صفحه نخست > خبر و گزارش > یک پرونده، دو برخورد

یک پرونده، دو برخورد

آزادی نورالله دلاوری دربدل پول و حمایت سیاسی/ رسیدگی به پرونده مقامات بلند پایه دادستانی کل را به چالش گرفته است
خبرگزاری بست باستان
چهار شنبه 30 مارچ 2011

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

فساد، سوء استفاده، اختلاس و غصب زمين

بعد از ظهر روز گذشته اعلام گردید که نورالله دلاوری رییس آیسا (اداره حمایت از سرمایه گذاری افغانستان) به جرم فساد دستگیر شده است، اما دیری نگذشت که خبر آزادی وی به نشر رسید.

برخی از وکلا در مجلس نمایندگان می گویند که فساد در ادارات افغانستان سبب شده است تا با مجرمان و متهمان به فساد اداری برخورد دوگانه صورت بگیرد.

داکتر علی اکبر کاظمی وکیل کابل در مجلس نمایندگان به خبرگزاری بست باستان گفت: "متاسفانه کسانی هستند که از پشتیبانی سیاسی برخوردار می باشند و با وجودی که مجرم بوده و پرونده های اختلاس و فساد دارند، آزاد می گردند و دستگیر و تعقیب نمی شوند و افراد و اشخاصی که آن ها درجایی وابسته نباشد و اتهام داشته یا نداشته باشند مورد پیگرد قرار می گیرند. "

وی افزود: "مردم افغانستان خواستار شفافیت قانون می باشد. ما به عنوان شهروند افغانستان و عضو پارلمان افغانستان اعلام می کنیم که قانون ستیزی هیچگاه مورد پذیرش نیست و باید تطبیق قانون بصورت شفاف باشد. "

داکتر رمضان بشر دوست یک وکیل دیگر ولایت کابل به خبرگزاری بست باستان گفت: " آقای فقیریار معاون اسبق لوی سارنوالی در تاریخ 18 جدی سال 88 در تالار مجلس نمایندگان نام چند وزیر در کابینه اسبق را فاش ساخت که در فساد اداری، جعل اسناد و اختلاس دست داشتند."

آقای بشردوست گفت: برخی از این افراد در کابینه کنونی مصروف وظیفه می باشند که نه تنها مورد پیگرد قرار نگرفته بلکه از نزدیکان رییس جمهور نیز هستند.

وی درپاسخ به این که چرا دادستانی با متهمان برخورد دوگانه می کند گفت: " سارنوالی زورش به کسانی که آزاد می گردند، نمی رسد یا آن از سوی رهبران سیاسی شان حمایت می گردند و سارنوالی توانایی دستگیری آن ها را ندارد."

یک تن وکلای مجلس نمایندگان در گفتگوی تلفنی به خبرگزاری بست باستان گفت: "نورالله دلاوری که واسطه و پول داشت با آن که شریک پرونده آقای عنایت الله قاسمی بود آزاد شده و حتی سر وظیفه خود می رود، اما قاسمی به زندان می ماند." به گفته وی سارنوالی نباید برخورد دوگانه و سیاسی انجام دهد بلکه باید قانون را بالای مجرمین یکسان تطبیق کند.

امان الله ایمان سخنگوی دادستانی که با خبرگزاری بست باستان سخن می گفت، این اتهام را رد کرده و بدون این که دلیل روشنی از آزادی دلاوری ارائه کند گفت: " این ها (قاسمی ) دوسیه های دیگر هم داشت و این یک موضوع جداگانه است و موضوع این ها ایجاب این را می کرد تا دستگیر شود. اینکه چرا این (قاسمی ) دستگیر شده و آن (دلاور) نشده، بعضی ایجاب این را می کند که دستگیر شود و بعضی ایجاب این را می کند که باشد یا مهلت داده شود."

وی گفت: "آقای دلاوری با قاسمی یک دوسیه مشترک داشت و وی (دلاوری) را به سارنوالی خواستیم تا از زبانش یک تحقیق بگیریم و پس آزاد شده و سرکارش می باشد. این ایجاب می کند که بعضی آزادی باشد بعضی نه"

سخنگوی دادستانی کل همچنان این موضوع را که این ارگان برخورد سیاسی می کند و نیز توانایی دستگیری شماری از متهمان به فساد را ندارد نمی پذیرد و می گوید: "البته بررسی پرونده مقامات بلند پایه ای که متهم به فساد هستند این اداره را با چالش هایی مواجه کرده است اما اینگونه نیست که دستگیری شان از عهده این ارگان خارج باشد."

ارگان های قضایی افغانستان به ویژه دادستانی کل (لوی سارنوالی) از ارگان هایی است که متهم به بیشترین فساد بوده و بسیاری از هموطنان و آگاهان امور می گویند که این ارگان ها نه تنها که به فساد آغشته است، بلکه برخوردهای سیاسی هم می کند.

فساد، سوء استفاده، اختلاس و غصب زمين

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید
Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس