آتش در خيمه تروريزم
ملاعمر در دو جبهه با مشکل مواجه شده است
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
اخیرا مطبوعات پاکستان وغربی خبر ازشعله ور شدن آتش اختلاف در خیمه شبکه القاعده و طالبان بر سر شیوه رهبری حملات نظامی در افغانستان و پاکستان دادند. گزارش ها حاکیست، این اختلاف پس از رشد روز افزون بیت الله محسود میان او و ملاعمر پدیدارگشته است. منابع پاکستان خبر داده اند، دراین جدال، بن لادن جانب بیت الله محسود را گرفته و از او حمایت کرده است. در واقع اختلاف اساسی میان ملاعمر و بن لادن وجود دارد که در قالب اختلاف میان ملاعمر و بیت الله محسود آشکار گردیده است.
ملا محسود
تقریبا یک ماه پیش ملاعمر رهبر گروه طالبان، بیت الله محسود را به فرماندهی طالبان در پاکستان برگزید. بلافاصله محسود به تشکیل تحریک طالبان در پاکستان اقدام کرده و سازمان مخوف و ترسناکی را در در این کشور بوجود آورد. عملکرد محسود طی سه ماه اخیر در پاکستان و درخشش سریع او در جدال مرگ با ارتش پاکستان سبب شد که در یک نشست سراسری از سوی اقوام و قبایل« محسود ها و وزیری ها» در صوبه سرحد یا وزیرستان به حیث رهبر این گروه انتخاب شود. یعنی تحریک طالبان به رهبری بیت الله محسود. آنگونه که مطبوعات پاکستان خبر داده است «بیت الله محسود توانست در مدت کوتاه بیش از بیست و پنج هزار جنگجوی تازه نفس را زیر لوای طالبان جمع آوری و سازماندهی نماید.
بدین ترتیب بیت الله محسود به همراه نصر الله برادرش در مدت کوتاهی توانست، توجه بن لادن رهبر شبکه القاعده را به سوی خود جلب نمایند و گفته می شود بن لادن همین اکنون در کنار محسود قرار گرفته و حملات تروریستی را در افغانستان و پاکستان سازمان دهی می کنند. بیت الله محسود پس از بن لادن و ایمین الظواهری جایگاه سومین نفر در شبکه القاعده را احراز کرده و ملاعمر به چهارمین شخص مهم در شبکه القاعده تنزل مقام یافته است.
هرچند در ابتدا ملاعمر رهبر گروه طالبان از عملکرد محسود قدردانی می کرد اما اینک به نظر می رسد که ملاعمر از پیشرفت روز افزون محسود، نگران شده و در یک اقدام غیر قابل پیش بینی او را از فرماندهی طالبان در پاکستان برکنار کرده و از طالبان پاکستان خواسته است که بیشترین توجه خود را در جدال و نبرد با نیروهای آمریکا و ناتو و سرنگونی حکومت افغانستان معطوف نمایند. چیزی که بیت الله محسود از آن سر پیچی کرده است. بیت الله محسود با لشکر 25 هزار نفری و تازه نفس خود بیشترین توجه خود را در نبرد با ارتش و نیروهای امنیتی پاکستان معطوف داشته و در آخرین اقدام نظامی خود در یک نبرد چند ساعته با ارتش پاکستان در روز پنجشنبه، بیش از هشت سرباز ارتش پاکستان را از پای در آورد و بیش از سی سر باز دیگر را مجروح نمود. این خبر از سوی ارتش پاکستان نیز تاید شده است.
روزنامه تایم چاپ لاهور در یک گزارش چند صفحه ای نوشت: «بیت الله محسود پس از احراز سمت رهبری طالبان پاکستان، هم مردم و هم ارتش ایالتی سرحدی پاکستان را به وحشت انداخته است. او به عنوان شخصی بی رحم و ارعاب آور حملات انتحاری را برعلیه نیروهای امنیتی و شخصیت های سیاسی رهبری می کند. گفته می شود او لیست افراد بلند پایه امنیتی پاکستان را برای ترور تهیه کرده و آنگونه که سازمان ملل متحد گزارش داده است بیش از هشتاد درصد حملات ترورستی طی یک ماه اخیر توسط محسود رهبری شده است.
به گمان اغلب، ترور بی نظیر بوتو نیز توسط او انجام شده که یک حادثه سیاسی بی سابقه در منطقه محسوب می شود. او دوره آموزش نظامی خود را زیر نظر جلا الدین حقانی یک فرمانده افراطی پشتون سپری کرده و تحت تاثیر اندیشه های افراطی او قرار دارد و گفته می شود حقانی که تا حدودی روابطش با ملاعمر تیره شده است، زمینه ساز رشد سریع بیت الله محسود درمقابل ملاعمر بوده و در تقرب او در دستگاه القاعده و شخص بن لادن و ایمن الظواهری نقش اساسی و محوری داشته است؛ امری که خشم ملاعمر را بر انگیخته است.
ملاعمر
ملاعمرکه خود را امیرالمومنین و رهبر بلامنازع و سنتی طالبان می داند، پس از تحولات سریع در پاکستان شکل گیری گروهی به نام تحریک طالبان پاکستان در حال حاضر وی را با دو مشکل اساسی روبرو کرده است:
اول: بیت الله محسود سبب شده است که جنگجویان تازه نفس حول محور او ثقل توجه خود را برای نبرد با ارتش و نیروهای امنیتی پاکستان متمرکز شود و جنگ و حملات ترورستی در افغانستان را در مرحله بعد قرار گیرد. این چیزیست که اقتدار ملاعمر را در افغانستان به شدت تضعیف ساخته و اتوریته او را میان رهبران سنتی طالبان در داخل افغانستان پایین آورده است.
دوم: ملاعمر نگران رویکرد برخی از فرماندهان جوان طالبان به سوی مصالحه و تماس با برخی اعضای ناتو از جمله بریتانیا است. این موضوع پس از افشای ملاقات ملا منصور داد الله با دیپلمات های برتانیایی درهلمند آشکار گشت. تماس مستمر ملامنصور داد الله با دیپلمات های بریتانیایی تا حدودی زیادی ملاعمر را منزوی ساخت و به همین دلیل ملاعمر دادالله را از فرماندهی برکنار کرد.
بنابراین ملاعمر در دو جبهه با مشکل مواجه شده است. هم جبهه سیاسی و امتیازگیری های کلان که این موضوع در نشست های متعدد ملامنصور درهلمند آشکار گشت و هم درجبهه نبرد با آمریکا، انگلیس و دولت افغانستان. او توقع داشت که پس از سازماندهی بیش از بیست هزار جنگجو در وزیرستان جنوبی لبه تیغ نبرد به سوی افغانستان برگردانده خواهد شد و اتوریته از دست رفته اش را میان رهبران سنتی طالبان در داخل افغانستان دوباره بدست می آورد. که این امر توسط بیت الله محسود با شکست مواجه شد.
حال ملاعمر تلاش می کند با عزل و نصب های فرماندهان جدید، خود را از این مهلکه نجات دهد و به همین دلیل و بخاطر بدست آوردن اقتدار از دست رفته خود دو حکم صادر کرد:
اول اینکه حکم برکناری بیت الله محسود را از فرماندهی طالبان در پاکستان صادر نمود تا بدینوسیله توجه طالبان پاکستانی را به افغانستان مبذول نماید. دوم اینکه ملامنصور دادالله را خانه نشین ساخت تا ابتکار صلح را خود بدست گیرد. در اقدام اول، ملاعمر تا حال به ناکامی مواجه شده است زیرا پس از برکناری بیت الله محسود هیج فردی تا کنون حاضر نشده است پا جای پای محسود بگذارد و چند تن از فرماندهان طالبان از دستور ملاعمر سر باز زده و این مقام را تنها شایسته بیت الله محسود می دانند. امری که نشان می دهد میان طالبان پاکستانی و افغانستانی شکاف عمیقی به وجود آمده است. همچنان خانه نشین ساختن ملامنصور دادالله نیز برای ملاعمر نتیجه خوبی را در پی نداشت. زیرا از یک طرف آتش در خیمه تروریسم افتاده و شمار زیادی از طالبان که به ملا دادالله برادر منصور دادالله وفادارند از ملاعمر بشدت رنجیده اند و گفته می شود دسته دسته به طالبان پاکستان تحت رهبری بیت الله محسود ملحق می شوند. از سوی دیگر موجودیت ملا عبدالسلام ضعیف در کابل به عنوان سفیر ملاعمر در کنار رییس جمهور کرزی خشم بن لادن را بر انگیخته است.
گفته می شود موضوع ملاقات منصور دادالله با دیپلمات های انگلیسی را آقای ضعیف با مشوره طالبان نکتایی پوش درون دولت با هدایت مستقیم صبغت الله مجددی که رابطه نزدیکی با عبدالسلام ضعیف دارد، افشا کرده است تا هشداری باشد برای باقی طالبانی که هیچ کسی اجازه ندارد به غیر از کانال عبدالسلام ضعیف و برخی طالبان درون دولت، در مورد صلح با کسی یا جریانی وارد گفتگو شود.
افشای این موضوع که همزمان سبب خانه نشین شدن ملامنصور از یک طرف و اخراج دو دیپلمات انگلیسی از افغانستان از سوی دیگر گردید، خشم بن لادن رهبر شیکه القاعده را در پی داشت، زیرا او از ملاقات های مخفیانه ملاعمرکه توسط ملاضعیف و طالبان درون دولت با گروه ها و جریان های خارجی صورت می گیرد به شدت ناراضی گردیده و شکاف میان بن لادن و ملاعمر را آشکار ساخته است.
بن لادن
از آنچه گفته شد، چند موضوع روشن می شود:
اول اینکه آتش اختلاف میان طالبان پاکستانی به رهبری بیت الله محسود و طالبان افغانستانی به رهبری ملاعمر از یک طرف و شکاف پنهان و استراتژیک میان بن لادن و ملاعمر از سوی دیگر، شعله ور گردیده و طی روزهای آینده انکشافات جدیدی در شبکه تروریسم رو نما خواهد شد. زیرا آنگونه که مطبوعات پاکستان خبر داده است این روزها جرگه قبایلی به خاطر این موضوع در وزیرستان جنوبی و شمالی برگزار است که رهبری و مدیریت آن را بن لادن و بیت الله محسود به عهده دارند.
دوم اینکه القاعده به طالبان اجازه نمی دهد که بدون مشوره بن لادن گفتگوهای صلح و ملاقات های سیاسی داشته باشد. چیری که ملاعمر از فرماندهان خود خواسته است. در این میان به نظر می رسد که ابتکار بدست بن لادن قرار گرفته است که آیا اختلافات میان ملاعمر و بیت الله محسود را ادامه دهد یا خاتمه بخشد؟ ناظران مسایل سیاسی بر این باورند که بن لادن در این جدال جانب بیت الله محسود را خواهد گرفت، زیرا او از یک طرف می خواهد ملاعمر را یک گوش مالی اساسی و محکم بدهد و از طرف دیگر ناگزیر است با بیت الله محسود همصدا شود، زیرا همین لحظه بن لادن در ساحه نفوذ محسود قرار دارد و امنیت او به عهده محسود و سربازانش است.
و بالاخره، درحالی که از محبوبیت ملاعمر میان طالبان خصوصا طالبان جوان چه داخلی و چه خارجی آهسته آهسته کاسته می شود، بیت الله محسود میان جنگجویان طالب هر روز محبوب تر می گردد. آزادی بیش از بیست و پنج فرمانده طالب توسط محسود از اسارت ارتش پاکستان او را به یک رهبر بلامنازع و توانمند میان طالبان تبدیل کرده است.
دولت پاکستان درچهارم نوامبر سال گذشته در بدل رهایی بیش از دوصد سرباز ارتش، بیست و پنج فرمانده طالب را به بیت الله محسود سپرد. در میان رهبران آزاد شده طالبان، ملا عبیدالله آخوند، امیرخان حقانی، دو برادر فرمانده ملااختر عثمانی و پسر کاکای بیت الله محسود حضور داشتند. ملا اختر عثمانی فرمانده عمومی طالبان در ولایات ارزگان، نیمروز، قندهار، فراه، هرات و هلمند بود که در دسامبر2006 طی عملیات هوای نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا کشته شد. ملا عبید الله آخوند وزیر دفاع در امارت طالبان بود. او از کویته پاکستان عملیات جنگی و لوجستیکی طالبان در افغانستان را مدریت می کرد که در آخر فبروری 2007 توسط دولت پاکستان دستگیر شد.
مطبوعات پاکستان و برخی مطبوعات غربی تخمین زده اند حدود سی هزار جنگجو تحت فرماندهی بیت الله محسود بوده و حدو 29 کمپ تعلیماتی طالبان و القاعده در وزیرستان شمالی و جنوبی در حال فعالیت می باشد که همگی در محدوده بیت الله محسود قرار دارند.
پيامها
22 می 2008, 23:17, توسط makwoanazonajanana
one of the reason that Pakistani military give up there military operation in north west frontier against wazir and mahssod , or in total against Taliban in north Waziristan is the present of nearly 45% pashtun in Pakistani army , and Pakistani army with nearly 550000 active on duty soldier mad an strong and large military in the world . north west frontier of Pakistani pashtoon , since long time have there own economical and political issue with Pakistani government , and since long time they are in war against Islamabad . but they never had a strong leader like mahssod before . the evidence is show that the war in north west frontier who start it by Paacha khan and Ghafar khan and other “ tow head khan “ are taken a deferent kind of shape . “like from communisms to talibism in our country “ ,. from other said mullah omar need power to at least protect him self from NATO and Canadian forces , and to fight for so called freedom of Afghanistan from hand of American . in this moment CIA watch both of them , any one who come out stronger from this conflicts, going to be the next target of CIA and lead the pashtoon for more distraction against Pakistani people and people of Afghanistan , you never even imagine that a force of 30 thousand in combat gear and till nick under high grade weapon , going to put down there weapon and join a puppet government like karzai . or a forces of 30 thousand with back up of 25% pashton officer in high military rink , and 20% in normal rink in Pakistani army give up there target and set to talk peace with same one .
آنلاین : ze har traf ka kushta showad sood islam asst .