Kabul Press, World Media Home, Associated with RAHA in exile

 

 

No Censorship!

Letter to Editor

RAHA PEN CLUB, Afghanistan Centre

English

Portuguese

Spanish

Pashto

E- Afghanistan/Web Hosting

پر خواننده ترين سايت اينترنتی افغانستان

کابل پرس من!

برای مطالعه ی تازه ترين اخبار جهان اينجا را کليک کنيد

خبری، تحليلی و انتقادی

کابل پرس می خواهد تحولی در عرصه ی ژورناليزم افغانستان باشد

قمار آمريکا در افغانستان

سامي القمحاوی

سقوط يك فروند هواپيماي انگليسي در افغانستان، به مسووليت گرفتن سقوط اين هواپيما از سوي طالبان، ادامه‌ي درگيري‌ها ميان نيروهاي ناتو و اعضاي طالبان، فاش شدن گفت وگوهاي سري طالبان و ناتو در افغانستان، افزايش توليد مواد مخدر در افغانستان به بالاترين حد خود يعني 92 درصد از توليدات جهاني؛ همه‌ي اين گزارش‌ها و اخبار تنها حكايت از يك چيز دارد و آن اين است كه جنگ و جدال‌ها و بحران‌هاي افغانستان كه در پس گرد و غبارها، جنگ‌ها ی سياسي ديگر آمريكا كمرنگ شده بود، بار ديگر پررنگ شده است تا دامنه‌ي وسعت اشتباهات فاحش سياست‌هاي آمريكا را به جهان نمايان كند."

سامي القمحاوي، تحليل‌گر روزنامه‌ي الاهرام با ارايه‌ي تحليلي تحت عنوان "افغانستان، جنگ فراموش شده، بار ديگر به صحنه باز مي‌گردد" مي‌نويسد: «متاسفانه افغانستان يكي از قربانيان قمارهاي سياسي آمريكا است. اين كشور از جمله كشورهايي است كه در چارچوب سياستهاي جنگي آمريكا قرار گرفت؛ جنگ‌هايي كه بدون هيچ برنامه‌ريزي و بر اساس اعتقادات و سياست‌هاي ناشيانه آغاز مي‌شوند و بدون هيچ برنامه‌ريزي نيز متوقف مي‌شوند. اين كشور بهاي بسياري از اشتباهات آمريكا در زمينه‌ي جنگ با تروريسم جهاني را پرداخت. افغانستان هم چنان در شرايط سخت امنيتي به سر مي‌برد و وضعيت آن بي‌شباهت به وضعيت پر هرج و مرج و خطرناك عراق نيست. به رغم آنكه آمريكا موفقيت نظامي خود در افغانستان را اعلام كرده است اما اين كشور هم چنان در وضعيت بحراني و جنگ‌هاي مسلحانه به سر مي‌برد و در امنيت و ثبات اين كشور هيچ تغيير و تحولي ايجاد نشده است.

تحليل‌گر روزنامه‌ي الاهرام در ادامه مي‌آورد: طبيعت حاكم در افغانستان يكي از عوامل اصلي سر پوش گذاشتن بر بسياري از شكست‌هاي آمريكا در اين كشور است زيرا طبيعت سخت موجود در افغانستان كار اطلاع‌رساني و پوشش خبري بسياري از تغيير و تحولات در اين كشور را با مشكل و كندي مواجه ساخته است و همين امر باعث شده است كه آمريكا از وضعيت موجود به سود خود استفاده كند و تغيير و تحولات موجود در افغانستان را به سود منافع‌اش اطلاع رساني كند. با كمي دقت و دنبال كردن دقيق گزارش‌ها و اخبار واصله از افغانستان مي‌بينيم كه جبهه‌ي جنگ و درگيري در اين كشور نه تنها آرام نشده است بلكه درگيري‌هاي گروه‌ها و نيروهاي ناتو روز به روز در حال افزايش است و از زماني كه ناتو مسووليت امنيتي شش ولايت جنوبي افغانستان را بر عهده گرفته است، اين درگيري‌ها به اوج خود رسيده است و خسارت‌هاي نيروهاي ناتو در اين درگيري‌ها نسبت به چند سال گذشته بسيار شديد بوده است.

قمحاوي مي‌نويسد: «به رغم آنكه آمريكا تاكنون موفق شده است از شرايط موجود در افغانستان به سود منافع خود استفاده كند اما بحرانهاي افغانستان و اشتباهات مهلك آمريكا در اين كشور به ميزاني گسترش يافته است كه اخبار مربوط به آن ديگر از كسي پوشيده نيست و اخيرا صداي بسياري از كشورهاي اروپايي عضو ناتو در اعتراض به وضعيت موجود در افغانستان بلند شده است. بسياري از اين كشورها اظهار داشته‌اند كه نيروهاي ناتو در جنوب افغانستان تاوان اشتباهات آمريكا در اين كشور را مي‌دهند. در درگيري‌هاي نيروهاي ناتو و طالبان در مناطق جنوبي افغانستان يعني مركز اصلي فعاليت طالبان تاكنون بسياري از سربازان ناتو كشته و زخمي شده‌اند و بر اساس گزارش‌هاي رسيده 31 تن از نيروهاي كانادايي مستقر در جنوب افغانستان تاكنون در درگيري‌هاي موجود كشته شد‌ه‌اند و تعداد تلفات نيروهاي انگليسي در درگيري با طالبان تاكنون به 36 تن رسيده است و آخرين نتيجه‌ي اين درگيري‌ها سقوط يك فروند هواپيماي انگليسي با 14 سرنشين نظامي بوده است كه طالبان مسووليت سقوط اين هواپيما را به عهده گرفت.

تحليل‌گر روزنامه‌ي الاهرام مي‌آورد: «با توجه به آنكه اعزام نيروهاي ناتو به افغانستان به عنوان اولين ماموريت امنيتي اين سازمان در خارج از اروپا محسوب مي‌شود بسياري از كشورهاي اروپايي بيم آن دارند كه شكست اين ماموريت در افغانستان منجر به تضعيف چهره‌ي ناتو در جهان و بر جاي گذاشتن تاثيرات منفي بر آينده‌ي اين سازمان شود. همين نگراني‌ها منجر به آن شده است كه يكي از مقامات مسوول ناتو رسما اعلام كند كه طالبان از همان استراتژي كه مبارزان حزب‌الله لبنان در جنگ با اسراييل استفاده كرده‌اند، در برابر نيروهاي ناتو در افغانستان استفاده مي‌كند و همانطوري كه اسراييل براي رويارويي با اين استراتژي جنگي نيروهاي حزب‌الله با سختي و مشكلات بسياري مواجه شد نيروهاي ناتو در افغانستان نيز براي مقابله با اين استراتژي جنگي در افغانستان با مشكلات و سختي‌هايي روبرو است.

در ادامه‌ي اين تحليل آمده است: «فشارهاي موجود درافغانستان به ميزاني رسيده است كه برخي از مسوولان غربي در اواخر اگست گذشته از وجود برخي تلاش‌هاي مسوولان ناتو براي انجام گفت و گو با رهبران طالبان خبر دادند. اين مسوولان غربي اظهار داشته‌اند كه فرماندهان نظامي ناتو در افغانستان در تلاش براي برقراري آتش‌بس با گروه طالبان هستند، آتش‌بسي كه در نهايت منجر به برقراري آشتي گروه جنگ طلب طالبان با حكومت كابل شود. به رغم تلاش‌هاي گسترده‌ي ناتو براي متوقف كردن دايره‌ي درگيريها و كاهش تلفات خود در افغانستان اين درگيرها همچنان ادامه دارد و اخيرا ملا دادالله، سخنگوي نظامي طالبان اعلام كرده است كه طالبان حاضر به انجام هيچ گونه گفت‌وگويي با نيروهاي ناتو نيست و اين گونه اخبار تنها يك جنگ رواني براي سرپوش گذاشتن بر شكستها و تلفات اروپا و آمريكا در افغانستان است.

قمحاوي مي‌نويسد: «بحران‌ها و هرج و مرج‌هاي افغانستان تنها به درگيري‌هاي نظامي نيروهاي ناتو و حكومت افغانستان با گروه طالبان ختم نمي‌شود بلكه بحران‌هاي اين كشور كه مطمئنا ميزان شكست آمريكا در اين كشور را بيان مي‌كند شامل بحرانهاي ديگري نيز است كه در راس اين بحرانها موضوع گسترش فعاليت‌هاي قاچاقچيان مواد مخدر در اين كشور است. بر اساس آخرين گزارش دفتر مبارزه با مواد مخدر وابسته به سازمان ملل كاشت افيون در افغانستان امسال نسبت به سال گذشته 50 درصد افزايش يافته است و 92 درصد از توليد مواد مخدر جهان را تامين كرده است كه عمده‌ترين محصول اين مواد هروئين مي‌باشد. در اين گزارش آمده است كه وضعيت سياسي نظامي و اقتصادي موجود در افغانستان كه دستاورد فعاليت‌هاي ناتو و آمريكا در اين كشور است به صورت مستقيمي بر موضوع افزايش فعاليت‌هاي قاچاقچيان مواد مخدر در افغانستان تاثيرگذار بوده است.

تحليل‌گر روزنامه‌ي الاهرام مي‌نويسد: از ديگر بحران‌هاي مطرح در افغانستان كه بي‌شك يكي ديگر از نشانه‌هاي شكست آمريكا در افغانستان است موضوع بحران‌ها و چالش‌هاي داخلي در اين كشور است. اخيرا علماي ديني افغانستان با ارايه‌ي درخواست رسمي به حامد كرزاي رسما از سرگيري فعاليت پوليس ديني در اين كشور را خواستار شدند. پوليس ديني افغانستان پس از سقوط طالبان در سال 2001 رسما از سوي آمريكا منحل اعلام شد. كرزي نيز با پذيرفتن اين درخواست رسما به علماي ديني افغان متعهد شده است كه اين پيشنهاد را به پارلمان افغانسان ارايه دهد و در صورت تصويب شدن سازمان پوليس ديني منحل شده افغانستان بار ديگر فعاليت خود را از سرخواهد گرفت. مطرح شدن اين موضوع و موافقت كردن كرزي با آن بيانگر اين حقيقت است كه طالبان تنها يك گروه افغاني نبوده است كه توسط حمله‌ي نظامي آمريكا سرنگون شد بلكه طالبان يك اعتقاد موجود در ضمير بسياري از مردم افغانستان بوده است و گرچه آمريكا توانايي آن را دارد كه شكست نظامي به اين گروه وارد سازد اما نمي‌تواند اين گروه را در افغانستان محو كند. واقعيت آن است كه افغانستان در حال حاضر به باتلاقي از هرج و مرج و بحران تبديل شده است و آمريكا در اين باتلاق بحران غوطه‌ور است و اين ملت افغانستان و آمريكا است كه بايد بهاي اشتباهات احمقانه‌ي بوش را در جنگهاي ناشيانه‌اش در عراق و افغانستان بدهند.

 

برای نوشتن نظرات اينجا را کليک کنيد

 

اگر می خواهيد سايت اينترنتی مخصوص خود را داشته باشيد!

اگر بدنبال افزايش اعتبار می باشيد!

و اگر ارتباطات گسترده و ارزان می خواهيد

نوشته شده در روز  25 سنبله سال  1385 - ساعت 16 به وقت کابل

آگهی و اعلان شما در اينجا

دريافت کتاب افغانستان الکترونيکی (ميزبانی وب)

ثبت قلمرو اينترنتی

طراحی وب

ميزبانی حرفه ای وب

پنج هزار مگابايت فضا

دوهزار و پنجصد ايميل

دارای تمام امکانات امنيتی

پهنای باند صد و پنجاه گيگابايت

تماس:      0799390025

 

وزير فرهنگ با انديشه ی طالبانی

من نمی خواهم زنان از من عکس و فلم بگيرند

به قلم سردبير

صفحه ی نخست

Top Global Newspapers: Asia    Latin America    Africa   Europe   USA    Canada    Australia  

فقط با ذکر ماخذ، نام نويسنده و  تاريخ انتشار می توانيد از مطالب ، عکس ها و آثار ديگر در کابل پرس استفاده کنيد                Members Login

As the mind has no boundaries, the RAHA concept does not have frontiers and is opposed to information and cultural control by global communication entities whether media conglomerates, states or local governments, or religions


Kamran Mir Hazar: Editor-in-Chief / Afghanistan/ Kabul/ Mobile: 0093 799390025/ Email: editor at kabulpress.org

info at kabulpress.org   reader at kabulpress.org

Copyright© Kabul Press, World Media Home 2004 -2006

کليه ی حقوق بر اساس قوانين کپی رايت  محفوظ و متعلق به سايت کابل پرس می باشد