صفحه نخست > خبر و گزارش > اکونومیست: دموکراسی افغانی در رده ی 152 قرار گرفت

اکونومیست: دموکراسی افغانی در رده ی 152 قرار گرفت

دخالت و دست اندازی های تیم حامد کرزی در انتخابات ریاست جمهوری، طوری که کرزی خود بدون رای مردم بر کرسی قرار گرفت، دخالت در انتخابات پارلمانی، آلت دست ساختن پارلمان و عدم کارایی این نهاد به شکل فعلی، بازیچه بودن دستگاه قضایی مانند دادگاه و نهادهایی چون دادستانی و فشارهای مستقیم و غیر مستقیم بر رسانه ها و خبرنگاران، معیارهای دموکراسی را به پایین ترین حد می رساند.
کابل پرس
سه شنبه 20 دسامبر 2011

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

کابل پرس?: بخش معلومات اکونومیست همه ساله فهرستی از وضعیت دموکراسی در کشورهای مختلف نشر می کند که بر طبق این فهرست افغانستان در رده ی 152 قرار گرفته است. طبق فهرست منتشر شده توسط بخش معلومات اکونومیست، پس از افغانستان کشورهای سودان، اریتریا، کنگو، لائوس، گینه بیسائو، سوریه، ایران، آفریقای مرکزی، عربستان، گینه استوایی، میانمار، اوزبکستان، تورکمنستان، چاد و کوریای شمالی قرار دارد.

بر این اساس کشور افغانستان جزو 20 کشوری ست که وضعیت دموکراسی در آن نگران کننده است. در این 20 کشور که پایین رده ی دموکراسی را دارا می باشند، کشورهای همسایه افغانستان تاجیکستان، اوزبکستان، تورکمنستان و ایران قرار دارد. کشور تاجیکستان با یک رده ی بالاتر از افغانستان در رده ی 151 می باشد.

طبق این فهرست پاکستان در رده ی 105 می باشد.

از این فهرست می توان این نتیجه را گرفت که افغانستان و همسایگان آن در ردیف کشورهای بزرگ ناقض دموکراسی در جهان می باشد.

این منطقه یکی از خطرناک ترین مناطق جهان است که معیارهای مهم دموکراسی مانند حکومت مردم، انتخابات سالم، امنیت و آزادی شهروندان در آن وجود ندارد.

دخالت و دست اندازی های تیم حامد کرزی در انتخابات ریاست جمهوری، طوری که کرزی خود بدون رای مردم بر کرسی قرار گرفت، دخالت در انتخابات پارلمانی، آلت دست ساختن پارلمان و عدم کارایی این نهاد به شکل فعلی، بازیچه بودن دستگاه قضایی مانند دادگاه و نهادهایی چون دادستانی و فشارهای مستقیم و غیر مستقیم بر رسانه ها و خبرنگاران، معیارهای دموکراسی را به پایین ترین حد می رساند.

در این میان لازم است به وضعیت افغانستان از زوایای دیگر نیز نگریست:

1: در افغانستان بیش از دو قرن جنگ و خونریزی جریان دارد و به جرات می توان گفت سرزمینی ست که طولانی ترین جنگ و خونریزی را در جهان در دو قرن اخیر داشته دارد. گروه های تروریستی همچون طالبان، با حکومت همدست می باشد و خشونت در تمام ابعاد خود در جریان است.

2: در افغانستان هنوز سرشماری جامع، علمی و بدون غرض صورت نگرفته و همیشه حکومت های قبایلی یا ریسمان در هم پیچیده ی مافیای قبیله ای، سنت، مواد مخدر، افسانه ی اکثریت و اقلیت، مزدوری و وابستگی به کشورهای استعماگر، همراه با جرم و جنایت رواج یافته است.

3: افغانستان بزرگترین تولید کننده مواد مخدر جهان است. مقامات بلندپایه دولتی در تولید و قاچاق مواد مخدر دست دارند. مواد مخدر افغانستان سالانه زمینه های مرگ میلیون ها تن در افغانستان و کشورهای دیگر را فراهم می کند.

4: افغانستان بدترین کشور برای کودکان و مادران است. سالانه هزاران مادر و کودک در اثر نبود امکانات صحی جان خود را از دست می دهند.

5: افغانستان فاسد ترین کشور دنیاست. فساد، اختلاس و رشوه در افغانستان بیداد می کند. بالاترین مقامات به شمول حامد کرزی و اطرفیان وی، بیشتر وزرا، معاونان، وکلای پارلمان، والی ها و...در فساد و اختلاس دست دارند.

6: افغانستان یکی از تروریست خیز ترین کشورهای جهان است. ترکیب مواد مخدر، سنت، قبیله، دین و ...باعث شده که خشن ترین افراد و گروه ها از جامعه ی افغانستان بوجود آید و زمینه ی مناسب برای گسترش تروریزم ابتدا علیه مردم افغانستان بوجود آید.

7: در افغانستان همه ی گونه های جنایات حاد بوقوع پیوسته است و جرم و جنایتی که در دوره ی زمامداری کرزی بوقوع می پیوندد، ادامه ی جنایات قبلی و در نوع و موقعیت خود شدیدترین می باشد.

8: افغانستان خاستگاه اصلی پناهجویان جهان است. این کشور با داشتن حدود ده میلیون پناهنده و پناهجو، تنها کشوری ست که میلیون ها تن از آن گریخته و گریختن از این کشور همچنان ادامه دارد.

9: افغانستان بی خاصیت ترین جریان قلمبدست و روشنفکر را دارد. اگر با معیارهای درست روشنفکری به قلم بدستان افغانستان بنگریم، به آمار تاسف آور می رسیم. قلم بدستان و کسانی که داعیه ی روشنفکری در افغانستان دارند، کمترین احساس و واکنش را علیه خشونت و خشونت گران در افغانستان دارند. در بسیاری مواقع نیز قلم بدستان با خشونت گران همدست و همداستان می باشند.

و...........

در فهرست منتشر شده از سوی بخش معلومات اکونومیست، ناروی، ایسلند، دانمارک، سویدن، نیوزلند، استرالیا، کانادا، فنلاند و هلند، به ترتیب به عنوان ده کشور دموکرات دنیا آمده اند.

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید
Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس