عراق حرکت به سمت تجزیه؛ افغانستان به سرنوشت عراق دچار می شود؟
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
کابل پرس?: ماه مارچ سال 2003 میلادی، زنگ پایان رژيم صدام حسین به صدا درآمد و در طی چند روز حکومتی که چند دهه بر عراق مسلط بود سقوط کرد.
پس از سقوط رژيم صدام حسین درگیری ها در این کشور پایان نیافت و عراق جز در نواحی کرد نشین، هر روز در گوشه ای از خود، شاهد کشتارهای وسیع می باشد. پایان رژيم صدام حسین اما مسیر تاریخ این کشور را تغییر داد. کردها منطقه ای خودمختار تشکیل دادند و سرنوشت خود را از قسمت های دیگر عراق تفکیک نمودند. منطقه ی خودمختار کردستان عراق یکی امن ترین نقاط کنونی این کشور می باشد که بصورت مستقیم روابط بین المللی برقرار کرده و معاملات و قراردادهای بین المللی اقتصادی را، بدور از کنترل حکومت بغداد روی دست می گیرد. در نقاط مختلف دیگر عراق اما جنگ بیداد می کند. سنی های این کشور مناطق خود را می خواهند و شیعیان نیز مناطق خود را. در چند روز گذشته نیز روند تفکیک مناطق شیعه نشین و سنی نشین تشدید یافته با سقوط مناطقی مانند موصل، کرکوک و تکریت، و روند دو پارچه شدن این مناطق شدت گرفته است. ممکن است حکومت بغداد برای مدتی بتواند مقاومت هایی از خود نشان دهد اما شواهد نشان می دهد که نمی تواند مانع جدی بر سر تجزیه ی عراق شود.
انتظار می رود برآمد درگیری های خونین عراق، بوجود آمدن سه کشور کردستان، عراق سنی و عراق شیعه باشد.
از سوی دیگر در قرن 21 میلادی نیز تجربه نشان داده که مرزها سیاسی می تواند تغییر کند. تجربه ی جدا شدن کریمه از اکراین، تجزیه ی سودان، تجزیه ی احتمالی اسکاتلند و کاتولینا نمونه های از تغییرات در مرزهای سیاسی در قرن 21 می باشند.
در افغانستان اما جنگ قبایل که در مناطق طالب خیز مستقر می باشند و بیشترین خشخاش جهان در آن تولید می شود، با سایر گروه های مردمی ادامه دارد. گروه مسلح قومی طالبان و همچنین مواد مخدر تولیدی قبایل، سالانه هزاران تن را در افغانستان کنونی به کام مرگ می کشاند. حرکت قبایل با پیش قراولی گروه طالبان در نقاط مختلف افغانستان شدت گرفته مرزهای قبایلی هر روز به سمت کشورهای شمالی همچون ترکمنستان، ازبکستان و تاجیکستان گسترش می یابد. در مناطق جنوبی افغانستان و در پاکستان امروز نیز، روند کشتار و جابجایی بلوچ ها شدت گرفته و هر روز مناطق بیشتری در کنترل قبایل پشتون قرار می گیرد. از سوی دیگر تصور نمی شود حکومت بعدی افغانستان نیز بتواند دوام چندانی داشته باشد تا اوضاع را کنترل نماید. کما اینکه افراد سرسخت طرفدار طالبان نیز همین اکنون مانند رژيم کرزی، برای کنترل حکومت بعدی، همچون ستون پنجم در تیم های انتخاباتی نفوذ کرده اند. گروه های قبایلی افغانستان و پاکستان که بصورت تاریخی تحت کنترل بریتانیا می باشند، از نقاط مختلف همچون شمال شرق و غرب، مناطق و سرزمین های گروه های مردمی مختلف از جمله تاجیک ها، اوزبیک ها، تورکمن ها و هزاره ها را تهدید می کنند.
حال با توجه به تجربه ی حدود سه قرن حکومت های قبایلی که همراه با شدیدترین جنایات ضد بشری همچون نسل کشی، برده داری، کوچ اجباری، تبعیض سیستماتیک و غصب زمین همراه بوده، انتظار نمی رود افغانستان بتواند مسیر آرامی را طی کند. تصور اینکه در قرن 21، آدم کشی و جنایت کاسته شده و بشر نیز به اعتلای فکری دست یافته نیز چندان درست نمی باشد. از ابتدای قرن 21 تاکنون صدها هزار تن در نقاط مختلف جهان از جمله سوریه، عراق و افغانستان جان خود را در درگیری های خونین از دست داده اند و انسان به ظاهر متمدن قرن 21، برای توقف جنایت موفق نبوده است.
پيامها
12 جون 2014, 06:46
رهبران هزاره با رهبران پشتون و تاجک ازدواج سیاسی میکنند و شما جدائی میخواهید؟
در صورت تجزیه هزارجات در بین شمال و جنوب، شرق و غرب مانند ساندویچ فشرده خواهد شد،
یا به اصطلاح بین دو سنگ آسیا آرد خواهد شد. اما میر هزاره ها به زندگی راحت خود در کشور
ناروی ادامه خواهد داد.
12 جون 2014, 07:18
کابل پرس? سانسور نمیکند،
اما پیام مرا بعد از 5 دقیقه ازین صفحه حذف کرد.
یکبار دیگر:
رهبران تان با تاجک ها و پشتون ها ازدواج سیاسی میکنند و اکتریت مظلق مردم هزاره
به آنها زای میدهند، اما شما آقای میر هزاره ها تجزیه میخواهید؟
در صورت تجزیه، هزاره جات بین شمال و جنوب مانند ساندویج فشرده خواهد شد، یا
به اصطلاح بین دو سنگ آسیا آرد خواهد شد. بعد آقای میر هزاره ها در کشور ناروی
به زندگی راحت خود ادامه خواهد داد. وای به آنانیکه در وطن خود گیر بمانند.
در سال 2011 بعد از تجزیه سودان آقای میرهزاره ها از خوشی نزدیک بود که شادی مرگک
شود. اما حالا از جنگ های داخلی سودان جنوبی بالای تقسیم منابع نفتی بین جنگسالاران این کشور
که باعت کشتار ده ها هزار انسان بیگناه و آواره شدن آنها شده است، آقای میر هزاره ها چیزی
نمی نویسد.
12 جون 2014, 07:44
ای وای این برادر ما چه تِرِک ها را بلد است. دفعتا پیام حذف شده دوباره روی صفحه
به نمایش گذاشته میشه.
12 جون 2014, 07:49
جالب است بخوانید. بخصوص به آمار ذکر شده درین مقاله توجه کنید:
در سایت بی بی سی امروز در صفحه ویژه ایران.
چرا باید در ایران ’کانون ازدواج موقت’ تشکیل شود
bbc.co.uk/persian
12 جون 2014, 08:06
قطب الدین هلال از افراد حزب اسلامی و کاندید ریاست جمهوری که در دور انتخابات اول کمترین رای را بدست آورد،
حالا حمایت خود را از عبدالله اعلام کرد.
امین ارسلا همچنین حمایتش را از احمدزی اعلام کرد.
پاینده باد ائتلاف جنگسالاران.
12 جون 2014, 17:17
دوستان تجزیه افغانستان در سال 2004و در نظر بود که توسط پنتاگون و حتی نقشه ان را نیز بعضی ها به یاد دارند سایت ها نشر کردند ، اما برای خیلی ها منفعت نداشت از ان دست کشیدند و قسم که فعلآ در عراق اتفاق می افتد سناریو تفیر کرده است فکر تازه به دماغ ها میرسد زی زندگی!!!
18 جون 2014, 14:31, توسط hussain
een kheyal asto mahaal asto junoon