صفحه نخست > حقوق بشر > آواره شدن ساکنین محل توسط طالبان کوچی

آواره شدن ساکنین محل توسط طالبان کوچی

گزارشگر: تام کوگلان، خبرنگاردایلی تلگراف- ولسوالی بهسود ولایت وردک / ترجمه: مهدی مهرآئین

همرسانی
  • mail
  • google
  • linkedin
  • printer
  • reddit

گزارشهای واصله که حاکی ازبزوررانده شدن هزاران نفرازساکنین مناطق مرکزی افغانستان ازقریه هایشان، توسط مردان مسلحی که به طالبان نسبت داده میشوند، فصل جدیدی ازمشکلات را نمایان می سازد.

درحال حاضر، ولسوالی بهســـــــود ولایت وردک، با ده ها خانه سوختـه و غارت شده و قریه جات خالی از ســــکنه، صحنه چور وچپاول و غارتگری است.

هنگامی که موترما به طرف خطرمیرفت، ناگهان مردی فریاد برآورد که (به آن طرف نروید، کوچیها سرتان را ازبدن تان جــــــدا میکنند).

ولسوالی بهسود با بلنـــــــدی های شامخش، جویبارهای زیبا یش و فرشی ازگلهــــــــای وحشی، بایستی محل مناســــــبی برای جلب توریستهای خارجی باشد، لیـــکن درعوض، آنچه که مشهود است، اینکه موجــــــــــی از مهاجرین وبیـــجا شدگان، به سوی موترها و وسایط نقلیه، به منظورفراراز منطقه سرازیر میشوند.

تا حال، تخمیناً بیش از4000 نفر ازمنطقه فراری شده اند. درقریه ها، بشقابها و ظروف غذاهای نیمه خورده، درخانه های رها شده و متروکه، جلب توجه میکنند.

یکی ازمقامات دولت محلی که نخواست نامش فاش شود گفت: (ازده روزقبل، کوچی ها بیش از80 قریه را تسخیرکرده اند).
ساکنین شیعه مذهب ولسوالی های بهسود(ولسوالی حصه اول و ولسوالی حصه دوم بهسود) که نژاداً هزاره بوده و زمانی آماج حملات شدید تبعیضات نژادی و مذهبی طالبان بوده و بیشترین رنجها را متحمل گردیده اند، مدعی اند که مردان مسلحی که منسوب به طالبان هستند، آنها را بزور ازخانه هایشان رانده اند.

شعارهایی با خطوط خرچنگ قورباغه ای (نه چندان زیبا) به حمایت از اسامه بن لادن برروی دیوارهای خانه های متروکه وخالی ازسکنه، وسلاحهای ثقیله ای نظیر هاوان، راکت اندازها و نارنجک اندازهایی دیده میشوند که این کوچیها با خود آورده اند.

نورآقا، چوپانی که اعضای فامیلش را قبلاً ازاینجا به یک منطقه امن انتقال داده است، میگوید: اینها همان طالبانی هستند که درزمان طالبان دراین منطقه حکفرمایی میکردند و حالا برای انتقام گیری برگشته اند.

لیکن نمایندگان کوچی هایی که هرسال مسیرحلقوی ای را ازسرحدات پاکستان الی سرحدات ایران و ترکمنستان طی میکنند، می گویند که این مسئله هیچ ارتباط و همخوانی ای با سیاست های طالبان ندارد. آنها مدعی اند که این تنشها ناشی از رقابت طولانی مدت دوقوم به حاشیه رانده شده درافغانستان (کوچی ها و هزاره ها) است که به منظورتصاحب منابع آبی وچراگاه های بیشترواقع میشده است.

درجریان این درگیریها، درحدود ده نفراز هزاره ها کشته و یا زخمی وصدها رأس مواشی مردم منطقه غارت گردیده است. همچنین هشت هزاره دیگر، مفقودالاثرشده که ازسرنوشت آنان اطلاعی دردست نیست.

دیپلماتهای مقیم کابل، دید شکاکانه ای نسبت به هزاره هایی دارند که مدعی اند که این مسئه نتیجه تلاش طالبان برای گرم نگه داشتن بازار تنشهای بین اقوام است.

یک دیپلمات ارشد میگوید: این دیگرتقریباً تبدیل به یک عرف شده است که شما مخالفینتان را مارک طالبان و یا القاعده بزنید. ماقبلاً هم شاهد تشنجاتی بوده ایم که بین کوچیها و هزاره ها برسرتصاحب زمین ها و چراگاه ها رخ داده است.

دولت مرکزی افغانستان، باوجود گذشت یک ماه ازشروع این مشکلات، هیچ نوع قوای مسلح و یا پولیس کمکی و اضافی را به منطقه اعزام نداشته است.

عبیدالله سباوون رئیس هیئتی که اخیراً ازطرف دولت مرکزی، برای حل این معظله تعیین شده است، موضوع را کم اهمیت جلوه داده میگوید: میزان نگرانی ها بسیاربالا است، اما درگیریها به آن پیمانه وسعت ندارند.

وی می افزاید: گزارشهای زیادی ازجانب هزاره ها مبنی برسوزاندن مکاتب وبرافراشته شدن بیرق طالبان مواصلت گردیده، اما تا کنون هیچ شاهد و مدرکی دراین زمینه یافت نگردیده است.

حاجی نعیم، ازارشدترین نمایندگان کوچی ها درکابل مدعی است که هزاره ها به ساحات قدیمی کوچیها تجاوزکرده اند. وی می افزاید: هزاره ها به دروغ کوچی ها را به طالبان نسبت میدهند تا بتوانند جامعه بین المللی را درکنارخود داشته باشند. این ساحات، زمین کوچی ها بوده و و ما اسناد کافی برای ثبوت آن را دراختیارداریم.

وی علاوه میکند: هم اکنون کوچی ها درزیرحملات هزاره ها درحال جان باختن هستند و آخرین مورد هم مربوط به قتل یک جوان کوچی بوده است که به روز دوشنبه قبل به قتل رسیده است.

كارنامه

گالری عکس

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید
  • انتظار دولت نشستن کاری را دوا نمی کرد. دولت افغانستان چی در گذشته و چی حالا هیچ گونه توجهی در مورد زندگی مردم هزاره نداشته و ندارند. بر عکس دولت با سیاست های نزادگرانه اش همیشه کوشش نموده تا مردم هزاره را به حاشیه برانند و زمینه هر گونه پیشرفت را برای آنها محدود کند و خوبترین مثال ان این است که در ولسوالی جاغوری مردم با جمع آوری پول برای بچه های خود مکتب می ستزد و معلم می گیرد اما دولت در اخرین فرمان خود تعدادی زیادی از معلمان را از کار برکنار نموده اس. در حالیکه در ولایات دیگر که پشتون ها زندگی می کنند دولت برای آنها میکتب می سازد و معلم می گیرد و معاش معلمین را می پردازد اما کسی به فکر تحصیل نیست اما وقتی در مناطق هزاره جات مردم می خواهند درس بخوانند و ان هم با پول و امکانات خود دولت مانع این کار می شود. مردم هزاره نیز باید سلاح بگیرد و بجنگند.

    آنلاین :

  • به احتمال قریب به یقین دستهای پنهان زیادی در کارند
    اول شروع کردند به خلع سلاح مردم هزاره و بعد هم ادامه ماجرا
    مردم هزاره در طول تاریخ به خاطر همین خوش باوری خود بسیار متضرر شده اند و معلوم نیست کی از خواب غفلت بیدار می شویم؟
    برادران ازبک و تاجیک که هوشیار تر بودند به راحتی خودرا خلع سلاح نکردند و به همین خاطر نسبت به هزاره ها ضرر کمتری متوجه آنها شده وگرنه آنها هم مظلوم هستند و از این دسیسه در امان نیستند.
    ملاعمر که کسی جز خود کرزی نیست، در زمان خود (طالبان) متوجه شد که نمی تواند براحتی موفق شود، روش خود را بدل نموده و با وجود آوردن دولت فعلی راحت تر به مقاصد شوم خود خواهد رسید. معلوم نیست کی این مردم به انسانیت نزدیک خواهند شد؟

  • به نظر من تحمل دیگر بس است به امید دولت نشستن دیگر بس است زیرا دولت افغانستان یک دولت فاشیست و متعصب است که افغانستان را ملک میراثی پدران خود(پشتونها) میدانند و زنده گی کردن در این کشور را تنها و تنها حق پشتون ها میدانند.
    وبرای اینکه سائر اقوام به حق و حقوق خودشان نایل آیند باید با هرکس به زبان خودش صحبت کند. با آنانیکه از انسانیت و زبان انسان بویی نبرده اند. و همواره با حیوانات زنده گی میکنند. و حیواناتی اند در شکل انسان باید به زبان خود شان یعنی زبان زور صحبت کرد.
    و تنها راه بیرون رفت از این معضل همانا اسلحه بدست گرفتن است.
    زیرا این جانیان وحشی فقط و فقط این زبان را میفهمند.

  • باید به حل مشکلات هزاره ها توسط دولت خوش بین نباشیم شاید این خوش بینی ها مارا به خواب غفلت برده و ظلم ها و بی عدالتی های گذشته تکرار شود. حاجی نعیم کوچی و ملا تره خیلی با بی شرمی می گوید ده کوچیانو شرعی سند په لاس لره!! کدام شرع؟ همان شرعی که ملاهای درباری حکم به حلال بودن مال و ناموس هزاره ها داد و قتل هزاره ها را مباح اعلام کردند و سربازان حکومت مزدور و استبدادی عبدالرحمان خان تا جان داشتند برمردم هزاره ظلم روا داشتند و لکه سیاهی درتاریخ افغانستان می باشد که هیچ وقت نه کسی می تواند نادیده بگیرد و نه فراموش.

    آنلاین :

  • حقیقت مسئله اینست که مظلوم ترین قوم در میان اقوام ساکن در کشور، قوم شریف و زحمتکش هزاره میباشد . مومنین هزاره ضمن اینکه در معرض انواع تعرضها و تعدیها وتهدیدهای بیرونی قرار دارند ، با کمال تاسف مورد بی مهری و بی توجهی لیدرهای سیاسی خویش نیز واقع شده اند . حرکت خزنده کوچیها یادآور سفاکیهای امیر عبدالحمن است که چند صد سال قبل هزاره های مظلوم را به جرم شیعه بودن قتل عام کرد ، از اجسادشان کله منارها درست کرد و سرزمینهای آنان را بزور غصب نمود . عبدالرحمن خون آشام هزاره هارا از اراضی وسیع و حاصل خیزشان در مناطق شمالی هلمند و قندهار و زابل و غزنی بیرون کشید ودر واقع آنهارا به طبیعت خشن در کوههای خشک و لم یزرع صفحات مرکزی افغانستان تبعید کرد و چه بسا آنها را مجبور نمود به خاطر حفظ جانشان به کوهستانها پناه ببرند . حالا هم کوچی ها می خواهند دوباره تاریخ دوره عبدالرحمن خانی را تکرار کنند . البته وصد البته چیزی که در این میان بسیار مایه درد و رنج هست غفلت و بی مبالاتی و بی تدبیری سیاسیون این قوم هست که نه بر دولت فشار میآورند ونه خود کدام اقدام عملی انجام میدهند . من به عنوان یک فرد غیر هزاره معتقدم تجاوز اخیر کوچیها به منطقه بهسود نقطه شروع یک توطئه عظیم و حساب شده است که ممکن است در آینده ای نه چندان دور به بحرانی بزرگ تبدیل شود و حتی دولت رانیز درگیر نماید . بالاخره صبر و حوصله هزاره ها حدی دارد ، آنها حق دفاع دارند، اگر دولت اقدام نکند و همینطور مسامحه و تعلل کند جوانان سلحشور و غیور هزاره خودشان دست بکار خواهند شد و دماغ متجاوزین را به خاک خواهند مالیدو هرگز اجازه نخواهند داد دوران تلخ عبدالرحمن بار دیگر تکرار شود.

  • کوچی ها چرا ؟
    دراین سایت بخوانید.

    آنلاین :

  • مرده بــــــــــــــــــــاد جهـــــــــــــا لت و جــُهــــــــا ل در سراسر افغــــــــــــا نســــــــــــــــــتا ن!

    تصاویر زنده از جنایات کوچی ها علیه بشریت، را بطور نمونه میتوانید در این کلیپ تماشا کنید:

    آنلاین :

  • من نمیدانم که چطور به خودتان اجازه میدهید یک فرهنگ ویک حقیقت موجود را به تمسخر بگیرید ؟ وبرای شادی اربابانتان هرانچه از دهانتان بر اید برای همو طنان خود دریغ نکنید؟ اخر بد بختهای مزدور از اینهمه بذله گویی چه عاید تان میشود ؟هموطنان هزاره ی ما فریب این بذله گویی های شما را نمیخورند . مطمین باشید که شما منافقین مزدور مثل همیشه رسوا خواهید شد. (دولت خودش مو ضوع کوچیها را حل خواهد کرد واین مو ضوع هیچ ارتباطی به توهین کردن به توهین کردن اقوام این مملکت ندارد . پس بعضی از دوستان حاشیه نروند)

  • کوچی گری برای تمام اقوام کشور مشکل آفرین است. در وردک، غزنی، قندهار، شمال و جاهای دیگر کشور مردم از کوچی گری دل خوشی ندارند. مشکل با کوچی ها مشکل با تمام پشتونها نیست. باید مردم بهسود جواب سخت مسلحانه به کوچی ها می داد در این صورت تمام پشتونها آمده در بهسود به خاطر چند خانه بدوش ماجراجو وارد جنگ نمی شدند. اما باید ساده هم نبود. تن به خلع سلاح دادن خود حکایت از سادگی و ناپختگی ما می دهد. کرزی و دولت قدرتی ندارد که برای ما کاری انجام دهد. هر روز افسران و پولیس و اردوی ملی کشته می شوند مگر دولت چه کار می تواند. هزاره ها باید به هر قمتی شده دوباره مسلح شوند. خرید سلاح کار سختی نیست. احساساتی نباید شد اما باید از یک سوراخ دوباره گزیده نشویم. هموطنان ازبک را در جوزجان قوماندان حزب اسلامی آقای جمعه خان همدرد کشت. آیا دولت برای آنها کاری کرد؟ خلیلی یک آدم بسیار ضعیف الفس است و مححقق و اکبری و کاظمی و انوری همچنان. قانوی و فهیم و ولی مسعود هم بد تر از اینها است. اینها به چوکی های خود می اندیشند. ما نباید منتظر این ها باشیم. اما اقوام محروم افغانستان در جاهای دیگر وطن هم باید از این حودث بیاموزند. بعد از هزاره ها نوبت به آنها هم می زسد. در گذشته هم چنین شد.

  • گزارش هفته نامه ای بیدار پیام مجاهد در باره ای حمله ای کوچیها به بهسود. آیا یک نفر نیست در بهسود که یک گلوله در دهان این ولسوال خاین خالی کند؟ :

    گزارشي از وضعيت آوارگان نزاع کوچيها و اهالي حصه دوم بهسود
    تهيه کننده: محمد ظاهر نظري (با تخليص)
    مقدمه:
    بدنبال ورود دهها خانواده کوچي به ولسوالي حصه دوم بهسود ولايت ميدان وردگ، بين اهالي منطقه و کوچي ها درگيري هايي رخ داد. پس از اين درگيري مناطق بيشتري در اختيار کوچي ها که مسلح به سلاحهاي سبک و نيمه سنگين مي باشد، قرار گرفت. اين گزارش ماحصل سفر به اين منطقه و بازديد از مناطق درگير و مصاحبه با مقامات و افراد کليدي تهيه گرديده است.

    گزارشگر، سعي کرده است واقعيت هاي اين کشمکش و غائله را که خود از نزديک مطالعه نموده بدون توجه به سمت گيري قومي و سياسي در اختيار افکار عمومي بگذارد.
    آنچه بيشتر مايه نگراني مي باشد، اولا" ابعاد وسيع فاجعه انساني اين قضيه مي باشد که عبارتند از جابجايي بيش از 500 فاميل بيش از 5000 نفر که متشکل از زنان، اطفال، کهنسالان و مردان که تماما" دهقانان و زارعين فقير مي باشد آواره شده اند.
    و ثانيا" بيم جنگ و نزاع هايي است که ممکن است در آينده شروع گردد، زيرا مردم، سنگر گيري کوچي هاي مسلح را بالاي ارتفاعات قريه جات شان و گزمه هاي شبانه و فير هاي اخطاري آنها را دليل جنگي تمام عيار مي دانند، به همين سبب عده اي از مردم و جوانان منطقه نيز علي رغم شکايت از خلع سلاح شدن، در صدد پيدا کردن اسلحه و آمادگي گرفتن براي نبرد ديده مي شدند. اگر اقدامي سريع براي حل اين مشکل روي دست گرفته نشود امکان فاجعه بشري دور از تصور نخواهد بود.
    اينک گزارش اين سفر:
    1- ملاقات با مقامات دولتي ولسوالي:
    بتاريخ 28 جوزا با محرم علي فهيمي ولسوال اين ولسوالي در محل کارش ملاقات صورت گرفت.
    ولسوال در مورد تلفات انساني اين منازعه گفت: قبلا" اعلام شده بود يک نفر از اهالي کشته شده که بعدا" معلوم ميگردد زخمي شده است و بنا به ادعاي کوچي ها، از آنها هم يک نفر زخمي شده است.
    اين مقام دولتي که رياست هئيت فوق الذکر را هم بر عهده دارد گفت: کوچي ها هم گپ‌ها و گفتني هاي زياد دارند.
    2- بازديد از منطقه درگيري جديد، کوچ اهالي و مصاحبه با آوارگان:
    بعد از ظهر 28 جوزا در منطقه "سموچک و گيرو بد آسياب ولسوالي حصه دو بهسود" مشاهده گرديد که اهالي اين قريه کوچک در حال تخليه آنجا مي باشند.
    آنها به شدت نگران حمله و جنگ احتمالي بودند و پيرمردي بنام داراب که سراسيمه به نظر مي رسيد، آخرين اثاثيه اش را جمع کرده و قرآن هايي را پشت درهاي خانه اش گذاشت و به همراه همسرش محل را ترک کرد.
    آنها متذکر شدند که تير اندازان کوچي ها بر فراز تپه ها و کوههاي پشت سر آنها موضع گرفته و با فير تفنگ آنها را مجبور به ترک خانه و ديار شان مي کنند.
    به آنها ياد آور شدم که ولسوال از قول کوچي ها مي گويد اهالي به قريه هاي شان برگردد و ما به آنها کاري نداريم، چرا محل را ترک مي کنيد؟
    اين پيام آنها را روز بعد با قومندان امنيه اين ولسوالي در ميان گذاشتم و وي نيز گفت: هيچ کس نمي تواند امنيت آنها را تضمين کند!!
    در هنگام بازديد و مصاحبه با اهالي که در حال ترک بودند، چند صداي فير از کوههاي مقابل شنيده شد و اهالي، تهيه کننده اين گزارش را از رفتن بسوي آن تپه ها به علت در تير رس بودن و خطر جاني بر حذر داشتند.
    در بازديد از زندگي آواره ها، آنها مدعي بودند که مصارف يوميه شان را از اهالي به عاريت مي‌گيرند و نزديکترين کلينک بيش از چهار ساعت پياده با آنها فاصله دارد و همچنين نزديکترين بازار هم بيش از پنچ ساعت فاصله است.
    در اين بازديد دو زن مشاهده گرديد که در بستر بيماري بودند يکي شان از ترس دچار اضطراب و استرس و ديگري از ناحيه چپ بدن دچار فلج شده بود.
    هم چنين آنان اظهار مي داشتند که اطفالشان بر اثر اين مهاجرت دچار بيماري اسهال و سينه بغل شده و تاکنون هيچ کسي به آنها نه کمک کرده ونه از آنها احوال گرفته است.
    آنان در يک گفتگوي جمعي خواهان سرپناه، دارو، غذا و امنيت براي بازگشت حد اقل براي آبياري زراعت شان بودند.
    آنان مدعي بودند که دولت آنها را فراموش کرده و حتي ادعا داشتند که دولت، کوچي ها را حمايت مي کند.
    يکي از آوارگان بنام "محمد سالم از قريه سرقول پنجي" مدعي بود که دو روز پيش براي آبياري زراعت اش به قريه رفته از سوي کوچيها مورد لت و کوب واقع شده و تهديد به "ذبح با چاقو شده است.
    پير زني که خود را زن داراب معرفي کرد، ابتدا با کنايه گفت که سلام مرا به حامد کرزي برسان و در ادامه گفت: "پدر اي طور پاچا ره لانت که از رعيت خو خبر ندره، او ره بگوييد دهمو قصر خو بشي و تخت خوده ماکم بگير".
    نوجواني بنام محمد علي که در حال بردن کوچ خانه شان روي مرکب بود گفت: متعلم صنف دوم است و دو هفته است که مکتب شان بخاطر جنگ تعطيل شده است.
    با زن جوان و آواره اي که صاحب سه فرزند خردسال بوده و اطفالش به شدت مريض بود در قريه "نوقلعه مرکز بهسود" ملاقات شد.
    او به شدت نگران بود در موقع گفتگو از راننده من كه از هالي منطقه بود راجع به آينده مي پرسيد.
    حيات الله پيرمردي است از اهالي خارقول. او از دولت مي خواهد:" يا ما را به جايي ديگر ببريد و کوچي ها را جاي بدهيد يا کوچي ها را از اينجا بکشيد."
    3- ملاقات با قومندان امنيه ولسوالي:
    سه شنبه 29 جوزا با محترم "سمونوال ميرزاحسين جمال" در دفتر کارش که جنب ولسوالي در يک قلعه مخروبه قرار داشت ملاقات کردم.
    وي وجود سلاح را در بين کوچي ها تاييد کرد و گفت: "يکبار که براي مذاکره رفته بودم با کمين کوچي ها روبرو شده و نزديک بود آنها مرا بکشند."
    سمونوال جمال در اين باره گفت: چندين بار شفر جدي داده ام که جلوگيري از درگيري، از توان و وسع ما بيرون است، اما تاکنون کسي توجه نکرده است.
    رئيس پليس اين ولسوالي، مدعي بود که دست هايي پر قدرت براي شعله ور ساختن اين درگيري از بيرون در کار است، به اين دليل وي نمي تواند جدي برخورد کند!!
    4- ملاقات با يک عضو مديريت معارف ولسوالي:
    محمد امين انوري عضو معارف اين ولسوالي در باره سوختاندن اسناد اداري، قرطاسيه و بيرق مکتب سربولاغ توسط چوپانان کوچي ها خبر داد.
    وي همچنين گفت: 5 مکتب در مناطق مورد منازعه بيش از 15 روز است که نيمه فعال يا به کلي تعطيل گشته و بيش از 1000 طفل از حق تعليم وتربيه باز مانده اند.
    5- ملاقات با يک کارمند صحي:
    عبدالخالق، واکسيناتور قريه سنگ شانده، از تخليه قريه جات خبر داد. وي گفت: تيم هاي سيار ما به اين مناطق رفته اند ولي کسي را نيافته اند که واکسين نمايند.
    پيشنهادات:
    1- توجه به وضعيت آوارگان:
    با توجه به آوارگي تعداد زيادي از ساکنان قريه جاتي که مستقيما" ساحه منازعه بوده و آوارگي صدها فاميل در ديگر ساحات همجوار که روزانه در حال افزايش مي باشد و نيز احتياجات اين بي جا شدگان به سرپناه، دارو و غذا، لازم است که موسسات خيريه دولتي و بين المللي براي ارزيابي و کمک به اين منطقه مراجعه نمايند.
    2- پيشگيري از جنگ:
    با توجه به سنگر گيري تير اندازان کوچي ها در تپه ها و کوههاي منطقه درگيري و نيز آمادگي عده اي از جوانان منطقه براي مقابله با آنها و ايجاد سنگر، انتظار مي رود که در آينده‌اي نزديک نزاع خونين شروع شود؛ براي حفظ امنيت و پيشگيري از درگيري، پيشنهاد مي‌گردد که مقامات ذيربط هرچه سريعتر تدابير را روي دست گيرند.
    3- عدم واکنش موثر و فعال دولت:
    ولسوال و قومندان امنيه ولسوالي، دست‌هايي قدرتمند را از بيرون منطقه در موضوع دخيل مي دانند و به اين دليل خود را عاجز از تأمين حقوق بشري شهروندان ( امنيت و صلح ) مي دانند.
    ولسوال اين ولسوالي از سوي عده زيادي از اهالي منطقه به حمايت از کوچي ها متهم مي‌باشد، وي سال گذشته به مدت شش ماه به علت شکايات مردمي از جمله عملکرد ضعيف‌اش در مقابل کوچي ها در سال 1385 از کار برکنار شد اما با حمايت مقامات بالاتر دوباره به ولسوالي فرستاده شد.
    فهيمي، دليل موضع گيري هاي منفعل ولسوالي را قرار گرفتن در مسلک نماينده دولت بودن و توقعات مردم مي داند!
    در جريان ملاقاتي که بتاريخ 29 جوزا با ولسوال داشتم، زنگ تلفن به صدا درآمد، از آن طرف خط کسي از ولسوال راجع به وضعيت آوارگان مي پرسيد، وي در جواب با خونسردي، کوچ مردم را به ميله و مهماني رفتن مردم به کابل تشبيه نمود و مدعي بود که نمي تواند مانع سير وسياحت مردم گردد. بعد از اين تلفون به وي متذکر شدم که در جريان مصاحبه نمونه اي که با چند فاميل از آوارگان داشته ام و فيلم ويديويي آن نيز موجود مي باشد، مردم بيجا شده دچار مشکلات جدي هستند و بايد مقامات اگر توان حمايت مستقيم از آنها ندارند از ديگر مراجع دولتي و غير دولتي کمک مطالبه نمايند.
    قومندان امنيه در يک صحبت غير رسمي گفت: تاکنون چندين شفر از قومنداني امنيه ولايت برايش آمده که امنيت کوچي ها را تامين کنيد.
    عبدالجبار نعيمي والي ميدان وردک در مصاحبه اي با راديو بي بي سي ( شامگاه روز 23 جوزا ) موضوع را کم اهميت جلوه داد. وي درباره وضعيت صدها فاميل آواره و بي جا شده سکوت اختيار نمود.
    هيئت کميسيون دايمي مشکلات کوچي ها که بتازگي از سوي رئيس جمهور تعيين شده در سفري يکساعته و هوايي که در منطقه داشته اند به درستي مشکلات و خسارات وارده را برآورد نکرده و موجب نارضايتي مردم نيز گرديده است.
    بعضي از اهالي منطقه معتقد شده اند که عده اي در دولت از کوچي ها حمايت مي ‌کند و باعث ايجاد ناامني در هزاره جات مي‌‌شوند وبايد خود از منطقه، خانه و ناموس شان دفاع نمايند.
    4- حمايت از حقوق کوچي ها:
    اگر چه گزارشگر نتوانست به علت عدم امنيت و حالت جنگي بودن منطقه با کوچي ها نيز ملاقات نمايد اما با توجه به پاسخ استعلامي که قومندان امنيه از کوچي ها گرفته است، آنها تاکيد بر نداشتن ميله جاي قانوني کرده اند و ياد آور شده اند که در ديگر ساحات داراي ملکيت قانوني مي باشند.
    لازم است که حق سفر، حق کار آزادانه و حق مسکن کوچي ها به عنوان شهروندان افغانستان نيز بدون ايجاد درگيري و جنجال از طرف مقامات مسئول حمايت گشته و آنان را تا مقصد قانوني و ملکيت هاي دولتي و کوههاي عام همراهي شود.

    http://www.payamemojahed.com/i...

  • با سلام و عرض ادب خدمت تمامي دست اندركاران سايت كابل پرس،در رابطه به اواره شدن ساكنين بهسود بايد عرض كنم كه:گرچه ذات جنگ و دشمني زشت و نفرت انگيز است اما وقتي بر آدم تحميل شد بايد مردانه در مقابل تجاوزگران بايستد و هركه در مقابل ظلم از خود ضعف نشان دهد محكوم به نابودي است ، من فكر ميكنم اين مردم بجاي آواره شدن همه اش قتل عام ميشدند بهتر بود در آنصورت باعث ننگ و مايه سر افكني نمي بود.

  • Kamran Mir Hazar Youtube Channel
    حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
    سابسکرایب

    تازه ترین ها

    اعتراض

    ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

    جستجو در کابل پرس