قدرت و روابط خانوادگی!
نظرخواهی درباره ی يکی از عوامل فساد در افغانستان
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
دو وزير جديد با رای اعتماد اعضای پارلمان افغانستان وارد کابينه ی حامد کرزی شدند. جنرال خداداد به عنوان وزير مبارزه با مواد مخدر (ترويج مواد مخدر؟) انتخاب شده و حميد الله قادری نيز به عنوان وزير حمل و نقل ( ترانسپورت).
وزارت مبارزه با مواد مخدر در چند سال فعاليت خود عملا نشان داد که نه تنها برای کاهش مواد مخدر کدام گام مثبتی را بر نداشته ، بلکه هر سال بر آمار کشت، توليد و قاچاق آن افزوده می شود. حبيب الله قادری وزير پيشين مبارزه با مواد مخدر به دليل ضعف کاری و فساد گسترده نا چار به استعفا شد. خود وی استعفايش را بيماری عنوان کرده است اما گويی فشارهای داخلی و بين المللی بر اين وزارتخانه بدليل ضعف و فساد، دليل اصلی اين استعفا بوده است. حبيب الله قادری بعد از استعفا به عنوان قنسول افغانستان در کشور کانادا انتخاب شده است. اينک برادر آقای قادری (حميد الله) به وزارت حمل و نقل آمده است. ظاهرا دليل اصلی انتخاب وی نيز برادر حبيب الله قادری بودن است و نه موضوع ديگری مانند تخصص کاری. در افغانستان روابط و زد و بند ها در رسيدن به پست و مقام نقش زيادی دارد. بسياری از مقامات از جمله وزرا و معاونان در روابط خانوادگی و نيز روابط سمتی، گروهی و زبانی و نژادی انتخاب شده اند. بسياری از نمايندگان پارلمان افغانستان نيز، پس از ورود، شروع به معرفی و سفارش اعضای خانواده، دوستان و نزديکان خود برای تقرر به پست های مختلف کرده اند. اينگونه روابط و تقرری ها، يکی از عوامل گسترده ی فساد، اختلاس و بی بند و باری اداری در افغانستان می باشد. از خوانندگان کابل پرس? می خواهيم نظرشان را در اين ارتباط بنويسند.
پيامها
2 مارچ 2008, 22:00, توسط داکتر متین همت
با عرض سلام وخسته نباشید.
اداره عامه شفاف ، مؤثر و خدمتگار مردم باشد که متسفانه نیست !
امروز یک عده مردم ظلم ،جنایت ،جور وچپاول میکند وبرعکس بازسازی وکمک های داخلی وخارجی هم در همان منطقه سرازیر میشود.ودر همان منطقه مواد مخدر کشت شده وازهمان منطقه وزیر ،ریس ووالی مقررمیشود .من خودم یک داکتر هستم با وجود درد ورنج مهاجرت های که کشیدم توانائی صد برابر از ریس ،مدیر وآمر ام دارم مجبورم با خیفت به خاطری امرارمعاش زیر دست بی کفایت ترین رئیس ومتعصب ترین آمر کارکنم .در این آواخروصله ام سر رفته تصمیم دارم به آقای کرزی پیشنهاد نمائیم که هرشش ماه یک بار چکاب عمومی نمائید نگرانی من از این است که کر زائیده شدی ولی پست ریاست جمهوری شما راگور هم کرد.
1. جنرال خداداد یکی از مهره های تراز اول ای اس ای نه تنها مشکیل افغانستان بلکه از پاکستان راه هم حل میکند خر زی وجامعه بین اللملی نگران نباشد!
2. مورچه خودش چیست که کله پاچه اش باشد .جناب آقای کرزی خودش به لطف ریاست جمهوری لگنی زبان اش تداعی شد ودوست دارد تمام دوستان اش ازاین پست بهره مند شود" قدرت و روابط ...هرچیزی دیگر"
با تقدیم اخترام به همه انسان های چیز فهم
داکتر متین همت
3 مارچ 2008, 01:52, توسط تراب
واي بر چنين ريس جمهوري كه صرف بخاطر دوستي ورفاقت خود يك شخص مريض را نماينده خوددريك كشور بزرگ دنيا مقرر نموده و واي برچنيين مملكتي كه در ان حتي يك شخص صحتمند يافت نميشود كه از ان نمايندگي كند هزاران افسوس به حال اين كشور بيچاره ؟!سوال اينجاست كه اگر جناب وزير مريض بودونميتوانست كار كند وتوان كار رانداشت چگونه ممكن است در وظيفه بعدي خود موفق شود وكاري كرده بتواند واقعا جاي تاسف ودرد است كه با بيشرمي تمام چنين خبري يعني مقرري يك مريض بحيث جنرل قنسل افغانستان در كانادا از طريق وسايل اطلاعات جمعي نشرگرديد و حالابرادردیگر شان وزارت ترانسپورت را اجاره گرفت تا بلاخره مریض شود و منحیث قونسل در کدام کشور دیگر مقرر شود !!!
3 مارچ 2008, 07:06
واقعا یکی از عوامل عمده فساد اداری در کشور تعین دوستان و خویشاوندان سمتی از طرف آقای رئیس جمهور بیدون در نظرداشت تجربه ، مسلک و صداقت در پوست های مهم دولتی در داخل و خارج کشور است بطور مثال آقایان یحیی معروفی و موسی معروفی علی الرغم اینکه سن آنها از شصت پنج گذشته و توان کار یک سفارت را ندارند ولی چون از منطقه معروف قندهار هستند هردو بحیث سفیران در دو نمایندگی مهم کشور در خارج توظیف گردیده اند.
در حقیقت پوست های کلیدی در دولت آقای کرزی بیشتر در بین چند خانواده های ، واصفی معروفی، قادری فراهی ، خود فامیل کرزی تقسیم گردیده است بیدون شک یکی از دلایل که دولت کرزی نتوانست در طول مدت شش سال با این همه امکانات جامعه بین المللی در زندگی مردم تغیری مثبتی وارد نماید همین تقررات بر مبنی روابط فامیلی در دستگاه دولت است و اکنون در آخرین سالهای زمامداری آقای کرزی این شیوه نسبت به هر وقت دیگر زیاد بکار برده شده تا اگر کدام کسی در بین این خانواده ها احیانا از تقرر های فامیلی بازمانده باشد و تا کنون صاحب ثروت نشده باشد تا دیر نشده خود را صاحب ثروت نمایند .
آنلاین : جان محمد
3 مارچ 2008, 21:30, توسط lمحمد کبیر محمدی
در افغانستان اقلا دوتا نهاد مستقل در قانون اساسی تعریف شده است ( دولت وپارلمان) ولی چرا تمام کاسه وکوزه را سری کرزی بیچاره میشکنید!
برای همین که فردا هر رهگزر وهر جاسوس به پست های کلیدی راه نیابد، پیش بینی شده است که افراد در چوکی های کلان، از فلتر پارلمان عبور کند. چرا پارلمان را زیر سؤال نمی برید که چرا نخوانده امضا میکنید، ونخوانده ونسنجیده عزل ونصب می کنید.؟!!
شما ببینید در هرسال یک دفعه شاروالی کابل عوض شده است، واین خودش از شگردها ومهارت های بالای کرزی در فرافکنی است. کرزی میتواند به ماو شما بگوید: چرا چنین اعضای پارلمان را انتخاب نمودید؟ ووکلای شماست که کارهای نسنجیده مکینند؟؟
و ازهمه بیشتر دلم به حال محترم (داکتر متین همت) سوخت که با ادعای فاخری "دکتری" چه املا وانشای نوشته است؟! ((متسفانه،ریس،آواخروصله ام ،مشکیل،خر زی ،اخترام؟؟)) خوب این هم البته از شیرین کاری ها و از روش های طنز گونه ی سایت کابل پرس? است که آن را نشر نموده است!
اما نکته اساسی نه آن است که در این پرسش مطرح شده است، بلکه خاستگاه مصیبت عظمای ملت افغانستان این است که: افراد مشکوک با تابعیّت های دوگانه چوکی های کلان را تصاحب نموده وبا تکت های رفت وبرگشت در حالی که فامیلش در خارج از افغانستان است به ...
برای آگاهی بیشتر مراجعه شود به سایت ( تحول /الگوهای بیگانه)
محمد کبیر محمدی
آنلاین : بررسی الگوهای ....
4 مارچ 2008, 09:47
وا بحال کشور زخمی:
شخصی که در جنرال قونسلگری تورنتو ناکام باشد چطور توانسته وزارت مبازه با مواد مخدر را به پیش ببرد. آها معذرت میخواهم او که این وزارت را به وزارت ترویج مواد مخدر موفقانه به پیش برد.
انتصاب برادرش در وزارت ترانسپورت شاید کمی سنجیده تر صورت گرفته باشد. قادریان که شرکت ترانسپورتی در زمان نجیب داشتند از کابل تا قندهار مردم را در موتر اتوبوس میبردند و حالا که شرکت آریانا نیز مردم را از کابل به ولایات انتقال میدهد و صرف چند کشور محدود ضرورت به همین شخص دارد. فرق بین آن وظیفه و این وظیفه طیاره و موتر است چه فرق میکند بالهای آریانا را بریده از آن به شکل اتوبوس استفاده خواهیم کرد.
در شهر تورنتو مردم به فغان رسیده اند. آقای قادری که اصلاً از دیپلوماسی بویی نمیبرد، دفتر داری را نیز بلد نیست صبح دفتر قونسلگری البته در چهار روز هفته ساعت 10 صبح باز میشود و به ساعت 1 بجه دوباره بسته میشود. تیلفون هارا نیز جواب نمیدهند. همه کارمندان دیپلوماتی ایشان به جز از تعریف از کار قنسلی چیز دیگری ندارند. ولی مردم شهر به بینی رسیده اند و شکایات ایشان تا ریاست جمهوری نیز رسیده است و لی ریاست جمهوری میگوید با جناب سپنتا صحبت کنید او شاید کمک کند. از اخلاق ایشان از مردم تورنتو بپرسید وای به حال این کشور .. اشخاصی که ختم وظیفه میشوند همه پناهندگی میدهند و بعد از سه سال که جیب هایشان پر شد در کانادا با 10 طفل خود معاش کمکی از دولت کانادا میگیرند.
هیئتی وجود ندارد که از این نمایندگی دیپلوماتیک دیدن کند سالانه در حدود 500 هزار دالر امریکایی مصرف این نمایندگی است ولی کار ایشان خرابتر از دکان نانوایی میباشد.
لطفاً مسئولین وزارت امور خارجه توجه به این نمایندگی نمایند. ما که فعلاً ابروی نداریم تا اینها ببرند ولی رحم کنید به حال کشور خود به حال مردم خود.
لطفاً مسئولین ریاست جمهوری در قسمت وزارت ترانسپورت توجه نمایید که باز هم مانند وزارت مبازده به مواد مخدر که به وزارت ترویج مواد مخدر تبدیل شده بود نگردد. و ترانسپورت کشور بلکل از بین نرود.
5 مارچ 2008, 03:35, توسط said
az kadam halat afghanistan binalim sarpah chinin asto chinan az safiri afghan dar london nagoftin ki 75-80 salishast dar rah rafta namitana az ejraatash namidanam faqad dar yak marasimi arosi dedamash ki yak saat ham taqat karda natawanito raft.