تلویزیون "امروز"! لطفاً، اولتر به خود ببین
نویسنده: محمد مبین سیرت
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
رسالت رسانه یی، مهمی است که هر رسانه (شنیداری، دیداری یا نوشتاری و غیره) آنرا باید در اولویت کار خویش قرار دهد. هدف و پیام رسانه همانند غذای روحیست که به روح و روان یک اجتماع داده می شود. حالا، اگر این غذا مسموم کننده باشد طبیعی است که گروهی را هلاک میسازد، ولی این غذا اگر مغذی و مفید باشد برای اجتماع سودمند است.
شبکه های تلویزیونی در شهر کابل که پس از جریان طالبان یکی پی دیگری بمیان آمدند، بیشترینه از شمار رسانه هایی به شمار میروند که چیزی را بنام "رسالت رسانه یی" و حتا "هدف رسانه یی" نمیشناسند. البته شمار محدودی از شبکه ها مانند: "تمدن" و گاهی هم "طلوع" و "ملی" از این امر مستثنا اند.
یکی از این بی هدف ها، شبکهء تلویزیونی "امروز" است. مسئول این شبکه یک وکیل پارلمان بنام نجیب کابلی است که معلوم نیست از ژورنالیزم چه میداند. تقریباً 99 در صد نشرات این شبکه را چرند و پرند "بالیودی" تشکیل می دهد. هر باری که به این شبکه سر بزنی زن و مردی را می بینی که نیمه سکس می رقصند. گه گاهی هم کشتی کج بازانی دیده میشوند که با وحشت تمام یکی بر سر دیگری می کوبند.
به گفتهء یکی از پیشگامان ژورنالیزم: "مکلفیت یک رسانه یا یک ژورنالیست بسا با ارزشتر از مکلفیت یک طبیب در یک اجتماع است. زیرا، طبیب با شخص بیمار سر و کار دارد. اگر اشتباهی کند بیماری از بین میرود. اگر یک ژورنالیست یا یک رسانه اشتباه می کند گروهی از مردم را به نابودی کشانده است."
حالا، منظور تلویزیون امروز از نمایش صحنه هایی که، منافی قانون اساسی افغانستان و قانون رسانه های همگانی نیز هست، چه میباشد!؟ آیا دست اندرکاران این تلویزیون می دانند که در برابر یک اجتماع مکلفیت دارند؟ آیا آنها می دانند نشرات تلویزیون آنها مخالف اعتقادات دینی و مذهبی افغان هاست؟ روی چه منظوری چنین نشرات مبتذل و ناپسند را نشر می کنند؟
تلویزیون امروز تنها برنامه ی متواتری که دارد زیر عنوان "بیا و ببین" است که هفته وار نشر می شود. در این برنامه، خبرنگار پشت در و دروازه ی تعویذ نویسان، کف شناسان، رمل اندازان و غیره رفته، مانند یک بازپرس دادستانی از ایشان بازپرسی می کند. مثلاً: از وی برعلاوه اینکه می پرسد چرا این کار را می کنی!؟ چرا دکان باز کرده یی چرا!؟ و چرا!؟… حتا خطاب به مصاحبه شونده گان می گوید، "به تو مسلمان گفته نمی توانم!" و یا "خاموش باش و ادب را رعایت کن!" گاهی هم آقای خبرنگار با قیافهء حق بجانبی از طرف خود فتوا هایی را صادر می کند... در حالیکه خطاب کفر به کسی که کلمه توحید را خوانده است یا صدور فتوا از نگاه شرعی شرایط خاصی می خواهد.
منظور این نبشته به هیچ وجه حمایت از کسانی که بنام تعویذ نویسی و طومار نویسی فعالیت می کنند، نیست. فعالیت آنها امر کریهیست که عوامل مختلف مانند: خرافات، فقر، بیکاری و بی توجهی مسئولین را در خود نهفته دارد، این مسئله شرح مفصلی می خواهد. موضوع بحث اینست که تلویزیون امروز اگر میخواهد ادای رسالت کرده باشد، از خود شروع کند. پلان و هدف نشراتی که بر بنای تنویر اذهان عامه، آگاهی رسانی، تبلیغ مثبت، آموزش و پرورش، روان درمانی اجتماع و غیره مسایل مربوط به ژورنالیزم را اصل قرار داده، نشرات نماید.
بدیهی ست که نشرات آنچنانی نه تنها از تلویزیون امروز بل از هر رسانه یی، شامل تلویزیون "افغان" و غیره - روی روان و اذهان، انگیزه ها و گرایش های روانی اجتماع اثر منفی بجا میگذارد. حتا این روش میتواند وسیلهء سیاه و ننگینی قرار بگیرد برای فریب دادن ملت، تا امکان جنگ رسانه ای و روانی را از طرق مختلف برای دولت های خودکامه و دیکتاتور محدود کرده باشد.
پيامها
15 دسامبر 2008, 00:02, توسط حقبین
آغای نجیب کامل!
• "زندگی خنده دار" که تو گفته یی، در اسلام نه تنها رواست، بلکه مومن راستین به کسی گفته میشود که خلق و خوی پسندیده داشته باشد.
• یاد آوری از الله ج – پیغمبرش ص و چهاریار کبار برای مسلمین و مومنین و آنانکه "راه مستقیم" را پیشه گرفته اند خسته کننده نیست و باعث خشنودی مومنین میگردد، نه مرتدین!
• تو نمیتوانی از سلیقهء هموطنان نماینده گی بکنی! چنانچه دیگران هم نمی توانند.
• احترام به عقاید همدیگر متقابل است. تلویزیون امروز با نشر مبتذلیات خود طبیعیست که بی احترامی به عقاید دیگران کرده.
• تو یکی که عاشق فلم های هندی استی میتوانی ماهواره داشته باشی.
• و آخر اینکه کوشش کن مگس صفت نباشی!!!
آنلاین : تلویزیون امروز
15 دسامبر 2008, 04:27, توسط الیاس
گل کاشتی سیرت صاحب اما کم گفتی و در سفتی. و به شما آقای نجیب نا کامل شما میتوانید از نوار ها و سی دی های که علاقه داریداستفاده کنید یعنی هر نوع فلمی که شما را بخنداند در بازار است و بعضی از آن فلم ها میتوانند شما را برقصانند و بچسپانند و بلخشاند و ...
20 دسامبر 2008, 00:13, توسط حنیف رستم
سلام خدمت سایت عزیز کابل پرس? و خواننده گان عزیز:
در این شکی نیست که بعد ازسقوط طالبان و بو جود اوردن حکومت مو قت ،انتقالی و بعد ا انتخابی رسانه ها یکی از پیشر فت های چشمگیری در افغانستان بود . اما کیفیت و کمیت رسانه ها نیز بسیار مهم است و دیگر تعدد رسانه ها در افغانستان هم یک سلسله مشکلات را ببار اورده است در یک کشوری که افراد ان بیش از 80فیصد بیسواد هستند و ازجمله کشورهای جهان سوم بشمار می رود سرمایگذاری زیاد بالای رسانه ها هم به نظرم درست نمی باشد . در افغانستان رسانه های تصویری هر کدام به سلیقه خویش نشرات می کنند . یک تعداد ان نشرات خودرا مطابق خواست مردم می کنند و یک تعداد دیگر ان برای احزاب سیاسی نشرات می کنند . تلویزیون امروز هم از جمله همین تلویزیون هاست اما چیزی جالب اینست که هر رسانه تصویری باید اخلاق ژورنالیزم و عفت کلام را مراعات کنند .و چنانچه نویسنده محترم کاملا درست درست فرموده است مگر این هم درست نیست که تنها یک رسانه را مورد انتقاد قرار داد در صورتی که بسیاری رسانه های دیگری نیز هستند که مانند تلویزیون امروز به نشراط خلاف دین و فرهنگ افغانی حرکت می کنند . و حکومت افغانتسان هم کدام حدود معینی را برای رسانه ها در نظر نگرفته اسست قانون رسانه ها هم به نام قانون رسانه هستند و هیچ جنبه عملی و علمی برای رسانه ها ندارند . و و زارت اطلاعات و فرهنگ خو گله ای نیست . این خود هم و طنان ماست که باید بر ضد این نو ع نشرات رسانه ها به پا خیزند و نگذارند با ردیگر فرهنگ اصیل اسلامی و افغانی ماخداناخواسته خدشه دار شود . به امید روزی که رسانه های تصویری به یک رسانه ای اموزشی و صرف پل ارتباط بین مردم و دولت باشد .