میدان وردک درگاه جدید تروریستان برای حمله به کابل!
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
با وجود موقعیت مهم ولایت میدان وردک، پس از خروج نیروهای ویژه امریکایی از این ولایت، مخالفین مسلح از خلاء به میان آمده به نفع خود استفاده خواهد کرد و اقدام به جابه جایی سریع افرادشان در این ولایت مینمایند تا از موقعیت نزدیک این ولایت به کابل استفاده کرده و بر شدت حملات خویش بر پایتخت کشور بیافزایند.
به تازه گی شورای امنیت ملی کشور دستور اخراج نیروهای ویژه امریکایی از مربوطات ولایت میدان وردک را صادر نموده است. در جلسه این شورا که روز دوشنبه و تحت ریاست رئیس جمهور حامد کرزی در ارگ ریاست جمهوری برگزار گردید، به وزارت دفاع و داخله کشور دستور داده شد تا قوای ویژه یا سپیشل فورس امریکائی را در طی دو هفته از مربوطات ولایت میدان وردک خارج نموده، ولایت یاد شده را از وجود آنها تخلیه نماید.
همچنان شورای امنیت ملی به نیروهای امنیتی وظیفه داد تا هرچه عاجل جلوی فعالیت نیروهایی تحت عنوان سپیشل فورس در میدان وردک را که به طور خودسر به بازرسی خانه های مردم و آزار و اذیت آنها می پردازند را بگیرد. به قوتهای آیساف نیز دستور داده شده است تا از "یکشنبه" تاریخ 6 حوت سال جاری، تمامی عملیات های نیروهای ویژه امریکا را در ولایت میدان وردک، متوقف نماید.
ظاهراً این تصمیم را رئیس جمهور حامد کرزی و شورای امنیت ملی کشور به دلیل ناامنیهای اخیر در این ولایت که باعث کشته و مفقود شدن ده تن گردیده است، گرفته و اداره محلی ولایت میدان وردک دلیل تمامی این ناامنیها را عملیاتهای خودسر نیروهای ویژه امریکایی و قوای "اسپیشل فورس" که تحت حمایت نیروهای امریکایی است میداند.
با این حال نیروهای کمک به امنیت افغانستان "آیساف" نیز به خواست شورای امنیت ملی پاسخ مثبت داده و گفته است که برطبق درخواست این شورا، نیروهای ویژه امریکایی طی دو هفته میدان وردک را ترک خواهند کرد.
اما تبعات این تصمیم در شرایط بغرنج حال حاضر امنیتی در کشور چه خواهد بود؟
ولایت میدان وردک در همسایگی غربی ولایت کابل موقعیت دارد. این ولایت به لحاظ موقعیت استراتیژیک آن از ولایتهای مهم کشور محسوب میگردد و روی همین منوال نیروهای ویژه امریکایی در کنار نیروهای امنیتی افغان طی سالیان گذشته، تامین امنیت این ولایت را به عهده داشتند.
موقعیت نزدیک این ولایت به پایتخت کشور، باعث گردیده تا مخالفین مسلح بیشترین توجه و تمرکز خود را به این ولایت داشته باشند اما با وجود حضور سنگین نیروهای نظامی خارجی و نیروهای امنیتی افغان، شانس کمتری به مخالفین داده شد تا از این ولایت برای رسیدن به اهداف تروریستی خود استفاده نمایند اما با آنهم مخالفین مسلح تحرکات خویش را در این ولایت هرازگاهی داشتند.
پیش از این باوجود فعالیت نیروهای امنیتی افغان و نیروهای امریکایی در ولایت میدان وردک، این ولایت در بسا موارد شاهد ناامنیهایی چون، حملات مخالفین مسلح بر نیروهای امنیتی، قتل و کشتارهای مردم و مسافرین در مربوطات این ولایت و حملات دهشتافگنی و انتحاری، بوده است.
اما حال که رئیس جمهور و تیم شورای امنیت ملی کشور تصمیم گرفته تا بنا به دلایلی که درستی آن تاهنوز مشخص نیست، به حضور نیروهای ویژه امریکایی در این ولایت پایان دهد، نگرانیهای زیادی مبنی بر افزایش فعالیت مخالفین مسلح و در پیآن افزایش ناامنی ها در این ولایت، به میان میآید.
در حال حاضر بخش اعظم امنیت ولایت میدان وردک توسط نیروهای ویژه امریکایی تامین میشود. این نیروها گرچه در تامین امنیت میدان وردک به صورت مستقیم نقشی ندارند اما عملیاتهای این نیروها بر مواضع مخالفین مسلح، باعث خنثی شدن بسیاری از فعالیتها و برنامههای تخریبگرایانه مخالفین بر اهداف دولتی در ولایت میدان وردک و مهمتر بر ولایت کابل، گردیده است.
بدون شک با وجود موقعیت مهم ولایت میدان وردک، پس از خروج نیروهای ویژه امریکایی از این ولایت، مخالفین مسلح از خلاء به میان آمده به نفع خود استفاده خواهد کرد و اقدام به جابه جایی سریع افرادشان در این ولایت مینمایند تا از موقعیت نزدیک این ولایت به کابل استفاده کرده و بر شدت حملات خویش بر پایتخت کشور بیافزایند.
طی دو ماه اول سال جاری میلادی، کابل شاهد دو حمله تروریستی مخالفین مسلح بود. گرچه این حملات که بر مقر ریاست عمومی امنیت ملی کشور و یکی از دفاتر شورای عالی صلح، پلانگذاری شده بود، نتیجه چندانی دربر نداشت و پیش از اجرا از سوی نیروهای امنیتی خنثی گردید اما وقوع این حملات پیهم طی زمانی کوتاه بر کابل، بیانگر این است که مخالفین مسلح اکنون با تغییر تکتیک، تمرکز حملاتشان را بر کابل نموده و بعضی از ولایتهای مهم دیگر کشور نمودهاند تا این حملات علاوه بر مفاد تخریبیاش، به نفع مخالفین مسلح دولت جنبه تبلیغاتی بیشتری نیز داشته باشد.
پس با این وجود، طالبان و سایر گروه های مسلح مخالف دولت افغانستان در تلاشاند تا بیشترین حملات خویش را بر کابل انجام دهند که خروج نیروهای ویژه امریکایی از ولایت میدان وردک، می تواند این ولایت را به مکان خوبی برای پناهگزینی حمله کنندگان بر کابل تبدیل نماید.
اگر از دید دیگر به فرمان رئیس جمهور در شورای امنیت ملی بنگریم؛ این فرمان و خروج نیروهای ویژه امریکایی از میدان وردک، در حقیقت درگاه جدیدی برای مخالفین مسلح دولت باز می کند تا از این درگاه حملات خویش را بر پایتخت کشور راحتر طرح ریزی و اجرا نمایند.
از سوی دیگر، رفته رفته به فصل بهار نیز نزدیک میشویم و با گرم شدن هوا تحرکات مخالفین مسلح در سطح کشور افزایش خواهد یافت که به این ترتیب به میان آمدن هرگونه خلاء امنیتی در ولایت میدان وردک، میتواند عواقب خطرناکی را در قبال داشته باشد.
با تمام اینها، رئیس جمهور دستور خروج سریع نیروهای ویژه امریکایی را صادر کرد و آیساف نیز بر اجرای این امر رئیس جمهور کشور تاکید نمود و احتمالاً طی دو هفته آینده نیروهای ویژه امریکایی میدان وردک را ترک کنند اما مسئله مهم بر عملکرد وزارتهای دفاع و داخله است که چگونه خلاء امنیتی به میان آمده پس از خروج نیروهای ویژه امریکایی از ولایت میدان وردک را در اسرع وقت و قبل از سوء استفاده مخالفین مسلح، پر میکند.
نیاز است تا ارتش و پولیس ملی در هماهنگی با یکدیگر، تدابیر جدی را روی دست گیرند تا از هرگونه حضور دهشتافگنان بر این ولایت که یکی از دروازههای اصلی ورود به کابل را تشکیل میدهد، جلوگیری نمایند.
پيامها
28 فبروری 2013, 19:41, توسط khadem
ma hama midanim k kazai wa ham qataransh antor k khod anha baraha elan karda and baradara tilaba hastand pas bari ona amniat mohim nist mardom mohim nist faqat mohim in as k mola sahib omar khoda nakhasta qar nasha
28 فبروری 2013, 21:59, توسط tajik
اگر مارشال فهیم، کریم خلیلی و بسم الله خان در صادر شدن فتوا ها و اوامر دولت کرزی که تقریبا هر روز علیه سرکوبی زبان فارسی و مردم فارسی زبان صادر میشود دخیل هستد پس اینها علیه مردم خود مرتکب جنایت میشوند. و اگر این رهبران دروغین و پولدوست هیچ دخلی در صدور چنین فرمان های کینه توزانه و سرکوبگرانه علیه زبان فارسی ندارند پس به این معنی است که هیچ صلاحیتی هم در دولت ندارند و مانند ما تنها تماشاچیان میدان تاخت تاز کرزی و تیم فاشیستش علیه زبان فارسیمی باشند. نمی دانم چرا مردم ما این بی ننگان و مزدوران اوغان را از رهبری خود دور نمیکنند.
1 مارچ 2013, 00:09, توسط jiran
قسمکه از مفاله بالا نتیجه می گیریم که, امدن جنابان طالبان خیلی نزیک است . مگر فاصله کابل تا وردک جند کیلو متر است ؟ بهترین راه و نزدیک ترین راه از هر نگاه به کابل . می توانند تجهزات خویش را زود تر به پایتخت انتقال دهند . حساس می شود که بوی خون به مشام می رسد . خداوند مردم بی دفاع ما را حقظ کند .
1 مارچ 2013, 17:38, توسط ضیا
احمد رشید پاکستانی گفته است که /
اوغانستان بایدخط دیورند را برسمیت بشناسد/
اما سوال درینجاست - که کیها به نماینده گی از اوغانستان خط دیورند انگلیس- پشتون را به رسمیت بشناسد؟؟؟؟؟
کرزی؟؟؟؟
پاروق وردک؟؟؟؟
کریم خر م ؟؟؟؟/
احدی؟؟؟
اشرفغنی؟؟؟؟
اگر هدف همینها باشد؟؟؟
پس ای رشید پاکستانی- کنایه ها و تمسخر را بس کن.
اینها خو خود به پیشنهاد شما پاکستانیها و منظوری امریکا و انگلیس بر ما تحمیل شده.
این نوشتار مرا به یاد آن گفته های تمسخر آمیز پاکستانیها انداخت/ امروزه طالبان بیفرهنگ یا همان سربازان پنجابی و پشتون پاکستانی که بودا ها و منار چکری کابل و هزاران اثر و افتخارات قرنها زحمتکشیها و فرهنگ اصیل سرزمین خراسان بود - به توپ بستند و همه را نابود نمودند و امروزه همین طالبان با قیافه های مختلف از لنگی تا نکتایی ار زیش تا چپن برما تحمیل شده و راه را برای حضور بیشتر شما پاکستانیها تا کابل و شمال باز نموده ومینمایند/ پس کیها خط دیورند را برسمیت بشناسند؟؟؟؟؟؟؟
ما را از شوربای ترش و بی مزه دیورند تیر - شما لطف کنید همین مزدوران تانرا از سر ما کم کنید و به باداران غربی و امریکایی خویش عرض ارادت نموده و آنها را دوباره بر ما تحمیل ننمایید.