صفحه نخست > دیدگاه > طالبان به دنبال حفظ ماهیت خود در افغانستان

طالبان به دنبال حفظ ماهیت خود در افغانستان

طالبان برای حفظ ماهیت خود در عرصه های نظامی افغانستان دست به کشتار غیر نظامیان می زند
قاسم عبداللهی
چهار شنبه 20 جنوری 2010

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

کابل پایتخت افغانستان بار دیگر آماج حملات انتحاری و گروهی افراد طالبان قرار گرفت که متاسفانه در این حملات خونین چند تن از افراد ملکی و نظامی کشور جان خود را از دست دادند و علاوه بر آن خسارات زیادی را به اموال عمومی و مردمی وارد ساختند .

این گروه ابتدا از غفلت دستگاههای استخباراتی کشور استفاده کرده اند و افراد مشخص خود را وارد ساختمان فروشگاه بزرگ افغان در چند قدمی ارگ ریاست جمهوری کرده و با تهدید افراد ملکی از آن قسمت مشغول تیراندازی و همچنین پرتاب نارنجک در اطراف سرک این فروشگاه نمودند وتوجه نیروهای امنیتی را برای انجام اهداف بعدی خود که همانا انتحار در نقاط مختلف شهر کابل بود را به خود مشغول ساختند .

اما آنها با هوشیاری نیروهای اردوی ملی و پولیس ملی رو به رو شدند و پلان سازماندهی شده خود را به صورت ناقص و ناموفق به اجرا گذاشتند که در نتیجه آن هفت تن از افراد طالبان کشته شدند که آنها قصد انجام حمله انتحاری را بالای ارگانهای دولتی داشتند .

به هر حال حمله هماهنگ شده نیروهای طالبان ، دیروز در چند قدمی ارگ ریاست جمهوری و تسخیر یک فروشگاه بزرگ جهت سنگر گرفتن برای مقابله با نیروهای امنیتی نشان دهنده طرح ریزی یک پلان منظم و تخریب کارانه از سوی گروه طالبان را می رساند .

انجام این حملات از سوی این نیروها از یک سو تحت تاثیر فشارهای سیاسی و نظامی جامعه غربی بوده و در جهت دیگر لطمه زدن به اعتبار حکومت فعلی نزد تمویل کننده گان آن و همچنین مایوس ساختن جامعه جهانی از امنیت بوجود آمده در کشور است .

بعد از اعلام استراتیژی جدید اوباما و اعزام سی هزار نیروی تازه نفس در جنوب افغانستان جهت مقابله و تحت فشار قرار دادن نیروهای طالبان برای قبول شکست و یا هم پیوستن به دولت فعلی ، این نیروها نیز آرام ننشستند و برای نشان دادن خود در صحنه های نظامی دست به حملات کوچک و بزرگ در نقاط مختلف افغانستان زدند .

آنها می دانند که با اعزام نیروهای تازه نفس آمریکایی فشارهای نظامی بر آنان گسترش خواهد یافت و انان نیز برای مقابله از خود عکس العمل نشان می دهند .و برای انکه به همگان ثابت کنند که تحت تاثیر گفته های نظامی و سیاسی جامعه جهانی قرار نگرفته اند به عملیات های دهشت افکنانه و حتی کشتارغیرنظامیان می پردازند .

حملات دیروز طالبان در کابل نشان دهنده این است که آنها دیگر به هیچ عنوان نمی خواهند که حکومت فعلی اعتبار خود را در جامعه جهانی بدست آورد و با انجام این حملات ان هم در پایتخت افغانستان افکار عمومی را در رابطه با حکومت وارونه جلوه می دهند و برای رسیدن به این اهداف خود ،حتی حاضر هستند که غیر نظامیان را نیز آماج حملات خود قرار دهند ودیگر اینکه کشورهای حامی صلح با طالبان را از میانجیگری میان این گروه و دولت منصرف می سازد .

به هر حال با وجود پیش بینی ها به منظور تشدید جنگ علیه طالبان در کشور امکان آن می رود که حملات این گروه به صورت دوامدار ادامه پیدا کند و در ان نیز شاهد کشته شدن افراد بیشتری از جمله غیر نظامیان خواهیم بود .

دولت در این باره باید به صورت جدی تر و فعال تر عمل کند و امکانات جدید تر و مدرن تری را در اختیار دستگاههای استخباراتی کشور قرار دهد تا از این طریق به صورت کامل به عملیات های دهشت افکنانه پی ببرند و از کشتار غیرنظامیان و تخریب اموال عمومی تا حد امکان جلوگیری به عمل آید .

آنلاین :
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • آقای قاسم شما در اینجا اشتباهی می کنید. حملات سه روز پیش کابل از طرف سازمان جاسوسی آمریکا سازماندهی شده بود. آن هایی که قرار است بمیرند و خود را منفجر نمایند ، چرا به ارگ ریاست جمهوری که در صد متری محل حادثه است هجوم نیاورده به جایی که غیر از مردم ملکی دیگر کسی نیست ، حمله می کنند ؟ این نشانه آن است که آمریکا از کارکرد های آقای کرزی خوشنود نیست و با این عمل خود برای آقای کرزی پیام می فرستند که میتوانند به آسانی به درون ارگ ریاست جمهوری نیز داخل شده و کارش را بسازند. وگرنه با آن بیست نفری که میگویند به شکل انتحاری داخل شهر کابل شده و تا پنجاه متری ارگ ریاست جمهوری خود را می رسانند ، آیا نمیتوانند به داخل ارگ ریاست جمهوری داخل شوند ؟

    • بیادری ما آقای عارف الف حق داشت شوما ره از حدیش بالا احترام بکونه . چیره شناسی و حتا پورزه شناسی ره از خوارک ما حلیمه جان یاد بگیرین . و د وقتی تحلیل کدنی موضوی سیاسی عقل ره ام د جنگ پرتین .
      اکثرن دیده میشه وقتی ای رقم واقیات رخ میته مردوم پورزه ها ره لانت میکونن . مثلی ای که کسی ره موتر بزنه و تو بمپری موتر ره مجریم بدانی و عاقل ترایما خوده هوشیار گریفته موتره مجریم دانیسته قبضه میکونن و موتر وان ام چند دو و دشنام به موتر داده میره پوشتی کاریش . بلیاظی خدا فامیدنی ای رقم موضوی ساده جم و منفی و ضرب و یا مکتب خاندن نمیخایه . هوشیار شوین هوشیار .... تشکر

    • در افغان پیپر و یا شبکه اطلاع رسانی افغانستان دیدم که افراد اردوی ملی با غرور بر سر جسد انتحار کننده ( نمیدانم که جسد انتحار کننده است و یا یک مرد ملکی) ایستاده اند و مشت هایشان را گره کرده در هوا گرفته اند. مثل این که کار بزرگی را انجام داده اند و انسان ها را از صدمه آن ها نجات داده باشند. سخنی مشهور است که میگویند : (بعد از گوز زدن چهار زانو نشستن. ) عمل این سربازان نیز به این سخن می ماند. 5 هموطن ما کشته شد. 71 نفر زخم برداشت. یک ساختمان به کلگی سوخت و خسارات زیادی از این قبیل بر پیکر نیمه جان کابل فرود آمد. پس در تعجب هستم که این افراد مفتخر بخاطر چی افتخار می کنند. بخاطر کشتن آن چند جنایتکار ؟ کشتن کسی که آسان است. اگر آن چند جنایتکار را اگر دستگیر کرده می توانستند چیزی گفته نمی توانستم. اما بعد از این که کار ها از کار بگذرد و حمله کننده ها به اهداف شان برسند و کار را خاتمه دهند ؟ هیچ ندانستم.

    • اما یک نظر سنجی دیگری نیز بوده می تواند که چون حکومت کرزی می خواهد با طالبان آشتی کند و شاید هم به این هدف خود نزدیک شده باشد، پاکستان به هراس افتیده و چنین درامه ای را طرح ریزی کرده باشد. چون خواست پاکستان همین است که همیشه افغانستان در بین جنجال ها و کشمکش ها سرگردان باشد و رشد اقتصادی نکند و مجبور باشد که تمام احتیاجات خود را از پاکستان وارد کند. شاید این حادثه را بخاطری به میان انداخته باشد که مردم به حکومت کرزی بگویند ما هرگز با چنین جنایتکارانی در زیر یک سقف زندگی کرده نمیتوانیم. بخاطریکه ان ها ما را می کشند.

    • بی بی جان ، حلیمه جان ! اگر این انتحاریان را بگیرند هم در غم شان می مانند و اگر انفجار نمایند هم ! اگر دستگیر شوند ، کرزی صیب مجبور میشود روزی را بخاطر عفو این مهمانان ناخوانده تلف نموده بخاطر توزیع بخششی ها مصارفی را متقبل شود . اگر انفجار نمودند ، مجبور میشود به رادیو تلویزیون ملی رفته از خدمات و توپنگ گم کردن سربازان خویش قدر نمایی نماید . بهتر همان نیست که کرزی صیب ، سر کار و بار هوتل خود به امریکا بازگردند و همین مهمانان بیایند و حکومت نمایند تا اینقدر کشتن و مردن نباشد . میخواستم درین باره نظر بی بی را بگیرم !!

    • راست میگویید آقای مزاری. من بر آن نقطه هیچ نیاندیشیده بودم. چنانچه بر همگی معلوم که در حملات طالبان به احتمال قوی دست هایی از داخل حکومت کرزی نیز شامل است. اما آن عکس هایی را هم که دیدم هیچ خوشم نیامد. بعد از این که کار از کار تیر شد ، میگویند که ما تروریست را کشتیم. خیلی ها عصبانی شده بودم. به هر حال . اما این که گفتید بهتر خواهد بود که کرزی به هوتل خود بازگردد و مهمانان آمده حکومت نمایند. اگر منظورتان مهمانان از نظامیان خارجی است ، باید بگویم که مردم افغانستان به هیچوجه تحمل دیدن این اشغالگران را ندارد. وقتی کرزی نیز برود شخص دیگری را بر جا او خواهند آورد. من این سیاست مداران وطنفروش( البته اگر سیاستمدار گفت ، چون در اصل سیاستمدار به کسی گفته می شود که برای منافع کشور خود می کوشد نه برای منافع شخصی خود ) را دانسته و شناخته نمیتوانم که برای چهار روز سلطنت و خوشگذرانی چرا خود را و وطنی را به آن بزرگی می فروشند. نمیدانم که این ها چطور وجدانی دارند. هر روز ده ها انسان به قتل می رسد . اگر من به جای آن ها باشم یک دقیقه نیز به یان هرج و مرج ها تحمل نخواهم توانست.

    • حلیمه جان ! بسیار خوب شد که لاحقل یک نقطه را متوجه شدید و باز متوجه دیگر نقطه ها نشدید .

      نقطه دوم : تقریبآ اضافه از سی سال است که ما مهمانداریم . روسها ، پاکستانی ها ، پنجابی ها و حال جلالتمأبان امریکائیان با ناتویشان ، انگریزان با انتلجنت سرویس شان ، جرمن ها با اس اس شان ، و دیگر سگ و سگور شان که دیوار ارگ شاهی کمبودی میکند وقتی پرچم های خود را دارند نصب میکنند . به خانۀ ویرانه ما و شما مهمان اند . این مهمانان با خود طفیلی های هم دارند که پشت در منتظر اجازه داخل شدن به مهمانسرا اند .

      نقطه سوم : طفیلی ها از انتظار زیاد یگان تک تک در میکنند . مهمانان که تا هنوز خود را رسمی نساخته اند ، با مهماندار که او را از کیسۀ خود حاتم طایی ساخته اند در گفتگو بوده و شرایط تسلیمی بلا قید و شرط را خواهانند . مهماندارهم چون دهان پرآب پیش مهمانان است نمی تواند دهان باز کند بخاطریکه آبی را که در دهان دارد نشود با باز کردن بریزد . درین بلاتکلیفی مهمانداران ، مهمانان که هدف داخل شدن طفیلی ها دارند در مهمانگاه یگان ، گوش مالی های دوستانه به مهمانداران میدهند .

      نقطه چهارم : طفیلی ها هم در عقب خود تف طفیلی ها دارند ، این تف تفیلی ها گاهی اتن میکنند و گاهی انتحار ، گاهی دمک میزنند و گاهی خیزک ، گاهی توپنگ دزدی را میفروشند و گاهی در میدان جنگ فراموش میکنند . گاهی تند رو میشوند و گاهی نرم رو ، گاهی با ریش اند و گاهی بی ریش ، گاهی لنگوته دارند و گاهی نیکتایی ،

      نقطه پنجم : حلیمه جان اگر در دیگر نقطه ها کم توجه میکنید ، در نقطه چهارم خیلی توجه کنید . این نقطه با تف طفیلی های ذکر شده خیلی خطرناک است . بخاطریکه :

      تف طفیلی ها در بین مهمانداران هم خود را زده اند و در بین مهمانان هم ،

      این تف ها که از طفیلی ها اند سخت خواهان داخل شدن مالک و بادار خویش یعنی دهان تف زا در مهمانسرا اند . ایشان آرزو دارند که دهان تولید کنندۀ تف در نزدیکی و مجاورت شان قرار داشته باشد ، تا در صورت ضرورت تف های دیگری را در پهلوی شان تف کند .

      این تف های طفیلی بخاطر بقا و داخل شدن به مهمانسرا گاهی دامن مهمانان را میگیرند و گاهی پای مهمانداران را می گزند .

      و در اخیر متوجه نقطه ششم باشید :

      مهمانان که طفیلی زا اند تمام خرچ و برچ طفیلی را بدوش داشته و در موقع لازم همکاری های دوستانه را دریغ نمیدارند تا اگر در مهمانی های آینده بتوانند استفاده مناسب از طفیلی نمایند . پس بهتر نیست بجای داخل شدن اینهمه طفیلی و تف طفیلی ها ، همان مهمانان که سالها به درخواست مهمانداران میآیند و میروند ، مانند گذشته ها تصمیم قطعی خود را بگیرند که میباشند و یا میروند ، تا مردم مشکل خود را بدانند و بیک فیصله نهایی برسند . امید بی بی جان به این نقطه ها عطف توجه نموده یکباره گی تصمیم نهایی خود را نگیرید که این راه هم گرگ دارد و هم شغال .

    • نمی دانم چرا ما افغانها همیشه به دنبال منفی بافی هستیم ، همیشه دوست داریم از هم انتقاد کنیم .
      ببینید خواهر گرامی ، ما در این مقاله نخواستیم که تعریف و توصیف ار دولت داشته باشیم و یا اینکه بگوییم که طالبان جدا از کشورهای غربی هستند. به صورت حتم باید بگویم اینچنین نیست .
      نفوذ این نیروها به نزدیکی ارگ خود برخواسته از غفلت نیروهای استخباراتی افغانستان است .
      بعد هم باید بگویم که آمریکا اگر از حکومت فعلی ناراض می بود مطمئن باشید که او را برای دوره دوم انتخاب نمی نمود .

    • در تمام کشورها شاهد این چنین حوادث بودیم ، کشور آمریکا که بهتر بگویم ابر قدرت جهان است شاهد عملیات خونین 11 سپتامبر بود فکر می کنید این حادثه چرا اتفاق افتاد ، سازماندهی شده بود و یا نبود مردم آن را قبول نمی کنند بلکه مردم می خواهند ببینند که نیروهای امنیتی انان چگونه عمل می کنند .
      اردوی ملی و پولیس ملی ما شش سال از احیای ان می گذرد ، کسی دیگر ان را تمویل می کند و همچنین موظفین ان سواد نظامی در حد صفر دارند شما چگونه انتظاری از اینچنین اردو و پولیسی دارید .
      آنها با کشتن 7 انتحار کننده و همچنین دادن 5 تلفات فکر نمی کنید با وجود دخالت نکردن نیروهای خارجی به طور فیزیکی یک دستآورد و همچنین یک تجربه خوب است .
      بیاییم مقایسه را برابرانه انجام دهیم .

    • من فکر نمی کنم احتیاج باشه کرزی اینچنین کار سخت را بکند ، کافی است شما بروید در تمام ولایات کشور از مردم ان بخواهید که بگویند شما در زمان طالبان چگونه وضعیتی را داشته اید ، جواب مشخص می شود .
      باید بگویم که بزرگترین اختلاف های قومی ، زبانی و مذهبی در زمان طالبان به وقوع پیوست و همچنین کشتار بی رحمانه برادران و خواهران هزاره ما آیا فکر نمی کنید که اینها هم جزء عیرنظامیان افغان بوده اند .

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس