صفحه نخست > خبر و گزارش > آيا داکتر رمضان بشردوست می تواند در انتخابات به رای پشتون ها اتکا کند؟

آيا داکتر رمضان بشردوست می تواند در انتخابات به رای پشتون ها اتکا کند؟

کابل پرس خبری
شنبه 6 اكتبر 2018

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

کابل پرس?: داکتر رمضان بشردوست یکی از چهره های معروف سیاسی امروز فغانستان می باشد. از او به عنوان مردمی ترین سیاستمدار فعلی یاد می شود که نفوذ و جایگاه خاص، نه در میان سیاستمداران، سفارتخانه ها و استخبارات، بلکه در میان مردم دارد. در حالی که سیاستمداران و مقامات دولتی با بادیگارد و موترهای زرهی در کابل رفت و آمد می کنند و خانه های کاخ مانند با ده ها و گاه صدها محافظ دارند، بشردوست مانند مردم عادی رفت و آمد دارد.
با این وجود داکتر بشردوست منتقدانی هم دارد. بشردوست خود را افغان می داند، هویتی جعلی و توهین آمیز که نشان از تحمیل هویت قومی پشتون ها بر غیر پشتون ها می باشد. بشردوست پرچم فغانستان با نشان عبدالرحمانی را پیراهن و رنگ موتر خود کرده، پرچمی که از رنگ لباس کوچی های پشتون گرفته شده و نشانی که نشان قتل عام و کشتار غیر پشتون ها بويژه همتباران آقای بشردوست در طول یک قرن و چند دهه ی اخیر می باشد.
بشردوست با ریشه و تبار هزاره گی، رای گسترده ای را در انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی از بین هزاره ها بدست آورد، اما منتقدان او می گویند که او کمترین همدردی با قربانیان نسل کشی نداشته است. تعلق داشتن به یک قوم جرم و جنایتی محسوب نمی شود و گریختن از هویت، نوعی خودستیزی است.
منتقدان او می گویند که مفکوره ی او برای جمع ساختن مردم زیر یک پرچم راه بجایی نخواهد برد و ساختار و افکار قبایلی بگونه ای است که بشردوست هر چه بر طبل ملی گرایی بکوبد باز بی نتیجه است، چرا که هیچ اساس ملی وجود ندارد و این کشور بر پایه ی قتل عام و کشتار بنا شده است. منتقدان می گویند فاشیست ترین چهره های پشتون تبار هنگامی که طالبان پشتون دست به قتل عام می زنند، از بشردوست به عنوان سته ای برای حمله ی بیشتر بر غیر پشتون ها استفاده می کنند. آن ها از بشردوست سوء استفاده می کنند که حملات وحشیانه ی همتباران طالب و داعشی و کوچی خود را با لباس دروغین ملی توجیه نمایند و یا پنهان کنند.
آمار رسمی از انتخابات ریاست جمهوری سال 2009 میلادی نشان می دهد که بیشتر از 90 درصد آرایی بدست آورده توسط آقای بشردوست از مناطق غیر پشتون نشین بويژه هزاره نشین بوده است. برای نمونه در دایکندی حدود 70% و در غزنی حدود 61% به بشردوست رای داده بودند. در همین حال رای آقای بشردوست از مناطق پشتون نشین کمتر از 5% بوده است. منتقدان می گویند آقای بشردوست گفته ی مشهوری برای مردم دارند که "پلو و چلو آن ها را بخورید، اما به انسان های بشردوست و انسان دوست رای دهید". این گفته ی آقای بشردوست به گونه ی دیگری در مورد خود او اتفاق افتاده است: بسیاری از پشتون ها به او می گویند که به او رای خواهند داد اما در عمل به پشتون های خود رای می دهند. انتخابات ریاست جمهوری سال 2009 و دو انتخابات پارلمانی نمونه واضح آن بود.

رای داکتر بشردوست در انتخابات سال 2009
بیشترین رای از ولایات غیر پشتون نشین غزنی، دایکندی، کابل، بامیان، بلخ، غور، سرپل، میدان، بغلان و..بوده است. مردم مناطق پشتون نشین کمترین رای را به بشردوست داده بودند.

حال باید دید که آقای رمضان بشردوست که در انتخابات ریاست جمهوری با رای غیر پشتون ها اشرف غنی احمدزی، یکی از رهبران اصلی طالب ارگ نشین را پشت سر گذاشته بود و در دو انتخابات پارلمانی با رای غیر پشتون ها جزو کسانی بود که با بالاترین رای به پارلمان راه یافت، می تواند به رای مردم مناطق پشتون نشین در کابل اتکا کند.

واژه های کلیدی

انتخابات در افغانستان
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید
Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس