پول بی زبان ژاپنی ها در افغانستان
ژاپن 25 ميليون و 500 هزار دالر آمريکایی به تلويزيون ملی افغانستان کمک کرده است. در کنار ژاپن، سازمان های و نهادهای مختلف مانند دویچه وله ی آلمان و بی بی سی انگلستان نيز اعلام کرده اند که به تلويزيون افغانستان کمک کرده اند. تنها شش و نيم ميليارد دالر آمريکایی ژاپن به سرویس خبر رادیوی ملی کمک کرده است، در حالی که بخش خبر اين تلويزيون يکی از ضعیف ترین سرويس های خبری ممکن می باشد.
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
کابل پرس?: ژاپن يکی از اعضای مهم جامعه ی جهانی در افغانستان است که عکس کشورهای دیگر بصورت مستقیم، در افغانستان دخالت نظامی ندارد وعوض آن پروژه های مختلف را برای بازسازی تمويل می کند. اين کشور بتازگی تصميم گرفته است که بصورت کامل تمام ارتباطات نظامی خود را با افغانستان بويژه با نيروهای بين المللی در افغانستان قطع کرده و حتا ديگر سوخت مورد نياز اين نیروها را تامين نکند. مقامات ژاپنی می گويند بر اساس قانون اساسی کشورشان، آنان باید برای صلح گام بردارند و از همین رو به نخستین ماموریت بین المللی خود پس از جنگ جهانی پایان می دهند. آنان همچنين گفته اند که پنج میلیارد دالر برای پروژه های مختلف در افغانستان هزينه خواهند کرد. ژاپن پيش از اين ميليارد ها دالر ديگر را به پروژه های بازسازی در افغانستان اختصاص داده بود.
طبق معلوماتی که در سایت رسمی وزارت خارجه ژاپن آمده، ارتباط سیاسی افغانستان و ژاپن از سال 1931 شکل گرفت. در سال 1999 ، نود يک ميليون ين ژاپنی، اين کشور به افغانستان صادرات داشته است. واردات از افغانستان نيز در همين سال هفت و شش ميليون ين بوده است.
چند سال پيش توکيو پايتخت ژاپن ميزبان کنفرانسی برای افغانستان بود که به کنفرانس توکيو مشهور است. در اين کنفرانس، ميلياردها دالر برای بازسازی افغانستان از سی جامعه ی جهانی وعده داده شد.
کمک های میلیاردی دولت ژاپن و کشورهای ديگر در افغانستان می توانست تغييری اساسی در زيربنای اقتصادی افغانستان بیاورد اما حکومت سرشار از فساد کرزی مانع از تحقق اين امر شد. به جرات می توان گفت که بخش زیادی از کمک های جامعه ی جهانی در افغانستان اختلاس شده است. اين اختلاس هم توسط مقامات بلندپایه دولت افغانستان و هم سازمان های غير دولتی داخلی و خارجی صورت گرفته است.
در گزارشی منتشر شده توسط وزارت امور خارجه ی ژاپن از کمک های مالی ارایه شده به افغانستان ذکر شده که اين کشور، 25 ميليون و 500 هزار دالر آمريکایی به تلويزيون ملی افغانستان کمک کرده است. در کنار ژاپن، سازمان های و نهادهای مختلف مانند دویچه وله ی آلمان و بی بی سی انگلستان نيز اعلام کرده اند که به تلويزيون افغانستان کمک کرده اند. تنها شش و نيم ميليارد دالر آمريکایی ژاپن به سرویس خبر رادیوی ملی کمک کرده است، در حالی که بخش خبر اين تلويزيون يکی از ضعیف ترین سرويس های خبری ممکن می باشد. حتا مدتی بخش خبر اين تلويزيون مستقيم توسط دويچه وله ی آلمان کمک شده است.
کارشناسان امور رسانه ای می دانند که با 25 ميليون دالر آمريکایی می توان حداقل پنج شبکه ی خوب تلويزيونی در افغانستان راه اندازی کرد. کما اينکه بسیاری از شبکه های تلويزيون خصوصی در افغانستان که به مراتب نشرات بهتری از تلويزين ملی دارند و پرطرفدار ترند، با کمتر از يک ميليون دالر آمريکایی راه اندازی شده اند. تنها همين نمونه کافی ست که دنبال کردن ماجرای پول های بی زبان ژاپنی ها و کشورهای ديگر، پرده از سیستن فاسد و سرشار از اختلاس حامد کرزی ببرد.
فهرست برخی از کمک های ژاپنی ها به افغانستان:
برای معلومات بیشتر درباره ی ژاپن در افغانستان اينجا را کليک کنيد.
پيامها
15 جنوری 2010, 21:43, توسط الف
اگر 70 در صد این ارقام امدادی کشور ها بالای هر فامیل افغان مساویانه تقسیم میشد به نظرم کشور ما شکل و صورت به مراتب بهتر میداشت و نظام حکومتی نیز به ندرت آلوده به خیانت و دزدی میشد.
از طرف دیگر با ارتقاع سطح زندگی شهروندان دولت با درآمد مالیات و تکس دائمی و بیشتر، میتوانست قدم بقدم یا بصوت تدریجی به توسعات انکشافی در هر زمینۀ لازم میپرداخت و در نتیجه بُرد دوجانبه حاصل میشد.
و ضمناً از وقوع نارضایتی شهروندان جلوگیری شده و آتش خشونت، نفاق و نژاپرستی هم شاید کاسته شده و بلآخره به باد فراموشی سپرده میشد که آنگاه امید دیرینۀ هر هموطن آزاداندیش و وطندوست ما نیز جامۀ عمل میپوشید.