صفحه نخست > دیدگاه > هزاره‏ ها می ‏توانند تظاهرات خوب و جهان‏ پسند برپا نمایند!

هزاره‏ ها می ‏توانند تظاهرات خوب و جهان‏ پسند برپا نمایند!

جعفر رضایی
سه شنبه 17 آپریل 2012

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

انتظار می رود که هزاره ‏ها علیه آغاز دوبارۀ "قتل های هدفمند قومی" تظاهرات نمایند. تظاهراتِ که احتمالا در افغانستان و پاکستان برگزار خواهند شد، قطعاً، با استاندارد و شیوه های معمول آن مرزوبوم خواهند بود و برگزارکنندگانِ آنها خود مصلحت و صلاح خویش دانند. اما، در مورد تظاهرات‏ هایی که بناست در کشورهای غربی برگزار شود، نه تنها شیوه و نحوۀ تظاهرات افغانی و پاکستانی مفید است و بلکه می تواند مضر، نیز باشد. آنگونه که هر فرهنگی ظرافتها، باریکها و نورمهای قبول شدۀ خود را دارد، مبارزات سیاسی و اعتراضات اجتماعی نیز در فرهنگهای مختلف، متفاوت است. هزاره‏های سازمان دهندۀ تظاهرات در کشورهای غربی ضرورت است تا کم از‏کم به این باریکی‏ها توجه داشته باشند:

1. آوردن عکسهای خونین اشخاص و صحنه‏ های کشتارهای جمعی در سرکهای(خیابانهای) شهرهای غربی اشتباه است. درست استکه، تظاهرات هزاره ‏ها علیه کشته شدن مردان، زنان و کودکان بیگناه است. اما باید این واقعیت را در نظر داشت که دیدن تصاویر خونین برای عابرین و رهگذران استرالیایی، دانمارکی و یا انگلیسی، که بیرون آمده اند تا روز دیگری از زندگی آرام شانرا سپری نمایند، وحشتناک و آزاردهنده است. و مخصوصا که این تظاهرات‏ ها در روزهای تعطیلات آخر هفته برگزار میشوند، روزهایی که اغلب مردم برای تفریح و خوشگذرانی به شهر می روند. علاوه بر اینها آوردن عکسهای خون آلود وتکاندهنده در تظاهرات برای خانواده های رهگذر(پیاده و داخل موتر) که اطفال همراه شان است، نه تنها موجب همدردی و بلکه سبب انزجار آنان نیز میشود. زیرا آنها نمی خواهند که کودکانشان با صحنه‏ های آنچنانی مواجه شوند. می‏ توان گفت، حتا آوردن پوسترهای که با تکست وشعارهای خونین دیزاین شده اند، نیز درست نیست. نباید چنین پنداشت که گویا رنج و درد تظاهرات چی ‏ها قابل احساس نیست. هدف اینستکه ما تظاهرات خود را از چشم دیگران ببینیم. بیاد داشته باشیم که برای شهروندان غربی خاورمیانه همیشه یک منطقه ناآرام بوده و دهه های زیادی اخبار جنگ و وحشت از آنجا آمده است. بهرحال، هدف ما از تظاهرات جلب توجه مردم دنیا به این فاجعه است؛ چنین نیست؟ اگر چنین است، لازم است تا مردم دنیا را به شیوۀ مورد پسند و مطلبوشان باخبر بسازیم.

2. آوردن عکسها و پرچمهای افراد و یا احزاب خاص در تظاهرات اشتباه است. در یکی از تظاهرات های سال گذشته، چند عکس و از جمله تصویر یک روحانی مقتول را بیرون آورده بودند. اعتراض این نیست که چرا عکس یک روحانی را در تظاهرات آورده اند. پرسش اینستکه سمبُلهای اسلامی در کُل و روحانیون اسلام بخصوص، در غرب چقدر اعتبار و احترام دارند که چنین عکس های بتواند موجب توجه و همدردی غربی ها با ما شود. حتا آوردن عکس آقای یوسفی نیز اشتباه است؛ زیرا کسی در غرب او را نمی شناسد. آوردن برخی عکسهای که وحشتناک و آزاردهنده نباشند ولی همزمان با آن بتوانند قتل عام و کشتار مردم بیگناه هزاره را بازگو نمایند خوب است. نوشتن شعارهای مناسب (نه نوشته های خون آلود) و غرب پسند نیز ضروری و خوب است. در کُل کسی باید شعارها را پیش از آوردن بخواند و بررسی کند. آوردن شعارهای که به زبان فارسی نوشته شده اند ضرورت نیست. مگر قرار نیست که ما برای جلب توجه و جلب همدردی کشورهای غربی تظاهرات نماییم؟ اگر چنین است آنها فارسی خوانده نمی توانند.

3. در اعتراض به "قانون احوال شخصیه اهل تشیع" نیز در بعضی کشورها هزاره ها تظاهرات کردند. عکسهای که از این تظاهراتها در وبسایت های انترنتی قرار گرفته بود، دریکی از آنها دختران و زنان مانتوپوش و حجاب دار دیده می‏ شدند که شعارهای برای برابری حقوق زن در دست داشتند. اتفاقاً این تظاهرات درکشورهای اسکاندنیاوی بود. آمارها نشان می دهد که ساکنان این کشورها اکثراً غیرمذهبی هستند. سویدن که غیرمذهبی ترین کشور اروپا است، هشتاد و پنج درصد مردم آن به هیچ دینی عقیده ندارند. حالا تصور کنید که با حجاب اسلامی از حقوق زن سخن گفتن، در چنین کشوری، تا چه حد می‏تواند واقعی جلوه کند و مورد توجه قرار گیرد.

منظور این نیست که ما همه بدون مانتو و حجاب ایرانی و یا لباس های آویزان-آویزان و بدشکل پاکستانی، بی حجاب، عصری و غربی در تظاهرات بیاییم. شهری شدن، عصری شدن و یا عین، غربی شدن کار آسان نیست. ولی در کُل هدف این استکه، تا جای ممکن مثل غربی ها شویم تا گپ و تظاهرات ما بتواند مورد توجه واقع شود و حد اکثر بهره را از آن ببریم.

4. علاوه بر شعارهای که می آوریم، استفاده از تی-شرت های دیزاین شده نیز بسیار خوب است. دیزاین و نوشتن شعار روی تی-شرت امروزه بسیار آسان است. می توان صدها تای آنرا از وبسایتهای که چنین خدماتی ارایه می دهند بدست آورد. و الا، اگر در خانه یک اتو و پرنتر دارید، می توانید از "وال مارت" و یا دکانهای که کمپیوتر و پرنتر می فروشند کاغذ مورد نظر را Transfer Paperتهیه نموده، و خود تی-شرت دیزاین نمود.

5. معمولا در تظاهرات ها شعار می دهند و سخنرانی می کنند. تا جای ممکن، بهتر است تا هزاره‏ ها در تظاهرات ازکاربرد شعارهای فارسی اجتناب نمایند و بجای آن به زبان انگلیسی و زبان کشورهای میزبان شعار بنویسند و سخن بگویند. یاد ما باشد که ما برای جلب توجه خارجی ها تظاهرات می کنیم. در لابلای تظاهرات گاهی همه از سخنرانی شنیدن و شعاردادن خسته میشوند. در این وقفه ها می توان دُهل نواخت. نواختن دُهل در تظاهرات برای جلب توجه عابران کاملاً معمول است. اگر کسی نواختن دهل را بلد نیست به آسانی می توان دُهل نواز برای یک روز استخدام نمود. تهیه بروشور و پخش آن برای عابرین بسیار خوب است. راه اندازی یک وبسایت مخصوص قتلعام های هزاره ها(از زمان عبدالرحمان تا امروز) نیز ضرورت است. البته در تمام این موارد باید از افراط و مبالغه پرهیز شود. حتا در وبسایت نیز قراردادن عکسهای وحشتناک و تکان دهنده در صفحه اول خوب نیست. با قرار دادن یک لینک اخطاریه(مثل، Warning! This page contain graphic images) می توان بازدیدکنندگان را به صفحه ویژۀ تصاویر و ویدیوها دعوت نمود.

آنلاین :
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • جالب است، بخوانید.
    جنرال دوستم نیز طالبان را برادر خود خطاب کرد!
    "من حاضرم شخصا بر گردن ملا عمر و رهبر شبکه حقانی گل بیندازم و آنها را چون برادر خویش در بغل بگیرم. "

    http://www.afghanpaper.com/nbo...

    • جنرال دوستم: تصور به قدرت رسیدن دوباره طالبان خواب و خیال است

      جنرال عبدالرشید دوستم رهبر حزب جنبش ملی افغانستان که در جمعی از هوادارانش در شهر مزار شریف صحبت می کرد اعلام کرد که از طرح صلح با گروه طالبان حمایت می کند.

      به گزارش جاودان به نقل از بخدی نیوز، جنرال دوستم به تازگی به عربستان سعودی سفر کرده و نزدیکانش می گویند که هدف از این سفر زیارت کعبه بوده است.

      برخی ها می گویند که هدف سفر رهبر حزب جنبش ملی افغانستان به عربستان گفتگو با مقامات این کشور در مورد صلح با طالبان بوده است اما این خبر از سوی حزب جنبش ملی افغانستان رد شده است.

      با این حال، دوستم که عضوی ارشد جبهه ملی (اپوزیسیون حکومت کرزی) نیز است، در سخنرانی اش در بلخ گفت که از یک افغانستان واحد و قدرتمند حمایت می کند.

      دوستم گفت: "از تمامی طرف های درگیر جنگ در افغانستان از جمله ملا عمر رهبر طالبان و شبکه حقانی می خواهیم تا به پروسه صلح پیوسته و از جنگ و برادرکشی و ویران کردن افغانستان دست بکشند."

      جنرال دوستم می گوید که حاضر است بر گردن آنان (ملا عمر و رهبر شبکه حقانی) گل بی اندازد و آنها را چون برادر در بغل بگیرد.

      جنرال دوستم از چهره های است که سال ها در برابر امارت اسلامی طالبان جنگیده است.

      او در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری از حامد کرزی حمایت کرد اما مدت ها، بعد از پیروزی کرزی، سر مخالفت را با حکومت در پیش گرفت.

      در اواخر سال گذشته دوستم به همکاری احمد ضیا مسعود معاون پیشین رئیس جمهور و حاجی محمد محقق جریان سیاسی موسوم به جببه ملی را تشکیل داد.

      با این حال، این عضو ارشد جبهه ملی افغانستان تاکید کرد که جنگ راه حل در افغانستان نیست و"خون را نباید با خون" شست.

      جنرال دوستم گفت:" بیش از سه و نیم دهه جنگ و برادرکشی را تجربه کردیم و در این راه عزیزان زیادی را چون پرفیسور برهان الدین ربانی، شهید عبدالعلی مزاری، احمد شاه مسعود و دیگران را از دست داده ایم."

      حمایت دوستم از طرح عربستان

      جنرال عبدالرشید دوستم رهبر جنبش ملی اسلامی افغانستان در اظهارات تازه اش گفت که از گفتگوهای صلحی که به ابتکار شاه عربستان سعودی برگزار شده، حمایت می کند.

      دوستم می گوید که عربستان سعودی مورد احترام تمامی مسلمان ها به عنوان قبله مسلمانان جهان و مظهر وحدت امت اسلامی است و فیصله های صورت گرفته، مورد قبول تمامی طرف های درگیر در افغانستان خواهد بود.

      او گفت: "جبهه ملی افغانستان از هر کاندیدای ریاست جمهوری که حمایت کند، این نامزد برنده بدون قید و شرط انتخابات ریاست جمهوری آینده افغانستان خواهد شد."

      رهبر حزب جنبش ملی افغانستان تاکید کرد که دیگر زمان به "زور سر نیزه" حکومت کردن بر مردم افغانستان گذشته است.

      او افزود: "تصور به قدرت رسیدن دوباره طالبان خواب و خیال است و جوانانی هستند که به طالبان بگویند، تا همین جایی که آمده اید بس تان است و دیگر حق پیش آمدن را ندارید."

    • اگر صلح یا وصلت امریکا و انگلیس با طالبان عیب نیست، پس چه مشکل دارد "دوستم" با طالبان و الگاییده وصلت فرماید؟

  • جنرال رشید دوستم سلام به تو سلام به هم پیکارانت سلام به شجاعت و مردانیکیت به نزد مردم افغانستان تو یک شیر مرد تاتریخی افغانستان بوده و تاریخ افغانشتان را مسازی ما به تو اعتماد داشته تا سر جان با تو هستیم .
    استر جنرال عیبدالرشید دوستم رهبر جنبیش اسلامی اوغانستان و وزیر دفاع و قاعد اعظم افغانستان .

  • عجب! غربی ها نقاب داران و خفاش ها را نیز خوش ندارند...

  • رضایی صاحب، چندی قبل هموطن هزاره ما با اشتراک در پروګرام تفریحی رقص در کشور هالند خیلی خوب درخشید، چیزی که برای اکثریت جالب بود دیدن مادر همین هموطن ما بود که با برقه و حجاب در جمع حاضرین نشسته بود. باور کنید که اجرای رقص پسر در روی استیژ و حضور مادری با حجاب در جمع تماشاچیان صحنه جالبی را ساخته بود. اما به هر حال شکر خدا که پروګرام در ماه محرم تصادف نشده بود، اګر چنین بود یقینا که نه مادر و نه پسر در همچو پروګرام تفریحی اشتراک میکردند.
    رضایی صاحب آنچه به رشته تحریر در آورده بودید خیلی آموزنده بود امیدوارم که رفته رفته نه تنها هزاره ها، بلکه همه افغانهای که در کشور های غربی زندګی میکنند خود را به راز و رمز جوامع غربی بلد بسازند؟؟؟
    موفق باشید
    لمر سرخرود

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس