صفحه نخست > دیدگاه > پيامد های احتمالی بازگشت دوباره جنرال مشرف به قدرت، بالای افغانستان

پيامد های احتمالی بازگشت دوباره جنرال مشرف به قدرت، بالای افغانستان

سه شنبه 9 آپریل 2013

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

جنرال پرويز مشرف رهبر نظامي پاكستان علي رغم همه اي تهديد ها، مخالفت ها و مشكلات قضايي و سياسي، بعد از تبعيد، دوباره به وطنش برگشت و در اين روز ها خود را براي شركت در انتخابات پيش روي پاكستان آماده مي كند.

حضور دوباره اي پرويز مشرف در قدرت با توجه به سابقه فعاليت هاي سياسي و نظامي او در رابطه به كشور هاي منطقه از جمله افغانستان و نفوذ او در ميان جنرالان ارتش پاكستان، مي تواند پيامد هاي مثبت و يامنفي را براي اين كشور ها به دنبال داشته باشد.

آقاي مشرف رهبر نظامي پاكستان است و در گذشته از طريق كودتاي نظامي به قدرت رسيده و از سوي هم ارتش پاكستان از قدرت بالاي در اين كشور برخوردار است و در تعيين سياست هاي داخلي و خارجي پاكستان نقش عمده و اساسي دارد.

دولت و ارتش پاكستان بعد از سقوط دولت داكتر نجيب الله در قضايايي افغانستان هميشه دخيل بوده و با راه اندازي "بازي موش و گربه" دايم تلاش كرده كه افغانستان را زير نظر داشته باشد، حتي در زمان دولت غير نظامي كنوني پاكستان!

از طرفي اين دولت پاكستان به رهبري آصف علي زرداري همسر بي نظير بوتو كه اولين دولت سالم از كودتاي نظامي مي باشد، به نظر مي رسد كه در طول چهار سال براي ارتش اين كشور، يك مانع بوده، چون باتوجه به سابقه بازی های سیاسی در پاکستان و بودن قدرت اصلی در دست ارتش این نوع حکومت یک چیزی غیر متعارف جلوه کرده است.

اكنون كه دولت غير نظامي حزب مردم دارد دوره اش به پايان مي رسد، جنرال مشرف رهبر نظامي پاكستان از تبعيد بدر شده و با تمديد ضمانت در دادگاه، خود را براي كسب دوباره اي قدرت و شركت در بازي هاي سياسي داخلي و منطقه اي آماده می کند. مسئولين اداره انتخبات پاكستان نيز اين تصميم مشرف را تاييد كرده اند.

بانزديك شدن سال 2014 و زمان خروج نيروهاي بين المللي از افغانستان و ترتيبات كه غرب براي آن دارند، به نظر مي رسد كه ارتش پاكستان با مناسب ديدن فرصت، خود را براي يك بازي جديد در منطقه آماده مي كند.
به صحنه آمدن دوباره اي پرويز مشرف علی رغم همه ای تهدید ها، موانع و مشکلات، بيانگر اين واقعيت است. باتوجه به نقش اثر گزار ارتش در تصميات سياسي پاكستان و موجودیت شرايط سياسي مورد نظر ارتش، پيروزي آقاي مشرف در انتخابات به صورت جدي متصور است. اين رهبر نظامي كه خود از جمله منصب داران ارتش است و از ميان همين ارتش برخواسته، هم باسياست هاي ارتش هماهنگ است و هم خودش از جمله كساني است كه براي مداخله در امور افغانستان علاقه مندي زياد دارد. او در افغانستان از سياست قومي حمايت مي كند و چند سال پيش در مقاله اي كه در يكي از روزنامه هاي معتبر بين المللي نوشته بود، از حضور گسترده اي تاجيك ها در اردوي ملي اظهار نگراني كرده بود و آن را عامل ضعف دولت خوانده بود.

با اين حال، این نگرانی وجود دارد كه باخروج نيروهاي بين المللي از افغانستان و گرفتن قدرت از سوي ارتش پاكستان، يكبار ديگر افغانستان و منطقه قرباني بازي هاي سياسي و نظامي پاكستان گردد. و مداخلات پاكستان در امور افغانستان بيشتر از پيش شدت پيدا كرده و موجب ضعف و ناتواني دولت افغانستان گرديده و مشكلات مردم اين كشور را افزايش دهد.

در عین حال این سکه ای ارتش روی دیگری هم دارد، در صورت دوام حضور نيروهاي خارجي و امريكا در افغانستان و ادامه تعهدات بين المللي آنان در قبال اين كشور، حضور پرويز مشرف در قدرت كه از حمايت ارتش برخوردار است، فاصله كار سياسي در خصوص مبارزه با تروريزم و مصالحه با طالبان ميانه رو را براي افغانستان و جامعه اي جهاني كوتاه تر مي سازد، زيرا اين كه افغانستان و جامعه جهاني باطرف اصلي قضيه مستقيما رو برو خواهد بود، در حالي كه در شرايطه كنوني دولت غير نظامي پاكستان نقش واسطه را بازي مي كند. و يكي از مشكلات كه دولت غير نظامي آقاي زرداري دارد همين نكته است چون اين دولت نمايندگي از ارتش پاكستان نمي كند و از طرفي هم شخص آقاي زرداري رئيس جمهور، به خاطر پول شويي و اتهامات قضايي وارده از سوي دادگاه سويس در ميان مردم نيز مقبوليت لازم سياسي لازم را ندارد.

حالا باوجود اين دو فرض، جامعه جهاني و دولت هاي منطقه مسئوليت دارند كه در قبال پاكستان مسئولانه برخورد نمايند و رويه هاي شان را مطابق ضرورت ها و نياز هاي مشترك منطقه اي عيار سازند.

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • از سرگ تا پوچگ این چتلستانی ها دشمن مردم افغانستان است و همین خانه ویرانی ها ودر بدری ها مردم افغانستان از دست همین دالخور های کثیف است.

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس