صفحه نخست > خبر و گزارش > علت جستجوی پناهگاه و ترک وطن عمده ترین و سرنوشت سازترین سوال در پروسه (…)

علت جستجوی پناهگاه و ترک وطن عمده ترین و سرنوشت سازترین سوال در پروسه رسیدگی به درخواست پناهندگی!

هیچ دلیلی غیر از دلایل قید شده در کنوانسیون 1951 ژنیو یک پناهجو را مستحق به در یافت پناهندگی مطرح نمی تواند.

علی زاده
همرسانی
  • mail
  • linkedin
  • printer
  • reddit

کنوانسیون پناهندگان به زبان دری و انگلیسی

افغانستان سرزمین نابسامانی و مشقت های فراوان و خطرناکی بوده است که مردم آن از مشکلات جدی تبعیضی، اجتماعی، جنسیتی، رفاهی و همچنان عدم اطمینان امنیتی و خشونت های مختلف ومتعدد رنج برده ومی برند. بنابر همین دلایل و احتمالا علل دیگر بعضی از افراد و خانواده ها با فراهم شدن فرصت مهاجرت نموده و می نمایند. بخاطر دشوارشدن شرایط پناهنده پذیری درجهان، پناهنده شدن در کشور های مختلف ملتزم کسب اطلاعات از قوانین وظرفیت های مختلف کشور مورد نظر می باشد که در خیلی از موارد پناهجویان افغانستانی به آن توجه لازم را مبذول نداشته بعد از رسیدن به مقصد با مشکلات جدی مواجه می شوند. در این متن و در ادامه نوشته های قبلی در باره علت جستجوی پناهگاه و ترک وطن که یک سوال عمده در جریان طی مراحل پناهندگی است بیانات مختصری ارائه میدارم.

هنگام طی مراحل پروسه تقاضا پناهندگی چندین مصاحبه "انترویو" با متقاضیان صورت می گیرد. در جریان مصاحبه سوالات بسیاری از پناهجو پرسیده خواهد شد. پاسخ هر یک سوال دارای اهمیت خاص بوده وعلت ترک وطن و تصمیم برای پناهنده شدن سوال نهایت مهم و سرنوشت ساز میباشد. پاسخ همین سوال مشخص میکند که متقاضی مذکور مستحق پناهنده گی میباشد یا خیر.

طبق معاهده جهانی سازمان ملل متحد در کنوانسیون اپریل سال 1951 منعقده ژینوا، پناهنده چنین تعریف میشود: پناهنده ویا متقاضی پناهنده گی شخصی است که در کشور بومی اش نسبت فعالیت های عقیدتی، "ایدیالوژیک وسیاسی"، جنس، نژاد، زبان، ملیت و قوم مورد پیگرد و تعقیب قرار گرفته و یا عملا در خطر شکنجه روحی، فزیکی ، زندان و مرگ قرارمی گیرند.

بنابرین: هیچ دلیلی غیر از دلایل قید شده در کنوانسیون 1951 ژنیو یک پناهجو را مستحق به در یافت پناهندگی مطرح نمی تواند. گرچه در برخی موارد بنا بر دلایل از قبیل بشر دوستی، مریضی های غیر قابل علاج در کشور بومی متقاضی وغیره می تواند باعث پذیرش تقاضای پناهندگی یک پناهجو گردد که همراه با دشواری های خاص طی مراحل شده و زمان بیشتری را دربر خواهد گرفت.

مطابق حقوق تعریف شده بین المللی "هركس حق دارد دربرابر تعقيب، شكنجه و آزار در كشورهاى ديگر پناه اختيار نموده پناهگاهى جستجو كند". (ماده‌ی 14 اعلامیه جهانی حقوق بشر)

بنابرین وضعیت خراب اقتصادی، رفاهی، معیشتی و یا آسیب های طبیعی "خشک سالی، طوفان، سیل وغیره" باعث پذیرش تقاضای پناهندگی نمی شود. همین طور مشکلات سیاسی اعضای خانواده ویا بستگان درصورت همراه نبودن آنان یکجا با متقاضی ویا عدم علت قناعت بخش که ثابت بسازد در اثر همان مشکلات زندگی متقاضی با خطر مواجه گردیده، چانس پذیرش شخص مذکور را محدود می سازد.

همچنین ارتکاب جرم و قتل که باعث خطر و تهدید جانی یک متقاضای بوده باشد و شخص مذکور مجرم ویا قاتل محسوب گردد، چانس پذیرفته شدن چنین اشخاص بسیار محدود می باشد. برخی از پناهجویان بخاطر جدی جلوه دادن تهدید علیه خویش بناحق ادعا میکنند که گویا کسی را بقتل رسانده اند، لذا ممکن نبوده در کشورش به زندگی ادامه دهند، بناچارترک وطن کرده و تقاضای پناهندگی دارند. یا می گویند، فروشنده مواد مخدر، قاچاقبر، متجاوز و... بوده مشکل پیدا نموده میخواهند پناهنده شوند. تهمت علیه خودتان باعث پیچیده شدن دوسیه شما گردیده، درصورت اثبات جرم زمینه محکمه و زندان را درقبال داشته هر گونه امکان قبولی را منتفی می نماید.

بدین ترتیب دوسیه های را مطالعه نموده ام که مطابق اظهارات صاحب دوسیه شاهدی وی باعث مرگ یک یا چند انسان گردیده، بخاطر به خطر انداختن زنده گی دیگران متقاضیان مذکور هرکدام سالهاست در بلاتکلیفی بسربرده همواره تحت فشار قرار دارند تا این کشور را ترک نموده و به کشور خویش برگردند.

هرگاه پناهجو مظلوم واقع گردیده و درکشور خویش زندگی اش به خطر مواجه باشد. وی مستحق پناهندگی بوده و اگر همین ادعا مطرح خویشرا با ارائه اسناد ومدارک ثابت کرده بتواند، تقاضا پناهندگی وی به بسیار زودی مورد قبول قرار گرفته میتواند.

آنلاین :
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید
  • جانان موسی زی سخنگوی وزارت خارجه کشور در یک نشست خبری گفت، قرار است در سال 1391 خورشیدی سفارت افغانستان در کشور یونان آغاز بکار نماید.

    وی افزود: سفارت افغانستان در یونان به منظور حل مشکلات مهاجرین افغان در آن کشور ایجاد میشود .

    سخنگوی وزارت خارجه کشور همچنان از رهایی ده ها پناهجوی افغان از زندانهای یونان خبرداده گفت: بعد از سفر هیات افغانی به کشور یونان و گفتگو درمورد رهایی بازداشت شده گان افغان از سوی پولیس آن کشور اکنون ده ها پناهجوی افغان از قید رها شده و قرار است به افغانستان بازگردند.

    به گفته ای وی : اکنون برای بیش از 1200 تن از پناهجویان افغان که در کشور یونان بقسم غیر قانونی بسر میبرند اوراق برگشت به وطن ترتیب شده و تا چند روز دیگر به آنان تسلیم خواهد شد.

    مقام های وزارت خارجه در حالی از رهایی ده ها پناهجوی افغان از زندانهای یونان خبر میدهد که بر اساس گزارشها اکنون بیش از 50 هزار مهاجر افغان دریونان بسر برده و تلاش دارند تا از طریق مرزهای یونان به اروپا راه یابند.

  • Kamran Mir Hazar Youtube Channel
    حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
    سابسکرایب

    تازه ترین ها

    اعتراض

    ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

    جستجو در کابل پرس