آشنایی با محمد قاسم، نمره اول امتحانات کانکور در افغانستان
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
محمد قاسم فرزند محمد رضا در سال 1370 هجری خورشیدی در خانواده یی زراعت پیشه در قریه جنگغغلی در ولسوالی دهنه غوری ولایت بغلان چشم به جهان گشود. دوران طفولیت را تا سن پنج سالگی در قریه اش گذراند. شرایط اما سرنوشت دیگری بر وی رقم زد. ظهور طالبان و حاکم شدن این گروه بر افغانستان باعث شد تا عرصه زندگی بر خانواده قاسم در پلخمری تنگ شده و این خانواده راه مهاجرت در پیش گرفتند.
قاسم همراه با خانواده اش در سال 1376 مهاجر پاکستان شده و در شهر پشاور مسکن گزیدند. قاسم در شهر پشاور شامل یکی از مکاتب افغانی شد اما پس از مدتی به طرف پاره چنار رفتند که ادامه تعلیم محمد قاسم در شهر پاره چنار صورت گرفت. محمد قاسم در شهر پاره چنار پاکستان تا صنف سوم مکتب را به اتمام رساند و پس از سقوط حاکمیت طالبان، همراه با خانواده در سال 1382 هجری خورشیدی دوباره به افغانستان برگشت.
وی پس از عودت دوباره به وطن شامل مکتبی در شهر پلخمری ولایت بغلان گردید. در این مکتب نیز محمد قاسم دو سال را مشغول تعلیم بود و موفق به اتمام صنوف پنجم و ششم مکتب گردید.
شرایط اما بار دیگر خانواده محمد قاسم را مجبور به مهاجرت به خارج از کشور کرد. خانواده محمد قاسم برای بار دوم افغانستان را ترک کرده و مهاجر پاکستان شدند. این بار اما پدر محمد قاسم شهر کویته پاکستان را محل زندگی شان انتخاب کرده و خانواده اش را در این شهر ساکن کرد. پس از یک سال از مهاجرت قاسم و خانواده اش به شهر کویته، وی شامل مکتب پامیر در این شهر شد و ادامه تعلیمش از صنف ششم را آغاز کرد.
استعداد سرشار محمد قاسم و توانایی بی پایان وی در آموختن علم و دانش، پس از آغاز تعلیمش در مکتب پامیر شهر کویته بر همگان مشخص شد. او از همین سال او اول نمرگی را از آن خود کرد و تا پایان صنف دوازدهم و اخذ سند فراغت از مکتب پامیر اول نمره عمومی این مکتب بود.
آنگونه که محمد قاسم می گوید تلاش و پشت کار خودش و همچنان حمایت و پشتیبانی بی اندازه خانواده اش وی را به درجات اعلی موفقیت رساند و باعث شد تا این جوان پر استعداد با اعتماد به نفسی والا ره سوی آینده روشنش گشاید.
اما این استعداد فراوان محمد قاسم خانواده اش را بر آن داشت که وی را برای رسیدن به قله های رفیع موفقیت حمایت بیشتر نماید و برای همین پدر محمد قاسم برای اینکه وی بتواند به تحصیلاتش ادامه دهد، دیار مهاجرت را ترک کرده و دوباره به وطن بازگشت تا محمد قاسم بتواند در امتحانات کانکور سراسری در کشور خودش شرکت کند. قاسم که فارغ مکتبی در خارج از مرز بود و اکنون برای وارد شدن به دانشگاه و باز کردن راهش بسوی تحصیلات عالی و دانشکده دلخواهش در افغانستان از سد امتحان کانکور می گذشت؛ خود را به عنوان فارغ خارج مرز در کانکور ثبت نام کرده و این امتحان را سپری کرد.
در حالی نزدیک به 300 هزار تن از فارغان مکاتب امتحانات کانکور را سپری کرده و انتظار نتیجه آن را داشتند؛ وزارت تحصیلات عالی کشور روز سه شنبه 27 حوت 1393 نتایج امتحانات کانکور سال 1393|1394 را اعلان کرد. او توانسته بود با اخذ 354.34 نمره از مجموع 360 نمره امتحان کانکور، مقام اول را از میان نزدیک به 300 هزار اشتراک کننده این امتحان کسب نماید. نتیجه یی که برای محمد قاسم شور به همراه داشت و هیجانی بسا تعریف نشدنی و برای خانواده و قومش افتخاری بسا بزرگ به ارمغان آورد.
محمد قاسم این موفقیت را وابسته به عوامل زیادی می داند اما عامل اصلی که وی را به این موفقیت بزرگ رساند، تلاش و پشت کار و زحمات خودش بود. طوری که محمد قاسم می گوید، وی چنان مصمم به رسیدن به موفقیت بود که حتی حاضر نبود ده دقیقه از وقت اش را بیجا و به چیزی جز درس خواندن بگذراند.
محمد قاسم می گوید که علی رغم اینکه خانواده اش درآمد ناچیزی داشت و او مجبور بود برای امرارمعاش خانواده اش قالین بافی کند اما این امر باعث نشد تا عزم والای وی را برای رسیدن به قله های بلند موفقیت خدشه دار کند زیرا به گفته خودش او می دانست که راه علم و دانش تنها راه دست یافتن به موفقیت هاست و داشتن این امیدواری که از این راه برای کشور و مردمش خدمت کند، وی را پیشاپیش برای مبارزه با مشکلات زندگی اش قوت می داد.
در پایان جمله یی از خود محمد قاسم محمدی اول نمره عمومی امتحان کانکور سال 1393|1394:" امیدوارم همه جوانان این را درک کنند که تنها راه پیشرفت کشور ما راه علم و دانش است. در اخیر برای متعلمین کانکور سال 1393 آرزوی کامیابی در ریشته های دلخواه شان دارم و پیام من برای متعلمین سال 1394 و بعد آن این است که همیشه تلاش کنند و نسبت به خود و دیگران صادق باشند."