كتاب مبانی فكری عرصه حكومتداری از چاپ برآمد
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
نام كتاب: مباني فكري عرصه حكومتداري
نويسنده: علي پيام
تاريخ نشر: بهار 1390
نوبت چاپ: اول
چاپ: چاپخانه بهير، كابل، افغانستان
ناشر: نويسنده
تمویل مالی: بودجه PBGF
قيمت: 300 افغاني
تعداد صفحات: 544 صفحه
اين كتاب ناظر است بر بخش هاي از استراتژي انكشاف ملي كه سكتورهاي چون حكومتداري، حاكميت قانون و حقوق بشر، سكتور زيربنا و سكتور امنيت را مورد بحث قرار مي دهد. كتاب از اجزاي زير تشكيل شده است:
تعاريف و مباني حكومتداري و سكتور حكومتداري با بخش هاي حقوق شهروندي در اسناد تقنيني افغانستان و اسناد لازم الرعايه بين المللي، بررسي مجازات اعدام (سلب حيات) در اسناد تقنيني افغانستان و اسناد لازم الرعايه بين المللي، چارچوب هاي روابط مسلمان افغانستاني با غير مسلمان، حق رجوع مؤثر، عدالت انتقالي در گذر نظام سياسي افغانستان، عرصه هاي عدالت و قضا مانند سلب آزادي و مسائل و مباني سلب آزادي، اطاله دادرسي در دستگاه قضايي افغانستان، روش هاي حل و فصل عرفي و مطابقت با معيارها و روش هاي مؤثر كشورهاي ديگر، بررسي مباني رشوت در اسناد تقنيني افغانستان، بررسي موافقت نامه هاي افغانستان در عرصه بين المللي، مباحثي چون تكت هاي لاتري، قاعده لاضرر در قانون مدني افغانستان، بررسي حريم ملكيت، و همچنين سكتور زيربنا چارچوب هاي حقوقي شاروالي افغانستان و سكتور امنيت چون تعاريف و وظايف پوليس و جايگاه آن در اسناد تقنيني كشور و بررسي جرم سياسي با رويكرد قانون جرايم عليه امنيت داخلي و خارجي افغانستان.
کتاب حاضر در عین حالی که مسایل سکتور حکومتداری، زیربنا و امنیت را به طور راهبردی به بحث گرفته است، نقد تفکر حکومتداری و اندیشه سیاسی نیز هست. بی گمان برخی از مباحث این کتاب آنهم به طور جدی برای اولین بار در قالب کتاب در افغانستان ارائه می گردد. این کتاب علاوه بر روحیه تجربیات نویسنده اثر تحقیقی و پژوهشی است.
نويسنده چند سالي است كه به حيث كارشناس تقنين و قواي مسلح، كارشناس حكومتداري و توسعه ایفای وظیفه کرده است و همچنين در عرصه هاي عدالت انتقالي و نظارت و بررسي از تخطي هاي حقوق بشر فعاليت رسمي داشته است. بنائا این کتاب توأم است با روحیه تحقیقی و تجربیات کاری نویسنده.
این کتاب براساس چارچوب های روش استوار است. امید است که بتواند برای کلیه حکومتداران و پژوهشگران و اهالی فرهنگ مفید واقع شود. از نویسنده قبل از این، سه کتاب دیگر مانند کتابهای چون سنگ ملامت (کار مشترک)، قطعه ای از بهشت و حقوق اقتصادی زن چاپ شده است. وی در حال حاضر چهار کتاب آماده چاپ دارد.
نویسنده در مدت کار نویسندگی اش برنده جوایزی متعددی است مانند برنده جایزه اول وزارت فرهنگ افغانستان، برنده جایزه ادبی یلدا، برنده جایزه جشنواره بین المللی طوبی، برنده جایزه بین المللی کنگره شعر و داستان است و همچنین وی دارنده مجسمه بلورین، دیپلم افتخار و لوح های تقدیر از جشنواره های ملی و بین المللی است.
نویسنده فارغ التحصیل مقطع فوق لیسانس (ماستری) است و فعلا به عنوان کارشناس حکومتداری و توسعه مشغول ایفای وظیفه می باشد.