صفحه نخست > خبر و گزارش > دموکراسی بدون عدالت واقعی بی معنی و کاذب است

دموکراسی بدون عدالت واقعی بی معنی و کاذب است

قطعنامه «انجمن اجتماعي دادخواهان افغان» به مناسبت روز جهاني حقوق بشر
انجمن اجتماعی دادخواهان افغان
پنج شنبه 10 دسامبر 2009

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

حالا دیگر بر همگان روشن است که میهن ما در میان بحران گسترده‌ای از ناامنی، زورگویی، گرسنگی و فلاکت، حق تلفی و بی‌عدالتی، جنایت و فساد به صورت بی‌سابقه‌ای فرو رفته است. یکی از عوامل مهم این همه نابسامانی، حاکمیت افرادی بر مردم است که متهم به جنایات جنگی هستند و عوض تطبیق عدالت و قانون بر آنان، از عمل کرد ننگین گذشته آن‌ها چشم پوشی شده و بر پست‌های مهم دولتی نصب گردیده اند و دست شان در هرگونه جنایت و دستبرد و فساد باز گذاشته شده است.


متاسفانه تعدادی از این افراد آزمایش شده و معلوم‌الحال حتا در انتخابات اخیر ریاست جمهوری نیز کاندید بودند و هیچ مرجعی‌ای نخواست جلو ورود آنان در انتخابات را بگیرد و به این صورت انتخابات افغانستان را به بی‌اعتبارترین و مضحک‌ترین انتخابات جهان مبدل ساخت و آخرین میخ را بر تابوت لاشه سیاسی‌ای به نام دموکراسی کوبیدند.

مردم ما در کابوسی از بی‌باوری فرورفته اند و درک کرده اند که برخورد دولت به وجود آمده از یکچنین انتخابات قلابی با عدالت و تطبیق قانون چیزی بهتر از گذشته نخواهد بود و باز هم فرهنگ معافیت جنایتکاران و ناقضین حقوق بشر سه دهه اخیر حاکم خواهد بود، باز هم دولت به صورت مافیایی اداره خواهد شد و افغانستان نقطه سیاه مواد مخدر در جهان خواهد بود، بازهم به پیمانه وسیعتر مردم بیگناه و مظلوم ما قربانی حملات هوایی و زمینی نیروهای خارجی خواهند شد، باز هم جنایتکاران سرنوشت مردم را به دست خواهند داشت و طبعاً مردم درد دیده و گروگان شده‌ی ما روی خوشبختی و آسایش را نخواهند دید. پس مخصوصاً با ازدیاد نیروهای خارجی این بحران ابعاد گسترده‌تری خواهد گرفت. تمام این بازی‌های ناپاک سیاسی که به وسیله به اصطلاح «جامعه جهانی» و دست‌نشاندگانش در افغانستان جاریست، امید مردم را برای یک آینده بهتر به یاس مبدل ساخته است.

در حالی که ما روز جهانی حقوق بشر را تجلیل می‌کنیم، به روشنی می‌توان دید که «حقوق بشر» و بخصوص «حقوق زنان» در افغانستان به مثابه‌ بازیچه‌ای قربانی سیاست‌های کشورهای جنگ افروز گردیده است و در حد شعار‌های گول زننده از آن سؤ‌استفاده صورت گرفته و می‌گیرد.

ما بار دیگر مطالبات اساسی خود را قرار ذیل اعلام می‌داریم:

1. ما خواهان برکناری فوری تمامی جنایتکاران دوران حاکمیت وطنفروشان خلق و پرچم، حاکمیت خون آلود تنظیم‌ها ، دوران وحشت قرون وسطایی طالبان و دوران بعد از آن تا امروز، از وظایف دولتی شان هستیم.

2. ما خواهان محاکمه تمامی متهمان به جنایت و خیانت سه دهه اخیر در یک محکمه باصلاحیت و بی‌طرف ملی و بین‌المللی می‌باشیم.

3. ما خواهان قطع فوری کشتار مردم غیرنظامی بوسیله نیروهای امریکایی و ناتو هستیم و باید جنایات جنگی این نیروها به دادگاه های جهانی کشانیده شود.

4. ما خواهان کشف تمامي گورهاي دستجمعي کشف‌ناشده در هر دوره‌ی از جنايت مي‌باشيم.

5. ما نامگذاری اماکن و جاده‌ها به نام جنایتکاران را شدیداً محکوم می کنیم و آن را توهین و بی‌حرمتی به خون شهیدان معصوم خود می‌دانیم.

6. ما تقاضا داریم تا بنای یادبودی به نام ناپدید‌شدگان گمنام اعمار گردد و محله‌ای به نام «مزار شهدا»‌ مختص گردد تا اجساد گورهای دستجمعی با اعزاز و اکرام در آن دفن گردند.

7. ما از تمامی وطنداران خویش در سرتاسر افغانستان که، برادران و خواهران، اقارب و عزیزان وجگرگوشه‌هاي خود را طی سی سال اخیر از دست داده اند تقاضا می‌نماییم تا با ما تماس گیرند و چگونگی شهادت و ناپدید شدن آنان را با ما در میان گذاشته در تلاش‌های ما به خاطر محاکمه عاملان فجایع سه دهه اخیر سهیم گردند.

8. متحد شویم تا صدای ما رساتر و نافذتر گردد!

«انجمن اجتماعي دادخواهان افغان»

Social Association of Afghan Justice Seekers (SAAJS)
19 قوس 1388 - 10 دسمبر 2009

شماره موبايل: 0093707803560

آدرس پستي: پست بکس شماره 980، پسته خانه مرکزي، کابل، افغانستان.

ايميل: victims.families gmail.com

ويب سايت: www.saajs.org
ويب لاگ: saajs.blogsky.com


عکس ها از خبرگزاری رویترز

گالری عکس

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • عکسهای تظاهرات انجمن دادخواهان افغان درکابل:

    http://www.flickr.com/photos/saajs/sets/72157622851617387/show

    http://english.people.com.cn/90001/90783/91321/6838868.html

    گزارش تلویزیون طلوع از این تظاهرات:

    http://www.youtube.com/afghanwarcrimes

    تظاهرات کابل برای ’محاکمه ناقضان حقوق بشر’

    http://www.bbc.co.uk/persian/afghanistan/2009/12/091210_ram_kbl_demo.shtml

    به روز شده: 11:26 گرينويچ - پنج شنبه 10 دسامبر 2009 - 19 آذر 1388

    تظاهرات کابل در برابر دفتر سازمان ملل متحد

    تظاهرکنندگان خواستار محاکمه ناقضان حقوق بشر شدند

    صدها نفر در کابل با شرکت در یک راهپیمایی، خواستار محاکمه "جنایت کاران جنگی و ناقضان حقوق بشر" در افغانستان شده اند.

    انجمن اجتماعی دادخواهان افغان که از این تظاهرات را راه اندازی کرده بود، می گوید برخوردهای مصلحتی در زمینه اجرای عدالت در مورد جنایت کاران جنگی، باعث بحرانی شدن وضعیت در افغانستان شده است.

    تظاهرکنندگان که در برابر نمایندگی سیاسی سازمان ملل متحد در کابل تجمع کرده بودند، با صدور قطعنامه ای خواستار برگزاری دادگاه های ویژه ملی و بین المللی برای محاکمه عاملان نقض حقوق بشر در افغانستان شدند.

    در همین حال، شبکه جامعه مدنی و حقوق بشر افغانستان نیز در یک کنفرانس خبری از رئیس جمهور کرزی خواست که از ورود "جنگ سالاران" در کابینه جدید خود جلوگیری کند.

    این مراسم به مناسبت روز جهانی حقوق بشر برگزار شد که در آن شماری از شهروندان افغان از ولایات مختلف شرکت کردند.
    ’جمع آوری اسناد’

    نهادهای دفاع از حقوق بشر، بارها در کابل با راه اندازی تظاهرات خواستار تامین عدالت و محاکمه افرادی شده اند که ناقضان حقوق بشر خوانده می شوند.

    اما کمتر به این درخواستها از سوی مراجع رسمی توجه شده است.

    ویدا احمد، رئیس انجمن اجتماعی دادخواهان افغان که برگزار کننده تازه ترین راهپیمایی در کابل است، می گوید آنها در حال جمع آوری اسناد در مورد قربانیان جنگی سه دهه اخیر در افغانستان هستند.

    خانم احمد می گوید: "ما امروز به خاطر روز جهانی حقوق بشر جمع شدیم و اعتراض داریم که متاسفانه در افغانستان هنوز نقض حقوق بشر و جنایت جریان دارد."

    او می افزاید: "ما می خواهیم برای مردم ما عدالت داده شود، خصوصا به کسانی که در سه دهه جنگ قربانی داده اند."

    راهپیمایان با صدور قطع نامه ای خواستهای خود را از سازمان ملل متحد و دولت افغانستان در هشت ماده اعلام کردند.
    تردید نسبت به دولت

    در این قطعنامه گفته شده که برخی از افرادی که متهم به جنایات جنگی و سازمان یافته هستند، در حال حاضر در دولت افغانستان دارای پست های رسمی هستند.

    در این قطعنامه ضمن درخواست برکناری این گونه افراد از وظایفشان، از سازمان ملل متحد و دولت افغانستان خواسته شده که با برپایی دادگاه های ویژه ملی و بین المللی، آنها را محاکمه کنند.

    این تظاهرکنندگان به این باور هستند که عدم توجه به مسایل حقوق بشری و اجرای عدالت در افغانستان، سبب شده که مردم این کشور نسبت به حکومتداری خوب دچار تردید شوند.

    یکی از این تظاهرکنندگان می گوید، ده ها گور دسته جمعی در افغانستان کشف شده ولی در مورد عاملان آن کمترین تحقیقی از سوی نهادها و مراجع رسمی این کشور انجام نشده است.

    او می گوید: "قاتلان مردم افغانستان که امروز هم در پارلمان و هم در دولت حضور دارند، به جای اینکه به محاکمه کشانده شوند، برعکس به آنها مقام داده می شود."

    "مردم افغانستان شاهد هستند که ده ها گور دسته جمعی کشف می شود اما کوچکترین تحقیقی در این مورد صورت نمی گیرد."
    ’جنگ سالاران را در کابینه راه ندهید’

    در همین حال شبکه جامعه مدنی و حقوق بشر افغانستان هم در یک کنفرانس خبری از رئیس جمهور کرزی خواست که به مسایل حقوق بشری در نظام سیاسی افغانستان توجه بیشتری صورت گیرد.

    این نهاد بدون آن که از گروه و فرد مشخصی نام ببرد می گوید که هنوز هم جنگ سالاران در افغانستان نقش مهمی دارند.

    یونس اختر، عضو شبکه جامعه مدنی و حقوق بشر می گوید به دلیل مصلحت اندیشی های دولت در هشت سال گذشته هنوز هم جنگ سالاران در پست های بلند دولتی کار می کنند.

    در چند روز اخیر کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان هم دولت این کشور را به بی توجهی در اجرای برنامه عدالت انتقالی متهم کرده است.

    به گفته مسئولان این کمیسیون، هرچند که زمینه های عملی این برنامه از سوی کمیسیون به دولت افغانستان پیشنهاد شده ولی به دلایل نامشخص در اجرای آن کوتاهی صورت گرفته است.

    بحث عدم حضور جنگ سالاران در کابینه در روزهای اخیر از سوی متحدان غربی افغانستان هم مطرح شده و تنش های را میان دولت این کشور با جامعه جهانی به وجود آورده است.

    دولت افغانستان در چند سال گذشته هرچند خود را متعهد به اجرای عدالت و محاکمه ناقضان حقوق بشر دانسته ولی هنوز هم در این زمینه گام های عملی برداشته نشده است.

    Afghan women lead protest against government corruption

    In an unusual display of female political activism, several hundred demonstrators demand that President Hamid Karzai purge those connected to corruption, war crimes or the Taliban.

    http://www.latimes.com/news/nation-and-world/la-fg-afghanistan-protest11-2009dec11,0,320839.story

    The Los Angeles Times, December 10, 2009

    Several hundred women, many carrying pictures of relatives they said were killed by Taliban militants or drug lords, took to the streets of Kabul to demand that President Hamid Karzai purge from his government anyone connected to the killing of Afghans. (Tony Perry / Los Angeles Times / December 10, 2009)
    By Tony Perry

    Reporting from Kabul, Afghanistan - Several hundred women, many holding aloft pictures of relatives killed by drug lords or Taliban militants, held a loud but nonviolent street protest today, demanding that President Hamid Karzai purge from his government anyone connected to corruption, war crimes or the Taliban.

    "These women are being very brave," said the protest leader, her face hidden by a burka. "To be a woman in Afghanistan and an activist can mean death. We want justice for our loved ones!"

    Afghan police, in riot gear, monitored the rally as it worked its way slowly through muddy streets to the United Nations building here, but they did nothing to disrupt the event.

    The unusual display of political activism by women comes as Karzai is under increasing pressure to remove from his Cabinet anyone connected to rampant corruption, including links to the flourishing drug trade. His own finance minister says corruption is the biggest threat to the future of Afghanistan.

    Karzai, elected to a second term in a vote marred by ballot-stuffing, had been expected to announce his selections for Cabinet positions this week, but he delayed his announcement until next week.

    In a surprise visit to Kabul this week, U.S. Defense Secretary Robert M. Gates said he hopes that Karzai appoints reformers.

    Karzai declined to say who he will appoint but promised that his selections will satisfy the Afghan public and the international community.

    The protest group, under the banner Social Association of Afghan Justice Seekers, said that "our people have gone into a nightmare of unbelieving" because of the disputed election and the fact that "the culture of impunity" still exists despite Karzai’s vow to eliminate it.

    While the women took the lead in the protest, about 500 men followed them in support, an unusual display in Afghan culture of men allowing women to take a leadership role.

    The group spokeswoman, who gave her name as Lakifa, said many women are still afraid to demand an accounting of the death or disappearance of family members during the three decades of war that have ripped Afghanistan.

    "We need to know about all of our martyrs, and the government needs to find the mass graves and the killers, not give them jobs and protect them," she said.

    Although it was not a major focus of the protest, the group was also critical of President Obama’s decision to send additional troops.

    "The innocent and oppressed people will be the victims of American air and ground attacks," said the group’s statement handed to Afghan and U.S. reporters.

    Earlier this week, the Afghan Rights Monitor released a poll suggesting that half of Afghans think of the Karzai government as illegitimate because of the election fraud. The Cabinet selections, said the group’s director, Ajmal Samadi, represent a "win or lose time" for Karzai.

    "Mr. Karzai must urgently implement transformational reforms in all aspects of his government or accept grave consequences," Samadi said.

    tony.perry latimes.com

    Copyright © 2009, The Los Angeles Times

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس