صفحه نخست > حقوق بشر > آزادی بيان > امتیاز سفما، هانی مون فریده "سمندر"

امتیاز سفما، هانی مون فریده "سمندر"

خانم فریده نیکزاد با حمایت رحیم الله سمندر که مشهور به پامال کننده ی حقوق ژورنالیستان افغان است، توانست در مدت کم خود را مالک یک باب آپارتمان مفشن در خیرخانه کابل سازد، چندین هزار دالر را در بانک های خصوصی هزینه نماید و هم چنان دو عراده موتر شخصی اش را به ادارات مختلف چون پژواک و اداره حمایت کننده ژورنالیستان افغان به کرایه بدهد
سه شنبه 24 مارچ 2009

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

امضا محفوظ است

بعد از فروپاشي نظام طالبها در "افغانستان" نهاد هاي مختلف به بهانه ي حمایت از ژورنالیستان و رسانه ها در این کشور ایجاد گردیدند.

چهره هاي بشاش اما با پس منظر تاریک توانستند که در قالب ژورنالیست ها درجامه ظاهر شده و از امتیازات ژورنالیستان افغان سوء استفاده نمایند.

این گروه ي مافیایی انحصار طلب، بدون هیچ گونه اعتنا به حقوق ژورنالیستان افغان همه امتیازات آنان را غصب نموده و از تمام مزایایی که اتحادیه های صنفي خارجي ژورنالیستان در اختیار افغانستان قرار داده بودند، برخوردار شدند.

سفرهای خارجی، اشتراک در سیمینار ها و کارگاه های مسلکی رسانه ها در داخل و خارج کشور و گرفتن جوایز و مدال های جهانِی که برای ژورنالیستان نخبه و شجاع مختص گردیده بود، موضوعات است که در افغانستان قربانی مافیایی ژورنالیستیک شده است.

چندي قبل شاهد بودیم که یکي از جوایز مهم شجاعت بخش ژورنالیزم به خانم " فریده نیکزاد" که خود ژورنالیست نیست تعلق گرفت.


چرا؟

آیا فریده نیکزاد که در عین زمان خانم "رحیم الله سمندر" ریس انجمن آزاد ژورنالیستان افغانستان است، میتواند این جایزه جهانی را از آن خود سازد در حالیکه موصوفه حتی یک بار هم از شهر کابل بیرون نه رفته است تا ببیند که واقعاً ژورنالیستان شجاع کی ها هستند و در چگونه شرایط کار میکنند.

فریده نیکزاد با ارتباطی که از قبل با آقای سمندر داشت اخیراً با وی ازدواج نموده و از موقف آقای سمندر سوء استفاده نموده خود را ژورنالیست شجاع افغانستان معرفي نمود.

فریده نیکزاد که سویه تعلیمي اش از صنف ششم مکتب بلند تر نیست بیشترین قسمت های عمرش را در سالون آرایش زنانه در پشاور به عنوان شاگرد سپري نموده است.

زمانیکه حکومت مجاهدین سقوط نمود و طالبها وارد افغانستان شدند و با سپري شدن حدود پنج سال طالبان از افغانستان فرار نمودند، فریده نیکزاد همرا با فامیلش مانند سایر افغانها به زادگاهش برگشت.

فریده نیکزاد هنگام وظیفه در آرایشګاه در پاکستان توانست چند کلمه انګلیسي را بیاموزد و زمانیکه به کابل آمد و حضور زنان در همه عرصه ها کمرنگ بود توانست به زودي خود را به ادارات مختلف برساند و رابط خود را با خارجی ها مستحکم سازد.

در قدم نخست فریده نیکزاد توانست که به موسسات که به کمک خارجی ها ساخته شده بوند راه یابد .

انستیتیوت گزارش دهي صلح و جنګ ( آي، ډبیلو، پي، آر) اولین محل بود که فریده توانست درآنجا وظیفه ای به دست آورد.

خانمی به اسم " لیزا" که آنگاه مسولیت این انستیتیوت در افغانستان را داشت از وی بسیار حمایت نمود.

هنگام ورود خانم فریده به این انستیتیوت این محل اولین جای بود که او با رحیم الله سمندر یکتن از مدافعین ظاهری خبرنگاران افغان آشنایی حاصل نمود.

"رحیم الله سمندر" که هنگام حکومت طالبان در ولایت بغلان به صفت خبرنگار محلي آژانس اطلاعاتي باختر ایفای وظیفه مینمود، سابقه خوبي خبرنگاري نه دارد.

او هنگام حکومت طالبان در آن محل به افعالی نیز مبادرت ورزیده است که اصلا خلاف اصول ژورنالستیک بوده است و هنوز نیز مردم محل در تلاش هستند تا روزي آقای سمندر را در محل شان دریابند و او را به جزای اعمالش برسانند.

"رحیم الله سمندر" در زادگاه اصلي اش ( بغلان) از محبوبیت مردم برخوردار نیست و با سوی استفاده از نام طالبان مردم را شکنجه نموده است.

"رحیم الله سمندر" هنگام حکومت طالبان با صلاحیت کاري و سوء استفاده موقف توانست وارد دانشکده زبان و ادبیات دانشگاه ننگرهار شده و از آنجا سند لسانس را حاصل نماید.

بعد از آنکه انستیتیوت ( اي، ډبلیو، پي، ار) فعالیت هایش را در افغانستان محدود ساخت فریده نیکزاد به آژانس خبري پژواک پیوست و با گذشت چند روز به حیث مسول اداري تقرر حاصل نمود.

فریده نیکزاد با گذشت زمانی اندک روابط خود را با خارجی ها که تازه به افغانستان سرازیر شده بودند و در تلاش بودند تا زنان را دریافته و از آن به حیث سمبول استفاده نمایند، آشنایی حاصل نموده و با حمایت معنوی رحیم الله سمندر توانست تا در صنف ژورنالیستان افغان چند قدم به جلو بر دارد.

این حمایت رحیم الله سمندر که در حقیقت خیانت به ژورنالیستان دیگر افغانستان بود توانست فریده نیکزاد را کاندیدای جایزه شجاعت در عرصه خبرنگاری سازد.

این جایزه هر سال به خبرنگاران شجاع که ازمناطق دشوار گزارش دهی نموده باشند اعطا میگردد، اما فریده نیکزاد که گاهی هم سهواً از شهر کابل خارج نه شده است و تا حال هیچ کسی چند جمله غلط یک پارگراف را هم که نوشته فریده نیکزاد باشد نه دیده است، توانست این جایزه جهانی را از آن خود سازد.

آیا فریده نیکزاد لایق به دست آوردن این جایزه بود یا تعداد از خبرنگاران شجاع دیگر افغان که در عرصه خبرنگاری در شرایط دشوار جان هایشان را از دست دادند؟


بدیعی است که فریده نه!

عبدالصمدروحانی خبرنگار ویب سایت بینوا، اجمل نقشبندی، شکیباسانگه آماج، ذکیه ذکی و جاوید ظمنی که اخیراً در کندهار کشته شد، چهره هایی هستند که هرگز شجاعت و جانبازی قهرمانانه ایشان در عرصه مطبوعات افغانستان فراموش نه خواهد شد.

فریده نیکزاد که به گفته خودش دلیرترین چهره خبرنگار افغان است، در سوی استفاده از حقوق ژورنالیستان افغان یک لحظه غفلت نه نمود و اینبار با ورود به اتحادیه ژورنالستان آزاد جنوب آسیا ( سفما) توانست یک بار دیگر امتیازات خبرنگاران افغان را غصب نماید.

این جفت تازه کار که عضویت سفما را حاصل کردند چندین بار توانستند تا از سفر های که برای ژورنالیستان مناطق جنگ دیده کشور تخصیص یافته بود، استفاده نموده و حقوق آنان را تلف نمایند.

این دو تن از پامال ساختن حقوق دیگران هیچ بیم نه داشتند.

گفته میشود خانم فریده نیکزاد جوایز جهانی عرصه ژورنالیزم را که طی دو سال اخیر به دست آورده است، با ارسال اسناد دروغین و جعلی به دست آورده است و خود را بزرگ جلوه داده است .

خانم فریده نیکزاد با حمایت رحیم الله سمندر که مشهور به پامال کننده ی حقوق ژورنالیستان افغان است، توانست در مدت کم خود را مالک یک باب آپارتمان مفشن در خیرخانه کابل سازد، چندین هزار دالر را در بانک های خصوصی هزینه نماید و هم چنان دو عراده موتر شخصی اش را به ادارات مختلف چون پژواک و اداره حمایت کننده ژورنالیستان افغان به کرایه بدهد.

این در حالیست که او چهار سال قبل هیچ چیزی نه داشت و به دست آوردن این قدر جایداد ها و پول از معاش ماهوار یک مامور چون فریده نا ممکن است .

فریده نیکزاد باید به این سوال پاسخ بدهد که این پول را از کجا کرد؟

آیا این پول را از کدام جای دزدیده است و یا هم این آن پول ی است که رحیم الله سمندر از فامیلش به طور دزدانه در اختیار فریده قرار داده است؟

پاسخ این دو سوال نیازمند زمان است.

گفته میشود فریده نیکزاد اخیراً از آژانس خبری پژواک نیز اخراج شده است و شاید فساد مالی وی در این اداره سبب شده باشد تا مسولین این آژانس خانم فریده را از آن اخراج نمایند.

فریده نیکزاد باری هم تلاش نمود تا پست ریاست زنان انجمن رسانه های آزاد جنوبی آسیا را در افغانستان اشغال نماید اما خانمی دیگری به نام دل افروز زیرک توانست که این پست را از آن خود سازد.

فریده نیکزاد هنگام انتخابات برای این کرسی روانه امریکا بود و نه خواست سفر خود را قربانی این رقابت نماید و همین کار یکی از دلایل باخت وی محسوب میشود.

اخیراً گزارشات در دست است که فریده نیکزاد تلاش دارد تا با به راه اندازی کودتای مرموزی خانم دل افروز زیرک را از مقام ریاست زنانه سفما کنار زند و خود عهده دار این بخش شود.

خدا میداند که این جفت ( رحیم الله سمندر و فریده نیکزاد) این قدر ریاست ها را چی میکند؟

آقای سمندر که در حال حاضر ریاست چندین اداره دفاع از خبرنگاران را به عهده دارد، به آسانی قابل دریافت نیست و تلیفونهای موبایلش 24 ساعت خاموش میباشد.

گفته میشود آقای سمندر بر علاوه این ریاست ها در حال حاضر به حیث مشاور یکتن از کاندیدان ریاست جمهوری افغانستان نیز ایفای وظیفه مینماید.

آقای سمندر باید پاسخگوی این مسله باشد که او در دفاتر خارجی متعدد و همچنان ادارات مختلف خارجی مصروف چی کارهای دیگر است؟

اما نه!

شاید او از افشای این وظایف خود خود داری نماید زیرا که به گفتنش بشرمد.

افسوس و صد افسوس که ذکیه ذکی قربانی شد و جایزه شجاعت مطبوعات را فریده نیکزاد به دست آورد.

کدام آزادی بيان؟

نقدی کوتاه بر وارونه گويی های کچالوفروشان در افغانستان

پنج شنبه 6 مارس 2008, نويسنده: کامران میرهزار


خبرنگار حق دارد بپرسد با پول مردم چه می کنيد

ضيا بوميا همچنان کچالو فروش است!

برای آزادی بيان و دموکراسی پول های گزاف به نام ملت رنجديده ی افغانستان می گيرند و حاضر نيستند به رسانه ها پاسخ بدهند

جمعه 15 ژوئن 2007, نويسنده: کامران میرهزار

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • های های، از کی مینالی دوست گرامی،

    مگر همین چند روز قبل جایزه بین المللی شجاعت به خانم افغان به نام وژمه فروغ داده نشد؟ برای کدام شجاعت؟ در کجا؟

    همینکه جایزه بدست خانم کلنتن به این زن داده میشود خود گویای مسایل زیادیست و میرساند که این زن باید در خدمت بی‌شائبه به امریکا و کاخ سفید "شهامت" به خرج داده باشد، ورنه چشم ما کور ما خو شجاعت این زنکه را تا حال ندیده‌ایم!!!

    جالب است که وزیر خارجه امریکا در معرفی وژمه گفت که این جایزه به خاطر تلاش هایی که علیه تجاوز جنسی به زنان نموده داده میشود. ما خو همه روزه ناله قربانیان تجاوز های جنسی را در مطبوعات افغانستان می‌بینیم و یک روز هم نشد که صدای خانم وژمه را علیه آن شنیده باشیم و تلاش هایش را دیده باشیم. کدام روز او صدایش را علیه عضو جنگسالار پارلمان حاجی پاینده محمد کشید که کوشش داشت پسر متجاوزش را از چنگ محاکمه نجات دهد؟؟ نمیدانیم این کدام تلاشهاست که تنها خانم کلنتن از آن خبر است و بس؟؟؟!!

    خانم وژمه به جای یاد از اینهمه درد و رنج و مصایبی که زنان ما با آن دست و پنجه نرم میکنند میگوید "هدف من اینست که اسلام را واقعا نمایندگی نمایم." این هدفی است که شترگاوپلنگ های عصر حجر مثل ملا عمر، ربانی، گلبدین، ربانی و .... هم در برابر شان قرار داده اند، ندانستم که فرق خانم وژمه با آنان در چیست؟؟

    چرا این جایزه به آن دخترکان معصوم هموطن ما که در کندهار مورد تیزاب پاشی خاینانه طالبان قرار گرفتند، اما در همان حال از بستر شفاخانه ندا سر دادند که ولو جان شانرا هم از دست دهند از ادامه تحصیل دست بردار نخواهند شد و این عمل نمیتواند عشق شانرا به مکتب و درس خواندن از آنان برباید؟ مگر نه اینست که اینگونه شجاعت هم زیاد بدرد امریکا و حکامش نمیخورد؟

    یا چرا این جایزه را به ملالی جویا ندادند؟ مگر در شجاعت وی کسی باوجود هرمقدار اختلاف نظر میتواند شک داشته باشد؟ (زمانی حتی بی بی سی هم او را "شجاع ترین زن افغان" لقب داد) این جایزه به زنانی از نسل ملالی جویا ابدا داده نخواهد شد چون جویا دولت امریکا را خیانتکار و متجاوز به افغانستان میداند و دولت دست نشانده و جاسوسان کاخ سفید را افشا و طرد میکند، ازینرو اینگونه شجاعت به درد کاخ سفید نشینان نمیخورد!!

    • دوست گرامی.
      بسیار جالب است که شما توقع داردید که این جایزه به شجاعان واقعی داده شود. من به حال افغانانی مثل شما شدیدا افسوس میکنم که هنوز هم توقعات خنده آور از امریکا دارید!! و یا اینکه اگر شناخته ایدُ حتما منتظر هستید که از قهرمانان شما نیز همینطور یادآوری شود!!! اگر نه شما فراموش کردید که به قول ژان بل سارتر چنین جایزه ها به کی تعلق میگیرد؟؟ وژمه یکی از فعالان تبلیغ یک سیاست گمراه کننده ایست که نه خود او میداند که آن سیاست چیست و نه هم ما و شما! ولی بیاد داشت باشید دوست گرامی که هرگز به دخترکان کندهار و جویا توهین نکنید که این جایزه را بگیرند!

  • سلام به دوستان و همکاران عزیز کابل پرس?.
    چون نویسنده نیستم و سواد کافی هم ندارم اما بعد از خواندن این مطلب خود را جرئت دادم تا چیزی بنویسم امید وارم مورد انتقاد دوستان قرار نگیرم.
    اینجانب بسیار علاقه مند خواندن اخبار و گوش دادن به رادیو میباشم و از مدت تقریبا 15 سال میشود که رادیو مثل عضو بدن درهرجا همرایم است و خیلی زیاد به آن عشق و علاقه دارم چون مثل تلویزیون و انترنیت نیست که دسترسی به آن خیلی محدود باشد. از مدتی که من رادیو گوش میکنم یا روزنامه ها و مجله ها را مطالعه میکنم ، اکثر نویسندگان و ژورنالستان را از صدا یا از متن نوشته شان میشناسم اما دراین مدت هزگز به نام فریده نیکزاد بر نخورده ام نمیدانم که این خانم در کجا ژورنالیزم را خوانده و به کدام شجاعتش برایش جایزه اعطا میگردد؟ شاید به دام انداختن رحیم الله سمندر یکی از شجاعت های این بانوی بی نام ونشان باشد؟
    و اما رحیم الله سمندر! من همیشه به این فکر بودم که در میان این همه ژورنالستان چیره دست کشور چرا باید سمندر رئیس اتحادیه آزاد ژورنالستان شود؟ که تا هنوز برای این سوال جوابی نیافتم. چون بعضی اوقات که مصاحبه های سمندر را ار طریق رادیو و تلویزیون میشنوم و میبینم او حتی معلومات خیلی اندک در مورد قانون اساسی و قانون رسانه ها که برای یک ژورنالست بیش از داشتن مینی دسک و یا قلم ارزش دارد، ندارد پس چگونه به این پست انتخاب گردیده ( فکر میکنم این پست انتخابی است). از سوی دیگر سمندر یک ژورنالست نه بلکه یک دوکاندار است که هدف آن فقط بدست آوردن پول به هرطریقی که باشد ، میباشد او نه به مسلک ژورنالیزم کدام تعهدی نداردو نه به آن وقعی میگذارد.
    ژورنالستان که واقعا آگاه ترین طبقه یک جامعه را تشکیل میدهند نباید اجازه دهند که چنین اشخاص استفاده جو و معامله گر این مسلک با ارزش را مانند سایر امور زیر سوال ببرند.
    به امید موفقیت هرچه بیشتر ژورنالستان واقعی کشور عزیز ما. بغلانی

  • dostani aziz!
    agar chi da in nawishta waqiyat mawjod hast wali ba ya AFGHAN name zebad ba in qadar bee adabi yak khanum wa shawhar ra TAWHIN namayad.
    khwahish mekunam pesh az nawishtani TAWHIN NAMA ha kami fikr kuned. khuda nakhwasta agar gufta hai shuma dorost nabashad, shakhsiyati Afradi mawridi nazar ba khak barabar khwahad shud. wa eadai aan ham kari bisyar sakht ast.
    TASHAKUR
    WARIS

  • دوست محترم را به تصحيح يک اشتباه معطوف ميدارم اين که:
    عبدالصمد روحانی خبرنگار راديو بی بی سی در ولايت هلمند بود
    تشکر

    قشلاقی

  • Salaam to all readers!
    Whoever has compiled this article is merely due to personal dispute with Samandar and Farida Nekzad, otherwise if the two were involved in that many cases for last seven years, why the writer did not expose these issues at the first stage.
    I believe that Samandar and Farida would be good people and if they were not, then the writer also shared the corruption which he mentioned in his article about Samandar and Farida
    I think the writer shared all these with the two and now there may be some differences among them and he is utilizing the opportunity
    I would kindly ask the writer not to misuse the net and the media for his personal enmity and dominance; he could go to their home in Khairkhana and can fight!!!!!
    I don’t think a person who studied to grade six would dare to set such example even to overshadow the skills of this prominent writer.
    Anyway, I am not interested in any of you! But please Afghans and Afghanistan have already suffered a lot, and by such articles it causes more trouble and confusion in public.
    You all please overcome your problems among yourself and don’t distract and exploit public!
    Writer as you or may be journalists like Samander resemble the warlord of 1992-96,

    Warm regards

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس