صفحه نخست > خبر و گزارش > جهان > پاکستان > بی نظير قربانی بنياد گرايی

بی نظير قربانی بنياد گرايی

چيزی که خود از آن حمايت کرد
داکتر ثنا نیکپی
جمعه 28 دسامبر 2007

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

گرچه بینظیر بوتو به همکاری کشور های بزرگ ، خطرناکترین آفت سیاست ، جنایت و "بنیادگرایی دینی" یعنی طالبان را بوجود آورد که "بمگذاری انتحاری" جزو آنست. ولی مرگ وی تکان دهنده بود. او قربانی عمل زشت و ناگواری شد که خود در ایجاد آن نقش داشت. زمانیکه طالبان "قرآن" بدست و دالر به جیب ، در سایه درختان پشاور و کراچی زیر نظر نصیرالله بابر وزیر داخله حکومت بی نظیر درس نفرت و آدمکشی را نسبت به کشور همسایه شان افغانستان می آموختند، شاید بی نظیر نمیدانست که این پدیده دوامدار تر از دوره حکومت و طول عمر او بوده و روزی خود قربانی این تبهکاری خواهد شد.

رویهمرفته ، اگر بی نظیر به افغانستان آفت آفرید ، یا در آفرینش آن موافق بود و زمینه چنین تبهکاری را به جهانخواران جهانی مساعد ساخت ، ولی در شرایط بس پیچیده پاکستان و منطقه می توانست نقش مثبت را داشته باشد.

من بار ها نوشته ام و باز هم می نویسم که در تقسیمات جدید سیاست ناروای "جهان دولتی" به شیوه فاجعه بار آن آسیا قاره جنگ دایمی1 تعیین گردیده است که بزرگترین ضرر از این فاجعه نصیب افغان ها بوده است و خواهد بود.

جنگ به مثابه پالیسی رسمی دولت ها و رکن مهم سیستم جدید جهانی به فاکتور های بنیادگرایی مذهبی ، تعصبات قومی و فرقه یی ، بی ثباتی ضرورت دارد. یکی از مهمترین اقدامات گرداننده های جهانی جنگ دور نگهداشتن کشور های آسیایی از دموکراسی و تقویت استبداد و رشد گروه های مذهبیی در ظاهر مخالف و در حقیقت وابسته اند، می باشد.

جهات اساسی کار گرداننده های جنگ، نابودی امکانات و زمینه های صلح و دموکراسی و قتل و امحای فزیکی عاملین آنست که باز هم توسط همین گروه های آدمکش "دینی" عملی میگردد. به باور من پدیده "انفجار انتحاری" جز همین روند میباشد که سر نهایی نخ بدست آتش افروزان بالایی است. ** همین جنگ افروزان اند که در لباس خیر اندیش ، شریف ، مدد رسان ظاهر میگردند و از وقوع فاجعه یی که خود شان آفریده اند اشک میریزند و اعلامیه ها صادر می کنند و به استفاذه از آن نفع بیستر را بدست می آورند.

بی نظیر بوتو ، نسبت به نواز شریف و دیگر رهبران پاکستان سیاستمدار دارای مفکوره سکولار بود که به رهبری وی صلح و ثبات در پاکستان ممکن بود و شاید می توانست دموکرسی بی پایه و پاکستانی را رویکار آورد. زیرا پاکستان پر آشوپ بعد از ضیاالحق آخرین قله های دهشت را طی میکرد و جز صلح و دموکراسی راه دیگری نداشت.

حقیقت در اینجاست که صلح و ثبات در پاکستان و منطقه به نفع " بزنس جنگ" نیست. پس حکومت بی نظیر در پاکستان با منافع روند کنونی جهانی در تضاد قرار داشت. در چنین یک کشاکش بی نظیر به صفت یک شخص نابکار در این "بزنس بزرگ" باید نابود میگردید ، تا آثار حکومت سکولار از پاکستان نابود شود.
موضوع دیگری که بی نظیر را به مرگ حتمی نزدیک می ساخت، جنسیت وی بود. یکی از شیوه های در اسارت کشیدن ملل فقیر دربند نگهداشتن زنان است که باز هم توسط همین عروسک های های "دین" و "مذهب"**** به اجرا در آورده می شود. مدافعین دروغین فیمینیزم و حقوق زنان بخاطر زن افغانستانی و پاکستانی اشک میریزد ولی به زنان افغاننستان در اروپا ، امریکا و بخصوص کانادا درس چادری پوشیدن و اسارت و دربند کشیدن را میدهند، تا به استفاده از این کار نصف نفوس این کشور را غیر فعال نگهدارند. از موضوع دور نشده بر میگردیم به بی نظیر. آشکار است که وجود زن به مثابه رهبر جامعه و دولت در کشور بزرگ اسلامی خار چشم کسانی اند که نمی خواهند زنان کشور های فقیر و وابسته خود را انسان کامل احساس کنند. نابودی زنان نامدار مانند اندراگاندی در هند ، فشار و بدنامی خالده ضیا در بنگله دیش ، تهدید و قتل زنان ژورنالیست در افغانستان کار بدون دلیل و بدون حمایت نیست. پس موجودیت بی نظیر بوتو در رهبری حکومت پاکستان موجب بیداری زنان منطقه میگردید که این خصوصیت وی با برنامه های زیرپرده "بزنس جنگ" سازگاری نداشت.

قابل درک است که بعد از سرنگونی جنرال ضیاالحق در (1988) دو گروه قدرت که عبارت از مولانا های مذهبی وابسته به خارج و جنرال های کودتایی وابسته به امریکا، دیگر از دیدگاه های حقوقی ، سیاسی و اخلاقی صلاحیت وصلابت تشکیل حکومت را ندارند. ناگزیری حرکت قدرت بسوی دموکرسی راه از میان خون ، آتش و ترور می پیمود. اما سیستم جهانی و کسانی که بلیارد ها دالر را در "بزنس های بزرگ" پاکستان، افغانستان و منطقه سرمایه گذاری کرده اند ،حوصله یک دهه "دموکراسی" را ندارند، ولو اگر این دموکراسی بی پایه و بی مایه در کنترول خود شان هم باشد.

اگر به تاریخ پاکستان نظر انداخته شود ، این کشور در سال 1947 با انقسام هند با حمایت مستقیم استخبارات انگلیس تشکیل گردید و از همان آغاز پیدایش تا کنون سیر حرکت سیاسی آن از همان منابع اداره میگردد. فورمول سیاستسازی در پاکستان طوری است که در کمتر یا بیشتر از یک دهه سه نیروی سیاسی (مولانا ها، نظامیان و دموکراتان بی بنیاد) قدرت را به دست داشته باشند و هیچ یک از آنها نتواند قدرت شان را در پاکستان قوی بسازد. دموکراسی های بی بنیاد در پاکستان همیشه توسط حکومت نظامی به حمایت انگلیس یا امریکا سرنگون گردیده است. حالا که گرداننده های پشت پرده قدرت در پاکستان زیاد بی شرم شده اند، به ناگزیری دوره "دموکراسی" نوبتی تن در نمیدهند. یقینا که علت های خونریزی در پاکستان انگیزه های انکارناپذیر خارجی نیز دارد. جامعه یک صدو شصت ملیونی می خواهد در اداره کشور شان سهم داشته باشند ولی این حق به نحوی از انحا از مردم پاکستان گرفته می شود. پاکستانی ها تا حال خود را صاحب و سازنده قدرت و دولت در کشور شان احساس نکرده و این محرومیت به تدریج به درد بزرگ اجتماعی و سیاسی مبدل شده زمینه های مادی و مفکوروی "تروریزم"**** را تقویت می نماید.

تفصیل این مضمون را از این قلم درمقالات زیر بخوانید.

* ثنا نیکپی ، تقسیم جهان به قاره های صلح و جنگ دایمی ، ص 23 ، شماره 40 ، 15 اکتوبر ، زرنگا، 1998م
** ثنا نیکپی، خودکشی با هدف سیاسی (ابراز نظر در باره انفجار بم انتحاری در قندهار) ، ص 12 ش 3 ، 21 جون 2005

*** ثنا نیکپی ، پولیتیزه ساختن اسلام و اسلامی ساختن سیاست در پاکستان ص 15 ، ش 64 ، 15 اکتوبر، زرنگار، 1999م

**** ثنا نیکپی ، تروریزم ، ص 18، ش 111، اول اکتوبر ، رزنگار، 2001م

  • ثنا نیکپی ، طالبان تحریک مذهبی نه ، فاکتور جیوپلیتیک در منطقه اند، ص 16، ش 112، 15 اکتوبر، زرنگار، 2001م
  • ثنا نیکپی ، جرایم سازمان یافته ، ص 21 ش 121 ، اول مارچ، زرنگار، 2002م
  • ثنا نیکپی، امریکا افغانستان را بسوی کودتا می کشاند، ص 2 ، ش 43 ، اپریل، اندیشه نو، 2007

کارشناس در رشته حقوق و دولت

آنلاین :

کابل پرس

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • That is true Benazir made a big mistake in the history and she paid heavy price for what she done to us but in the end it was too late for her to stop this ugly people under the name of Taliban.

    But one thing we must accept that we are not clever at all for example Alqida terrorests destroyed Iraq they killed women,children but soon the people of Iraq realised Alqida is the followers of devil so now they kicked out alqaida from thier cities and many terrorests were killed by Iraqis so now the situation is going to be better but what about taliban they although if today more then 30 countries attacked Afghanistan that was becuase taliban to keep such ugly and cruel person in our coutnry like Osama bin devil and now they opened the door not only to pakis to all criminals of arabs who are not able to live in thier own country coming and killing our innocet people if we look to the past what this Arab brought to us only destrictions killilng if we say no then look to north of kabul during the taliban government look to the north of afghanistan etc.
    Even now the taliban killing every day our people by the help of ugly terrorsts by the name of Islam where is writen in Quran to allow sucide bombers allowed where is writen in Hades so that is clear for us they are the followers of devil

    How long we have to pay the price for stupidness if these pakis or arabs calling jahad in afghanistan they must go and do jahad in thier own countreis but they will not destroy thier own country and they will not kill thier own people but by the help Talibs they kill daily innocent afghans so it is big shame for such people like taliban

    Regards,,Ikhlas wardak

  • باعرض ادب ,خانم بينظيربوتو به گفته تعدادی قربانی بنيادگرای اما ازنظر بنده قربانی زدوخوردهای سياسی وخود گرای شد.خانم بوتواساسگذار ويکي از حاميان بزرگ طالبان درمنطقه وجهان بشمار مي آمد .پشتيبانی خانم بوتو از عمل کرد طالبان وجمع اوری کمک های بين المللی برای طالبا تلاش همه جانبه نمود. اگرجه مرگ خانم بوتو سانحه بزرگ براي فاميل بوتو بشمار می ايد .اما برای مردم افغانستان برای مادران خواهران ويتيمان ما مرهمی ايست بر زخمها والام دوران طالبان آ ندوران سياه درتاريخ افغانستان فراموش ناشدنی است. ممثل دوران سياه واجرای اعمال ننگين طالبان توسط مادر شان خانم بوتو طرح وتهيه ميشد . با گذشت زمان و به قدرت رسيدن طالبان خانم بوتومتوجه ميشود که فرزندان ناخلف اش بگفته های او گوش نميدهند بناء از راه بنيادگرای به ديمکراسی روی می اورد تااز اين طريق بتواند قدرت سياسی خويش را جامعه پاکستان(چتلستان) استوار سازد. اما غافل ازاينکه آه شهيدان افغان سرنوشت او را بشکل ديگری قلم زده است.گذشته سياه وعمل ظالمانه نميتوان از خاطرها زدود.اين روز امدنی بود وخانم بوتو احساس مي نمود وان روز امدنی است که نوازشريف و مشرف هم بدست فرزندان ناخلف مرحوم بينظير بوتو به گودال تاريخ فرستاده شود.

  • باری همین پتیاره زن در یک مصحبه اش در مورد 400 اثر موزیم ملی افغانستان که در منزلش نگهداری میکرد گفت : من این آثار را از بازار پشاور خریده ام . بعداً همه آن آثار موزیم افغانستان را به لندن انتقال داد . کنون بایست آثار سرقت شده موزیم ملی که به ملت افغانستان تعلق دارد از دست این غارتگران گرفته و دوباره به موزیم ملی افغانستان برگردانده شود . زنده باشم که بزودی شاهد همین حادثه بالای نواز شریف ، نصرالله بابر ، پرویز مشرف و سایر دشمنان ملت افغانستان باشم و مرگ دشمنان مردم هند و افغان را جشن بگیریم .
    چراغ ظلم ظالم تا دمی محشر نمی سوزد / اگر سوزد شبی ، شبی دیگر نمی سوزد

  • همی خانم گفته بود هر کار که کردم همی افغانستانه خو خراب کردم و افتخار میکرد به این کار خود امید که در آتش دوزخ بسوزد.

    • دوست گرامی سلام
      اگر لطف نموده منبع این اظهارات بی نظیر را که گفته (هر کار که کردم همی افغانستانه خو خراب کردم) در پیام بعدی تان ذکر کنید ممنون می شوم.
      من در تهیه مطالبی که زیر دست دارم به این منبع ضرورت دارم.

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس