سایت های اينترنتی افغانستان!
هيچ سايت اينترنتی افغانستان در رده ی برترين های اينترنت نيست / سايت های خبرگزاری ها، روزنامه ها و هفته نامه ها و برخی از سايت های مجرد، بازديد کننده ی چندانی ندارند/ محافظه کاری و فضای بسته ی رسانه ای در افغانستان و انتقاد های کلی بدون وارد شدن به جزييات، خودسانسوری و سانسور و تهديد و ارعاب، مانع از تهيه ی اخبار و گزارش های داغ و سرزنده و به تبع آن يافتن مخاطب شده است
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
سايت های اينترنتی افغانستان هنوز جان نگرفته اند و نسبت به سايت های اينترنتی کشورهای ديگر بسيار ضعيف اند. هيچ سايت اينترنتی افغانستان در رده ی برترين های اينترنت نيست و تلاش و ابتکار زيادی می خواهد که يک سايت اينترنتی افغانستان بتواند در رده ی برترين سايت های اينترنتی جهان قرار گیرد. طبق رده بندی های سايت الکسا، از 137 کشور جهان، سايت های اينترنتی در رده ی برترين ها قرار دارند اما در اين رده بندی، سایتی از افغانستان حضور ندارد. حتا برخی سايت های افغانستان که مدت های طولانی و گاه بيشتر از ده سال راه اندازی شده اند و به چند زبان نشرات داشته وبا توجه به امکانات از کشور آمريکا مديريت می شوند، نتوانسته اند به رده ی بهترين سايت های اينترنتی دست پيدا کنند.
سايت الکسا که تقريبا مشهور به بهترين دسته بندی هاست، سايت هایی را که تا رديف يکصد هزارم قرار دارد، جزو برترين سايت های اينترنتی قرار می دهد که در اين رده هيچ سايتی از افغانستان نمی باشد.
سايت "کابل پرس" که در جدول زير در صدر سايت های ديگر افغانستان قرار دارد، چهل و سه هزار و هشتصد و شصت و پنج رتبه نياز دارد تا به اين رده ی برترین ها دست يابد.
سايت اينترنتی " راوا" پس از کابل پرس? قرار داشته و هفتاد و سه هزار و نهصد و بيست رتبه تا دست يافتن به برترين های اينترنت فاصله دارد. به همين ترتيب، سايت اينترنتی "خاوران" نيز صد و پانزده هزار و چهارصد و هشتاد و دو رتبه از برترين ها ی اينترنت دور می باشد.
در رده ی نخست برترين سايت های اينترنت، غول اينترنتی ياهو قرار دارد و پس از آن گوگل، يوتيوب و ام.اس.ان است.
از سوی ديگر طبق رده بندی گوگل که در آن بالاترين رده 10 می باشد، تنها دو سايت اينترنتی کابل پرس و راوا توانسته اند، رده ی بالاتر از 5 را بدست آورده و در رده ی 6 قرار گيرند. رسیدن به رتبه های بالا مانند 9 و 10 کار آسانی نیست و غول ها در اين رده ها می باشند. گوگل در رده ی دهم و ياهو رده ی نهم. سایت خبری بی بی سی، علی رغم امکانات و تجهيزات فراوان و نيز کارمندان زياد، در رده ی هشتم قرار دارد.
بيشتر سايت های اينترنتی افغانستان در رده ی سوم می باشند و حتا گاهی برخی از سايت ها هنوز در رده بندی قرار نگرفته اند. برخی سايت ها در رده ی صفر و برخی در رده ی 2 می باشند.
در جدول زير 32 سايت اينترنتی فهرست شده اند که حدود يک سوم آنان نسب به ديگر سايت های افغانستان، خوانندگان قابل توجهی دارند. در اين بين برخی از سايت های اينترنتی هستند که علی رغم تبليغاتی که بيرون از اينترنت برای آنان می شود نتوانسته اند، نسبت به سايت های بالای جدول، خواننده و بازديد کننده جذب کنند. اين سايت ها، سايت های خبرگزاری ها، روزنامه ها و هفته نامه ها در افغانستان می باشند که در ميان اين کم بيننده ها، تعدادی نيز وجود دارد که فقط سايت مجرد اينترنتی هستند و کدام رسانه ای بيرون از اينترنت با آنان بسته نيست.
جالب اينجاست که "يادداشت هايی از کابل" که بصورت وبلاگ اداره می شود و نسيم فکرت در آن می نويسد، از بيشتر از دو سوم سايت هایی که در جدول زير رديف شده اند، بيشتر بازديد کننده دارد.
شايد بتوان گفت که يک دليلی که سايت های خبرگزاری ها، روزنامه ها و هفته نامه ها و برخی از سايت های مجرد، بازديد کننده ی چندانی ندارند، سانسور می باشد. بويژه سايت های خبرگزاری ها، روزنامه ها و هفته نامه ها که عملا خود آن ها بيرون از دنيای اينترنت نيز، با وجود تلويزيون و راديو نمی توانند رقابت تنگاتنگ کنند. جدا از اينکه بی سوادی در سطح گسترده ای در افغانستان وجود دارد اما محافظه کاری و فضای بسته ی رسانه ای در افغانستان و انتقاد های کلی بدون وارد شدن به جزييات، خودسانسوری و سانسور و تهديد و ارعاب، مانع از تهيه ی اخبار و گزارش های داغ و سرزنده و به تبع آن يافتن مخاطب شده است.
يکی ديگر از عوامل پايين بودن رتبه ی سايت های اينترنتی افغانستان، يکنواختی آن است. بيشتر سايت ها به مسايل سياسی، آن هم از نوع دست چندم آن می پردازند و کمتر خواننده ای اشتياق خواندن چنين مباحثی را دارد. تنوع در اين سايت ها به هيچ عنوان وجود ندارد. خوانندگان کمتر می توانند مطلب آموزشی در زمينه های مختلف و سرگرمی را بيابند. علی رغم اينکه نسل جديد سايت های اينترنتی، چند سویه شده و مخاطبان نيز در سايت مشارکت فعال دارند اما بيشتر سايت های اينترنتی افغانستان تک محور بوده و خواننده گان هيچ مشارکتی در آن ندارند.
به روز شدن و مدام اثر جديدی را به مخاطبان ارايه کردن نيز بسيار اهميت دارد که صاحبان سايت های اينترنتی افغانستان بسيار کم به آن توجه می کنند.
دليل ديگری را نيز می توان به اين دلايل افزود و آن عدم حرفه ای بودن سايت ها به لحاظ فنی ست. بسياری از سايت های جدول زير هنوز به شکل ابتدايی يا غير حرفه ای آن طراحی شده و به هيچ عنوان زيبا، پايدار و جذاب نيستند.
و البته بايد گفت که در افغانستان اينترنت به شکل گسترده وجود ندارد. بيشتر کسانی که از افغانستان وارد سايت های اينترنتی می شوند، کارمندان اداراتی هستند که در آنجا اينترنت هست. علی رغم وجود مراکز ارايه ی خدمات اينترنت در شهرهای بزرگ مانند کابل، مزار شريف، هرات، و قندهار، کمتر مخاطبان در اين مراکز سايت های اينترنتی افغانستان را می بينند. آن ها بيشتر يا از سرويس هايی مانند چت و ايميل استفاده می کنند و يا برخی از آنا بازديدکنندگان سايت های سکس می باشند.
آمارهای اينترنتی نشان می دهد که راه بسيار طولانی برای قرار گرفتن سايت های اينترنتی افغانستان در رده ی برترين های اينترنت می باشد. اين امر رابطه ی تنگاتنگی با وضعيت خود سايت ها و گسترش اينترنت در کشور دارد.
اشاره: اين رتبه ها پايدار نبوده و نسبت به افزايش يا کم بودن بازديدکنندگان سايت ها تغيير می کند.
آدرس www.kabulpress.org/my که بخش فارسی کابل پرس است، در رتبه بندی گوگل فعلا شش از ده می باشد
پيامها
2 جولای 2008, 17:06, توسط احمد
میرهزار گرامی سلام!
تشکر از معلومات مفید شما در رابطه به سایت های انترنیتی افغانی.
لیکن یک مسئله را نفهمیدم. آن اینکه نمیدانم چرا از لیست شما سایت انترنیتی اصالت افتاده است؟ نشود که از روی تنگنظری و تعصب این کار را عمداً نکرده باشید؟
سایت انترنیتی www.esalat.org رتبه ی 347,236 را در الیکسا دارد که در لیست شما بعد از سایت فردا که شماره 6 میباشد، اصالت شماره هفت میباشد، لیکن شما دراین باره هیچ یادآوری ننموده اید؟
به هرصورت، زیاد مهم نیست. اگر من حق به جانب نباشم، شما میتوانید رتبه ی سایت اصالت را در الیکسا ردیف بندی کنید و خود ملتفت شوید.
با درود های گرم و صمیمانه
2 جولای 2008, 18:38, توسط طالب کاکو
آقای احمد!
معلوم مشود که، خیلی باافتخار از سایت مبتذل تان یاد آوری میکنید، اگر من جای کامران میرهزار میبودم اصلا به یاوه گوئی تو پاسخ نمیدادم.
زیرا کارملی ها از شنیدن وخواندن حقایق همیشه گریخته اند ومیگریزند، ازتو کارملی میخواهم بپرسم که شما چند درصد خواننده گان را در سایت خودتان اجازه مشارکت ونظردهی داده اید که اکنون ادعای شماره هفت را دارید؟
چقدر به مقالات ومضامین ضد کارمل شیاد مجال نشر داده اید؟
چقدر سلیقه های پرچمیگری خویش را بالای نویسنده گان وخواننده گان تحمیل نکرده اید؟
لعنت خدا برشما دروغ گویان ودروغ بافان که فقط بخاطر تبرئه کارمل خبیث، دست به بازنمودن سایت انترتی میزنید، اما به مخالف خویش هرگز اجازه انتقاد واعتراض را نمیدهید مرگ برشما!!!!
نه تنها مرگ برشما بلکه مرگ برهمهء سایت های افغان ملتی ـ خلقی ـ وحفیظ الله امینی که نقطه مقابل شما خبیثان قرار دارد. ومانند شما به شخصیت سازی وقهرمان پروری اشخاص مشغولند، وهیچ سهم برای خواننده گان ونظردهنده گان قایل نیستد.
لعنت برشما و برتمام گرداننده گان سانسورچی، پرچمی ،خلقی ،اخوانی وشعله ئی وهرکسیکه سانسور میکند.
3 جولای 2008, 09:38, توسط احمد
کاکوی اخوانی !
سیاه مشق های تو بیسواد صفحات زیبای کابل پرس? را بوی ناک ساخته است و متعفن هستند.
من ادعای شماره هفت را ندارم، خودت یکبار به سایت الیکسا برو و اگر نابینا نباشی سایت اصالت را رده بندی کن که در ردیف چندم است و بعد . . .
افسوس به حالیت.
مردم شما اخوانی های مرتجع را خوب شناخته اند.
راستی یک کمی از ملا عمر نابینا، سیاف وهابی و جنایت کار و گلبدین تان قصه کنید؟
4 جولای 2008, 18:11, توسط طالب کاکو
از اخوانی گفتن ات خوشم آمد اما اگر همان اخوانی نیز مانند کارملی های ماکیاولیست، به سانسور مبادرت ورزد لعنت برآن اخوانی
13 می 2012, 11:50
دوست عزيز همه را به يك چوب راندن كارعاقلانه اي نيست بايد بين تمام روشنفكران افغانستان از آن هاي كه آزمايش داده اند وبين مردم امتحان پس داده اند وآناني كه هنوز موفق نشدند در خدمت مردم خود قرار بگيرند فرق قايل شد مطالعاتت را به پايه اكمال برسان دوست عزيز .
3 جولای 2008, 01:58, توسط سمیع
جناب میرهزار!!!
اول اینکه میخواستم بگویم نوشته معلوماتی خوبی است... ولی طبعیست که ما فاصله زیاد داریم تا به آن غول ها نزدیک شویم. بخصوص اینکه دسترسی به انترنت در افغانستان پول زیاد کار دارد. امیدوارم با وصل شدن با کیبل نوری جهان این مشکل رفع شود.
همچنان "عکس یادگاری" ات در ین صفحه خیلی زیباست. و مضمون این نوشته را وضاحت بیشتر داده.
3 جولای 2008, 06:02, توسط علی دایزنگی
دراینجا یک چیز را باید گفت. سایت های مثل یاهو و گوگل مربوط یک کشور و ملیت خاص نیستند و بنابر این در سراسر جهان مردم به آنها نیاز دارند. در حالیکه من اگر از افغانستان نباشم چرا مثلا به سایت شما نیازمند باشم؟
افغانها همیشه برای شکست ها و ناکامی های خود بهانه می جویند. آزادی بیان فعلا در افغانستان خیلی بهتر از اکثر کشورهای منطقه است.
4 جولای 2008, 15:14, توسط ظاهر از هرات
قابل یادآوری است که سایت وطندار هم در حقیقت یک وبلاگ است که توسط یک نفر اداره می گردد. اداره کننده سایت وطندار آقای صمدعلی مرادی در فنلاند می باشند. من با کمال تعجب لینک این سایت را بیشتر در سایتهای دانشجویی ایرانی دیده ام. ظاهرا بدلیل وجود کتابخانه جامع آن بیننده ایرانی زیادی دارد.
"سفری به لندن" همراه با فیلم و عکس در سایت وطندار را ببینید.
www.vatandar.com
آنلاین : درباره سایت وطندار
4 آگوست 2008, 17:20
salam zahir jan aziz man ba nazari to ehtiram megozaram ama faramosh nakon ki site watandar faqat wa faqat yak site tablighati az maseh hast ki insan hay misli to wa amsalat tarahi karda jan
zinda bad mardom afghanistan wa mir hazara ki az in site mozakhraf name naborda
nagofta namanad aziz aga khoda rafti talighat nakon dar jameai misli afghanistan
byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
mesah yarat aziz
11 فبروری 2012, 11:12
سایت وطندار خوب است اما رادیو ان نه
6 جولای 2008, 07:50, توسط وب مستر - رادیو کلید
سلام بر نویسنده و گرداننده این وب سایت:
وب سایت کلید گروپ به آدرس www.thekillidgroup.comهم در گوگل پیج رنگ شش دارد. البته به نظر من پیج رنگ تعیین کننده مطلق محبوبیت یک وب سایت نیست. بلکه پیج رنک فقط نشان دهنده نفوذ وب سایت در جستجوهای گوگل است. به هر صورت. مطلب خوبی بود. از این جور مقایسه ها تا به حال نشده.
فکر می کنم کم کم تمام موسسات، شرکت ها و ادارات دولتی به فکر وب سایت درست کردن افتاده باشند. بازار طراحان وب سایت و نه ویب دیزاینرها گرم خواهد شد.
6 جولای 2008, 08:37, توسط کامران میرهزار
و سلام بر شما وب مستر محترم کليد،
حق با شماست. رتبه ی سايت شما در گوگل همانی ست که گفتيد و در الکسا نيز اين رتبه را دارد:
7,727,977
با احترام
9 جولای 2008, 05:42, توسط Sheikh Rahim Ghori
Dear Kamran .
A very few percent of these web sites are writing in Pasht.So
I think Pashtu can not be longer a official lanuage for us.
What is your opinion
11 جولای 2008, 03:35, توسط Sheikh Rahim Ghori
No opinion?
14 جولای 2008, 08:42, توسط عمر
سلام
aatash.org
هم مانند kabulpress.org درجه 5 را دارد
16 آپریل 2009, 07:10, توسط حشمت الله "حسنی"
سلام اسم من حشمت الله حسنی است من از افغانستان هستم و از ولایت فاریاب هستم ازیکه ایتو سایت آموزوشی را پیدا کردم بسیار خوشحال هستم و من میخواستم در باره انترنت کمی معلومات بگیر و دیدم که به نام انترنت افغانستان یک سایت است باز کردم و من میخواهم در باره انترنت کمی معلومات برای من بفرستید به ایمل آدرس من این ایمل آدرس من است hashmat.hasani gmail.com --- hashmat_hasani500 yahoo.com تشکر ازیکه برای من درباره انترنیت معلومات ارسال میکند باز هم تشکر من منتظر معلومات هستم درباره انترنت هستم
15 آگوست 2011, 09:08, توسط ابتهاج عبیدی
سلام بر شما
ازینکه سایت دانشنامه اقتصاد و مدیریت http://www.daneshnamah.com را در جمله سایت های پر بازدید افغانستان محسوب نکردید، افسرده شدم. سایت دانشنامه اقتصاد و مدیریت از افغانستان فعالیت میکند ولی بنابر نوعیت محتوی آن بیشتر بازدید کنندگان آن از ایران می آیند، فکر کنم همین انگیزه باعث این شده که شما و سایرین این تارنما را یک تارنمای ایرانی تصور کنید.
سایت دانشنامه اقتصاد و مدیریت رتبه 4 را در گوگل و رتبه 229,410 را در الکسا دارد و به همین ترتیب براساس گزارش الکسا 238 مین وبسایت پربازدید در افغانستان میباشد.
http://www.alexa.com/siteinfo/...
با عرض سپاس
مدیریت دانشنامه اقتصاد و مدیریت
ابتهاج عبیدی