
بازگشت عاشقانه چنگیزخان
"مغول" نامزد جایزه اسکار شد
("مغول" ، قصه ناگفته ظهور چنگیز خان)، فیلم پرآوازه و جدیدی است که اینروزها در سینماهای جهان نمایش داده می شود. کارگردان فیلم، سرگی بودوف Sergi Bodov یکی از مشهورترین شخصیت های صنعت فیلم و اهل روسیه است. فیلمنامه "مغول" توسط سرگی بودوف و عارف علی یوف پس از سالها تحقیق و کاوش و به همکاری برخی از مورخان برجسته روسیه به رشته تحریر درآمده است. "مغول" زندگی چنگیزخان را از کودکی تا ایجاد مغولستان متحد و قانونمند به تصویر می کشد. "مغول" بر خلاف فهم کلیشه ای که چنگیزخان را یک هیولا معرفی می کند، زندگی چنگیزخان را از زاویه های مختلف مورد بررسی قرارداده و به تصویر کشیده است. "مغول" آن بخش از زندگی چنگیزخان را روایت می کند که او تاهنوز "تموچین" است. تموچین(نام اولی چنگیزخان) هنوز کودکی بیش نیست که طی مسافرتی در کاسه شیر پدرش زهر ریخته وپدرش مسموم می شود. پس از مرگ پدر تموچین، رقیبان خان می خواهند تا تموچین را بکشند تا مبادا فردا ادعای خانی نماید. اما از آنجاکه فرهنگ مغول اجازه نمی دهد تا کودکی را به قتل رساند، تموچین رها و پس از یک سال باردیگر دستگیر می شود تا در اسارت بزرگ و سپس کشته شود. رنجهای کودکی چنگیزخان، کسی که همه می خواهند اورا بکشند، عشق، احترام و وفاداری چنگیز خان نسبت به برته (همسر، معشوقه و مشاور چنگیزخان)، جوانمردی چنگیزخان در مورد اسارت و آزادی "جاموقه" (عزیزترین دوست و بدترین دشمن چنگیزخان)، قصه های ناگفته ای از زندگی چنگیزخان است که سرگی بودوف آنرا سخت هنرمندانه و تماشایی اکران نموده و به قرن بیست و یکم آورده است. تاده نوبا اسانوTadanoba Asano بازیگر سرشناس جاپانی نقش چنگیز خان را بازی نموده و هانگ لی سن Hongli Sun بازیگر پرآوازه چینی نقش جاموقه را ایفا می کند. برته و بقیه بازیگران که تعدادشان به بیشتر از شش صد نفر می رسد اغلب شهروندان مغولستان هستند. "مغول" چنگیز خانِ را به روی پرده سینما آورده است که به رغم طبیعت تند و خشن او یک یتیم مظلوم، یک همسر و معشوق وفادار، یک افسانه الهام بخش و سرانجام یک رهبر بلندپرواز نیز است. عشق برته به چنگیز خان، فداکاری های چنگیزخان برای برته و عشقبازی هردو بر بخش ها وسیع از فیلم سایه ای بلندی انداخته است. ساخت "مغول" ظاهرا دوازده میلیون دالر هزینه برداشته است، اما انتظار می رود تا مغول بازدهی و درآمدی بسیار بزرگتر از هزینه اش را داشته باشد. "مغول" از همین حالا نامزد جایزه اسکار شده است و برخی رسانه ها آنرا بهترین فیلم سال 2008 خوانده است.

چنگیزخان

صحنه ای از نبرد چنگیز خان

رهبر نترس و باعزم

بازگشت از زندان و دیدار با برته

چنگیزخان و برته

کودکی چنگیز خان

برته و چنگیزخان

پوستر فیلم چنگیز خان

پوستر فیلم چنگیزخان

پوسترفیلم کودکی و اسارت چنگیزخان

پوستر فیلم برته همسر چنگیز خان
برای تماشای فیلم ("مغول" قصه ناگفته ظهور چنگیزخان) به وبسایت رسمی فیلم بروید و با تایپ زیپ کود شهرتان آدرس سینماهای که آنرا در شهرشما نمایش می دهد را به دست بیاورید.
برای تماشای قسمتهای کمی از فیلم، و دونلود برخی از تصاویر فیلم به وبسایت رسمی فیلم مراجعه نمایید.
وبسایت رسمی فیلم: http://mongolmovie.com/

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره
این کتاب را بخریدThey were killing 1 Million people in Bukhara ,1 Million in Balkh, 1,6 Million in Marv etc.pp.Do not forget these brutalities
خوشحالم که برادران هزاره اینک به دلیل شرمساری یا ترس دیگر از اصل و نسب خود انکار نمیکنند و شروع کردند به نزدیک شدن به اصل خویش. من نوشتهً فوق را قدم مثبت در این راستا تلقی میکنم. چنگیز خان نزد هر کس هر چیزی که بود ولی نزد مردم خودش به حیث یک قهرمان بینظیر است.
هر کسی کو دور ماند از اصل خویش ------ باز جوید روزگار وصل خویش.
وسلام
chandez khan yak qharaman bot oa hmesha qharaman hsst
agar hazar sal ham begzara nam ho jawedana mi mand
سلام به برادران!
خدا کند که هدف نوشتارم را برادران درست فهمیده باشند. صرف احساس میکنم که برادران هزاره از ترس انتقام جویی ها از اصل و نصب خود انکار میکنند که بنظرم کار بیهوده است چراکه به فضل خداوند اکثر مردم ما به این پی برده اند که مسًول کار خوب یا بد کسی کسی دیگری نیست.
شما برادرانیکه به مغل (منگول) بودن هزاره باور ندارید بفرمایًد یک بار منگولیا تشریف ببرید به فرهنگ شان دقیق توجه کنید به چهره هایشان توجه کنید و به خواص شان دقیق توجه کنید. خصوصاُ در فرهنگ شان به آهنگ مغل و ستایل دنبوره نواختن شان از نگا هنر موسیقی شناسی اگر دقیق شوید و هم اینکه موهای پسران خورد سال شانرا چطور کاملاُ به شکل برادران هزاره قیچی میکنند یا میتراشند. باز اگر در قران هم آمده باشد که هزاره مغول نیست. شما مشکوک میشوید. در بارهً اینکه در کتابخانه ها و آرشیفهای معتبر دنیا چقدر در این باره مواد وجود دارد بحث نمیکنم که حرف به درازا نکشد.
من خودم مغولان را مردم ساده. راستگو. صادق. وفادار. بی غرض و معتقد به عمل یافتم که امکان دارد تمام این صفات باعث شده باشد تا تاریخ خود را خود شان نوشته نکرده باشند. و حالا ما در هرجاًیکه میبینیم تاریخ چنگیز یا مغول توسط کسان دیگری نوشته شده که در اکثریت قاطع این کتابها چهرهً چنگیز بسیار خشن و خونخوار ترسیم شده است که برای خودم سوال برانگیز است.
حقجو خان در مقابلت صرف خاموش باشم خوب است.
سلام خدمت همه دوستان!
با اينکه زياد در مورد اين فيلم و گرايشهاي کارگردان و بقيه عوامل فيلم چيزي زيادي نميدانم که با چه رويکردي و بر اساس کدام منابع اين فيلم را ساخته اند. اما من رشته تحصيلي ام تاريخ است و تا حدودي که در اين زمينه ميدانم تصوير چنگيز خان به عنوان فرد خونريز در صفحات کتاب تاريخ يک تصوير تحريف شده و غير واقعي است که ايراني ها بر اساس منافع ملي شان به دروغ درست کرده اند. و حال آنکه بر اساس منابع موثق و قديمي چنگيز خان يک فرمانده مقتدر و بسيار اخلاقي بوده. تنها شخصيت و فرمانده در طول تاريخ بشري است که بزرگترين امپراطوري را در جهان تشکيل داده. هيچ کس در تاريخ به اندازه وي قلمرو حکومتي اش تا آن اندازه وسيع و گسترده نبوده است. اين طبيعي هم هست کسي که خونريز، احمق، و بي رحم باشد نميتواند بر قلمرو آنچنان وسيع و گسترده حکومت کند. وي با جاذبه شخصيتي و اخلاق قابل احترام فرماندهان سرکش خود را از ميليت هاي مختلف کنترل مي نموده. من براي گغته هاي خود مدارک مستند تاريخ و خيلي قديمي دارم.
سلام بر همه کارمندان کابل پرس?،
هر آن چیز که چنگ گیز بود. فکر می کنم نسبت به آدم های آمروز خوب و آدم بود.نسبت به طالب های که دعوای انسانیت و مسلمانیت می کند لک ها مرتبه خوب بود. چرا افتخار دارم که در طول تاریخ برای مردم اش یک شخص شجاع و مردانه بود.من دعا می کنم که ای کاش باز یک چنگ گیز دیگر برای مردمش به دنیا زاده می شد. که درد و ستمکشی های مردمش را درک می کرد و دوباره یکبار مردمش را از آتش دوزخ که مردم طالب به مردمش داده رها می کرد. من فقط از زمانیکه کتاب تاریخ این مرد شجاع و قهرمان را خواندم افتخار می کنم. که شکر خدا یا از گروه انسانها هستم نه از گروه آن دروغ گویان طالب نه از نسل بت پرستان بی دین خواه هزاره از چنگیز بود یا نبود مگر باید شما هم بدانید که هم مثلش کم از کم بود اگر هزاره نبود چه مگر از گروه اش خو بود کاش همه چنگیز بدنیا می آمد بلاخره امروز ما هم این جنجال را دربین این مردمان ناشناس و بی دین نمی دیدیم
هالیود هرچه دلش بخواهد میکند از موش شیر میسازد و از شیر موش. از هیولا و ددمنش فرشته میسازد و از فرشته هیولا..
آنچه ما میدانیم اینست که حمله مغول به رهبری این سفاک خون آشام، آفت عظیمی بود که بر بخش اعظم آسیا فرود آمد. میلیون ها انسان را به خاک و خون کشاند تمدن های را که شاید هزاران سال در کار بود تا سخته و پخته شوند در اندی از ریشه برداشت. برای اطلاع تان این چند سطر را از کامل التواریخ تالیف عزالدین بن الاثیر مورخ اسلامی معاصر مغولان نقل میکنم.
"...و اگر کسی بگوید که از بدو خلقت آدم تا کنون عالم به نظیر چنین حادثه ای گرفتار نیامده، راه خلاف نرفته است. چه تاریخ حادثه ی را که شبیه یا نزدیک به این واقعه باشد بخاطر ندارد.
یکی از عظیم ترین و قایع تاریخی که ذکر آن ورد زبان هاست، رفتار بخت النصر است با بنی اسراییل و کشتار او از ایشان و ویران کردن بیت المقدس.
ولی بیت المقدس در مقابل شهر هایی که این گروه ملعون خراب کرده و هر کدام چندین برابر بیت المقدس بوده چه عظمتی دارد؟ زیرا که عدد کشتگان یک شهر تنها بر بنی اسراییل فزونی داشته.
شاید مردم دیگر مثل این حادثه راتا انقراض عالم نبینند.
یاجوج و ماجوج و دجال لااقل بر اتباع خود ابقا می کنند و مخالفین را از میان برمی دارند، ولی این جماعت بر هیچ کس رحم نیاوردند. زنان و مردان و کودکان را کشتند و شکم های حاملگان را دریدند و اطفال جنین را نیز بقتل آوردند"