صفحه نخست > حقوق بشر > آزادی بيان > نظری پریانی آزاد شد، پرويز کامبخش همچنان در زندان است

نظری پریانی آزاد شد، پرويز کامبخش همچنان در زندان است

پنج شنبه 22 جنوری 2009

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

تمام ترجمه هاى اين مقاله : [English] [فارسى]

همرسانی

منابع مختلف در کابل در گفت و گو با کابل پرس? گفته اند که نظری پريانی خبرنگار روزنامه ی پيمان ملی چاپ کابل روز گذشته از زندان آزاد شده است. چند روز پيش چند تن از خبرنگاران روزنامه ی پيمان توسط دادستان کل يا لوی سارنوال بازداشت شده بودند که بعد از ساعاتی همه ی آن ها آزاد و فقط نظری پريانی در زندان باقی ماند. برخی ملايان در کابل و هرات در اظهاراتی خواستار برخورد شدید دستگاه قضایی با خبرنگاران روزنامه ی پيمان شده بودند. اين ماجرا پس از آن روی داد که در روزنامه ی پيمان مطلبی درباره ی جنگ جهانی سوم به نشر رسید و توسط ملايان و همچنين کميسيون بررسی تخطی های رسانه ای به مديريت کريم خرم وزير اطلاعات و فرهنگ توهين به دين و کفر تلقی شد.

نظری پريانی در حالی از زندان آزاد شد که پرويز کامبخش روزنامه نگار جوان، به جرم دريافت نوشته ای از اينترنت همچنان در زندان بسر می برد. يک دادگاه در ولايت بلخ او را به اعدام محکوم کرده بود و دادگاهی ديگر در کابل برای او حکم 19 سال حبس صادر کرد.

صدها هزار تن از نقاط مختلف جهان به شمول روزنامه نگاران و سازمان های دفاع از حقوق روزنامه نگاران در دفاع از پرويز کامبخش طومار نوشته و امضا جمع کردند، به رييس جمهور افغانستان و سایر مقامات نامه نوشتند و خواستار رهایی او شدند اما کوچکترين تاثيری نکرد.

کابل پرس نيز همراه با سایر همکاران خود در سراسر جهان خواستار آزادی بی قيد و شرط پرويز کامبخش می باشد.

اخبار و گزارش ها درباره آزادی بيان، سانسور و خشونت عليه روزنامه نگاران را در کابل پرس بخوانيد


ادامه بازداشت ناعادلانه روزنامه‌نگار پیمان

گزارشگران بدون مرز

روزنامه پیمان یک مقاله بارگذاری شده از روی اینترنت را به علت تشابه اسمی با نوشته‌ی یکی از روزنامه نگاران به اشتباه منتشر کرد. اما نظری پریانی در این باره هیج مسئولیت ندارد و باید آزاد شود. با خواندن این مقاله ای و غیر جدی بودن آن، این حد سخت‌گیری برای ما نامفهوم کرده است. ما نگران سواستفاده‌های سیاسی از مسائل مربوط به حمایت از مذاهب رسمی هستیم.

گزارشگران بدون مرز اعتراض خود را به اقدام لوی سارنوال در ادامه بازداشت نظری پریانی مسئول بخش خبر رورنامه پیمان اعلام می دارد. وی از تاریخ ٢٤ جدی در بازداشت موقف بسر می برد.

گزارشگران بدون مرز در این باره اعلام می‌کند : " روزنامه پیمان یک مقاله بارگذاری شده از روی اینترنت را به علت تشابه اسمی با نوشته‌ی یکی از روزنامه نگاران به اشتباه منتشر کرد. اما نظری پریانی در این باره هیج مسئولیت ندارد و باید آزاد شود. با خواندن این مقاله ای و غیر جدی بودن آن، این حد سخت‌گیری برای ما نامفهوم کرده است. ما نگران سواستفاده‌های سیاسی از مسائل مربوط به حمایت از مذاهب رسمی هستیم. "

در تاریخ ٢٤ جدی ماموران پلیس به دفتر روزنامه پیمان در کابل مراجعه و هفت روزنامه نگار حاضر در محل از جمله نظری پریانی را برای انتشار مقاله " کفر آمیز" بازداشت کردند. چند ساعت بعد شش تن از این روزنامه نگاران آزاد اما مسئول بخش خبر روزنامه در بازداشت نگاه داشته شد. علیرغم دخالت مسئولان اتحادیه ملی روزنامه نگاران افغانستان که با روزنامه نگار در بازداشتگاه ملاقات کردند و تلاش مسئولان برای با سپردن وثیقه و آزادی روزنامه، متاسفانه نظری پریانی تا تاریخ اول دلو بدون هیچ اتهامی در توقف‌خانه کابل زندانی است. مسئولان قضایی حکم بازداشت مدیر روزنامه سید احمد هاشمی را نیز صادر کرده اند وی هم اکنون در خارج از کشور بسر می برد.

هیات گزارشگران بدون مرز که به هنگام دستگیری این روزنامه نگار در کابل بود برای آزادی وی با برخی از مقامات افغانستان از جمله وزیر فرهنگ و اطلاعات صحبت کرد.

بنا به گفته برخی از روزنامه نگاران کابل این بازداشت برای راضی نگاه داشتن شورای علما است که در فردای انتشار مقاله در روزنامه اطلاعیه از سوی رئیس آن مولوی شینواری در محکوم کردن "اسلام ستیزی" روزنامه منتشر کرده بود.

مقاله "پیشگویی جنگ سوم جهانی ٢٠١٠" نوشته یک پیشگو بلغاری است که در بسیاری از سایت های اینترنتی از جمله در سایت خاوران قبلا منتشر است. در این مقاله پیش‌گویی‌هایی در باره جهان شده است و نسبت به برخی پیش‌بینی های پیامبران و عدم تحقق آنها ابراز تردید شده است. این مقاله به اشتباه به جای مقاله ای به نام " احتمالات جنگ سوم جهانی " در روزنامه منتشر شده بود. پیام در شماره روز بعد با انتشار مطلبی اشتباه خود را یادآور و از خوانندگان عذرخواهی کرد. روزنامه نگاران پیام تاکید کردند که " روزنامه نگاران همه مسلمان و هیچ‌گاه به اعتقادت مذهبی مردم توهین نکرده اند."

روزنامه پیام موضعی انتقادی نسبت به دولت افغانستان دارد و معمولا گزارشاتی از ناکارایی و فساد در دستگاه های اجرای منتشر می کند. به همین دلیل از سوی برخی از مقامات رسمی بارها تحت فشار و مورد اعتراض قرار گرفته است. چندی پیش وزیر تجارت در پی انتشار مقاله ای در باره وی یکی از روزنامه نگاران را به دفتر خود احضار و "خواهان توضیح" در این باره شده بود.

مهسا طایع یکی از مسئولان روزنامه به گزارشگران بدون مرز گفت " روزنامه از سوی دولت که در پشت این ماجراست به گروگان گرفته شده است. معمولا کمیسیون تخطی باید در این باره نظر می داد و در صورت انجام خطایی پرونده را به سارنوال ارسال می کرد. اما در این باره سارنوال خود تصمیم به اقدام گرفته است."

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید
Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس