج مردمی که از قوم و تبار وی نيستند روی دست گرفته است. آنان می خواهند ميدان وردک را تبديل به ولايتی کنند که بصورت يکپارچه در اختيار يک گروه قومی باشد. اين منبع می گويد، افراد حزب اسلامی و طالبان در چنين مواردی بصورت کاملا تنگاتنگ با هم عمل کرده و حتا در صورت لزوم به افراد مسلحی که از آنان استفاده می کنند و از پاکستان می آيند، تذکره ی افغانستان داده می شود.
فاروق وردک يکی از عناصر کليدی دولت افغانستان محسوب می شود که زمانی بصورت رسمی عضويت گروه گلبدين حکمتيار را بر عهده داشت و آگاهان سياسی معتقدند هنوز رابطه ی مستحکمی با اين گروه دارد. وی خلاف قانون در افغانستان چهار پست کليدی را در اختيار دارد.
کوچ اجباری يکی از نمونه های روشن جنايت عليه بشريت محسوب می شود که در اساسنامه ی دادگاه بين المللی جزايی موسوم به "اساسنامه رم" تعريف شده است. افغانستان در سال 2003 به عضويت اين دادگاه درآمد و دادگاه بايد طبق اساسامه ی خود، در حالی که دولت بصورت آشکار و پنهان از کوچ اجباری حمايت می کند، در صورت شکايت قربانيان وارد عمل شود.
باز هم آدمکشان با بيرق سفید امارت، باز هم کوچ اجباری
کوچ اجباری يکی از جنايات حاد عليه بشريت است و اين جنايت در افغانستان بدون آنکه دولت و جامعه ی جهانی به آن توجهی داشته باشد، همچنان بوقوع می پيوندد
سه شنبه 17 ژوئن 2008
مردم نمی خواهند کوچ اجباری ديگری را شاهد باشند!
تکليف کوچی ها را روشن کنيد!
يكشنبه 30 مارس 2008
يکی از جرايم حاد عليه بشريت:
کوچ اجباری به روايت عکس
عکاس: نجيب الله مسافر
پنج شنبه 28 ژوئن 2007,
کوچی ها در ولايت ميدان فاجعه آفريد!
نويسنده: فريد اميد
پنج شنبه 14 ژوئن 2007
شمال و جنوب هندوکش برای کوچی ها نیست
نويسنده: ثنا نیکپی
چهار شنبه 8 اوت 2007
کوچیها و هزاره جات
زمزمه ی رفتن کوچیها به هزاره جات ، موج وحشتی فراتر از تندباد گونو
شنبه 12 آوريل 2008, نويسنده: عبدالحمید اعتمادی
دولت ملی و معضل کوچی ها
نويسنده: نوراحمد شادمان
پنج شنبه 14 ژوئن 2007
کوچی ها کجا بروند؟!
نويسنده: ميرويس جلالزی
چهار شنبه 25 ژوئيه 2007
9 مکتب تعطيل شد
کوچی ها بيرق سفيد طالبان را به اهتزار درآوردند
يكشنبه 24 ژوئن 2007
آواره شدن ساکنین محل توسط طالبان کوچی
گزارشگر: تام کوگلان، خبرنگاردایلی تلگراف- ولسوالی بهسود ولایت وردک / ترجمه: مهدی مهرآئین
چهار شنبه 11 ژوئيه 2007
عکس فارق وردک از روزنامه راه نجات
واژه های کلیدی
تروريزم، کوچی طالبان، طالبان، القاعده و داعش | حقوق کودکان و زنان | پناهجویان، مهاجرت، آوارگی و جنایت کوچ اجباری
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره
این کتاب را بخریدبرادر شما ديگر اين فاروق خان وردك را ادم حساب كرده ايد
او كه يك حيوان بيش نيست از انسان و انسانيت چيزي نميداند و از روز جزا نيز اگاه نيست
برادرم آقای جاوید جان صادق!
تشکر از ابراز نظر تان. میخواهم چند نکته را خدمت تان یادآوری کنم. اول اینکه ما برای یافتن راهای حل منطقی برای مسایل مربوط به افغانستان به فکر عمیق و نگهداشتن خونسردی ضرورت داریم چراکه تجربه روانشناسان و ساینس دانان نشان میدهد که قهر. غصه. عقده و عاطفه در موقع فضاوت منتق آدمی را ضعیف میسازد. در نوشتار جوابی تان آثاری از قهر دیده میشود.
دوم بنده معلوماتیراکه در در جریان تیلفون با دوستم حاصل کردم به حیث ثبوت اینجا ارایه نکردم و به عرض رسانده ام که اگر این واقعت باشد شما قضاوت کنید.
سوم اگرچه خودم طرفدار کوچیگری در کشورم نیستم و میدانم که از نگاه اقصادی . اجتماعی .... این مسله مشکلزا است ولی با نظر شما هم موافق نیستم که میگوید کوچی یا مالک زمین و یا چرا ایشان در یک منطفه سکونت اختیار نمیکنند. خدمت تان عزص شود که کوجی گری پدیده تنها مریوط به افغانستان نیست این شیوه زندگی است که تعداد زیادی از اعضای فامیل انسان آنرا اختیار کرده است و در بسیاری از کشور های جهان سوم و یکتعداد کشورهای پیشرفته اروپایی مانند انگلستان. فرانسه. پولند....... هم وجود دارد. ولی در کشورهای پیشرفته کسی باایشان مشکل ندارد چراکه افراد با نظریات مثل شما در کشور های پیشرفته کم است. من از شما میخواهم بپرسم.
۱. شما به کدام دلیل به حود حق میدهید که به یک تعداد انسانها شیوه زندگی فرمایش دهید؟
۲. اگر شما در جایی خانه یا زمین خریده. به ارث برده و یا هم به شکل بخشش صاحب شده باشید و از این ملکیت تان بعضی اوقات استفاده کنید بنابر دلایل x y z. آیا به من حق خواهید داد بیایم و زمین تانرا بگیرم صرف به دلیل اینکه شما ازش سال پر استفاده نمیکنید؟ اگر جواب تان نه است پس در مورد مسله کوچی ها هم کمی غور کنید.
در اخیر بیاد داشته باشید که اگر بخاطر جنایات افراد اقوام را ملامت و مجازات کنیم برادران هزاره هم نجات نخواهند یاقت. اگر جوابم را خونسردانه و استوار به منطق دادید جواب میگیرید ورنه همین حالا خدا حاقظ پیروز باشید.
سياست جمعيت قبيله گرايان افغانستان يا راوا اقتضا می کند مقابل جنايت عليه بشريت و کوج اجباری موضعی نداشته باشد تا آدمکشان و تاراجگران آسوده تر به آدم کشی و تاراج بپردازند و در عوض در نگاه جمعيت پاچه ی روزنامه نگار گرفتن مهم تر است.
Wahid From Germany!
I read Kooch ejbary, reallay that is sadless , because we are living in 21th century but with having such surprising people, as far as i visitid the area that these koochi people are travelling all of them are Pakistani that they get toww benifit pakistani nationality and using the pasture and other benefit like upper posts in government and in Parelment.
That is so intresting telling these koochis has land and pasture in Hazara jat if they are koochi they must have no land, and houses if they have land so they must not be Koochi, because koochi is homeless and having no land and qebala of any land at all. if they hade land in hazarajat so they are not koochi and they must sittled there and didn,t get alot of benefit by name of Koochi.
This is intresting all Afghans they are living in north part and havingland tractor, vehicales and so on stil they are claming being Koochi and get missuse of this name , if having few ships are the simbol of being Koochi so mostly people in Afghanistan they are living in this thereotory and having animals must be Koochi and get equal benifit as Afghans trib get by the name of Koochi
With best regards
بعد از عرض احترام باید بگویم که راستش بسیار دقیق نمیدانم در بابت این مسله. ولی امروز با دوستم که باشنده ولایت وردک است توسط تیلفون صحبت کردم. از موضوع کوچی ها و هزاره ها برایم گفت که زمین های کوچی ها در جریان جنگها توسط افراد اقوام هزاره و پشتون غصب شده بود و زمانیکه کوچی ها دوباره آمدند و خواستند از زمینهای شان استفاده کنند با مقاومت این افراد مواجه شدند که در نتیجه منجر به جنگ شد و بلاخره پشتونها زمینهای کوچیها را به ایشان مسترد کردند و هزاره ها تا حالا مقاومت دارند. اگر قضیه راست باشد قضاوت را میگذاریم به دوستان.