صفحه نخست > خبر و گزارش > شهردار پیشن کابل، مزد بگیر حکومت بود!

شهردار پیشن کابل، مزد بگیر حکومت بود!

خبرگزاری بست باستان
يكشنبه 9 جنوری 2011

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

منبع: آژانس خبررسانی بست باستان

مرکزنشر : کابل

خبرنگار: جاوید روستاپور

تاریخ: 18 جدی

بیشتر ساختمان هایی که در زمان عبدالاحد صاحبی شهردارپیشین کابل به صورت غیرقانونی ساخته شده اند، بیشتر شان به امضای رئیس جمهور کرزی جواز داده شده اند.

یک منبع مؤثق که نخواست نامی از اوگرفته شود به آژانس خبری بست باستان گفت: اسناد ومدارک کافی در دست دارد که زمین که درعقب کتاب خانهء عامه، جایداد گلبهارسنتر وچندین شهرک دیگرکه در زمان شهرداران پیشین به خصوص درزمان مأموریت عبدالاحد صاحبی ساخته شده اند، بیشتر شان به صورت غیرقانونی و بین چند نفر تقسیم شده اند که شهردارپیشین کابل دراین میان تنها یک پروژه داربود، چون بیشتر اختلاس هابه صورت برنامه ریزی شده از ارگ ریاست جمهوری وبین مقامات بالای حکومت نتظیم می شدند.

این منبع می گوید: درصورتی که محاکم قانونی وجود داشته باشند، حاضر است با مقام های بلند پایهء حکومت کرزی در این مورد استدلال کند.

این منبع همچنان افزود: اختلاس و حیف ومیل مبالغ کوچک که توسط عبدالاحد صاحبی در رابطه به پروژه های بازسازی شهر کابل صورت می گرفت، درحقیقت مزدی بود که در برابر آنچه به مقامات وحلقات نزدیک به ریاست جمهوری انجام می داد ، برایش داده می شد. از همین رو وی به صورت آزادانه وبدون هراس از پیگرد قانونی هر آنچه در زمان صلاحیتش در شهرداری کابل می خواست انجام می داد.

در همین حال داکتر زلمی زابلی عضو مجلس بزرگان ضمن تائید اختلاس های کلان در زمان عبدالاحد صاحیی، به آژانس خبررسانی بست باستان گفت: بیشترین پروژه هایی که از سوی شهرداری کابل به شرکت های خصوصی به قرارداد داده شده اند، میان چند تن ازمعامله گران دست به دست فروخته شده اند.

آقای زابلی مدعی است: شهرک ها ونمراتی که برای برخی ازاعضای مجلس نماینده گان ویانزدیکان شان از سوی شهرداری کابل داده می شد در حقیقت رشوه ای بود برای افشا نشدن اختلاس و چپاول های بزرگ آقای صاحبی و برخی بلندپایه گان حکومت، زیرا دیده شد که برای یک تعداد نماینده گان مجلس در دشت پدوله و چندین جای دیگر نمرات رهایشی توزیع شده بود.

آقای زابلی تصریح کرد: جاده ای که از کوتهء سنگی آغاز می شود و تا ساحهء دارالمان ادامه دارد، قرار بود شهرداری کابل در زمان آقای صاحبی بازسازی شود، اما باوجود تخریب شدن ده ها منزل مسکونی، تا کنون این جاده به حالت ویرانه باقی مانده است که بعدآ معلوم شد روی پروژه این جاده تجارت غیرقانونی روان است.
این عضو مجلس سنا همچنان گفت: آقای صاحبی صد ها منزل مسکونی مردم در درمسیر همین جاده تخریب کرد و برای مالکان خانه ها وعده سپرده بود که در بدل جایداد های شان، برای آنان زمین می دهد و نمرات شان استملاک می شود، اماتاکنون برای بیشترآنان زمین هم داده نشده است که گمان می رود، زمین هایی که باید برای آنان داده می شد، بین مقامات بلندپایه حکومتی و شهردار کابل تقسیم شده باشند.

از سوی هم سلطان محمد اورنگ عضوپیشین مجلس نماینده گان می گوید: اختلاس هایی که در زمان عبدالاحد صاحبی صورت گرفته بیشترشان با مشوره مقامات بلندپایه حکومت و نزدیکان رئیس جمهورکرزی بوده است، بنآ عبدالاحد صاحیی یک مزدبگیر رئیس جمهورکرزی و برادران وی بوده است.

پولیس به دستور دادستانی کشور عبدالاحد صاحیی را به اتهام اختلاس گرفتار نموده بود که حتا معاون دادستانی گفته بود، شهردار کابل به چهار سال حبس محکوم شده است، اما پس از چند ساعت به دستور رئیس جمهور کرزی آزاد گردید.

خبرهای ناتائید شده حاکی از آن است که آقای صاحبی در آن زمان به رئیس جمهور کرزی گفته بود، وقتی من به جرم اختلاس متهم شده ام باید محاکمه را به صورت آشکارا دایر نمایید، زیرا دراین اختلاس تنها من دست ندارم، بلکه افراد دیگری هم درین پرونده دست دارند. رئیس جمهور کرزی به دلیل این که نزدیکانش در غصب زمین ها دست داشته است ، بنآ آقای صاحیی را آزاد نموده و پرونده اش تا امروز از سوی نهاد های عدلی و قضائی به گونهء مبهم باقی مانده است.

لوی سارنوالی به دلیل این که تابعیت انگلیسی دارد، قبل ازگرفتاری آقای صاحبی جهت طی مراحل پرونده وی به سفارت انگلیس از موجودیت اسناد ومدارک درمورد اختلاس مالی وی تذکرداده بود. مقامات سفارت انگلیس بعد از ده روز گفته بودند که آن ها درصورت مستند بودن موارد اتهامی بالای صاحبی، نسبت به بازداشت وی اعتراض ندارند.

درین باره مقامات لوی سارنوالی به خبرگزاری بست باستان گفتند مطبوعات آزاد می تواند خبرخود را پخش کند. سارنوالی براساس اطلاع مطبوعات مسأله را تحت پیگیری قرارخواهد داد.

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • http://www.youtube.com/watch?v...
    http://ferdausnajwa.blogfa.com...
    عبدالرحمان در سال 1881 سید جعفر، رهبر هزاره های شیخ علی را در غوربند، گروگان گرفته و به مزارشریف تبعید کرد. به نظر موسوی، این اقدام بی دلیل ناراحتی شدیدی در میان دیگر رهبران شیخ علی به وجود آورد. در سال 1888، هنگامی که اسحاق خان، یکی از پسران کاکا های عبدالرحمن و حاکم مزار شریف، به مخالفت وی برخاست، بعضی از خانواده های قبیله شیخ علی از فرصت استفاده کرده و به مخالفین پیوستند، اما به زودی در هم کوبیده شده و 23 تن از رهبران آنان دستگیر و محاکمه شدند. (موسوی، 1387)

    عبدالرحمان با استفاده از اختلاف مذهبی، شیعه و سنی، بین دو گروه هزاره های شیخ علی، هزاره های سنی را درجنگ علیه هزاره های شیعه که به مخالفین پیوسته بودند وادار ساخت. با بهره برداری از وضعیت، عبدالله خان حاکم افغان (پشتون) منطقه شیخ علی، هردو طرف را مبلغ 100000 روپیه جریمه کرد. چون هیچ کدام قادر به پرداخت این مبلغ سنگین نبودند، زمانی که مأموران جمع آوری مالیات به منطقه رسیدند مورد تهاجم قرار گرفتند و مجبور به فرار شدند. (موسوی، 1387)

    موسوی به نقل از کاتب می نویسد که حکومت رهبران شیخ علی را به کابل فراخواند و این فراخوانی با عث شدت بیشتر مخالفت ها شد. مخالفین به رهبری محمد سرور خان و سید جعفر خان توانستند بر نیرو های حکومتی غلبه کنند، اما درنهایت شکست خوردند. کسانی که بر علیه حکومت جنگیده بودند به طور دسته جمعی اعدام شدند و آنان که تسلیم شده بودند یا زندانی شده و یا به شمال و جنوب افغانستان تبعید گردیدند و به جای آنان، کوچی های پشتون از شرق افغانستان به این منطقه منتقل شدند و حکومت زمینهای را در اختیار آنان گذاشت

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس