برکناری عطا محمد نور از بلخ با هماهنگی عوامل پاکستانی دولت کلید خورد
حامد کرزی که قبلا برای برکناری عطا محمد نور از ولایت بلخ ناکام مانده بود، از موضوع حمله به دفتر سازمان ملل بی خبر بود و این برنامه بدون اطلاع وی و مستقیم بین تیم فاروق وردک و سرویس استخبارات پاکستان صورت گرفته است. با این وجود حامد کرزی از این اقدام ناراضی نمی باشد.
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
کابل پرس?: دو منبع یکی در پارلمان افغانستان و دیگری در ارگ ریاست جمهوری به کابل پرس گفته اند که تلاش ها برای برکناری عطا محمد نور از ولایت بلخ دوباره آغاز شده است. این منابع که نخواستند نامشان فاش شود، گفته اند که رویداد اخیر در شهر مزار شریف، حمله به دفتر نمایندگی یوناما و کشتن و سر بریدن کارمندان این نهاد، برنامه ای از پیش تعیین شده برای زمینه سازی این امر بوده است. این منابع می گویند حمله به نمایندگی دفتر یوناما با هماهنگی برخی از حلقات دولتی به شمول فاروق وردک که با استخبارات پاکستان آی اس آی ارتباط محکمی دارند روی داده است.
در همین حال این منابع گفته اند که حامد کرزی که قبلا برای برکناری عطا محمد نور از ولایت بلخ ناکام مانده بود، از موضوع حمله به دفتر سازمان ملل بی خبر بود و این برنامه بدون اطلاع وی و مستقیم بین تیم فاروق وردک و سرویس استخبارات پاکستان صورت گرفته است. با این وجود حامد کرزی از این اقدام ناراضی نمی باشد.
مزار شریف/ دفتر یوناما/ عکس از گتی ایمیج
يکی از منابع می گوید در کنار برکناری عطا محمد نور، برنامه ی کشاندن نا امنی از جنوب و شرق به شمال و مرکز نیز در نظر می باشد. موضوع کشاندن ناامنی به شمال و مرکز بسیار جدی است و تا چند وقت دیگر با حمله کوچی ها به مناطق مرکزی آغاز می شود. این منبع می گوید سر بریدن در فرهنگ مردم بلخ وجود ندارد و برنامه ریزان خواسته اند چهره مردم این منطقه را در انظار بین المللی مخدوش کنند.
قندهار/ عکس از اسوشیتد پرس
روز جمعه اول اپریل 2011، عده ای در جریان تظاهرات خشونت آمیز، به دفتر نمایندگی یوناما، چهارده تن را به قتل می رسانند. دو تن از آنان نیز سر بریده شدند. در شهر قندهار نیز، تظاهرات مشابهی روی داد که بیش از ده تن در آنجا نیز کشته شدند. اين خشونت ها در اعتراض به آتش زدن قرآن توسط يک کشیش آمریکایی روی داده است. بسیاری از شهروندان افغانستان ضمن محکوم کردن اقدام کشیش آمریکایی، خشونت ها در افغانستان را شرم آور می دانند. در همین حال اينگونه خشونت ها، تصویر منفی افکار عمومی جهان از افغانستان را تشدید کرده است.
حال باید دید که رقابت های عوامل استخباراتی در داخل افغانستان، چه خشونت های جدیدی بوجود می آورد و تا چه زمانی قربانی خواهد گرفت.