گزارشگران بدون مرز از کشورهای اروپایی خواهان به رسمیت نشناختن نتایج انتخابات ایران است!
لازمهی انتخابات دمکراتیک وجود رسانههای آزاد است که بتوانند در باره روند انتخابات و یا تقلب و تخلف در آن تحقیق و گزارشدهی کنند.
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
گزارشگران بدون مرز کشورهای اروپایی را فرا میخواند تا نتایج دور اول انتخابات ریاست جمهوری در ایران را به دلیل سرکوب و سانسور علیه روزنامهنگاران و رسانه ها که منجر به تقلب و تخلف وسیع در این انتخابات شده است، به رسمیت نشناسند. همزمان با اعتراض به "پیروزی" محمود احمدی نژاد، سرکوب و دستگیری روزنامه نگاران افزایش یافته است.
گزارشگران بدون مرز در این باره اعلام میکند : " لازمهی انتخابات دمکراتیک وجود رسانههای آزاد است که بتوانند در باره روند انتخابات و یا تقلب و تخلف در آن تحقیق و گزارشدهی کنند. هیچ کدام از این شرایط برای به اصطلاح انتخاب مجدد محمود احمدی نژاد وجود ندارد. ما قویا از دولتهای اروپایی میخواهیم تا زمانی که رسانههای آزاد و مستقل نتوانند به شکل آزادنه در باره انتخابات تحقیق و گزارشدهی کنند، از به رسمیت شناختن نتایج داده شده از سوی مقامات رسمی خوداری کنند. انتخاباتی که برنده آن با دستگیری و سرکوب اعلام شود، نمیتواند دمکراتیک باشد."
از ٢٣ خرداد اقدامات سرکوبگرانه و سانسور گسترش یافتهاند. علاوه بر مسدود ساختن سایتهای اطلاعرسانی مخالفان، برنامههای دوشبکه فارسی زبان بی بی سی و صدای امریکا که در ایران بسیار پربیننده هستند، با اختلال و پارازیت مواجه شدهاند. این در حالی است که شبکه تلفنهای موبیل در تهران دچار اختلال جدی است. رسانهها در ایران از سوی هواداران احمدی نژاد تحت فشار شدید قرار دارند تا اخبار تقلب و تخلف در انتخابات را منتشر نکنند. چهار روزنامه نزدیک به اصلاحطلبان با تهدید به توقیف وادار شده اند تا از نتایج رسمی انتخابات انتقاد نکنند.
بنا بر اخباری که به دست ما رسیده است. روزنامه نگاران رضا علیجانی برنده جایزه ٢٠٠١ گزارشگران بدون مرز، تقی رحمانی، هدی صابر ، احمد زید آبادی از سوی مقامات امنیتی بازداشت شدهاند. از سرنوشت دهها روزنامه نگار دیگر اطلاعی در دست نیست.
دسترسی به شبکه اینترنت با دشواری همراه است و سایت های دیگری نیز مسدود و یا بسته شده اند. از جمله خرداد نو ، آفتاب نیوز ، قلم سبز، سعید شریعتی یکی از مسئولان سایتهای اصلاحطلبان نیز از سوی پلیس دستگیر شده بود.
پلیس با خبرنگاران خارجی نیز با خشونت رفتار کرده است. همکار شبکه تلویزیونی ایتالیاییRAI ، گزارشگر خبرگزاری رویترز، از سوی پلیس مورد ضرب و شتم قرار گرفتهاند، گروهی از خبرنگاران بی بی سی از سوی پلیس تهدید به بازداشت شدند.
روزنامه نگاران ایرانی به گزارشگران بدون مرز گفتهاند که جو رعب و حشت در شهرهای بزرگ ایران برقرار شده است. تعدادی از مسئولان حزب مشارکت اسلامی از جمله دبیر اول آن محسن میردامادی دیروز در تهران بازداشت شدند. سعید شریعتی و محسن میردامادی به همراه تعدادی دیگر از رهبران اصلاحطلبان در تاریخ ٢٤ خرداد آزاد شدند. اما از سرنوشت بقیه بقیه دستگیر شدگان اطلاعی در دست نیست
همزمان رسانه های رسمی دولت "پیروزی" بزرگ را بدون بدون اطلاع رسانی در باره اعتراضات پوشش میدهند. میرحسین موسوی و مهدی کروبی به اعلام نتایج اعتراض و مردم را با "پرهیز از خشونت" به " نپذیرفتن تقلب" دعوت کردهاند. اکثرا تجمعات مسالمتآمیز است . مرگ یک نفر در تهران بدست ماموران پلیس تائید شده است.
پيامها
15 جون 2009, 07:55, توسط دربین
سلامبه کارمندان،وخوانندگان کابل پرس?.
دفاع از تاجران سرمایه وقدرت بیرحم کشور امپریالیستی،مداخله ناروا به تمام دار وندار کشورهای سوم بذات خویش حق شکنی،ظلم واستبداد،تجاهل کردن کمسیوادهای شهروندان است.
ژورنالیست،خبرنگار،نخبهگان،فرهنگیان،انسانهای فریخته در قدم اول واقع بین،جامع نظر،آزاد از هرداد وستد،پیشرونده،تجسسگر،جامع گرا،انساندوست،احترامگر با تمام نورمهای انسانی،اخلاقی،محیط زیست باشد.متاسفانه بعضی از ژورنالیستان جوان وناخود آگاه همیشه به دهل مزخرف غرب رقص کنان است که، مخالف مسلک وشان میباشد.