
سایه سنگین پاکستان در اطراف کرزی!
دراین تعامل یکی ازبازندگان اصلی آقای احدی بود که به دلیل رهبری افغان ملت مورد التفات پاکستان قرار نگرفت وهچنان آقای گیلانی که قربانی رقابت های آقای صبغت الله مجددی گردید.
سرانجام پس ازیک هفته چانه زنیهاوعرقریزی آقای کرزی برای بار دوم وزیران پیشنهادی اش را به پارلمان معرفی کرد اما اینکه برای عبور این افراد از فلتر پارلمان تاکجا زمینه سازیهای قبلی صورت گرفته است، سوالی است که هنوز بصورت قطعی نمیشود به آن پاسخ گفت. اما رد هفده وزیر پشنهادی آقای کرزی توسط پارلمان، یکی ازحوادث مهم سیاسی روزهای اخیر درافغانستان بود که درحلقات سیاسی گمانه های متفاوتی را برانگیخت وازچشم اندازهای متفاوت مورد تحلیل وتفسیر قرار گرفت. هرچند عوامل، پیامد و تاثیرات این حادثه را در آرایش سیاسی و شکل گیری تحولات بعدی، بسیاری از مفسرین وتحلیگران سیاسی مورد دقت وتوجه قرار دادند اما عوامل خارجی به عنوان برخاستگاه و بستر اصلی پرورش این تصمیم همچنان درپرده پنهان ماند ومورد توجه قرار نگرفت.
تردیدی نیست که افغانستان جامعه قبیله ی است و آرایش افکار ورفتارسیاسی درصحن پارلمان شدیدآ تحت تاثیر گرایش های قومی قرار دارد. اما این بار تصمیم اکثریت اعضای پارلمان مبنی بر رد هفده وزیر پیشنهادی آقای کرزی، باید فراترازگرایشهای قومی وجناح بندیهای سیاسی مورد دقت قرار گیرد. گرایشهای قومی میتواند یکی ازعوامل این تصمیم باشد که درکنار سایر عوامل منجر به این تصمیم گردیده است.
افغانستان مرکز تصادم وتعامل منافع وخواسته های ناهمگون همسایگان وائتلاف بین المللی قرار دارد و تعاملات سیاسی دراین کشور هیچگاهی فارغ از اشارات و تاثیرات آنها صورت نمیگیرد. این تاثیرات را میتوان دراشکال وابعاد متفاوت ملاحظه کرد. همانگونه که انتخابات ریاست جمهوری متاثر ازاین تعاملات بود، سایر حوادث مهم سیاسی دراین کشور نیز برای سالهای طولانی ازاین تاثیرات فارغ نخواهد بود. لذا دوراز واقعیت نخواهد بود که اگر گفته شود که صحن پارلمان افغانستان عرصه تصادم وتعامل منافع اطراف درگیر قضایای افغانستان قرار دارد و ارگ ریاست جمهوری نیز چنین است. اما این بار دراین دومرکز تصادم وتعامل، مرغ اقبال برشانه پاکستان نشست وپاکستان برعلاوه انگلیسها توانستند که باتلاشهای گسترده و مصارف هنگفت مهره های خود را ازفلتر پارلمان عبور دهند وبرمسند وزارت های کلیدی بنشانند. البته چهره های که از فلتر پارلمان عبور کردند برعلاوه داشتن روابط نزدیک با پاکستان و انگلیس، از اعضای اصلی تیم ریس جمهور نیز میباشند که درجریان انتخابات ریاست جمهوری هرکدام به نوبه خود بااستفاده ازموقعیت دولتی شان تقلب های گسترده ی را به نفع کرزی انجام دادند. اما برغم تلاش های کرزی برای نشاندن آنها برمسند وزارت، تلاشهای استخباراتی پاکستان وانگلیس سبب گردید که بدون یک استثنا افراد مورد نظر آنها رای اعتماد بگیرند. کسانی هم که تبار پشتونی داشتند ونتوانستند ازفلترپارلمان عبورکنند، مانند احدی، امیر زی سنگین، اسمعیل خان که نتوانسته بودند وارد تعامل با پاکستانیها گردند ویا به دلایل وانگیزه های متفاوت نتوانستند وارد دایره اعتماد پاکستان وانگلیس گردند.
اما وزرایی که ازفلترپارلمان عبورکردند، عمدتآ کسانی هستند که درپاکستان تحصیل کرده اند و درگذشته رابطه نزدیک با دستگاه استخبارات پاکستان داشته اند ویا به دلیل تحصیل درانگلیس مورد توجه استخبارات انگلیس بوده اند. هرگاه زندگی نامه اینها مورد دقت قرار گیرد این واقعیت به خوبی محرز میگردد. آقای حنیف اتمر، فاروق وردک، رحیم وردک ازعناصر کلیدی درتیم کرزی هستند که مسیر بسیاری ازحوادث وتحولات سیاسی را به نفع پاکستان هدایت کرده اند. وحید الله شهرانی نیز درهمین کتگوری قرار دارد که تحصیلات ابتدایی، ثانوی و تحصیلات دانشگاهی اش را درپاکستان به اتمام رسانیده واز فلتر استخبارات پاکستان عبور کرده است. آقای شهرانی از دانشگاهی درانگلستان نیز فوق لیسانس دارد. لذا حضور اینها در دستگاه های کلیدی دولت همانگونه که منافع آقای کرزی را تامین می نماید، بااهداف پاکستان و انگلیس نیز همخوانی دارد.
فراموش نکنیم که پاکستان متحد سنتی انگلیس میباشد و حتی آشفته کردن وضعیت افغانستان توسط پاکستان بدون موافقت انگلیسها صورت نمیگرد. اما اینکه ظاهرقضایا به گونه دیگر رنگ آمیزی میگردد مسایلی اند که باید به آن با دید تاریخی و عمیق تر نگریست.
اما دراین تعامل یکی ازبازندگان اصلی آقای احدی بود که به دلیل رهبری افغان ملت مورد التفات پاکستان قرار نگرفت وهچنان آقای گیلانی که قربانی رقابت های آقای صبغت الله مجددی گردید. آقای کرزی درراستای انتخابات ریاست جمهوری همانگونه که ازنفوذ وعلایق قومی سایر متحدان سیاسی خود مانند، جنرال دوستم و حاجی محمد محقق بهره جست، از افغان ملتیها و نفوذ مذهبی خانواده گیلانی نیز بهره جُست و با سپردن وعده های بلند به آنها، علایق قومی و سیاسی آنها را درخدمت گرفت. همانگونه که اشاره شد آقای انورالحق احدی به دلیل گرایشهای ناسیونالیستی پشتونی مورد التفات پاکستان قرار نگرفت و آقای گیلانی هم ظاهرا طعم ضربه های رقابت با صبغت الله مجددی را با دل وجان لمس کرد. درحالیکه احدی وگیلانی هردو برای ریس جمهور شدن کرزی شدیدآ عرق ریزی کرده بودند. هرچند که آقای کرزی دراین روزها وشب ها به شدت تلاش میورزد تا دلهای بی تاب متحدین شکست خورده اش را دوباره به دست آورد اما دیده شود که جایگاه بعدی آنها درکجا قرار خواهد داشت.
درمیان شانزده نفری که جدیدآمعرفی گردیده است نقش حزب اسلامی آقای حکمتیار بیشتر ازهمه برجسته می نماید. هرچند که آقای ارغندیوال ظاهرا جماعت همراه خود را منشعب از حکمتیار میداند اما تاهنوز هیچ حرکت روشنی ازطرف وی صورت نگرفته است که دال بر جدایی او از حکمتیارباشد. بسیاری از تحلیگران سیاسی براین باورند که حضور یک جمعی از اعضای حزب اسلامی حکمتیار درکنار آقای کرزی بخشی از استراتیژی حکمتیار میباشد که وی در انجام این گونه بازیها دست بلند دارد. اما صرف نظر از این واقعیت، واقعیتی دیگری که درپیرامون این تعامل قابل تامل میباشد بازهم نقش وسهم پاکستان دراین بازی میباشد که دراین مرحله نیز دست بلند دارد. وفاداری ارغندیوال به حکمتیار وپاکستان دو واقعیت یک برابر میباشد که نیاز به استدلال بیشتر ندارد. آقای زلمی رسول که برای تصدی وزارت خارجه معرفی گردیده است نیز از تئوری پردازان فاشیست وضدارزشهای جهادومقامت مردم افغانستان میباشد که دردشمنی با جهاد ومقاومت مردم افغانستان شهره ء آفاق میباشد. آقای رسول مشاور ریس جمهور درامور امنیت میباشد که تاهنوز کارکرد ایشان بیشتر درجهت توسعه ناامنی بوده است.
باتوجه به آنچه که گفته آمد، سایه پاکستان همچنان برتصامیم سیاسی درافغانستان سنگینی میکند و ارگ ریاست جمهوری و صحن پارلمان افغانستان را مرکز تصادم وتعامل قرار داده است. هرچند که دراین بازار آشفته ومتعفن به خواسته های تعدادی انسانهای استفاده جو پاسخ گفته میشود اما حرکت افغانستان به سمت صلح وامنیت برای سالهای طولانی دچار اختلال میگردد. شاید آقای کرزی واعضای تیم ایشان براساس تفکر وگرایشهای شدید پشتونی ازفرجام این تعامل خوشحال ومغرور به نظر آیند، اما واقعیت این است که تمرکز قدرت وانحصار آن در محور یک قوم، افغانستان را بیشتر به پرتگاه سقوط میکشاند تا به صلح وامنیت.
البته به این واقعیت نیز باید اشاره کرد که اخلاق ورفتار سیاسی غیر عقلانی نخبه گان غیر پشتون نیز سبب گردیده است تا اوضاع این گونه آشفته گردد. رفتار این مجموعه در برابرحوادث وتحولات سیاسی سالهای اخیر مبیین این واقعیت میباشد که اینها هنوز ازگذشت روزگار نیاموخته اند ودرخیلی از تعاملات درجهت انزوای بیشتر خودشان گام برمیدارند. تعدادی ازاینها که از آموزه های شهید مسعود فاصله گرفته اند بیشتر دچار سردرگمی شده اند.
افغانستان جامعه کثیر الملیت میباشد که نظام سیاسی آن می باید بستر حضور منطقی تمام اقوام ساکن دراین سرزمین باشد تا ازیک طرف به شکل گیری رفتار واندیشه ملی کمک نماید وازطرف دیگر افغانستان را ازپرتگاه سقوط نجات بخشد.
اما متاسفانه واقعیتی راکه حوادث ورخدادهای سیاسی این کشور درمعرض قضاوت میگذارد، هنوز مردم افغانستان با این واقعیت فاصله طولانی دارند و ارگ ریاست جمهوری و صحن پارلمان آن که خانه مشترک این مردم میباشد مرکز دادوستدهای ویرانگر قرار میگیرد.

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره
این کتاب را بخریدخانم حضرتی احترام تقدیم میدارم!
- در مورد کابینه و تحلیلی که از ان کرده اید کاملا با شما اتفاق نظر دارم که امیدوارم موضع من درینمورد برایتان ارزشی داشته باشد.
- اینقدر از جهاد و جهادیون نگویید که تعفن ان دماغ سایت را هم می ازارد. جهاد شما به لاشه متعفنی مبدل شد که غیر خودتان همه با انزجار به ان مینگرد.
- کلبدین - مسعود - مزاری - سیاف - دوستم و دیگر جهادیون همه جنایتکارانی اند که لعنت ابدی را کمایی کرده اند. ستایل شما هم به جهادیون شپشی نمیماند .یگان حزب لوکس را که به ستایل تان بخواند برگزینید .
- شرم اور است از ادمکشانی که حتی به اطفال و پیره زنان هم رحم نکردند بنام شهید یا قهرمان یاد کنیم.
تعدادی ازاینها که از آموزه های شهید مسعود فاصله گرفته اند بیشتر دچار سردرگمی شده اند.
سلام نام خدا !
مسعود خان کدام فیلسوف خاص افغانستان بود ؟ او فقط چند تا کتاب نیکولای گوگول را زیر متکای خود همیشه داشت . یکی از او کتاب ها نام داشت ( نفوس مرده ) . ما نفهمیدیم که این فارسی وان ها چه وقت از شخصیت پرستی بیرون میایند . یکی از او اموزه ها را نام بگیر تا ما روشن شویم . میخواستیم بدانیم که مسعود هیچ وقت به پشاور و یا اسلام اباد نرفته است ؟ و یا بعد از صلح که با روس ها نموده بود جنگ در افغانستان تمام شده بود . حضرتی اگر دروغ بگویی حمله فلبی سزت میایه . به همین خاطر به خوردن تابلیت له پیتور 40mg روز یک دانه کوشش کو تا کلسترول خونت کم شوه .اگر گردنته درد گرفت از خوردن تابلیت بر چند روز خود داری کو وبعد دوباره ادامه بته . ولی این نصایح بر تو بدرد نمیخوره . تو هر لحظه زنده گی ات خود را ملنگ و یا مجاور قبر مسعود فکر میکنی . دوای ذهن تو چیزی دیگری جز این است .
سلامونه !
بعد از اغتشاش و شورشی که در تمام شهر های پاکستان به وقوع بسته بود جنرال چشتی از طرف چیف اف ستاف وظیفه گرفت که ذوالفقار علی بهتو را در بلاول هوس واقع کلفتن کراچی خانه قلف کند و بعداء به اسلام اباد فرستاده شود . ذوالفقار علی بهتو در قتل احمد رضا قصوری برای محکمه پاکستان مطلوب شده بود . این یک جریان دموکراسی است و باید کسی که قتل نموده است قصاص ببیند . در روزی که جناب محترم مرحوم ضیالحق عنان کشور اسلامی پاکستان را بدست گرفت امریکا 23 تا طیاره های اف 14 با مقدار پول پیش پرداخت پرزه جات ماشین الات تخنیکی را قید نموده بودند و هاکذا پاکستان در تحریم اقتصادی و سیاسی بسر میبرد . غلام اسحق خان که بعداء وزیر خزانه شد و که بعداء ریس جمهور شد در وزرات اقتصاد به کار مشغول بودند . ما میخواهیم عرض کنیم در جواب فداییان شما در در جنگ در جنوب افغانستان که از مجموعی جنگجویان که از طرف مرحوم نجیب میجنگیدیند . چند نفری در اخر باقی مانده بود که بعد از تسلیمی خوست در بین درخت ها دریشی های خود را به دور انداختند و خود را در خانه های محافظتی که در اطراف خوست دولت در دست داشت برای روز مبادا رسانیده بودند و با پول نقدی که مرحوم نجیب الله به دست یکی از نزدیکان خود فرستاده بود همه را مستعد برای فرار و خود را رسانیدن به کابل نمایند . که بعضی ها به پاکستان رفتند یا راه را غلط کرده بودند . یا مجبور شده بودند . ما حالا کاری نداریم . شما میتوانید همین چند نفر را که این چنان تا اخر در مقابل مجاهدین مقاومت کردند . فدایی و یا جان سپرده بنامید ولی باقی زیاد تر 11000 نفر شما که خود را با اسلحه به مجاهدین از ترس کشته شدن نه به خاطر رفتن به میان اسلام . تسلیم حقانی و فوج آی اس آی شده بودند . حتی از تولی خاک باد هم کمینه تر هستند. بدانید . ما میدانیم جنک یعنی چه . اول یا باید به کسی زنده گی خود را اعتماد کنی و یا زنده گی کسی دیگر را با اعتماد به دست خود بگیری . فوجی شما نه حیثیت ریس جمهور خود را که میگفت یا وطن یا کفن میدانست و نمیدانست که باید از مملکتی پر تاریخی در مقال عرب و عجم و انصار و اجنت های سی ای ای و آی اس ای و استخبارات سعودی بجنگند حتی اگر اسلام فتوا بدهد که همه در دوزخ جای دارند . ما میگیم که نول تفنگه آی اس آی سر شانه ملا عمر ماند تا فارسی وان بکشند و در اخر پشتون را هم بکشند . ولی شما از کجا دانش سیاسی و یا وطنی داشتی که پوسته های خود را به نرخ کچالو نفروشی و دد کده ایستاده شده و بجنگی و ابروی ریس جمهور کافرته نفروشی . مگر تو افغان نبودی اول وقتی زیر بیرق افغانستان کوری بسته , پنجه واز , سینه کشیده قسم نمیخوردی که تل دوی افغانستان . پس چرا از موردن ترسیدی و از خوست و ژاور فرار کردید . اصلاء طرح جنگی و حمله ژاور را برای شکست خوردن تهیه نموده بودند . حالا هر که مرد است به افغانستان بیاید . تا چند ما دیگر میدان شغالی میشود . به جا سی هزار امریکا میخواهد صدو سی هزار فوجی بفرستد .
فرشته جان! همین قهرمانان توبودند که یکجا با فوج پاکستان ومشاورت امریکا وانگلیس برشهرجلال آباد حمله کردند که درآن وقت قوای روس ها درافغانستان وجودنداشت.که بهانه ای برای شان می بود ولی با بی شرمی تمام همین پاکستانی هارا برمردم افغانستان سردار ساخته بودند واکنون که ازپاکستان بد شان میآید این است که امریکا وانگلیس مادراین اولادهای نا اهل را طلاق دادند و ملاهای زورآورترازاینهارا که طالب ها می باشند به فرزندی گرفتند. مفاسدین که خطرناک ترین باندها را وارد افغانستان ساخته بودند ازقاچاقبران هیروئین گرفته تا آدم ربایان درزمان آنها وارد افغانستان گردیده بود که اکنون افتخار (مفسدترین کشوردنیارا ) افغانستان کماهی کرده وبه زعم فرشته جان واقعاً درفساد واعمال غیرانسانی قهرمانها بودند ویک تعداد شان هنوزهم هستند . بی سرپرست نمانده ای فرشته جان!
بسم الله نام خدا !
پاکستان کشور مسلمان و برادر ما هستند و مانند همیشه در قسمت ساختن افغانستان یاید با ما همکاری داشته باشند . زرداری صاحب همیشه به کرزی صاحب خرچه پانی پیشنهاد نموده اند . من نمیدانم کرزی صاحب به جای پاکستان چرا از امریکا پول میگیرند .