افغانستان آزادی وسلطه داخلی و خارجی
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
ملت افغانستان همواره برای کسب آزادی و عدم سلطه پذیری خارجی رزمیده است. تاریخ تربه خون معاصر کشور ما مبین این است که فرزندان سرزمین کوهسار برای کسب و حفظ آزادی خود تمام سختی ها و مشکلات ناشی از آزادی خواهی و حفظ آزادی کشور شان و عدم سلطه پذیری اجانب را پذیرفته است. مقاومت ملت ما در مقابل یورش ارتش سرخ که به بهای خون هزاران هزار فرزند آزاده این وطن و ویران شدن کشور مان و آوارگی ملیونی هموطنان ما از خانه و کاشانه شان که بزرگترین تراژیدی قرن بیست می باشد رقم خورده است.
ملت افغانستان همواره برای کسب آزادی و عدم سلطه پذیری خارجی رزمیده است. تاریخ تربه خون معاصر کشور ما مبین این است که فرزندان سرزمین کوهسار برای کسب و حفظ آزادی خود تمام سختی ها و مشکلات ناشی از آزادی خواهی و حفظ آزادی کشور شان و عدم سلطه پذیری اجانب را پذیرفته است. مقاومت ملت ما در مقابل یورش ارتش سرخ که به بهای خون هزاران هزار فرزند آزاده این وطن و ویران شدن کشور مان و آوارگی ملیونی هموطنان ما از خانه و کاشانه شان که بزرگترین تراژیدی قرن بیست می باشد رقم خورده است.
اما آنچه که ما را چندین دهه است در شریط بحران نگهداشته است همان مباحث آزادی ،سلطه خارجی و داخلی بوده است که اجانب به شکل مرئی یا نا مرئی توسط عمال داخلی شان به ملت ما ،یا خود بر خود روا داشته ایم بوده است.
جنگ های گروهی بعد از سقوط رژیم دکتر نجیب الله برای کسب اقتدار و سلطه بر گروه یا گروه های دیگر خود مثال روشنی است که در کشور ما بوقوع پیوسته است.
مفهوم سلطه در مقابل مفهوم آزادی قرار می گیرد . وقتی هدفها و کارهای فرد را دیگری تعین کند او تحت سلطه است. سلطه شکل های گوناگونی دارد. اجبار مستقیم از طریق تر ساندن و القاء یک فکر با تمهیدات مختلف هر دو شکل های از سلطه اند. در جامعه، سلطه به دو صورت وجود دارد: ساختاری و ابزاری. ساختاری هنگامی است که ساخت جامعه بگونه ایست که منافع گروهی از افراد مستلزم پایمال شدن منافع گروه دیگر است. ابزاری هنگامی است که گروهی قدرت تحکم بر گروه دیگر را دارد . در جامعه طبقاتی این هر دو سلطه وجود دارد. علاوه بر این سلطه اید ئو لوژیک نیز وجود دارد که از نوع القا ء فکر است. و همه بدین موافقیم که در جریان سه ده قبل تا حال حاظر سلطه ایدئولوژیک است. که جریان سیل خون را در کشورمان جاری نگه داشته است . که این هم بر میگرد به بافت های سنتی جامعه فقر فرهنگی، شاید با من موافق باشید که عامل مهم بقای یک جمعیت یا یک کشور پیشرفت های علمی و فرهنگی مردم آن می باشد.
و برعکس نابودی و ویرانی یک کشور و ملت را عقب ماندگی علمی و فرهنگی آن کشور تشکیل می دهد.
که این امر مهم وظیفه دولت ها می باشد. که با تاسف در کشور ما مباحث ملت سازی و فرهنگ سازی چیزی است که به آن اصلا پرداخته نشده است.و پیامد های آن این بوده است که چندین دهه است شاهد آن هستیم.
و اما اقتدار دولت ها در هر جامعه سازمان یافته نیازمند یک اقتدار مورد قبول عام است. مفهوم اقتدار متضمن نوعی تضاد دیالکتیکی است؛ به این مفهوم که یک سوی آن آزادی و سوی دیگر آن انقیاد است. انسانهابرای ایجاد رابطه اقتدار باید آزاد باشند اما هنگامی که اقتدار شکل گرفت خود تابع آن می شوند. هنگامیکه شهروندان آزاد به رتق و فتق امور عمومی و تنظیم هدفهای جمعی می پردازند و دولت را به اجرای آن ماء مور می کنند آنگاه آزدی و اقتدار بر هم منطبق می شوند.
آنچه در وطن ما شعار داده میشود تشکیل یک حکومت و دولت مقتدر مرکزی است. که بعد از رویکار آمدن نظام جدید سیاسی در افغانستان تا هنوز که هنوز است شکل نگرفته است و سیاستمدارن کشور غافل از اینند که جامعه جهانی برای همیش در کشور ما حضور نخواهند داشت و بایستی حد اکثر استفاده از شرایط کنونی داشته باشیم. اما نمیدانم که چرا آقایان در خواب غفلت اند و گویا برای همیش این خارجی ها خواهد بود که هزینه مرسدس های و تجملات آنها را پرداخت نمایند.
با نگاهی به کشور های همسایه خود به ویژه پاکستان که کانون تروریزم جهانی است می بینیم که سیاستمداران آن در هر برهه ای از زمان تلاش کرده اند تا بیشترین استفاده را از شرایط طلایی پیش آمده در هر زمان برده و تلاش نموده اند تا خود درگیر ماجرا نشود. که در هنگام حظور ارتش شوروی در کشور، پاکستان بیشترین سود را در راستای تقویت بنیه های سیاسی و اقتصادی و نظامی کشور شان برده است و در حال حاظر که کشور پاکستان کانون دهشت افگنان است دولت آن ملیون ها دالر را از آمریکا به بهانه مبارزه با تروریزم در یافت می نمایند اما گامی در این راستا برنداشته است. و نخست وزیر حزب حاکم سیاسی که رهبری آن حزب بدست ترویست ها ترور گرید معاهده صلح با آنها می بندند و خواستار مذاکره ای مستقیم با رهبری طالبان پاکستان شده است تا بتواند جلوی شبیخون ها و حملات انتحاری را گرفته و کشورشان را از درگیری با افراطیون دور و مصئون نگه دارند.
و اما چرا کشور های همسایه علنا به حمایت از طالبان بر آمده اند ، و در بعضی از این کشور ها عملا کمپ های فعال آموزش نظامی طالبان وجود داشته و پس از آموزش آنها را مسلح به داخل کشور می فرستد ، در حالیکه موجودیت و موفقیت طالبان و القاعده در افغانستان خطر جدی برای کشور های ایران و پاکستان میباشد.
و رهبران سیاسی ما سیاست های ناکام گذشته را همچنان ادامه می دهند و اپیدمی ترور و دهشت دارد سراسر این کشور را فرا می گیرد که باعث نگرانی مردم ما گردیده و دارد این ذهنیت در مردم تقویت می شود که جامعه جهانی و دولت افغانستان در کنترل بهران عاجز اند .
بایستی در راستای خاتمه دادن به معضلات جاری کشور و ریشه یابی معضل رو به گسترش تروریزم در افغانستان عاقلانه سنجید و راه هکار های درست و کم هزینه را انتخاب کر و مسئولانه به پیش برد و افغانستان و مردم آن را از این حالت رقت بار نجات داد.
پيامها
25 جولای 2008, 05:56
Dear Kamran would you kindly add this information to Kabul Press? which is copied from BBC website and this is prove that Karzai and his brother,friends and other closed people to him are involved in the drug trafficing.
With regards,FAhim Ludin
کرزی متهم به ’مانع تراشی در مبارزه با مواد مخدر’
خشخاش
بیش از 90 درصد تریاک غیرقانونی جهان از خشخاش افغانستان به دست می آید
یک مقام سابق آمریکایی می گوید که حامد کرزی، رئیس جمهور افغانستان، در مسیر تلاش ها برای رسیدگی به مشکل مواد مخدر این کشور مانع ایجاد می کند.
توماس سووایخ، کارشناس سابق وزارت خارجه آمریکا، گفت که آقای کرزی به دلایل سیاسی از سرکردگان گروه های مواد مخدر حفاظت می کند.
وی در مقاله ای که در نیویورک تایمز چاپ شد ادعا کرد که "فساد در زمینه مواد مخدر به سطوح بالای دولت افغانستان می رسد."
آقای کرزی این ادعاها را رد کرده است و می گوید دولتش در زمینه مبارزه با مواد مخدر درحال کسب موفقیت است.
وی به خبرنگاران گفت: "در هفت سال گذشته هیچ کس به خوبی ما در زمینه مبارزه با مواد مخدر عمل نکرده است."
وی گفت که دولتش در بیش از نیمی از استان های کشور تولید مواد مخدر را ریشه کن کرده یا تا حدود زیادی کاهش داده است.
آقای سووایخ در مقاله اش در مجله نیویورک تایمز که یکشنبه ها چاپ می شود همچنین نوشت که پنتاگون و ارتش بریتانیا پس از شکست طالبان، رسیدگی به مساله ریشه کنی خشخاش را به مراحل بعد واگذار کردند.
بیش از 90 درصد تریاک غیرقانونی جهان از خشخاش افغانستان به دست می آید. خشخاش از منابع مهم درآمد طالبان به شمار می آید.
آقای سووایخ همچنین گفت که فرماندهان ناتو و ارتش آمریکا برای ورود به عملیات مبارزه با مواد مخدر اشتیاقی نداشته اند زیرا می ترسیدند که تخریب مزارع، قبایل را برنجاند و باعث افزایش حمایت از شورشیان شود. این ادعا قبلا نیز مطرح شده است.
وی همچنین ادعا کرد که رئیس جمهور افغانستان برای گام برداشتن علیه سردسته های قاچاق در جنوب کشور، جایی که بیشترین تریاک و هروئین تولید می شود، آمادگی نداشته است چرا که این ناحیه پایگاه قدرت اوست.
سووایخ که تا ماه ژوئن هماهنگ کننده وزارت خارجه در مبارزه با مواد مخدر و اصلاحات قضایی افغانستان بود نوشت: "کرزی دشمنانی در میان طالبان داشت که از مواد مخدر سود می بردند، اما تعداد هواداران او که از این مواد سود می بردند حتی بیشتر بود."
اما آقای کرزی این موضوع را که هوادارانش در قاچاق دست داشته اند رد کرد.
وی به خبرنگاران گفت: "من افغان ها را به خاطر قاچاق مواد مخدر مقصر نمی دانم. آنها ممکن است این کار را از روی درماندگی انجام دهند و شمار آنها احتمالا کم است."
وی افزود: "باقی آنها اعضای مافیای بین المللی مواد مخدر هستند - آنها هستند که از این تجارت سود می برند."
خصومت
آقای سووایخ همچنین وزارت دفاع آمریکا و فرماندهان نظامی بریتانیا را متهم به مانع تراشی در مسیر تلاش ها برای ریشه کنی خشخاش کرد.
حامد کرزی
من افغان ها را به خاطر قاچاق مواد مخدر مقصر نمی دانم. آنها ممکن است این کار را از روی درماندگی انجام دهند و شمار آنها احتمالا کم است
حامد کرزی
وی نوشت: "برخی از متحدان ما در ناتو در برابر عملیات تهاجمی برای مقابله با تریاک مقاومت کرده اند، همینطور وزارت دفاع خود ما، که دوست دارد مبارزه با مواد مخدر را وظیفه دیگران بداند، وظیفه ای که باید پس از پایان جنگ دنبال شود."
آقای سووایخ ادعا کرد که بریتانیا آقای کرزی را ترغیب کرده بود یک طرح وزارت خارجه آمریکا برای مبارزه با کشت خشخاش را رد کند.
وی نوشت: "هرچند وزارت خارجه بریتانیا قویا از تلاش های مبارزه با مواد مخدر حمایت می کرد (به استثنای ریشه کنی هوایی)، ارتش بریتانیا حتی بیش از ارتش آمریکا با ماموریت مبارزه با مواد مخدر خصومت داشت."
"نیروهای بریتانیایی - مستقر در هلمند - عملا با چاپ اطلاعیه و پخش آگهی رادیویی به مجرمان محلی می گفتند که ارتش بریتانیا بخشی از تلاش های مبارزه با خشخاش نیست."
این ادعاها در حالی مطرح می شود که آقای کرزی بار دیگر برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده افغانستان آماده می شود.
آقای سووایخ گفت: "کرزی مثل یک ویولون ما را می نواخت. آمریکا میلیاردها دلار در توسعه زیرساخت ها خرج می کرد؛ آمریکا و متحدان آن با طالبان می جنگیدند؛ دوستان کرزی می توانستند از تجارت مواد مخدر ثروتمندتر شوند؛ او می توانست غرب را به خاطر مشکلاتش مقصر بشناسد؛ و در سال 2009 او برای دوره تازه ای انتخاب خواهد شد."
سازمان ملل می گوید که سال گذشته آنقدر تریاک در افغانستان تولید شد که ماده ساخت بیش از 880 تن هروئین به ارزش خیابانی 4 میلیارد دلار فراهم شود.
یک سخنگوی وزارت خارجه بریتانیا گفت: "مواد مخدر آینده افغانستان را تهدید می کند، و بریتانیا یکی از پیشتازان در تلاش های بین المللی در مبارزه با قاچاق مواد مخدر است."
"بریتانیا و باقی جهان همچنان هرچه در توان دارند برای حمایت از دولت افغانستان در نبرد با تجارت مواد مخدر و تشویق توسعه افغانستان انجام می دهند."
وزارت خارجه آمریکا به درخواست سایت خبری بخش انگلیسی بی بی سی برای اظهار نظر پاسخ نداد.
25 جولای 2008, 07:16
خواهش میکنم ای نوشته را با وجودی که به ضدش باشین بخوانن تا اخر . به اخر اتو مالوم میشه که از خوابی که هر افغان راجع به افغانستان دیده گب زده شده . ای خواب مثلء فیلمی است که اکثر قهرمان هایش جان خوده به اخر ای فیلم یا به وسط فیلم یا به یک نوع از دست داده و دگه زنده نیستن . یک عده بسیار کم که زنده ماندن هنوز هم ایمان دارن که میتانن یک همچو افغانستانی بیسازن بر ما و شما . به اخر باز هم اتو مالو میشه که اینها یا نتانستن یا کسی نماندیشان که به ارزوی خود برسن . با مخواستن یک افغانستان نو بسازن , یا به وسط یک بازی سیاسی از نیم راه رسیده بودن یا نه از خرابه های که باقی مانده بود جیزی میتانستن بسازن و یا نه بر بالای او خرابه ها چیزی میتانستن اعمار کنن . به هر صورت به لنک بائین کلیک کنن .
آنلاین : http://www.esalat.org/images/Tesis.pdf