صفحه نخست > دیدگاه > افغانستان، ميدان بازی های نامريی اطلاعات سری

افغانستان، ميدان بازی های نامريی اطلاعات سری

نفوذ القاعده و طالبان در در دستگاه های استخباراتی افغانستان
محمد اسحاق فياض
شنبه 25 اكتبر 2008

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

جنگ و نا امني پديده اي است كه اگر ادامه پيدا كند، زمينه ساز بسياري از فعاليت هاي خربكارانه نيز مي گردد، ازلانه هاي فساد مافيايي مواد مخدر گرفته تا گروههاي تجارت انسان و تجارت سكس و بازي هاي خطرناك اطلاعاتي و جاسوسي ورقابت هاي جاسوسي و اطلاعاتي كشورهاي مختلف را فراهم مي سازد.

بخش اعظم بحران خونيني كه افغانستان در پيش رو دارد، عامل آن بازيهاي اطلاعاتي و رقابت هاي آرام ومخفيانه اطلاعاتي ميان كشورها است. افغانستان اكنون به چهار راه سرويس هاي اطلاعاتي كشورهاي جهان تبديل گرديده و گروه طالبان نيز با استفاده از همين سرويس هاي خارجي و يا استخدام شدن دراين سرويس ها به حيات خود ادمه مي دهند. در حالي كه افغانستان خود داراي اداره امنيت ملي است، اما هيچ گاه نتوانسته فعاليت سرويس هاي خارجي را درافغانستان متوقف كرده واداره ضد جاسوسي قوي دركشور ما ايجاد نمايد.

يكي از تلاش هاي مهم گروه طالبان، حزب اسلامي به رهبري حكمتيار و القاعده نفوذ در دستگاههاي دولتي افغانستان مي باشد و سرويس هاي اطلاعاتي برخي از كشورهاي همسايه نيزآنان را دراين راستا ياري ميكنند، امروز برخي گزارش ها حاكي از آن است كه گروه طالبان و القاعده در تمامي ادارات دولتي، امنيتي و نظامي افغانستان نفوذ كرده اند و اطالاعات لازم را براي اين گروهها مي دهند. ترور حامد كرزي در جشن استقلال، حمله به زندان قندهار و انتقال اسلحه و مهمات و نيز گوشي هاي موبايل در زندان پلچرخي كابل، غير ازاين كه با همكاري افراد داخل اين ادارات صورت گرفته باشد ديگر امكانش نيست و چنين نفوذي بدون فعاليت هاي اطلاعاتي و جاسوسي با همكاري كشورهاي خارجي امكان پذير نيست.

جالب اين است كه امرزه عوامل طالبان در درون نيروهاي خارجي مستقر درافغانستان نيزنفوذ كرده اند و با نفوذ در درون اين نيروها توانسته اند ، مقدارزيادي اسلحه و نيز مدرن ترين تجهيزات نظامي را ازاين راه بدست آورند. روز نامه پيمان ملي از سرقت تجهيزات مهم سربازان انگليسي در افغانستان خبر داده و نوشته است، تجهيزات مهم سربازان بريتانيايي كه در جنگ اين كشور شركت دارند از سوي كارمندان قراردادي و افراد محلي مرتب با اين نيروها به سرقت برده مي‌شوند. اين وسايل شامل ابزار مهندسي، نورافكن‌هاي باند فرودگاه، موانع حفاظت بدني و حتي تلويزيون هستند كه در جريان نقل و انتقال به سربازان ناپديد شده است. تعدادي از وسايل بسيار مهم و حساسي كه مي‌تواند اهميت حياتي در خط مقدم جبهه داشته باشد نيز در فهرست وسايل به سرقت رفته مي‌باشند. جالب اين است كه وزارت دفاع بريتانيا اين سرقت‌ها را تاييد كرده و براي مخفي نگه داشتن اين روسوايي ها ادعا كرده كه سرقت اين اشياء تاثيري بر قابليت دفاعي سربازان ندارد.

جالب اين است كه چندي قبل تعدادي از كمپيوتر هاي نيروهاي آمريكايي مستقر در بگرام كه شامل اسرار مهم سياسي نظامي بود به سرقت رفت. فعاليت هاي سري همسو باطالبان و گروه القاعده به اندازه اي در افغانستان شدت گرفته است كه موجب نگراني كشورهاي غربي شده است. حضور نيروهاي تروريستي خارجي در كنار طالبان و نيز افزايش فعاليت هاي جاسوسي همسو باطالبان دو مقوله مرتبط به هم است كه امروز ها در افغانستان، نقشه هاي تروريستي را به اجرا در مي آورند.

جنرال دیوید مکرنان فرمانده نیروهای ناتو در افغانستان از افزایش حضور جنگجویان خارجی در کنارطالبان سخن مي گويد که از كشورهاي مختلف در افغانستان گردهم آمده اند. او مي گويد: ما شاهد افزایش جنگجویان خارجی هستیم. اینها افرادی نیستند که در بخش های جنوبی و شرقی افغانستان زندگی می کنند. همه آنها ازبک، چچنی، عرب، پنجابی و اروپایی هستند. همچنین در شمار جاسوسان گروهی و انفرادی نیز که یا برای آموزش مخالفان و یا برای انجام عملیات از بخش های مختلف به افغانستان آمده اند، افزایش دیده می شود

براساس برخي از گزارش ها افغانستان به مركز فعاليت هاي سري و جاسوسي كشورهاي همسايه تبديل گرديده و هريك ازاين كشورهاي براساس خواست و منافع خود شان دست فعاليت هاي اطلاعاتي مي زنند، جنگ هاي اطلاعاتي ميان كشورهاي هند و پاكستان يكي از جريان هاي سري مهمي است كه چند سال است درافغانستان جريان دارد و اين دوكشور افغانستان را به ميدان رقابت هاي اطلاعاتي شان تبديل كرده است، ديگر كشورهاي همسايه نيز به سهم خود شان نقش فعال دراين بازي پنهاني دارد. فعاليت هاي سراي و اطلاعاتي كشورهاي غربي تقريبا حالت علني به خود گرفته و آنان بدون آن كه هيچ گونه همكاري با سرويس هاي اطلاعاتي افغانستان، انجام بدهند كارها واهداف خود را درافغانستان به پيش مي برند.

بازكردن باب جداگانه مذاكره باطالبان آنهم بدون مشورت و يا اطلاع رساني با دولت افغانستان، حد اقل دوسال است كه ادامه دارد و چندين بار هم خشم دولت كابل را برانگيخته است. اما سرويس هاي اطلاعاتي كشورهاي خارجي بدون توجه به اين مهم برنامه ها و اهداف خود شان به پيش مي برند و اعتراضات و خو.استه هاي دولت افغانستان توجه ندارند.

وزارت دفاع آمريكا پس از گزارش اخير سازمان‌هاي اطلاعاتي اين كشور مبني بر وخامت اوضاع افغانستان تصميم گرفته است تا به طور مستقل با بعضي از رهبران شورشيان كه خواهان قطع رابطه با القاعده هستند، معامله و مذاكره كنند. جنرال پتريوس به تيم كاري خود دستور داده تا مذاكرات صلح كابل با طالبان و افزايش سطح روابط سياسي و اقتصادي با همسايگان افغانستان را كه نفوذ زيادي در اوضاع كنوني اين كشور دارند، پيگيري كند.
اكنون بيشترين تلاش هاي اطلاعاتي به منظور مذاكره با طالبان و بازگردادن اين گروه به قدرت درافغانستان مي چرخد، ياس و نا اميدي برخي از كارشناسان خارجي ازمبارزه با طالبان و حتي زير پاگذاشتن نظام دموكراسي و تجويز نظام ديكتاتوري درافغانستان، همه در راستاي تشويق طالبان براي مذاكره است.به همين دليل بازي هاي پشت پرده اطلاعاتي دراين روزها به مراتب داغتر و جنجال برانگيزتر از ديگر ديگر بازي هاي سياسي و نظامي درافغانستان است و امروزها افغانستان به مركز تقل بازي هاي سري توسط سرويس هاي اطلاعاتي تبديل گرديده است. بازهاي نامريي، رقابت انگيز وسازمان يافته با اهداف از پيش تعيين ويژگي هاي اصلي اين بازي ها را امروزها درافغانستان تشكيل مي دهد. اما اين كه فرجام اين بازي ها به كجا خاتمه خواهد يافت هنوز معلوم نيست.

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید
Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس