دانشگاه یا قتلگاه استعدادها
چرا زهرا خاوری دانشجوی دانشگاه کابل خودکشی کرد؟
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
زهرا خاوری دانشجوی سال آخر رشته دامپزشکی دانشگاه کابل به دلیل بار ها رد پایان نامه تحصیلی اش در خوابگاه مرکزی دانشجویان دختر دانشگاه کابل دو روزپیش دست به خودکشی زد.
زهرا از ولایت دایکندی می باشد و به گفته ی هم اتاقی هایش دختری که نه شب داشت نه روز و تمام وقت بالای پایان نامه ی تحصیلی اش کار می کرد. هم اتاقی های زهرا میگویند؛ او هر شب به دلیل برخورد نادرست استاد رهنمایش و عدم همکاری استاد رهنمایش دلخوشی نداشت اما بخاطر تایید پایان نامه اش از هر گونه تلاش دست نمی کشید.
یک روز پیش( یکشنبه) ساعت هشت و نیم صبح، زهرا به خاطر عدم همکاری استاد اش با خوردن زهر "مرگ موش" دست به خود کشی زد و یکشنبه ساعت دوازده شب در شفاخانه جان داد.
هم اتاقی های زهرا می گویند؛ ”زهرا به خاطر پایان نامه اش هر روز صبح وقت از خوابگاه بیرون می شد و شب ناوقت می آمد . صبح یکشنبه هم طبق معمول همه چای صبح نوشیدیم و سر صنف رفتیم.
ساعت اول تمام شد که خواهرش به ما زنگ زد که از زهرا احوال بگیرید. ما بعد از چندین تماس موفق شدیم که با او صحبت کنیم. او گفت در کوته سنگی است. ما فکر می کردیم شاید زهرا کوته سنگی رفته تا برای رفتن به دایکندی تکیت موتر بخرد. بالاخره ما به نمایندگی ها رفتیم و ازآنها جویای أحوال زهرا شدیم اما آنها گفتند که ختری به چنین هویتی را تکت نداده اند.
بعد زنگ زدیم به هم اتاقی مان که اتاق بود که ببیند زهرا اتاق است یاخیر؟ دریافتیم که او در اتاق، خواب است.
هم اتاقی مان که نزدیک اش رفته بود دیده بود که زهرا هر دم (استفراغ می کند)/ بالا می آورد. زهرا گفته بود که حالش خوب نیست. بعد ما همه وقتی به خوابگاه رسیدیم به مدیریت خوابگاه رفتیم و آنان را در جریان گذاشتیم. اما مدیریدت به جای پیگیری مسئله٬ خواستار اخراج زهرا شد ولی وقتی دیدند که حال زهرا به شدت خراب است از اخراج او موقتا صرف نظر کردند. اما به خاطر فهمیدن مسئله هیچ گونه احوالی از او نگرفتند."
زهرا در حالی که زهر تمام وجودش را فراگرفته بود توسط دختران خوابگاه جهت درمان به شفاخانه منتقل شد اما داکتران از شستن معده اش ابا می ورزیدند وگفتند حالا خیلی دیر شده است. داکتران به زهرا فقط سیروم وصل کردند ومقدار کمی دارو برایش تجویز کردند. دختران لیله پس از بستری کردن زهرا به اقاربش زنگ زدند و آنان را در جریان ماجرا قرار دادند و خود به لیلیه برگشتند.
این دختران روزی بعد خبر مرگ زهرا را تلفونی دریافت کرده اند.
دانشکده دامپزشکی دانشگاه کابل پنج ساله است و سال چهارم به دانشجویان موضوع پایان نامه تحصیلی شان را می دهد.
زهرا خاوری با گرفتن موضوع تغذیه گوسنفدان از استاد رهنمایش، گل محمد طنین زمستان طبق دستور استاد راهنمایش سال گذشته در ولایت دایکندی روی پایان نامه اش کار کرده بود. اما بعدا همین استاد راهنما به خاطر اینکه دور از چشم ایشان کارش را انجام داده بود٬ پایان نامه زهرا را رد می کرد. و موضوع بعدی دیگری در رابطه به تغذیه و پرورش مرغ را به او واگذار کرده بود.
به گفته هم اتاقی هایش زهرا تمام کابل را گشت تا اتاقی برای مرغ ها آماده کند اما نتوانست جایی را پیدا کند تا اینکه یک اتاقی را در دشت برچی پیدا کرد که آن هم فقط بخاطر دو روز کرایه پول یک ماه را از او گرفت.
زهرا با در جریان گذاشتن ریاست دانشکده دامپزشکی بعدا یک کانتینر در پیش ساختمان این دانشکده را برای ادامه کارش و آنرا با کمک هم کلاسی هایش گج کاری و رنگ مالی کرد و برای نگهداری مرغ ها آماده کرد.
زهرا بالاخره بعد از ۴۲ روز و ختم کار عملی اش مرغ های پرورش داده شده را فروخت و کار مناقشه و نتیجه گیری پایان نامه اش را شروع کرد.
ولی باز هم این کارش از سوی استاد راهنمایش پذیرفته نشد و او بدون اینکه با زهرا همکاری کند زهرا را با مخمسمه های دیگری رو برو کرد.
زهرا اینبار که از کار یک ساله اش به شدت نا امید شده بود دست به خودکشی زد و به زندگی اش پایان داد. اما او علت دست زدن به خودکشی را در وصیت نامه ای نوشته بود که تا دیشب پیش هم اتاقی هایش بود اما امروز ماموران امنیت ملی آن وصیت را به زور از هم اتاقی های زهرا گرفته و با خود برده اند و آنان را نیز تهدید کرده اند که در باره سکوت کنند.
کسانی که پرونده زهرا را دنبال می کنند باید ماموران امنیت ملی را وادار کنند تا این وصیت نامه را در اختیار أقارب زهرا قرار دهد تا آنها با دریافت حقایق بتوانند برای زهرا دادخواهی کنند.
اعتراض دانشجویان
امروز تعداد زیادی از دانشجویان دانشگاه کابل در مقابل ریاست این دانشگاه دست به اعتراض زده بودند و خواهان و خواستار پیگیری این قضیه شدند.
در قطع نامه دانشجویان معترض آمده است؛ «باید كميتهی مشترك تحقيقی متشكل از دانشجويان، اعضای خانوادهی زهرا خاوری، هيأت علمی دانشگاه، ريیس دانشگاه كابل و سرپرست وزارت تحصيلات عالی شود و عوامل ذيدخل در خودکشی زهرا بررسی گردد در این میان مخصوصا گلمحمد طنين به عنوان عامل اصلی این پرونده و مديرهی ليلهی دخترانه دانشگاه کابل به خاطر غفلت وظیفوی و اعمال تبعیض علیه دانشجویان باید مورد پیگرد قانونی قرار گیرند.»
به گفته دانشجویان دانشکده دامپزشکی دانشگاه کابل٬ اکثریت دانشکده ها به قتلگاه استعداد های جوانان تبدیل شده و با روش های مختلف دانشجویان آزار و اذیت می شوند.
این نخستین بار نیست که چنین اتفاق می افتد پیش از این نیز یک دانشجوی دیگر قصد خودکشی از بالای بام این دانشکده را داشت اما به دلیل دخالت همین استاد که به این قضیه نیز دست داشته از خودکشی دست بر می دارد. این دانشجو نیز توسط همین استاد (گل محمد طنین) از دانشکده دامپزشکی اخراج گردید و هیچ کسی به دادش نرسید.