عاشورای تورنتو شعر باران شد
گزارش انجمن فرهنگی کمیل از شب شعر " گلواژه های عاشورا"
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
گزارش انجمن فرهنگی کمیل از شب شعر " گلواژه های عاشورا"
به همیت انجمن فرهنگی کمیل ( افغان های مقیم تورنتو و شهرهای اطراف) و با طرح و تلاش های شبانه روزی فرهنگی فرهیخته وشاعر گرامی آقای کبیر بختیاری، شب شعر عاشورایی تحت عنوان " گلواژه های عاشورا" برای نخستین بار در تاریخ کانادا در تورنتو برگزار گردید. این شب شعر به یادماندنی در عصر روز شنبه بیست ودوم جنوری در ساختمان جدید انجمن کمیل تدویر یافت. قابل یاد آوری است که انجمن کمیل، با همکاری خیل کثیری از مردم متدین ساختمان بزرگی را در نزدیکی محل قبلی خود خریداری کرده است که علاوه بر برگزاری مراسم مذهبی، ظرفیت برگزاری مناسب های فرهنگی- ملی، سخنرانی ها، صنف های درسی و... را دارا می باشد.
برنامه با صدای دلنشین و شور انگیز آقای بختیاری آغاز شد. آقای بختیاری که اجرای برنامه را به عهده داشت با استثنایی خواندن شب شعر " گلواژ های عاشورا" اقدام انجمن فرهنگی کمیل را در برگزاری این شب به یادمانی ستود. اقای بختیاری خطاب به حاضرین گفت که این اولین اقدام انجمن کمیل در بزگراری شب های شعر است اما آخرین آن نخواهد بود.
برنامه با تلاوت آیاتی از کلام خداوند با صدای جوان آگاه و روشن اندیش آقای علی اکبر قدیریان آغاز شد. صدای زیبا و قرائت دلچسب آقای قدیریان حضار را به وجد و شور آورده وآقای قدیریان در بند های مختلف قرائت، مورد تشویق مردم قرار گرفت. بعد از این شروع شیرین و زیبا، برنامه ناب و ویژه ای در طلیعه برنامه ها قرار گرفت. دو دختر خانم نوجوان به نام های عادله نعیم زاده و ثمر سعیدی اقدام به " هم خوانی" قرآن مجید نمودند. این " هم خوانی" که بسیار شباهت به تواشیح داشت توجه حضار را به خود جلب کرد. این خواهران قاری مردم تشویق پیاپی مردم قرار گرفتند.
" منقبت" که یک هنر صرفا مذهبی است، عمر دراز و تاریخ پر فراز نشیبی را در مجامع مذهبی و سوگواری ها پشت سر گذرانده است. صدای زیبا ، حرکات ریتمیک و مناسب با شعر، قدم زدن های دقیق و درست در حین اجرای شعر، تغییر و فراز و فرود صدا و ... از نکات بارزی است که می تواند این هنر مذهبی را هویت ببخشد. در این شب شعر به یاد ماندنی آقای وحید شاه سمند منقبت بسیار زیبایی را اجرا کرد. اجرای درست منقبت ضمن اینکه به انعکاس و ترویج پیام های مذهبی این هنر می انجامد، سنت هنری گذشتگان مارا نیز زنده نگه خواهد داشت.
در قسمت بعدی برنامه، محترمه پروین قاریزاده، یاد گار شاعر شهیر کشور ضیاء قاریزاده، شعری از اشعار منتشر نشده پدرش را برای حضار قرائت کرد.
بعد از خانم قاریزاده ، محترم حیدری با اجرای یک قطعه مرثیه، فضای شب شعر را عاشورایی تر کرد. انجنیر فقیری نیز با خواندن یک شعر مدحی، باعث تغییر در فضای جلسه گردید. آقای فقیری شعری را در مدح امیر المومنان علی(ع) را اجرا کردند. اجرای این شعر هرچند موسیقی به همراه نداشت اما صدای جذاب و هنرمندانه آقای فقیری آنرا شنیدنی و برجسته ساخته بود.
خانم زینب قزلباش نیز با خوانش شعری از یکی از شاعران معاصر برنامه را پی گرفتند. دکلمه درست شعر و توام ساختن " خوانش خوب و دقیق شعر" با حرکات درست و مناسب دست و سراز جمله مواردی است که در فرهنگ و هنر دیرساله سخت مورد عنایت قرار گرفته است.
قابل یادآوری است که حضور شاعران برجسته کشور اقایان هارون راعون ، صبور صهیب ، ربانی بغلانی و خانم فاطمه اختر در این شب شعر به شکوه آن افزوده بود. دست اندرکاران این شب شعر بر خود لازم می دانند که از این شاعران گرامی و همچنین همه دست ندرکاران کاروان شعر تقدیر و تشکر نماید.
کبیر بختیاری، شاعر شعر های حماسی، شعر های زیبایی را در بین برنامه قرائت کرده و با لحن زیبا و بیان جذاب خود برنامه را با زیبایی خاصی اجرا می کرد.
در قسمت شعر خوانی شعرهای زیبایی از حنجره عاشورایی شاعران هموطن فضای شب شعر را معطر کرد. قابل یاداوری است که در این شب شعر عاشورایی بخش قابل توجهی از شاعران و حاضران را برادران و خواهران اهل سنت تشکیل می دادکه آنان در غم شهادت فرزند رسول خدا به عزا و نوحه پرداختند.
شاعرانی که در این برنامه شعرهای شان را قرائت کردند به قرار ذیل اند: محترم للندری، ذبیح جان ندیم، سخی جان مسحور، مسیح جان اکبری، نصیر صمدیار، داکتر سیما فقیری، محترم دریا، الحاج سعادت پنجشیری، محترم برهان ورحیل جان بلال.
این شب شعر علاوه بر شعر خوانی شامل سه سخنرانی نیز بود. سخنران اول محترم باهر فرملی بود. آقای فرملی با توجهی حماسی به حادثه ی عاشورا، کوشید تا پیوندی میان دنیای معاصر و عاشورا و عاشورائیان برقرار کند. اقای فرملی با برجسته شمردن جایگاه علامه شهید اسماعیل بلخی در شعر عاشورایی و شعور عاشورایی، به تشریح وظایف شاعران معاصر در فهم و توسعه فرهنگ عاشورا پرداخت.
سخنران بعدی این برنامه آقای میرحسین مهدوی بود. عنوان سخنرانی آقای مهدوی " عشق در آیینه" اعلام شد. آقای مهدوی حضور شمع و شعر را در یک مرکز دینی ستود و طی یک صحبت تخصصی، کوشید تا حضور یکهزار ساله نهضت عاشورا در فرهنگ و ادبیات فارسی را بازشکافی و بازگویی نماید. آقای مهدوی گفت که اگر بخواهیم ادبیات را به یکی از عوامل تشکیل دهنده اش خلاصه کنیم، مساوی با عشق می شود و نیز اگر بخواهیم نهضت عاشورا با یکی از عوامل تشکیل دهنده اش مساوی کنیم بازهم عشق می شود. اقای مهدوی گفت که ادبیات عاشورایی در سده چهارم هجری قمری تولد یافته و بعد از آن بخش زنده و پوینده ای ادبیات مارا به خود اختصاص داده است. اقای مهدوی نمونه هایی از شعر شاعران عاشورایی را قرائت کرد. سخنرانی آقای مهدوی که در آن به بررسی تخصصی شعر عاشورایی پرداخته شده بود، با توجه و تشویق فراوان حاضرین همراه گردید.
آخرین سخنران این شب شعر، استاد نوروزعلی حمیدی بود. استاد حمیدی که از چهره های شهیر جامعه دینی ما به حساب می آید نهضت عاشورا را مساوی نهضت عشق خواند. استاد حمیدی گفت که نسبت به نهضت عاشورا دونگاه کاملا متفاوت وجود دارد. یک دسته با تکریم و تعظیم شهامت و شهادت امام حسین، انرا جبر تاریخ و سرنوشت امام می داند که نه امام در تغییر دادن آن سرنوشت نقشی می توانست ایفا کند و نه ما. این دسته نگاهی یاس آلود نسبت به کربلا داشته و کربلا را سمبل ظلم و ستم معرفی می کنند. دسته ی دیگر به گفته استاد حمیدی نگاه مسئولانه به کربلا دارند. این دسته حادثه کربلا را زاده اراده ی امام حسین برای مبارزه با ظلم و برپا داشتن عدالت می دانند. این دسته کربلا را نه سمبل تسلیم و تقدیر که نماد اراده و آگاهی می دانند. سخرانی استاد حمیدی با استقبال بسیار گرم حضار مواجه گردید.
در پایان این شب شعر، آقای بختیاری، مجری برنامه شب شعر، وعده سپرد که انجمن کمیل برگزاری شب های شعر را با جدیت پی گیری خواهد کرد.
در پایان دست اندرکاران شب شعر از تلاش های هنرمند گرامی داکتر صاحب پارسا به خاطر عکس های هنرمدانه شان سپاس گذاری می نماید.
برای دیدن تصاویر بیشتر روی لینک زیر کلیک کنید.
پيامها
7 فبروری 2011, 22:31, توسط جلال
آقای زاهدی
ما نفهمیدیم شما ضد اسلام هستید یا مدافع اسلام. یک روز بر ضد دین گپ میزنید و روزی دیگر از دین تعریف و تمجید میکنید.
8 فبروری 2011, 15:33, توسط nadeem
حسين زاهدی همان کوتوله ايست که نهضت مقاومت افغان ها عليه اشغال شوروی را محکوم کرد ونطفه ی انعقاد آنرا در « وان حمام امريکا ؟» دانست!! اين مردک نشسته در کانادا، هفته قبل در سايت کمونيست های مرتد و توبه کرده « پندار» ، مقاله ای عليه رزاق مامون نوشت و مامون را متهم به « زنا و فساد اخلاق » کرد!
زاهدی برای خوش آمد خامنه ای و ساير ارکان آدمخوار ايران، اينک به ستايش عاشورا بر خاسته است !
مردی عرب با يک عرب ديگر در بيابانی برهوت هزار سال پيش جنگيد و هلاک شد؛ به تو عجم فرومايه چکار؟ چرا خود عرب ها اين سرگذشت مسخره را فراموش کرده اند؟
تجارت مذهب ودين ، تا چاه های نفت ايران و عربستان برقرار باشد ، رونق دارد، تعزيه گردانانی اينک اين مضحکه تاريخ را به کانادا و اروپا برده اند و شعور مردم را زير سوال ميبرند!حجت الا سلام مهدوی و زاهدی و شرکاء بگذار بر اين لاشه گنديده، دندان بسايند!
8 فبروری 2011, 16:01, توسط behroozfar
شما بنگريد ؛ « خرکردن» مردم تا چه حد؟! مينشينند در کاباره ها و ديسکوتک ها، کنياک و ويسکی ميزنند و برای اشغالگران امريکايی « هورا» ميکشند و سپس برای سر بريده حسين، عزا ميگيرند!
برادران اخوانی حسين زاهدی و مهدوی حتما در مصر و کويته، اين « تعزيه» را به ستايش خواهند نشست ؛آيا اينان مثل اخوان المسلمين مصر ، در صدد تعطيل قوانين اساسی مدرن اروپا و جايگزينی آن با « کتاب الله » هستند ؟ گمان نميکنم ، اينان ، بازرگانی اغواگر اند و مفاد شان، تعطيل عقل ها و پخش و استمرار بلاهت است ! رياست رسول سياف و قانونی و امارت طالبان بر همين بازيها و هرزه تازيها ، استوار است!هرچند سياف و ملا عمر، حسين و کربلا را نفی ميکنند اما از تحميق جماعت ها و ملت ها ، سودی سرشار ميبرند !
9 فبروری 2011, 05:07, توسط southia
میر هزار !
سلام علیکم و رحمته الله و برکاته هو و اما بعد :
در اینکه تو چه نوشته های را میگذاری و یا چه نوشته های را مصادره میکنی کاملاء ازاد هستی . ولی در نوشته قبلی ام راجع به دایر کننده گان مجلس دعای کمیل من کاملاء درست گفته بودم و هیچ نظر توهین و یا اهانت به مذهب شیعه و پیروان ان نداشتم . من همه اشخاصی را که در عکس های مجلس کمیل در بیسمنت و یا زیر خانه تشریف داشتند میشناسم , اینها اکثر چنداولی ها و مراد خانی وار های کابل هستند و انها از تکیه دار های اصیل شهر کابل هستند و بدون نظر داشت منافعی و یا حوادثی و یا زیان و ضرری مراسم محرم و نذر های مذهبی را در هر کجای دنیا که باشند اجرا میکنند . مجلس دعای کمیل من در اوردی است در تورنتو . و من در فکرم که شاید برای جبهه گیری در مقابل باقی افغانها ترتیب داده شده است . از جای که موجودیت دو نفر مغرض یکی زاهدی و دیگری موسوی که اگر به یاد داشته باشید از مجلس شعر بازی افغانهای تورنتو چندی قبل بیرون انداخته شده بوند وضع مجلس مذهبی را به مجلس غیر مذهبی تبدیل خواهند نمود . اصلاء دعای کمیل برای دورساختن متیقینین از شر دشمنان و پاک ساختن متیقینین از گناهانی میباشد که نحست و خواری و فقر و یتمیی و در بدری و حتی در این دعا بخشش از گناهان کبیره نیز خواسته شده است . جناب جبریل این دعا را به حضرت خضر یاد داده بود و بعداء حضرت خضر علیه السام این دعا را به حضر علی یاد داد و حضرت علی این دعا را به حضرت کمیل بن زیاد یاد داد . حرف حساب این جا است که اگر موجود بوده گان در مجلس دعای کمیل انچنان گناهانی نموده اند در ردیف گناهانی که ذکر نمودم باید تحت تعقیب قانونی قرار گیرند , انها اجازه ندارند که خود را توسط خواندن دعای کمیل در شب های جمعه از شر گناهان کبیره و گناهانی که نحصت و فقر یتیمی و در بدری میاورد برهانند . گناهان که یتیمی به بار میاورد ( قتل نفس ) است .. گناهانی که نحست به بار میاورد ( زنا ) است , گناهانی که در بدری و فقر به بار میاورد ( غبن و دزدی ) است . . و غیره . . ایا کسانی که در زیر خانه محل تجمع اظهاری دعهای کمیل جمع میشوند و برای امرزش کناهان کبیرهء خود توسط خواندن دعای کمیل طلب امرزش میکنند جنایت کاران و قاتل ها و یا دزدان هستند ؟ و یا در جوانی وقتی دست در کار و بار دفتری در حکومت های وقت افغانستان داشتند خلاف میکردند و از خدا نترسیده قتل نفس مینمودند و به عصمت مردم تجاوزمیکردند و حالا همه در زیر خانهء جمع شده برای اینده خود طلب امرزش میکنند . این اتهام نیست , من بعد از صرف سه وعده غذا صبح و چاشت و شام الحمد میخوانم . . تنها هستم میترسم که خدا یک وعده غذای بعدی را از من نگیرد .. ولی من میشناسم کسانی را که بعد از شروع مجلس دعای کمیل در خفا حالا حالا صاحب خانه و موتر دم دستگا شده اند . و این مسله خیلی ها را به نظر ثانی در کارو بار در کشور های غربی وادار ساخته است مثلاء ذر کشور های غربی بعد از واقع افغانستان و 911 کار و بار مسجد چلاندن و تکیه خانه باز نمودن و نذر دادن و نذر گرفتن و وحی و امد و حی رفت چنان بالا گرفته است که زاهدی که از درون یک حلقی است مجبور شده که در زیر خانه با دیگران بنشیند که شود اگر از گاو غدودی برایش برسد . و الا اگر غیر این است توضیح دهید .. چند سال قبل گفته بودند که پشتون های تورنتو چرا با پاکستانی ها مسجد ساخته اند . . در حالیکه این حرف کاملاء درست نبود ولی نظر به تیوری محمدی پان اسلامیست فرقی بین اسلام چینایی و اسلام افریقایی نیست و محمد تا دم مرگ از فرقه ساختن و گروپ بازی دوری جسته بود . صلوات محمدی . الله مصلی الله و محمد و ال محمد .
این است دعای کمیل :
خدايا ببخش آن گناهانی را كه پرده عصمتم را می درد.
خدايا ببخش آن گناهانی را كه بر من كيفر عذاب نازل می كند.
خدايا ببخش آن گناهانی را كه در نعمتت را به روی من می بندد.
خدايا ببخش آن گناهانی را كه مانع قبول دعاهايم می شود.
خدايا ببخش آن گناهانی را كه بر من بلا می فرستد.
خدايا هر گناهی كه مرتكب شده ام و هر خطايی از من سر زده همه را ببخش.
....
9 فبروری 2011, 09:40, توسط farid
دور کنید این مرده پرستی را امام حسین چه برتری نسبت به دیگران داشت چه خدمتی برای
بشر یت انجام داده از خرد تان کار بگیرید حسین به خاطر قدرت کشته شد امام حسن در بدل ۳۰۰۰ سکه طلا به
معاویه بیت نموداولین شهید تاریخ سقراط است که با خاطر نظریات فلسفی اش به دار آویخته شد و هیچ اظهار پشیمانی نکرد
در جریان تاریخ بشر میلون تها شهید وجود که مرتبه آن ها هزار با از حسین بلند تر است من به یکی آن اکتفاه کردم
10 فبروری 2011, 11:54, توسط Faryad
منافق چودراصل بدگوهراست * به ظاهرمسلمان ِ اما به دل کافراند* ویابرعکس....... به زبان عامیانه به آدم دوروی ونیرنگ باز کنایتآ میگویند ! هم تخم میگذارد وهم جوجه میدهد . آقای زاهدی وهمنوعان مصداق خوب وروشنی این ضرب المثل اند. نباید انتظارغیر ازاین داشت ! زیرا یکی ازصفات ثبوتی خدا درقرآن مکاری است . مذهب تشییع که دراسلام کوچکتر ازنیم بیضه چپ احرازمقام نموده ِ تقیه یا دورویی وبرخورد دوگانه را یکی ازاحکان فقهی میداند. بنابراین آقای زاهدی آنچه را انجام میدهد درحقیقت گوشه کوچکی ازرفتار اخلاقی باداران عربی ایشان است . من اگرباحسین زاهدی ازبابت مقاله های ضداسلامی گذشته اش آشنایی غیرمستقیم نمیداشتم ! بادیدن ویاخواندن نام انجمن کمیل ویاشب شعرعاشورا جدآ آنرا مربوط به خردباختگان عرب میدانستم . اینکه شاه دوشمشیره زاده گان افغانی درکانادا برطبل خردباختگی خودمیکوبند جای تآسف است .
13 فبروری 2011, 21:29, توسط حسين زاهدی
دوستان گرامی
.
2- من در آن مجلس نتوانستم بروم به دلیل مصروفیت کاری، اما دعوت بودم اگر رفته بودم بهتر از نرفتنم بود چون خودم گزارش را تهیه میکردم .
3- اما چرا رفتن در این مجالس چرا اینقدر حساسیت بر انگیز است من در تمام مجالس که دعوت شوم میروم از جمله مجالس مذهبی اینکه من با این مجالس از نگاه اندیشه ی موافق هستم یا نه مهم نیست، مهم اینست که بودنم در اجتماع بهتر از نبودنم است حتی اگر مجلس مذهبی باشد.
4-کار کسی که علاقه به روزنامه نگاری دارد ایجاب میکند تا در همه مجالس حضور داشته باشد تا خبر رسانی کند روزنامه نگاران که با طالبان و از میان طالبان خبررسانی میکنند طالب نیستند.!
سایت پندار هم خودش متن را از روی ویبلاگم برداشته و گذاشته روی سایت خودشان همراه با عکس من - اینکه نشد اتهام.
بالای گزارش نوشته است ( گزارش انجمن فرهنگی کمیل از شب شعر) این به این معناست که خود انجمن این گزارش را نوشته است و نه من.