صفحه نخست > حقوق بشر > تراژدی ناتمام پناهجویان افغانستان در یونان

تراژدی ناتمام پناهجویان افغانستان در یونان

بصیر آهنگ

تمام ترجمه هاى اين مقاله : [English] [فارسى]

همرسانی
  • mail
  • linkedin
  • printer
  • reddit

قسمت اول

وضعیت کلی:

طبق آمار وزارت داخله ی یونان در شش ماه گذشته روزانه دست کم 60 پناهجوی افغانستانی از طریق ترکیه وارد یونان شده اند. این در حالیست که دولت یونان از سال گذشته تاکنون فقط برای 52 تن از پناهجویان افغانستانی، اقامه ی پناهندگی داده است. از سوی دیگر کشور یونان از دوسال به این طرف با بحران شدید مالی دست وپنجه نرم می کند وحتا توان رسیدگی به مشکلات جامعه ی خودش را هم ندارد. به اضافه ی آن گروه های " نیو فاشیست" نیز بالای دولت یونان فشار وارد می کند تا از پذیرفتن مهاجرین به خصوص از کشور های اسلامی دست بر دارد.

تعداد کمی از این پناهجویان که پس از ورود به خاک یونان توسط پلیس دستگیر می شوند فقط برای یک هفته در زندانهای موقت نگهداری می شوند تا مرحله راجستر شدن را بگذرانند وبعد از آن با گرفتن برگه ی ترک خاک که آنهم بیشتر از دو ماه وقت ندارد آزاد می شوند. اضافه از این دولت یونان و موسسات حقوق بشری هیچ کمکی به پناهجویان نمی کنند.

اما تعداد زیاد پناهجویان در هنگام ورود به خاک یونان کوشش می کنند تا بدون راجستر شدن توسط پلیس از مرز بگذرند. زیرا تمام این پناهجویان یونان را فقط به عنوان در وازه ی اروپا می شناسند نه محلی برای اقامت.

اکثر پناهجویان، خصوصا پناهجویان افغانستان چون شناخت کافی از یونان ندارند، فکر می کنند رسیدن به یونان پایان مشکلات وبد بختی هاست. به همین لحاظ است که اکثر آنها به خصوص فامیل ها وقتی به یونان میرسد دیگری پولی برای ادامه ی سفر شان ندارند. در حالیکه اگر به وضعیت در یونان نگاه شود، این کشور برای پناهجوی که قصد رفتن به کشورهای دیگر اروپایی را داشته باشد، مرحله شروع مشکلات است.
اکنون عده ی زیادی از پناهجویان که در سالهای 2010 و 2011 وارد یونان شده اند، دیگر حتا پول خوردن یک نان خشکی را ندارند. در یونان فامیل هایی را می توان یافت که با 11 نفر عضو، به جز لباسی که در تن دارند، دیگر نه پولی برای ادامه سفر دارند ونه آشنا وفامیلی که بتواند با آنها کمک کند. این گروه از پناهجویان، برای گذشتن از یونان حاضر اند دست به هرکاری بزنند.

اضافه از این اشخاص فرصت طلبی هم هستند که در گوشه گوشه ی شهر در کمین نشسته اند تا این پناهجویان را اغفال نموده ومال و دارایی آنها را به یغما ببرند.

اکنون صدها فامیل پناهجو که دریونان پول سفر خرج شان به یغما رفته است، بدون داشتن سرپناه در خیابانها سرگردانند. عده ی زیاد آنها به خاطر فشار ها ومشکلات سفر و نبود هیچ امید ی، به امراض روانی مبتلا شده اند. این پناهجویان اکثرا در پارکها وخرابه های شهر آتن می خوابند، درحالیکه هیچ گونه مصئونیتی برای آنها وجود ندارد.

عده ی دیگری که پولی کمی دارند توانسته به شکل گروهی سرپناهی را برای خود مهیا کنند. این گروه از پناهجویان به خاطری که بتوانند شب و روز شان را بگذرانند، باهم توافق کرده اند تا در یک واحد آپارتمان چندین فامیل در کنار هم زندگی تا بتوانند مخارج ساختمان را بپردازند.

معتادان به مواد مخدر:

تعداد زیادی از پناهجویان به اساس فشار های ناشی از مسافرت سخت ودشوار وعده ی هم پس از اینکه تمام سفر خرج شان توسط قاچاقبران به یغما رفته است، به مواد مخدر روی آورده اند. اکثریت این گروه ازپناهجویان را جوانان مجرد تشکیل میدهد، اما در بین آنها افرادی هم هستند که پس از معتاد شدن زن وبچه ی خود را در یونان ترک کرده اند. طبق آمار موسسه فرهنگی اجتماعی "نور" در شهر آتن، آمار معتادان به مواد مخدر در افزایش است.

حنیف احمدی یکی از مسئولین این موسسه می گوید؛ اکنون تعداد معتادان به ده ها نفر می رسد واگر به وضعیت آنها توجهی صورت نگیرد؛ ممکن است فاجعه ی بدی اتفاق افتد. آقای احمدی افزود، معتادان وضعیتی رسیده اند که برای گیر آوردن مواد مخدر حاضر اند دست به هر کاری بزنند وادامه ی این ماجرا برای همه ی پناهجویان افغانستان خطر ناک و درد سر ساز است.

از سوی دیگر زنانی که شوهران معتاد گردیده وآنان را با کودکان ترک کرده اند، در وضعیتی بسیار درد ناکی زندگی می کنند. اکثریت این فامیل دو تا چهار فرزند دارند. این مادران در حالیکه اکنون نه کدام پشتوانه ی مالی دارند ونه سرپناهی که در آن مصئون باشند. دیدن زندگی این خانواده ها واقعن برای هر انسانی درد ناک است. عده ی از آنها شب وروز در اوقات معین در جلوی کلیسا ها صف می کشند تا از غذاهای پس مانده ؛ که توسط کلیسا توضیع می گردد شکم خود واطفال شان را سیر کنند وپس از آن در پارک ها ویا خرابه های که برای مسکن انتخاب کرده اند، برگردند. عده ای دیگر هم در بازار های "روز" دنبال ذباله دانی ها می گردند تا میوه ها وسبزیجات فاسد شده را جمع آوری نموده و با آن شب و روز شانرا بگذرانند. این پناهجویان به هیچگونه خدمات صحی دسترسی ندارند. در بین میان این خانواده ها من فامیلی را دیدم که می گفت چندین ماه است روی "حمام" را ندیده اند.

آنلاین :
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید
  • باقی سمندر
    سنبله سال ۱۳۹۰ خورشیدی
    سپتامبر سال ۲۰۱۱ میلادی

    سلام به همه خوانندګان ارجمند کابل پرس?
    سلام به پناهندګان افغانستان زمین در يونان
    سلام به آقای بصیر آهنګ

    امیدوارم که مسولین اتحادیه پناهندګان در یونان با مجموع پناهندګان بصورت متشکل تر برضد همه نا بسامانی ها و بویژه برضد نیوفاشیستها متحدانه عمل نمایند .
    آنچه آقایر بصیر آهنګ انجام میدهد - کار بس بزرګی است و قبل تقدیر . امیدوارم این کزارش ها را همه خوانندګان کابل پرس برای دوستان شان وبرای همه رسانه های که خود را مربوط به افغانستان زمین میدانند - بفرستند تا صدای پناهنده در یونان سرکوب نګردد.
    حق پناهندګی -حق طبیعی همه آنهاست . بایست همه ګزارش ها را به موسسه های که خود را مسول امور پناهندګان میدانند - درهمه جا به ویژه در یونان فرستاد .
    تاجایکه من میدانم - بسیار بهتر خواهد شد اګر همه خوانندګان کابل پرس با نوشتن حتی یک جمله همبستګی خود را با پناهندګان بیان نمایند و این همبستګی تاثیر پزرګ روحی بالای پناهندګان خواهد داشت .

  • تا جایی که من خبر دارم اکثر حرف های اصف اهنگ خان دروغ است و هیچ رابطه با حقیقت ندارد . مثلاء در مقابل کلیسا افغان ها خیمه های مثلاء پورت ارتیفی زده اند ولی از غذا های پش مانده انهم افغانی هر گز استفاده ننموده اند . در قسمت خانه ها و طرز زنده گی افغانها در اتن و شهر های دیگر خانه های را به مبلغ ماهانه 3در حدذود 300 ایرو کرایه نموده اند و در این خانه ها یا مشترک و یا خانواده وار زنده گی میکنند . در باره معتادین کسانی از درون اتن خبر داده اند که به معتادین در بین جمعیت افغانی به مراتب کمتر از دیگر اقوام پناهنده در یونان میباشد , اینکه شوهر زن خود را ایلاه داده است و یا زن بدکاره شده است اصلاء در بین خانواده های افغانی که بدون اولاد ها و اعضای خانواده خود دیگر سرمایه ء ندارند هزگز همچنین قباحت های دیده نشده است . خواهشاء اهنگ خان چند تا عکس از جوانان معتاد و یا کسانی که پس مانده غذا های عیسی ها را در مقابل کلیسای عیسیی ها میخورند به نشد برسانید . همچنان روزانه از در جزایر متلینی و کریت و غیره در حدود هزارو ششصد پناهند افغانی و ایرانی داخل میگردند و بعد از راجستر شدن در کمپ های مختلف با برگه ویزای یک ماهه داخل اتن میگردند . شاید پناهنده نباشد که با همان برگه ده بار " انداخت " نکرده باشد , گرفتار شده و باز پولیس یا برگه را تمدید نموده است و یا با همان برگه اجازه زنده گی در شهر را برایش داده است . منظور افغانهای که در اتن هستند دست شان ه دهان شان میرسد و این چنینی که اهنگ خان میگوینند هم نیست . یعنی اصلاء ار فهوای کلام اهنگ خان حس همدردی به نشر نمی اید به جز تبلیغاتی درد ها و مشکلات افغانها در یونان . در اخر هیچ پناهنده امید کمک ار دولت سی آی ای ماب کرزی را نباید داشته باشد و کرزی کمک نیز نمی نماید . نماینده سفیر افغانستان که از بلغاریه ماه یک مراتبه به اتن میاید به جز امضای اوراق دیپورتی افغانها و صدور پاسپورت برای افغانها کاری دیگری نمیتواند بکند . خلاصه افغانها در یونان ریسمان شان سر شاخ خودشان است و من از تمام اعضای خانواده های که در یونان گیر افتاده اند خواهش میکنم که روزانه مقداری پولی را برای این خانواده ها به هر نوعی که است پس انداز نمایند تا در مواقع مشکلات به انها کمک نمایند .

  • با کمال تأسف باید عرض کنم که:
    چرا باید پناهجویان عزیز و مظلوم با تحمل سختی راه و خریدن تمام خطرات به جان خود، به سوی یونان و خفت و خواری این چنینی روی بیاورند؟ چه فشاری باعث مهاجرت شان شده جز درآمد کم و پول و امکانات زندگی بهتر در اروپا و غرب؟ چرا من و سایرینی که در افغانستان هستیم مهاجر و پناهنده قاچاقی نمی شویم؟!!!
    (و در حاشیه، شکایتی دارم از بصیر آهنگ که چرا معتادین مواد مخدر را جزو پناهجویان مستأصل به حساب آورده اید؟ آیا تسلیم شدن در برابر سختی ها و مصائب و روی آوردن به مواد مخدر یک گزینه محسوب می شود؟ آنهم گزینه ای قابل قبول؟ معتاد یعنی انگل جامعه و نه بیمار؟)

  • Kamran Mir Hazar Youtube Channel
    حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
    سابسکرایب

    تازه ترین ها

    اعتراض

    ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

    جستجو در کابل پرس