منع ترانهخوانی دختران در معارف افغانستان؛ صدای گروه طالبان
پارۀ بیستوچهارم
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
در روزهای اخیر نامهای به امضای یک مغزمتعفن ضد آزادیهای مدنی و ضد ارزشهای حقوق بشری از ریاست معارف شهر کابل دست به دست شده است که نشان میدهد به تمام مکاتب دستور داده است که دختران بالای دوازده سال در مراسم معارف ترانه و آهنگ و سرود نخوانند.
کسی که دستور صدور این نامه را داده و امضا کرده است، کسی نیست به جز احمدضمیر گوارا رئیس معارف کابل که زنجیر بردگی و بندگی بنیادگرایی در گردن دارد و ذهنش گندیده است و مغزش متعفن.
حالا چه این دستور از ذهن این تهیمغز صادر شده باشد یا از ذهن رنگینه حمیدی سرپرست وزارت معارف کشور، فرق نمیکند، دو پانزده یک سی است. احمدضمیر گوارا، کسی که صدای تروریستان است، نزدیک به پنج سال است که ریاست معارف پایتخت را بر دوش دارد. وی در نخستین روز معرفیاش در پست ریاست معارف کابل به تاریخ 26/12/1396 گفته است:
«...احمدضمیر گوارا رئیس جدید معارف شهر کابل تعهد خود را جهت اصلاح و بهبود این ریاست ابراز داشت و گفت که کوشش میورزد تا کیفیت درسی معارف شهر کابل را بهبود بخشد». (https://bakhtarnews.af/dr/%D8%...)
اکنون از این تهیمغز و دشمن آزادیهای مدنی باید پرسید: بند کردن آوازخوانی و ترانهخوانی دختران در مراسم معارف، آیا اصلاحات است یا به صدا درآوردن طبل گروه طالبان در معارف کشور؟
آیا این بیخرد و واپسگرا نمیداند که عملش مخالف آزادیهای مدنی است؟ آیا این ابله و وزیر بنیادگرای معارف نمیدانند که منع کردن افراد از دسترسی به بهفعلیت درآورت سلایق و علایق هنری و فرهنگی، مخالف ارزشهای حقوق بشری و قانونی و مخالف صریح آزادیهای مدنی و آزادی بیان است؟ اگر نمیداند به این پنج اصل زیر نگاه کند که شورای جهانی موسیقی و یونسکو پنج حق اساسی زیر را من حیث حقوق موسیقی شهروندان بدون تبعیض جنسی و گروههای سنی به رسمیت شناخته است که اعضای جامعۀ بینالمللی از جمله کشور افغانستان به آن باید پایبند باشد:
پنج حق اساسی حقوق موسیقی
1. حق آزادی بیان با استفاده از تمام امکانات موسیقایی؛
2. حق آموزش مهارتها و زبانهای (انواع مختلف موسیقی و سبکها) موسیقی؛
3. حق دسترسی به و دخیل بودن در فعالیتهای موسیقایی از طریق شنیدن، اشتراک، خلق کردن و آهنگهای موسیقی؛
4. حق انکشاف مهارتهای هنرمندی اهل موسیقی و برقراری روابط از راه تمام رسانه و دسترسی به سهولت درخور و شایسته؛
5. حق به رسمیت شناسی منصفانه و دستمزد عادلانه (https://www.aec-music.eu/work-...).
حالا از این رئیس مغز گندیده باید پرسید که آیا با اساسات انسانی و ارزشهای ستندردهای بینالمللی هستی یا با گروه تروریستی طالبانی؟
اگر جلو این یکهتازیههای طالبانی از سوی نهادهای مدنی، رسانهها و روشنفکران و حکومت آنهم در دستگاه معارف کشور گرفته نشود، فردا روز درس خواندن دختران را آن گونه که گروه تروریستی طالبان ممنوع میداند ممنوع اعلام خواهد کرد.
آشکار است که دستور منع ترانهخوانی دختران در معارف، همراهی با صدای گروه تروریستی طالبان است و در تضاد با میثاقهای بینالمللی و ارزشهای دموکراتیک؛ پس باید صدای طالبان را در دستگاه معارف کشور خفه کرد تا گلوی آزادی بیان را نبریده است.